TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Με i5-2400, σε αυτα τα συστηματα: που συνηθως εχουν bios εαν οχι ανυπαρκτο τουλαχιστον "σπαρτιατικο", δεν θα δεις επιλογη για να ορισεις τις μνημες @ 1600 (& το default θα δινεται @ 1333). Βεβαιως, και ειναι ταχυτεροι @ 1600, ομως αυτο επειδη σχεδον θεωρειται <overclocking>, μην περιμενεις υποστηριξη του..!
Vangelis_D9 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Τελικά γράφει εδώ DDR3 1066/1333 οπότε τώρα έχω καλυφτεί στις κυριότερες απορίες μου. Σας ευχαριστώ όλους.
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ειναι γνωστο αυτο: i5-2400 = 1333 max μνημες, αλλα οχι περιοριστικα! Ο περιορισμος σου στην πραξη εδω θα αποτελει...το συγκεκριμενο HP. Παρεπιπτοντως, σκεψου να μη πας σε οτιδηποτε αλλο, περαν του ssd: ddr3 ram => δεν θα μπορεις, να τις χρησιμοποιησεις & στο επομενο pc.. Ενω η 1030gt, θα 'ναι μαλλον "μικρη", για βασικη καρτα γραφικων, ενος δυνατο(τερο)υ, επομενου υπολογιστη, οταν θα στησεις ενα καινουργιο. Αν ειχες στο μυαλο σου, να το αναβαθμισεις (στο μεγιστο!), ωστε/και να το κρατησεις αρκετα, τοτε θα 'πρεπε να εχεις παει σε ακομη καλυτερες επιλογες sff -για παραδειγμα, σε Lenovo-, αντι για το (συγκεκριμενο) HP.. [Και μονο, οτι "παντρευεσαι" αναγκαστικα, το custom τροφοδοτικο του + μητρικη = θεμα.. Που μακαρι να μην χρειαστει να σε ταλαιπωρησει ποτε, μα θα μπορουσε, εξαρχης να ειχε αποφευχθει, με καλυτερη επιλογη του] 1
Vangelis_D9 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ήταν και που βιαζόμουν να μην μείνω χωρίς πισί τις γιορτές. Μου πρόσθεσες μπόλικο προβληματισμό οπότε όπως το σκέφτομαι τώρα έχω τις εξής επιλογές με τη σειρά αναβάθμισης σύμφωνα με το σκεπτικό σου. 1. SSD θα είναι ο καλός σάμσουνγκ, θα μου μείνει σαφέστατα. 2. RAM δεν κατάλαβα ακόμα αν μπορώ να βάλω 1600 ώστε αφενός να λειτουργήσουν εδώ κι αφετέρου να χρησιμοποιηθούν στην επόμενη αναβάθμιση. Στην αντίθετη περίπτωση, θα ψάξω στις αγγελίες μεταχειρισμένες 1333 ώστε να έχω λιγότερη χασούρα. 3. GPU δηλαδή θα συνιστούσες το λιγότερο πχ μια 1050 ti που νομίζω ότι έχει και τις απαιτήσεις του σε βατ; Ανεβαίνει πολύ το κασέ μεν αλλά το καλό είναι ότι δεν θα το βιαστώ άμεσα. Και πάλι εδώ εναλλακτικά, αν προκύψει κάτι καλό από τις αγγελίες που ταιριάζει στο HP και θα μείνει εκεί αν είναι να τον δώσω αργότερα. Το σκεπτικό είναι κάθε προσθήκη να γίνεται κάθε τέλος του μήνα όταν θα ξέρω τι μου μένουν από χρήματα. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Vangelis_D9
tanasen01 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πόσο καιρό σκοπεύεις να κρατήσεις το ΗΡ; O SSD είναι η μόνη σίγουρη αναβάθμιση που αξίζει καθώς θα σου μείνει για χρόνια. Για τη ram όπως είπαν και παραπάνω τα παιδιά, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δουλέψει οποιαδήποτε, οπότε είναι συνετό να κινηθείς στην μεταχειρισμένη αγορά. Εσύ θα κρίνεις βέβαια αν θα τη χρειαστείς στο λίγο διάστημα που θα κρατήσεις αυτό το pc, καθώς σε καινούριο σύστημα θα μπει μόνο ddr4 (ή αν το αργήσεις παραπάνω ddr5...). Oι safe επιλογές πάντως είναι Kingston, Samsung, Adata 1333mhz 1.50v. GPU επίσης πάρε μόνο αν δεις ότι την χρειάζεσαι. Για τη χρήση που κάνεις υπεραρκετή θα είναι η gt1030 αλλά αν θες να την κρατήσεις χρόνια ναι, μια 1050ti είναι καλύτερη επιλογή. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από tanasen01
Vangelis_D9 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tanasen01 είπε Πόσο καιρό σκοπεύεις να κρατήσεις το ΗΡ; O SSD είναι η μόνη σίγουρη αναβάθμιση που αξίζει καθώς θα σου μείνει για χρόνια. Για τη ram όπως είπαν και παραπάνω τα παιδιά, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δουλέψει οποιαδήποτε, οπότε είναι συνετό να κινηθείς στην μεταχειρισμένη αγορά. Εσύ θα κρίνεις βέβαια αν θα τη χρειαστείς στο λίγο διάστημα που θα κρατήσεις αυτό το pc, καθώς σε καινούριο σύστημα θα μπει μόνο ddr4 (ή αν το αργήσεις παραπάνω ddr5...). Oι safe επιλογές πάντως είναι Kingston, Samsung, Adata 1333mhz 1.50v. GPU επίσης πάρε μόνο αν δεις ότι την χρειάζεσαι. Για τη χρήση που κάνεις υπεραρκετή θα είναι η gt1030 αλλά αν θες να την κρατήσεις χρόνια ναι, μια 1050ti είναι καλύτερη επιλογή. 1. Πόσο καιρό σκοπεύεις να κρατήσεις το ΗΡ; Για όσο κρατήσει η εγγύηση ενός χρόνου της Cosmodata καθώς είμαι καλά ικανοποιημένος στην παρούσα χρήση του. 2. Για τη ram κλπ: εδώ έχουμε τα δυσκολούτσικα. Ευτυχώς ένας φίλος μου παρέλαβε προχτές το usff από άμαζον ενισχυμένο με Corsair ssd, [το πήρε όμως για να βάλει Debian οπότε δεν το έπαιξε με τα win 10 που είχε έρθει] με 8 ram κλπ συνεπώς θα πέσει συγκριτικό. Θα ενημερώσω για το τι καταφέρνει το πισί στα benchmarks. 3. Oι safe επιλογές πάντως είναι Kingston, Samsung, Adata 1333mhz 1.50v. Αυτό παραμένει θολό σημείο, το έχω στην ουρά αφού πάρω στο τέλος του μήνα το σάμσουνγκ ssd και αποκτήσω μια ιδέα από την ταχύτητα του συστήματος ώστε να δω τέλη Φεβρουαρίου τι θα βάλω σε (μάλλον μεταχειρισμένη) ram. 4. GPU είπαμε, τελευταία θα μείνει κι αν θα χρειαστώ τελικά όταν σηκώσω πολλές απαιτήσεις. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από Vangelis_D9
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μνημη, δες καταρχην: τι εχει το ιδιο επανω τωρα! Θα μπορουσε να εχει, ακομη και 1600αρα [@ 1333]. Οι πιθανοτητες να βαλεις ddr3 σε επομενο συστημα, ειναι απολυτως ελαχιστες, ως μηδαμινες ομως!
goldenbolt Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 καλησπέρα πρόσφατα πήρα το ίδιο μηχάνημα από την cosmodata για 2η χρήση σε ένα χώρο του σπιτιού. Τελικά τι αναβαθμίσεις του έκανες; Επίσης απορία έχω 2ο δίσκο δέχεται; σκέφτομαι να βάλω και εγώ σε ένα ssd τα win 10 και σε ένα δεύτερο το Mint (απλά για το retropie)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα