Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. 

Θέλω τη βοήθεια σας. Γρήγορη εισαγωγή στο θέμα μου. Τον τελευταίο καιρό άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με το YouTube και ανεβάζω μέρα παρά μέρα βίντεο. Ακόμα δεν βγάζω λεφτά. 

Η σύνδεση που έχω αυτή τη στιγμή στο ίντερνετ είναι η κλασική ADSL σύνδεση που δίνουν, δηλαδή έως 24 down και 1 up. Η σύνδεση μου κλειδώνει στα 15 down και 1 up. Επειδή θέλω να ξεκινήσω να ανεβάζω κάθε μέρα και αν μπορώ να κάνω και κάποια livestreams κάποια στιγμή και επειδή δεν έχει VDSL η περιοχή μου σκέφτηκα να πάω στην εταιρία Ermis isp. Θέλω να κρατήσω όμως την ήδη υπάρχουσα σύνδεση μου γιατί πρώτον έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και δεν θέλω να το σπάσω γιατί είναι αρκετά τα λεφτά που πρέπει να πληρώσω, δεύτερον εχω και τηλεόραση μέσα στο πακέτο και τρίτον έχω καλό πακέτο προς κινητά και όλα αυτά σε αρκετά καλή τιμή. 

Πιστεύεται ότι θα με συνεφερε να κάνω κάποιο από τα πακέτα της εν λόγω εταιρίας για να έχω γρηγορότερο ίντερνετ ή όχι? Και αν ναι, ποιο σας φαίνεται καλύτερο πακέτο? 

Δημοσ.

για να βλεπω Mikrotik μαλλον στηνουν καποιον link σε καμια ταρατσα στο σπιτι του για να μιλας με το base station.το δινουν και αλλες εταιρειες και παιζει μια χαρα.για την συγκεκριμενη υλοποιηση δεν μπορω να σου πω αφου δεν την ξερω την εταιρεια.καποιες εταιρειες δινουν και μισθωμενα (σε αλλες συχνοτητες) με Links.Πχ 24,26,28 ghz

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, poulinos είπε

για να βλεπω Mikrotik μαλλον στηνουν καποιον link σε καμια ταρατσα στο σπιτι του για να μιλας με το base station.το δινουν και αλλες εταιρειες και παιζει μια χαρα.για την συγκεκριμενη υλοποιηση δεν μπορω να σου πω αφου δεν την ξερω την εταιρεια.καποιες εταιρειες δινουν και μισθωμενα (σε αλλες συχνοτητες) με Links.Πχ 24,26,28 ghz

Σ ευχαριστώ φίλε για την απάντηση σου, αλλά πλέον δεν ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο θέμα γιατί ενημερώθηκα ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα περάσει από τη γειτονι μου οπτική ίνα. Άρα πάω για 50/50 οπτικές ίνες. :) Δοκιμασμένα πράγματα γιατί στην δουλειά έχουμε 100/100 οπτική και πάει σφεντόνα. Χαχα.

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.

ενταξει ναι σιγουρα πολυ καλυτερα να παιξεις με ινα παρα με ασυρματο συν τις καλυτερες ταχυτητες αλλα και την σταθεροτητα .περιμενεις μεχρι το τελος του μηνα και βλεπεις.μπορει βεβαια να παιξει και κανα delay αλλα το βλεπεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, poulinos είπε

ενταξει ναι σιγουρα πολυ καλυτερα να παιξεις με ινα παρα με ασυρματο συν τις καλυτερες ταχυτητες αλλα και την σταθεροτητα .περιμενεις μεχρι το τελος του μηνα και βλεπεις.μπορει βεβαια να παιξει και κανα delay αλλα το βλεπεις. 

Κοίταξε. Είχα μιλήσει τέλος καλοκαιριού με την εταιρεία που έχει τις ίνες. Μου είχαν πει από Ιανουάριο θα έρθουν στην οδό μου. Και όντως προχθές που ξαναμίλησα μαζί τους μου είπαν από  22 Ιανουαρίου να περιμένω ενημέρωση. Έτσι κι αλλιώς με έχουν στην λίστα και όταν φτάσουν στην γειτονιά μου θα με ειδοποιησουν για να έρθει ο τεχνικός για την εγκατάσταση. Το πολύ σε ένα μήνα πιστεύω θα έχω ίνα. 

Εν τω μεταξύ προχθές το έλεγα με τη γυναίκα μου... το 2013 είχα στο φοιτητικό μου σπίτι VDSL και το 2018 στο καινουριο μας σπίτι δεν έχουμε VDSL. Είμαι 700 μέτρα από καφαο... Ελλαδισταν. 

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.

στα 700 μετρα θα παιξει το vdsl απλα μαλλον οχι 50αρι .υπομονη μια και καλη για την ινα.δυστυχως ετσι ειναι με την επαρχια.καποιες περιοχες ηταν πολυ πισω και η αφασια ειναι οτι σε καποιες μπαινουν Kv και rural και θα χαρουν ταχυτητες.

35 minutes ago, laxanoulis said:

Κοίταξε. Είχα μιλήσει τέλος καλοκαιριού με την εταιρεία που έχει τις ίνες. Μου είχαν πει από Ιανουάριο θα έρθουν στην οδό μου. Και όντως προχθές που ξαναμίλησα μαζί τους μου είπαν από  22 Ιανουαρίου να περιμένω ενημέρωση. Έτσι κι αλλιώς με έχουν στην λίστα και όταν φτάσουν στην γειτονιά μου θα με ειδοποιησουν για να έρθει ο τεχνικός για την εγκατάσταση. Το πολύ σε ένα μήνα πιστεύω θα έχω ίνα. 

Εν τω μεταξύ προχθές το έλεγα με τη γυναίκα μου... το 2013 είχα στο φοιτητικό μου σπίτι VDSL και το 2018 στο καινουριο μας σπίτι δεν έχουμε VDSL. Είμαι 700 μέτρα από καφαο... Ελλαδισταν. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

στα 700 μετρα θα παιξει το vdsl απλα μαλλον οχι 50αρι .υπομονη μια και καλη για την ινα.δυστυχως ετσι ειναι με την επαρχια.καποιες περιοχες ηταν πολυ πισω και η αφασια ειναι οτι σε καποιες μπαινουν Kv και rural και θα χαρουν ταχυτητες.

Σαν την ίνα με 50/50 και ανά πάσα στιγμή μπορώ να φτάσω μέχρι 100/100 δεν θα είναι η VDSL, αρα κατά τη γνώμη μου ίνα > χαλκός...

Δημοσ.

ναι εννοειται.δεν διαφωνουμε .vdsl στα 700 μετρα ισον λιγο πονεμενο vdsl.αλλα ακομα και 50/5 να επαιζες και 100/10 να επαιζες παλι η ινα ειναι ινα και ειναι symmetric οποτε απλα θα εισαι πενα.

εννοειται οτι ινα>χαλκο αλλο τοσο στην περιπτωση σου που και vdsl να εβαζες αμα δεν ειχες ινα παλι δεν θα ειχες οτι καλυτερο.

17 hours ago, laxanoulis said:

Σαν την ίνα με 50/50 και ανά πάσα στιγμή μπορώ να φτάσω μέχρι 100/100 δεν θα είναι η VDSL, αρα κατά τη γνώμη μου ίνα > χαλκός...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...