Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, patsi είπε

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση του θέματος ούτε θέλοντας να υποστηρίξω την εταιρία, σε γνωστό μου που τους πήρε για έλεγχο 3 αυτοκινήτων(2 εμπόρων και 1 ιδιώτη) έκαναν ότι περιγράφουν στη σελίδα τους δηλαδή και τα σήκωσαν από κάτω και τα οδήγησαν. Και του βρήκαν διαφορά ελαττώματα που φυσικά δεν είχε δει. Τώρα για το αν υποβόσκει συμφωνία με τον πωλητή δεν το ξέρω και η αλήθεια είναι και εγώ το σκέφτομαι ότι μπορεί να παίζει.

Το να το σηκωσουν εχουν δικο τους τροπο ?Αν δεν εχει ο εμπορος τι γινεται ? Επισης σε εμπορους τα πιο πολλα ειναι ανασφαλιστα και το βρισκουν για δικαιολογια για να μην αφησουν καποιον να τα οδηγησεις .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το να το σηκωσουν εχουν δικο τους τροπο ?Αν δεν εχει ο εμπορος τι γινεται ? Επισης σε εμπορους τα πιο πολλα ειναι ανασφαλιστα και το βρισκουν για δικαιολογια για να μην αφησουν καποιον να τα οδηγησεις .

Είχαν δίκη τους "ράμπα"(έτσι μου το περιέγραψε ο γνωστός μου) και τα σήκωσαν. Αλλά όπως αναφέρθηκε απ τους 6-7 εμπόρους που ρώτησε μόνο οι 2 δέχτηκαν να γίνει ελεγχος(γενικά όχι μόνο test drive) από την εταιρεία. Απ την άλλη αυτό ίσως σημαίνει ότι όντως κάνει έλεγχο η εταιρεία Γ αυτό δεν θέλουν. Αλλά αν τους χρησιμοποιήσω στο επόμενο διάστημα που θέλει η κοπέλα μου να πάρει αυτοκίνητο θα έχω καλύτερη απόψη. 

Επεξ/σία από patsi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολο μου φαίνεται να κάνει συμφωνία με τον πωλητή η spot mechanic και οι υπόλοιποι. Τι νόημα έχει να κερδίσουν μια πώληση και κάποιες εκατοντάδες ευρώ; Τους συμφέρει να κρατήσουν καλό όνομα!

Ts σου είπε για ποιο λόγο δεν έχει βιβλίο σέρβις; Καινούργιο το είχε πάρει;

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, patsi είπε

Είχαν δίκη τους "ράμπα"(έτσι μου το περιέγραψε ο γνωστός μου) και τα σήκωσαν. Αλλά όπως αναφέρθηκε απ τους 6-7 εμπόρους που ρώτησε μόνο οι 2 δέχτηκαν να γίνει ελεγχος(γενικά όχι μόνο test drive) από την εταιρεία. Απ την άλλη αυτό ίσως σημαίνει ότι όντως κάνει έλεγχο η εταιρεία Γ αυτό δεν θέλουν. Αλλά αν τους χρησιμοποιήσω στο επόμενο διάστημα που θέλει η κοπέλα μου να πάρει αυτοκίνητο θα έχω καλύτερη απόψη. 

Ετσι ειναι αφου οι εμποροι τους βριζανε οτι χαλανε την αγορα (γιατι δε μπορουν να πουλησουν τα σαπακια τους). Πιστευω πριν αγορασεις μεταχειρισμενο αξιζει να δωσεις 100-200€ να το ελεγξεις. 

Συγκριτικα, σωστοι εμποροι, στο πανε μονοι τους στην αντιπροσωπεια για ελεγχο και ο,τι ζημια βγει που δεν προβλεποταν τη βαζουν απο την τσεπη τους. Αλλα ποσοι ειναι τετοιοι στην Ελλαδα;

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα και απο εμενα. Προσφατα πηρα  ενα μικρο αμαξακι  απο εμπορο .Δεν ειχε βιβλιο service οπου με ειχε ενημερωσει εξαρχης. Πολυ σημαντικο ηταν βέβαια που  μου ειπε ο ανθρωπος να το παω οπου θελω για να το τσεκαρω και να το κανω και test drive .Το αμαξακι πηγαινει μια χαρα και ειναι σε πολυ καλη  κατασταση  αφου το ελεγξα εγώ και ο μαστορας μου.Και επισης μου εδωσε 6 μηνη γραπτη εγγυηση οτι παθει μηχανικα να το αναλαβει ο ιδιος.

Δημοσ.

Αν ήξερες τι μαϊμού βιβλία service υπάρχουν,με σφραγίδες,με λεπτομερείς περιγραφές τι αλλάχτηκε και πότε.Δεν λέει και κάτι το βιβλίο.Πιο σημαντικό είναι ο έλεγχος από ειδικό που γνωρίζει.

Ή από επίσημη αντιπροσωπεία,καλύτερα εξωτερικού,τις ελληνικές δεν τις έχω προσωπικά και πολύ εμπιστοσύνη,όπου δίνουν και εγγύηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ενημερωμένο βιβλίο service είναι πάντοτε μια ένδειξη επιμελούς συντήρησης.

Το αυτοκίνητο πρέπει να το πάς σε μηχανικό που να έχει εξειδίκευση στη συγκεκριμένη μάρκα που θα αγοράσεις. Ιδανικά και σε κάθετη μονάδα, άν δεν έχεις φίλο ή γνωστό να απευθυνθείς. Μη πας σε μάστορα γενικού συνεργείου, γνώμη μου.

Αν το αυτοκίνητο δεν είναι παμπάλαιο, τότε μόλις κουμπώσει στον εγκέφαλο φαίνεται εάν έχει γυρίσει χιλιόμετρα. Εάν αποδειχτεί κάτι τέτοιο αλλά η γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου κριθεί ώς καλή και σε ενδιαφέρει να το πάρεις, τότε μπορεί να γίνει για σένα ένα πολύ καλό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στην τιμή.

Εγώ σε όσες αγορές έχω κάνει στη ζωή μου σε αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες (και δεν είναι λίγα), ποτέ δεν ανησύχησα για τα χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα σημαντικά.

Ο έμπειρος μάστορας θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους, θα δεί (ακόμα και με το μάτι σε κάποια σημεία) τι έχει αλλαχτεί και τι όχι, θα σου πει τι χρειάζεται το αμάξι για να είναι σωστό και εσύ θα αποφασίσεις... 99,9% ο μηχανικός θα δει και αν έχει μεγάλο τρακάρισμα, κάτι το οποίο δεν κρύβεται με τίποτα σχέδόν. Δε χρειάζεται να πας σε φαναρτζή. Εάν έχει βαψίματα σε φτερά ή προφυλακτήρες, δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει...

Επεξ/σία από eMike
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έγινε διαπραγμάτευση και μου έδωσε και εγγύηση γραπτή. Οπότε για έμενα έκανα μια καλή αγορά, το αυτοκίνητο κάθε μέρα πηγαίνει και καλύτερα  και το έψαξα και έχει παραπάνω χιλιόμετρα από τι λέει αλλά δεν με απασχολεί γιατί το ήξερα σημασία έχει ότι έχει πάρα πολλά αλλαγμένα πράγματα στην μηχανή και δείχνει αυτός που το είχε το πρόσεχε..🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...