Greek_Tornado Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, Ψάχνω κάποιον τρόπο να ανοίξω ένα αρχαίο rar με φωτογραφίες που βρήκε η γυναίκα μου και είχε γίνει το 2005... Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει ιδέα για το password του αρχείου και δοκιμάζω στον 7700κ μου το rar password unlocker εδώ και αρκετές ώρες, είτε με dictionary attack είτε με brute force (εκεί κι αν δε βγαίνει άκρη)... Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο; Έχω και μια 1080Ti που θα μπορούσε ίσως να τρέξει κάτι σε CUDA για πιο γρήγορα, αλλά το 2005 το winrar πόσο ασφαλές μπορεί να ήταν; Υπάρχει κάποιος τρόπος ή πρόγραμμα να δοκιμάσω;
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Ώρες;;; Άστο μερικές μέρες, ιδίως σε bruteforce και χωρίς να ξέρεις-θυμάσαι τίποτα από την δομή του κωδικού (πόσοι περίπου χαρακτήρες, αν περιέχει σύμβολα, νούμερα, πεζά ή/και κεφαλαία γράμματα) μπορεί να πάρει και χρόνια αν ο κωδικός είναι πάνω από 8 χαρακτήρες και περιέχει όλα τα παραπάνω. Οπότε πρέπει να θυμηθεί η γυναίκα κάποια στοιχεία από τον κωδικό για να μην πάτε στα χαμένα. Βέβαια, ένας γνώστης κρυπτογραφίας και προγραμματισμού ίσως να μπορέσει να γράψει κάποιο πρόγραμμα που να μειώνει λίγο τα bits αλλά που θα βρεθεί κάποιος τέτοιος.
PCharon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Η μόνη λύση είναι να έχεις κάποια στοιχεία για τα πιθανά περιεχόμενα του κωδικού (τί είδους χαρακτήρες είχε ή ίσως και κάποια στάνταρ λέξη που μπορεί να είχε) και το μήκος του, να φτιάξεις χειροποίητο λεξικό βασισμένο εκεί και να το δοκιμάσεις. Αν όχι, τότε δεν.
Greek_Tornado Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Κι εγώ συνειδητοποίησα πόσο μάταιο είναι όταν ακόμα και για dictionary attack (με αγγλικές λέξεις που πιθανότατα δεν θα λειτουργούσαν έτσι κι αλλιώς) πήρε 30 ώρες για να πάει στο 1%, άρα ήθελα 300+ ώρες για επίθεση λεξικού που θα αποτύχαινε. Οπότε το παράτησα. Ίσως σε 10 χρόνια με i7 ΧΧΧΧ γενιάς να ξαναδοκιμάσω
micos000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Αν δεν θυμηθεί η κυρά κάποια στοιχεία για τον κωδικό, άστο!
kinitos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έκανα ένα τεστ μια φορά εν έτη 2000-2002 αν θυμάμαι καλά. Ένα κλείδωμα με ραρ σε φωτογραφίες. Δεν θυμάμαι το κωδικό βέβαια. Κατά διαστήματα έβαλα πολλά προγράμματα χωρίς αποτέλεσμα μιας και αν στο περίπου θυμάμαι η φαντάζομαι το κωδικό και γιατί ήταν τεστ έβαλα ένα μεγάλο. Δοκίμασα και άφησα μήνες το πισι ανοιχτό χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα ρωσικό νομίζω πρόγραμμα gpucrackrar αν το ψάξεις θα το βρεις σε λογική dos δίνεις εντολές. Και υποτίθεται είναι υπερβολικά γρήγορο σε σχέση με όλα τα άλλα. Αυτό να πω την αλήθεια δεν κατάφερα να το δουλέψω. Αν μπορέσεις δες το http://www.crark.net/ Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από kinitos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα