Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 σκασμένοι πυκνωτές στην παλιά μου κάρτα γραφικών nVidia GeForce 9800 GT.
Για κάποιον λόγο έσκασαν και ακούστηκε σαν τριπλή έκρηξη.
Μύρισε, βρώμισε και κάπνισε το κουτί.
Ποιος συνάδερφος ηλεκτρονικός γνωρίζει γιατί έσκασαν και οι τρείς ταυτόχρονα?
Επίσης οι πυκνωτές είναι των 16 Volt και 1.000 uF (μικροφαράντ).
Ξέρουμε καμιά εταιρία που να βγάζει καλύτερους πυκνωτές σε ποιότητα κατασκευής και να έχουν μεγαλύτερη ανοχή?

Επεξ/σία από pavlaras1982
Δημοσ.

Δεν ειμαι ηλεκτρονικός αλλα μπορεί απλά να είχε έρθει η ώρα της κάρτας να γίνει ή απο βραχυκήκλωμα σε καποιος αλλο μέρος του υπολογιστή ή και απο το τροφοδοτικό που αν ειναι no name υπάρχουν τέτοια θέματα.

Τώρα να βάλεις καλύτερους δεν ξέρω αν θα σου αντέξει περισότερο η λιγότερο απλά έτυχε πιστεύω γιατι δεν ειναι και πολύ συχνές να σκάνε οι πυκνωτές ετσι στην κάρτα

Δημοσ.

Αν εσκασαν και δεν "πηραν" κατι μαζι τους τοτε απλα τους αλλαζεις και δουλευει κομπλε.

Οπως και να εχει, τους αλλαζεις και βλεπεις. Το κοστος για τους πυκνωτες ειναι πολυ μικρο (0.20€ - 0.50€)

Δημοσ.

πριν μερικά χρόνια σε sparkle 9800GT φίλου έσκασαν οι 3 πυκνωτές που αναφέρεις. Στην εικόνα βέβαια έχω βγάλει τον έναν γιατί κάτι δεν μου καθόταν καλά σχετικά με το Pcb layout αλλα και με το πώς είναι οι πυκνωτές πάνω στο κύκλωμα.

Οι πυκνωτές είτε ειναι ανάποδα είτε έχουν κάνει λάθος στον σχεδιασμό της πλακέτας (το μπλέ στους SSC σημαίνει το - όπως και στους ηλεκτρολυτικούς το βελάκι είναι το - )

DSC02402.jpg

Λοιπόν επειδή τέτοιους δεν μπορούσα να βρω αλλά και για δοκιμή έβαλα κανονικούς πυκνωτές απο την αποπάνω μεριά.

DSC02408.jpg

Η κάρτα λειτουργεί ακόμα και τώρα άψογα απλά χρειάζεται λίγο προσοχή στην μετακίνηση. όπως φαίνεται στην εικόνα λειτούργησε για τουλάχιστον 6 μήνες πάνω σε pc με gaming κανονικά μέχρι που έγινε η αντικατάστασή της.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...