Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Διαθέτω έναν αρκετά παλιό υπολογιστή ηλικίας σχεδόν 9 ετών ο οποίος με εξυπηρετεί σε βασικά πράγματα πλέον όπως πλοήγηση στο Internet, videos, office και ελαφρύ gaming. Για κακή μου τύχη εδώ και λίγες ημέρες ακούγεται ένας πολύ ενοχλητικός κροταλιστός ήχος από τον ανεμιστήρα, της ήδη θορυβώδους, κάρτας γραφικών. Απ’ότι καταλαβαίνω αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι σιγά σιγά μας αφήνει χρόνους. Επειδή ο θόρυβος δεν αντέχεται και ίσως στο εγγύς μέλλον κάνω κάποιο μικρό ρετουσάρισμα στο σύστημα σκέφτηκα να προχωρήσω για αρχή στην αντικατάσταση της κάρτας γραφικών. Το μυαλό μου πήγε σε μια GTX 1050 Ti, αλλά χρειάζομαι τη βοήθειά σας για την τελική επιλογή. Παρακάτω παραθέτω και τη σύνθεση του συστήματος που διαθέτω. Cpu: AMD Phenom II X4 955 - 3,2Ghz Motherboard : Asus M4A78T-E, AM3 socket Gpu: ATI Radeon HD 4890 - 1gb Ram: 2x4gb OS: Windows 10 Ωστόσο έχω κάποιες απορίες. 1. Θα μπορεί μια σύγχρονη κάρτα όπως η 1050 Ti να λειτουργήσει αρμονικά με την αρχαία motherboard και τον εξίσου αρχαίο επεξεργαστή μου; Βλέπω ότι η motherboard υποστηρίζει PCIe 2,0-2,2 ενώ η κάρτα γραφικών απαιτεί PCIe 3,0. Αποτελεί αυτό πρόβλημα; 2. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλές υλοποιήσεις της 1050 Ti. Ποια θεωρείται καλύτερη επιλογή για μένα, δεδομένου ότι με ενδιαφέρει η αξιοπιστία, η χαμηλή τιμή και η ήσυχη λειτουργία;
jeandoumpier Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1. Ναι, θα λειτουργεί η κάρτα. 2. Αυτή πάρε, φθηνή & compact : http://t-support.gr/index.php?route=product/product&product_id=1168692 1
tanasen01 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Ενδεχομένως να διορθώνεται ο θόρυβος αν έχεις ειδικό λάδι για το moter του ανεμιστήρα. Όπως και να χει μια 1050ti θα έδινε νέα πνοή στο σύστημά σου οπότε ούτως ή άλλως θα ταν μια πολύ καλή τελευταία αναβάθμιση. Μην σε ανησυχεί η προηγούμενης γενιάς pcie που έχεις, η κάρτα είναι backwards compatible. Θα σου πρότεινα αυτή https://www.skroutz.gr/s/10521312/Palit-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-Dual-OC-NE5105TS18G1D.html ως την καλύτερη υλοποίηση αναλογικά με την τιμή. Ακριβή γενικά, αλλά είναι πολύ ήσυχη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Γενικότερα, είναι αξιόπιστες αυτές οι Palit γιατί δεν τις ξέρω. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό με κάρτες γραφικών και γι'αυτό δεν είμαι σε θέση να εκφέρω άποψη. Το τρίπτυχο που με ενδιαφέρει πάντως είναι τιμή, αξιοπιστία, θόρυβος.
tanasen01 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Και οι 2 Palit που σου προτείναμε είναι πολύ καλές κάρτες. Εγώ προσωπικά έχω αρκετό καιρό την πρώτη και είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. 1
TheDeathCalls Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Θα κανω ενσταση σε ολες τις καρτες που εχουν αναφερθει. Πιστευω θα σου κανει bottleneck ο επεξεργαστης σου σε οποιαδηποτε απο τις 3 καρτες που εχουν αναφερθει. Μην πας πανω απο 100€, δεν θα δεις την αντιστοιχη ανταποκριση. Με μια προχειρη ερευνα, θα προτεινα: https://www.skroutz.gr/s/12174990/MSI-Radeon-RX-560-4GB-Aero-ITX-4G-OC.html#reviews Και αυτη πιθανοτατα θα φαει bottleneck απο το CPU σου αλλα τουλαχιστον δεν θα το χρυσοπληρωσεις. Προσοχη στις απαιτησεις τροφοδοτικου.
tanasen01 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δεν θα είναι μεγάλο το bottleneck. Ανάλογα με το παιχνίδι, στα cpu bound παιχνίδια θα είναι εμφανές, όμως μπορεί να εξουδετερωθεί με ένα overclock στη cpu. Θα υπάρχει διαφορά στην απόδοση, η οποία αντιστοιχεί και στη διαφορά στην τιμή. Μπορεί να πάει βεβαίως και στην RX560 εφόσον μιλάμε για ελαφρύ gaming και για να του ρθει πιο οικονομικά.
TheDeathCalls Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Δεν θα είναι μεγάλο το bottleneck. Ανάλογα με το παιχνίδι, στα cpu bound παιχνίδια θα είναι εμφανές, όμως μπορεί να εξουδετερωθεί με ένα overclock στη cpu. Θα υπάρχει διαφορά στην απόδοση, η οποία αντιστοιχεί και στη διαφορά στην τιμή. Μπορεί να πάει βεβαίως και στην RX560 εφόσον μιλάμε για ελαφρύ gaming και για να του ρθει πιο οικονομικά. CPU bound ειναι πλεον μεχρι και το LoL, σε σαφως μικροτερη κλιμακα απο τα μεγαλα RTS και FPS. Για overclock θα χρειαστει και ψυκτρα (εξτρα κοστος). Αν δεν με γελα η μνημη μου, οι Phenom δεν ειναι και οι πιο "κουλ" τυποι, ποσο μαλλον overclocked. Οποτε, απο το να ξοδεψει τοσα για πολυ μικρη διαφορα, καλυτερα ας παει safe και με μερικα χρημματα στην ακρη.
tanasen01 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Καλά αν αναφέρεται μόνο σε LoL και τα συναφή και μια GT1030 ή 750ti θα τον κάλυπτε. 1
jeandoumpier Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σίγουρα αν πρόκειται για LoL κτλ θα τον καλύψουν και αυτές που ανέφερε ο tanasen και θα του έρθει και φθηνότερα. Πέραν αυτού όμως, σε περίπτωση που θέλει να παίξει κάτι περισσότερο ή σε περίπτωση που όπως άφησε να εννοηθεί στο εγγύς μέλλον ίσως κάνει μια αναβάθμιση σε cpu και τα συναφή, η 1050ti ή έστω η rx560 4gb θα του ''μείνουν'' για το επόμενο setup και θα ανταποκρίνονται αξιοπρεπώς. Και μέχρι να αναβαθμίσει αν είναι να το κάνει σχετικά σύντομα-ας τρώει ενίοτε λίγο μπουκάλι, δεν χάλασε ο κόσμος. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από jeandoumpier 2
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Μιας και το δικο μου συστημα δεν διαφερει πολυ ας το ρωτησω κι εγω για αναβαθμιση της καρτας γραφικων. Το PC δεν εχει προβλημα στην βασικη του δουλεια που ηταν office work της γυναίκας μου και light ACAD επεξεργασια 2D σχεδιων δικα μου. Ομως οι πιτσιρικάδες μεγαλωσαν και θελουν να παιζουν και παιχνιδια. Φυσικα και δεν μπορει να γινει gamer PC (υπαρχει και PS4) αλλα το θελω ως δευτερο mini gaming system εκτος του PS4 (οσο γινεται) για να μην μαλωνουν οταν ο ενας παιζει με το PS4. Σαφεστατα δεν θελω να ξοδεψω πολλα (δεν αξιζει νομιζω), οποτε θα ηθελα να με προσανατολισετε σε αξιολογες λυσεις για καρτες γραφικων για απλα playable λυσεις (σε low resolution) οσο το δυνατον περισσοτερων γνωστων για πιτσιρικαδες games. Φυσικα δεν θα πω οχι σε οτιδηποτε καλυτερο που δεν ειναι overkilling για το υπαρχον συστημα. Οι μεταχειρισμενες επιλογες ειναι απολυτα ευπροσδεκτες. Δεν ξερω απο καρτες γραφικων οποτε αφήνομαι στην γνωση σας. Το συστημα δουλευε με Athlon II X3 (δεν θυμαμαι μοντελο) αλλα θα μπει σημερα ενας Phenon II X6 1090Τ που βρηκα πολυ φθηνα. Η σημερινη καρτα γραφικων ειναι μια MSI RX2600XT και το πολυ μετριας ποιοτητας τροφοδοτικο 500W δεν ειναι κανενα σπουδαιο με πολλες παροχες (οποτε καρτες χαμηλης καταναλωσης θα εκτιμηθουν) περισευει ομως η 4PIN φυσα που δεν την χρησιμοποιει η ΜΒ και μια ακομη γενικη παροχη. Υπαρχον συστημα: ——— Case (Κουτί): Απλο no name Tower * PSU (Τροφοδοτικό & Watt): Approx App500ps, 500W * Motherboard (Μητρική): ASRock ALiveNF6G-GLAN http://www.asrock.com/mb/nvidia/alivenf6g-glan/ * CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): Phenom II X6 1090T http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom II X6 1090T Black Edition - HDT90ZFBK6DGR (HDT90ZFBGRBOX).html * RAM (Μνήμη συστήματος): 8GB (4X2GB) 2 X MUSHKIN 996760 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-640 Dual Chanel kits http://poweredbymushkin.com/catalog/item/3-silverline/143-996760.html * GPU (Κάρτα γραφικών): MSI RX2500XT 512mb GDDR3 https://www.msi.com/Graphics-card/RX2600XTT2D512EZD3.html * Monitor/Resolution (Οθόνη/Ανάλυση): Monitor-TV Samsung FHD * ΟS (Λειτουργικό σύστημα): WIN7 (Καποια στιγμη θα μπουν μαλλον και τα Win10 οταν θα εχω χρονο) Προσανατολιζομουν κι εγω σε μια 1050/1050ti. Εχει τελικα νοημα; Ευχαριστω εκ των προτερων Γιαννης PS ισως αλλαξει το τροφοδοτικο εαν αναβαθμισω το Pc του γραφειου μου
Kostas.karras Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, TheDeathCalls είπε Θα κανω ενσταση σε ολες τις καρτες που εχουν αναφερθει. Πιστευω θα σου κανει bottleneck ο επεξεργαστης σου σε οποιαδηποτε απο τις 3 καρτες που εχουν αναφερθει. Μην πας πανω απο 100€, δεν θα δεις την αντιστοιχη ανταποκριση. Με μια προχειρη ερευνα, θα προτεινα: https://www.skroutz.gr/s/12174990/MSI-Radeon-RX-560-4GB-Aero-ITX-4G-OC.html#reviews Και αυτη πιθανοτατα θα φαει bottleneck απο το CPU σου αλλα τουλαχιστον δεν θα το χρυσοπληρωσεις. Προσοχη στις απαιτησεις τροφοδοτικου. Kαλα, οτι θα εχει στοιχειωδως ενα bottleneck ειναι σιγουρο. Αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι καλυτερα με την 560. Πολυ πιθανο και χειροτερα λογο υψηλου overhead της καρτας, και οχι τοσο στην ωμη της δυναμη. Iδανικα ειναι οπως ειπε και ο tanasen gt1030/750ti. Εγω θα προχωραγα στην θεση του με μια 1050ti και ας μπουκαλιαζει και λιγο, οπως σωστα ανεφερε και ο jean, θα του μεινει για το επομενο setup. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από Kostas.karras 1
tanasen01 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Το συστημα δουλευε με Athlon II X3 (δεν θυμαμαι μοντελο) αλλα θα μπει σημερα ενας Phenon II X6 1090Τ που βρηκα πολυ φθηνα. Έχω περιέργεια να δω αν θα καταφέρει να δει τον phenom x6 η μητρική σου. Κάνε ένα bios update πρώτα οπωσδήποτε. Αλλά όπου και αν ψάξω δεν βλέπω να υποστηρίζεται. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASRock/ALiveNF6G-GLAN.html
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Ναι θελει update σιγουρα σε 1.80. Θα δειξει αυτο το ΣΚ που επιστρεφω. Στην χειροτερη τον ανταλλασω με εναν Phenom ii Χ4 955 που παιζει σιγουρα. Αλλωστε ηταν μια πολυ φθηνη αγορα. Θα σε ενημερωσω.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Θα προχωρήσω στην αγορά μιας Palit GeForce GTX1050 Ti 4GB Dual OC με στόχο στο εγγύς μέλλον να αντικαταστήσω και τα υπόλοιπα υποσυστήματα του pcιου. 2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Το συστημα δουλευε με Athlon II X3 (δεν θυμαμαι μοντελο) αλλα θα μπει σημερα ενας Phenon II X6 1090Τ που βρηκα πολυ φθηνα. @SeNNinhA Μπορείς να πεις που και σε τι τιμή βρήκες τον Phenom II X6 1090T; Φαίνεται αρκετά δυνατός επεξεργαστής για ΑΜ3 socket. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα