Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχω ένα σύστημα το οποίο φοράει επεξεργαστή Intel i5 4440 3.1ghz, κάρτα γραφικών Asus r9 280 3gb και 8gb ram. Παίζω κυρίως pubg(low settings για competitive play) και τα fps μου κυμαίνονται 50-70, αλλά κάποιες φορές έχω stuttering (μεγάλα fps drops). Έχω παρατηρήσει την gpu(oc) να φτάνει μέχρι και 95-100 βαθμούς. Τώρα δεν ξέρω αν το lag οφείλεται στην gpu η στo cpu (η και στα 2), επίσης έχω διαβάσει ότι το συγκεκριμένο game τρέχει καλύτερα σε Nvidia, και επειδή τώρα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για μεγάλο upgrade, σκεφτόμουν να δώσω τη gpu για καμιά 1050ti,με τον ίδιο cpu, δεν ξέρω βέβαια πόση διαφορά θα έκανε. Καμία ιδέα; 

Επεξ/σία από splanis
  • Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

95-100 βαθμοί στη GPU θα την πεθάνεις :P

Το OC το έκανες μόνος σου; Αν ναι, γύρνα την στα μαμά settings. Επίσης, ήρθε ο καιρός για ένα καλό καθάρισμα, μιας και ίσως έχει μπουκώσει απ' την πολύ σκόνη.

Όπως είσαι τώρα, σίγουρα γίνεται throttling από τη GPU με αποτέλεσμα τα μεγάλα frame drops και ίσως το κακό performance.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παιχνίδι είναι κυρίως το πρόβλημα. Δεν είναι σωστά optimized. Αν θες να αναβαθμίσεις κάτι θα έλεγα την GPU.

Πάντως 100*C για την GPU είναι πρόβλημα, ίσως να οφείλεται και εκεί το πρόβλημα.

Επεξ/σία από cpttony
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, splanis είπε

Καλησπέρα. Έχω ένα σύστημα το οποίο φοράει επεξεργαστή Intel i5 4440 3.1ghz, κάρτα γραφικών Asus r9 280 3gb και 8gb ram. Παίζω κυρίως pubg(low settings για competitive play) και τα fps μου κυμαίνονται 50-70, αλλά κάποιες φορές έχω stuttering (μεγάλα fps drops). Έχω παρατηρήσει την gpu(oc) να φτάνει μέχρι και 95-100 βαθμούς. Τώρα δεν ξέρω αν το lag οφείλεται στην gpu η στo cpu (η και στα 2), επίσης έχω διαβάσει ότι το συγκεκριμένο game τρέχει καλύτερα σε Nvidia, και επειδή τώρα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για μεγάλο upgrade, σκεφτόμουν να δώσω τ

εχεις πολυ μεγαλες θερμοκρασιες...στην καρτα σου...μαλλον γι αυτο εχεις φπς ντροπ...καθαρισε την και αλλαξε παστα πρωτα!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cpttony είπε

Το παιχνίδι είναι το πρόβλημα. Δεν είναι σωστά optimized. Αν θες να αναβαθμίσεις κάτι θα έλεγα την GPU.

Ναι μόνος το έκανα απ το radeon, το έχω στο νου να του κάνω καθάρισμα και αλλαγη παστων τώρα που θα γυρίσω από διακοπές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κάνα 90 ευρώ δεν θα έφευγε αυτή σε αγγελία; να πήγαινα σε 1050ti ας πούμε  με λίγα λεφτά παραπάνω 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
Μόλις τώρα, splanis είπε

Με κάνα 90 ευρώ δεν θα έφευγε αυτή σε αγγελία να πήγαινα σε 1050ti ας πούμε  με λίγα λεφτά παραπάνω 

καθαρισε την πρωτα και αλλαξε παστα

δεν νομιζω να φταιει η καρτα...νομιζω οι θερμοκρασιες σου φταινε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το overclock δεν ξέρω αν το έκανα σωστά δεν έχω και πολλές γνώσεις, απλά στο radeon έβαλα το core και memory στο τέρμα (κάπου 1200 και 1500 νομίζω αν και το memory στα specs έλεγε ότι ήταν 5k) και το power limit στο 8%. Τους fans τους άφησα auto, μήπως έπρεπε να τους βάλω στο full? 

Επεξ/σία από splanis
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οταν κανεις oc τρεχεις καποια τεστ και το ανεβαζεις σιγα σιγα...δεν τα πατας στο τερμα και ολα οκ!
επισης πολυ χρησιμο ειναι αν κανεις κατι τετοιο να το κανεις στο msi afterburner και να κανες και custom fan temp! 
για αρχη βγαλε το oc και καθαρισε και αλλαξε παστα! 
τα ρολογια της μνημης πανε χ4 νμζω γι αυτο βγαζει συνολο 5κ

Επεξ/σία από tontorikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, tontorikos είπε

οταν κανεις oc τρεχεις καποια τεστ και το ανεβαζεις σιγα σιγα...δεν τα πατας στο τερμα και ολα οκ!
επισης πολυ χρησιμο ειναι αν κανεις κατι τετοιο να το κανεις στο msi afterburner και να κανες και custom fan temp! 
για αρχη βγαλε το oc και καθαρισε και αλλαξε παστα! 
τα ρολογια της μνημης πανε χ4 νμζω γι αυτο βγαζει συνολο 5κ

2 ερωτήσεις, επειδή είναι Asus υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα φαντάζομαι και 2ον τι εννοείς custom fan? 

Αν δώσω την gpu μου και πάρω την 1050ti 4 gb (80 ευρώ διαφορά) συμφέρει αυτό το upgrade? 

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, splanis είπε

2 ερωτήσεις, επειδή είναι Asus υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα φαντάζομαι και 2ον τι εννοείς custom fan? 

Αν δώσω την gpu μου και πάρω την 1050ti 4 gb (80 ευρώ διαφορά) συμφέρει αυτό το upgrade? 

Το msi afterburner κάνει για όλες τις κάρτες οπότε μην σε απασχολεί το ότι είναι asus η κάρτα. Αυτό που εννοεί είναι ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα μπορείς να καθορίσεις πόσο γρήγορα να πηγαίνουν οι ανεμιστήρες της κάρτας ανάλογα με την θερμοκρασία της.

Η 1050ti δεν είναι αναβάθμιση. Αν θες κάτι αρκετά δυνατότερο πας σε GTX1060. Αλλά πρωτού κάνεις οτιδήποτε, κάνε ό,τι σου είπαν. Καθάρισε την ψύκτρα και τους ανεμιστήρες και βάλε νέα πάστα και δες μετά αν έχει διαφορά.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tanasen01 είπε

Το msi afterburner κάνει για όλες τις κάρτες οπότε μην σε απασχολεί το ότι είναι asus η κάρτα. Αυτό που εννοεί είναι ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα μπορείς να καθορίσεις πόσο γρήγορα να πηγαίνουν οι ανεμιστήρες της κάρτας ανάλογα με την θερμοκρασία της.

Η 1050ti δεν είναι αναβάθμιση. Αν θες κάτι αρκετά δυνατότερο πας σε GTX1060.

Δεν έχω την δυνατότητα για 1060 τώρα άρα καλύτερα να μείνω σ αυτή προς το πάρον και βλέπω στο μέλλον; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...