Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, manolis940 είπε

Σαν συμβουλή θα σου έλεγα έστω και μία ώρα την μέρα να ασχολείσαι με το "άθλημα" ( εν καιρό πανελληνίων μπορείς να παραβείς τον κανόνα ) και ότι ο καλύτερος φίλος σου λέγεται Google 

Μέχρι να μάθεις το StackOverflow (κατ' εμένα το καλύτερο αγχολυτικό ever) αρκεί να ξέρεις να ρωτάς σωστά.

4 ώρες πριν, member_chri είπε

Εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με την εφαρμοσμένη πληροφορική και με τα λογισμικά πχ software engineer.

Τότε επέλεξε σχολή Πληροφορικής. Το Τει Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ έχει ένα ικανοποιητικό πρόγραμμα σπουδών (Πλην Θεωρία πληροφορίας που είναι ένα μείων αλλά το έχει σαν Προαιρετικό από όσο θυμάμαι.)

4 ώρες πριν, member_chri είπε

Για τις σχολές και τα άχρηστα μαθήματα αναφερόμουν περισσότερο στο ΠΑΜΑΚ που έχει αρκετά οικονομικά μαθήματα και πιστεύω πως δεν θα μου χρειαστούν κάπου. Βέβαια αυτό είναι γνώμη μου και μπορεί να κάνω λάθος  γι αυτό ζήτησα μία δεύτερη γνώμη.

Εάν έχε μαθήματα που σου λένε έχεις μια εργασία Χ και πρέπει να την δώσεις ASAP γιατί εαν την δώσεις σε 2χ θα μπεις μέσα (η το αφεντικό σου μπλα μπλα μπλα) τότε σου δίνει ένα σημαντικό εφόδιο γιατί το βλέπει ένας software engineer ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. (Μην το γελάς είναι η σκληρή αλήθεια που σου δίνει η ζωή δενοντάς σε σε μια καρέλα με σταγόνες να στάζουν στο μέτοπο και να σου δείχνει live action ένα ork να αγγίζει την waifu σου)

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε εδωσα περσι ... παροτι εγραψα 14035 και δεν ειχα πολλες επιλογες πηγα στην 5ετη σχολη πληροφορικης των ιωαννινων.Η σχολη σε μαθαινει τοσο hardware οσο και software ενω ηδη απο πρωτο εξαμηνο τελειωσαμε python,παμε java και μετα ακολουθει η c .Αν δεν σε ενδιαφερει τοσο το hardware οι 4ετης πληροφορικες σχολες προσφερουν ολα σχεδον τα ιδια μαθηματα και δυνατοτητες(στην αθηνα παιρνεις και οικονομικο πτυχιο).

*μαθηματικα θα κανεις παντου και ειναι απαραιτητα*ξαδερφος μου ειναι σε ΤΕΙ και δεν ειναι ικανοποιημενος απο την γλωσσα που κανουν (pascal) καθως ειναι απαρχαιομενη

Επεξ/σία από kitkatO
Δημοσ.

Σχετικά με την επιλογή σχολής: πρέπει να δεις αν μπορείς για πανεπιστημιακό τμήμα ή ΤΕΙ. Επίσης: αν έχεις λόγους (ή έστω ισχυρή προτίμηση) να περιοριστείς σε περιοχή, οι επιλογές μειώνονται.

Κατά τα άλλα: από το δεύτερο μήνυμά σου φαίνεται ότι «το έχεις». Ο προγραμματισμός είναι η πρώτη σου επαφή (πιθανώς) με την πληροφορική ως επιστήμη, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα, εφαρμοσμένα ή πιο θεωρητικά, το καθένα με το δικό του ενδιαφέρον. Επειδή μόνο προγραμματισμό ξέρεις για την ώρα, μην περιορίζεσαι σε αυτό. Πήγαινε στην καλύτερη σχολή που μπορείς, για να ανοίξεις τους ορίζοντές σου όσο μπορείς περισσότερο.

Ο προγραμματισμός είναι κάτι που, με καλές βάσεις, μπορείς να προχωρήσεις μόνη σου. Επιπλέον είναι ένα πεδίο που συνεχώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται (ειδικά σε τομείς όπως web development) οπότε η οποιαδήποτε σχολή δεν μπορεί να σου τα μάθει όλα: σε μια πανεπιστημιακή σχολή πιθανώς θα μάθεις τα βασικά αλλά μπορεί να είναι και λίγο παλιά -- αλλά με αυτά θα μπορείς να προχωρήσεις σε οτιδήποτε, ενώ σε ένα ΙΕΚ μπορεί να μάθεις αυτά που είναι της μόδας αλλά χωρίς πολύ βάθος.

Δημοσ.

Μπορείς να δηλώσεις ΟΠΑ Πληροφορική . Μια χαρά πρόγραμμα σπουδών , καλή αναγνώριση στην αγορά ,αρκετά γκομενάκια από οικονομικές σχολές τριγύρω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...