member_chri Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα. Το καλοκαίρι πρόκειται να δώσω πανελλήνιες αλλά η επιλογή παναπιστημίου με προβληματίζει. Ενδιαφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για τον προγραμματισμό και την σχεδίαση προγραμμάτων. Έχω κάνει μια έρευνα για τις αντίστοιχες σχολές στο Παν.Μακεδονίας και στο ΑΠΘ αλλά τα προγράμματα σπουδών δεν με ικανοποιούν πλήρως. Ποιο πανεπιστήμιο πιστεύεται ασχολείται περισσότερο με τον προγραμματισμό; Ποιο πανεπιστήμιο θα μου προτείνατε; Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως η έρευνα που έκανα ήταν μόνο στην Θεσσαλονίκη οπότε αν πιστεύεται ότι κάποιο άλλο πανεπιστήμιο σε άλλο μέρος της Ελλάδος με καλύπτει περισσότερο θα ήθελα να μου το προτείνεται. Ακόμη, διάβασα πολλά άρθρα/σχόλια που αναφερόταν στο γεγονός ότι το πανεπιστήμιο δεν καλύπτει πλήρως την εκμάθηση του φοιτητή σε αρκετές προγραμματιστικές γλώσσες οπότε πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να μαθαίνω μόνη μου. (Γνωρίζω προγραμματισμό μόνο σε ψευδογλώσσα ) Με ποια γλώσσα θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω; Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα ή κάποιο βιβλίο που θα μπορούσε να με καθοδηγήσει κατάλληλα; Η συμβουλή σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμη καθώς δεν γνωρίζω κάποιον που θα μπορούσε να μου απαντήσει σε αυτές τι ερωτήσεις Ευχαριστώ:)
masteripper Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Αν δεν το έχεις...ότι και να επιλέξεις το ίδιο και το αυτό...ξέρεις πόσος κόσμος στριφογυρνάει με χαρτια "καλά" αλλά δεν ξέρουν απο που ανοίγει ο υπολογιστής....και μετά βγάζουν ρεπορταζ τα κανάλια με το καημένο το παιδάκι που πήρε πτυχίο και δουλεύει σερβιτόρος(σεβαστό επάγγελμα απλώς τα κανάλια κάνουν κάθε φορά την σύγκριση) ......κατα βάση να τελειώσεις μια σχολή δεν είναι κάτι τραγικό (2 έχω τελειώσει)....άμα πεις θέλω να την τελειώσω θα την τελειώσεις.....και όταν στραβώσει κάτι απλώς το καλό το μονοπάτι ξέρει και άλλη κοπελιά..το θέμα είναι κατα πόσο έχεις εμβαθύνει σε αυτά που διδάχτηκες και αν είσαι πρόθυμη το bite the bullet και να προχωρήσεις πιο πέρα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Κάποιες ερωτήσεις. Ποια κομμάτια είναι εκείνα στα προγράμματα σπουδών που δε ικανοποιούν; Αντιλαμβάνεσαι πως ο σκοπός δεν είναι να μάθεις πολλές γλώσσες προγραμματισμού, αλλά να μάθεις σωστά έννοιες και αρχές πάνω στον προγραμματισμό; Γλώσσες για να προτείνουμε πολλές, αλλά εσύ με τι θες να ασχοληθείς; Έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, πχ web, embedded programming, concurrency και κατανεμημένα συστήματα, IoT, ή προς το παρόν θες να αποκτήσεις μία πρώτη προγραμματιστική εμπειρία;
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αρχικά, καλύτερα να πας σε ΤΕΙ που είναι πιο πρακτικό και θα δεις πιο πολλά πράγματα. Μπορεί να κάνεις web με κάτι παλιό (όπως η JSP) για παράδειγμα, όμως, θα μάθεις το concept του web development μέσα από αυτό. Οι γλώσσες είναι εργαλεία που μαθαίνονται. Τα Πανεπιστήμια κατά βάση, έχουν θεωρητική προσέγγιση στο computer science. Τα άκυρα μαθήματα παντού υπάρχουν (έχω 3 μαθήματα που ασχολούνται με διοίκηση και business), το θέμα είναι να μην είναι πολλά. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από Dinos_12345
redykt Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δεν μας ειπες το επιπεδο σου , δηλαδη το κατα ποσο στοχευεις σε ενα πανεπιστημιο ή σε καποιο ΤΕΙ . Θελω να πω, δε θα ηταν και το πιο σωστο να βγαλει κανεις 18000 μορια και να πει παω σε τει γιατι στο πανεπιστημιο εχει πολυ θεωρητικουρα .
vel0city Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Τα άκυρα μαθήματα παντού υπάρχουν (έχω 3 μαθήματα που ασχολούνται με διοίκηση και business), το θέμα είναι να μην είναι πολλά. Ισχύει, αλλά συμφωνώ με @redykt. Βλέποντας το curriculum του ΠΑΠΕΙ για παράδειγμα βλέπω πολλές ομοιότητες με μαθήματα του ΤΕΙ Αθήνας, με ίσως λιγότερες ώρες εργαστηρίων (κάτι που δεν είναι πάντα αρνητικό, ειδικά στην περίπτωση βαρετών management/business μαθημάτων). Στο ΤΕΙ κάθε μάθημα έχει αντίστοιχο εργαστήριο, το οποίο πολλές φορές δεν σχετίζεται τόσο με τη θεωρία. Επίσης βλέπω αρκετά μαθήματα που θα ήθελα να έχω και είτε δεν υπάρχουν, είτε δεν διδάσκονται στο βάθος που θα ήθελα, άλλα αυτό προφανώς έχει να κάνει με τα ενδιαφέροντα του καθενός. ____ Στην ερώτηση σου περι πρώτης γλώσσας, θα πρότεινα να μάθεις τα βασικά την Python για να πάρεις μια ιδέα "πραγματικής" γλώσσας και μετά από εκεί και πέρα προχωράς ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου. Αν θες να εμβαθύνεις σε native πας σε C/C++, etc, αν σε ενδιαφέρει για web ξεκινάς με HTML/CSS/JS, και τα λοιπά. Απ'την στιγμή που θα έχεις κάνει 2-3 διαφορετικές (όχι ίδιου ακριβώς paradigm) γλώσσες, η εκμάθηση μιας καινούργιας μόνο συντακτικό θα είναι. Άρα όπως καταλαβαίνεις το σημαντικό είναι να αρχίζεις να πιάνεις το concept του προγραμματισμού. Γι'αυτό και πρότεινα Python, σε αφήνει να το κάνεις αυτό χωρίς να έχει τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να είχε μια πιο low-level γλώσσα όπως η C ή η C++. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από vel0city
TheDarkKnight Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε Τα άκυρα μαθήματα παντού υπάρχουν (έχω 3 μαθήματα που ασχολούνται με διοίκηση και business), το θέμα είναι να μην είναι πολλά. Τα "άκυρα μαθήματα"( διοίκηση και business είτε σε ΤΕΙ είτε σε ΑΕΙ) δεν είναι και τόσο άκυρα αν δεν θες να μείνεις ένας απλός προγραμματιστής! Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από TheDarkKnight
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, TheDarkKnight είπε Τα "άκυρα μαθήματα"( διοίκηση και business είτε σε ΤΕΙ είτε σε ΑΕΙ) δεν είναι και τόσο άκυρα αν δεν θες να μείνεις ένας απλός προγραμματιστής! Καλό θα ήταν να μην είναι υποχρεωτικά ή να διδάσκονται από άτομα με πραγματική εμπειρία και όχι θεωρητική. Ο τρόπος εξέτασης τους πάλι θέλει προσοχή. Είναι πολύ μικρά τα όρια του "μαθαίνω κάτι χρήσιμο σε αυτό το μάθημα" και "μαθαίνω παπαγαλία όλο το βιβλίο γιατί αλλιώς δεν περνιέται το μάθημα". Χαρακτηρηστικό παράδειγμα. Μας έχουν δώσει ένα βιβλίο που είναι εν μέρει στην καθαρεύουσα, για μελέτη της λειτουργίας υποθηκοφυλάκειου και ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος λειτουργίας του. Όταν αυτό αποτελεί το μοναδικό resource και δεν είναι και απόλυτα σχετικό με το αντικείμενο μελέτης καθ'αυτό, ο φοιτητής πελαγώνει, κοιτάει να κάνει τις εργασίες για να φύγει το μάθημα, και αυτό είναι όλο. Μερικά μαθήματα είναι απλά για να γεμίσει το πρόγραμμα σπουδών, και δεν κάνουν καν την προσπάθεια να το κρύψουν. 2
redykt Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 4 hours ago, Dinos_12345 said: Τα Πανεπιστήμια κατά βάση, έχουν θεωρητική προσέγγιση στο computer science. Ακριβως επειδη προκειται για science , εχει μεγαλο θεωρητικο υποβαθρο, το οποιο , ενας ολοκληρωμενος οχι προγραμματιστης αλλα computer scientist οφειλει να γνωριζει . Εν πασει περιπτωση ας μας πει ο op τις σχολες που σκεφτεται γιατι ετσι γενικα με "πληροφορικη" δε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα στη παρέα. member_chri ως φοιτητής Πληροφορικής σε ΑΕΙ έχω να σου πω ότι τα μαθήματα που θα συναντήσεις σε κάθε Πανεπιστήμια είναι πάνω κάτω τα ίδια. Αναγκαστικά θα ασχοληθείς με πολλά περισσότερα πράγματα από το απλώς να φτιάχνεις προγράμματα. Ωστόσο, πολλές από τις εργασίες που δίνονται (ακόμη και σε φαινομενικά άκυρα μαθήματα με προγραμματισμό) είναι προγραμματιστικές οπότε θα τριβείς αρκετά με το αντικείμενο. Ίσως, αφού θέλεις να ασχοληθείς αποκλειστικά με προγραμματισμό, να έπρεπε να κοιτάξεις προς κανένα ΤΕΙ ή ΙΕΚ αφού αυτό σε ενδιαφέρει. Στο Πανεπιστήμιο γίνεσαι πολλά περισσότερα από απλώς ένας προγραμματιστής. Εγώ είμαι στο ΑΠΘ. Γνώμη μου είναι, εφόσον θέλεις οπωσδήποτε να μπεις σε ΑΕΙ, να μη διστάσεις και να πας, πιθανόν να ανακαλύψεις άλλα ενδιαφέροντα. Ούτως ή άλλως και εγώ όταν μπήκα δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Αν θέλεις αναλυτικότερα πληροφορίες για του τμήμα του ΑΠΘ, στείλε μου μήνυμα.
TheDarkKnight Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Gambron είπε Στο Πανεπιστήμιο γίνεσαι πολλά περισσότερα από απλώς ένας προγραμματιστής. Σχεδόν από οποιαδήποτε τριτοβάθμια σχολή Πληροφορικής βγαίνεις κάτι παραπάνω από ένας απλός προγραμματιστής(μαθαίνεις να σκέφτεσαι, να μοντελοποιείς, να εφαρμόζεις μαθηματικές μεθόδους για την επίλυση προβλημάτων). Απ'την άλλη δεν θα πρέπει κάποιος να μένει μόνο στον τίτλο του πτυχίου του, αλλά θα πρέπει συνεχώς να μαθαίνει και να εξελίσσεται. Αυτό που μετράει περισσότερο απ'όλα για την αγορά εργασίας είναι η εμπειρία και το πτυχίο έρχεται δεύτερο, μπορεί και τρίτο! Οπότε όταν κάποιος βγει για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με βάση αυτά που ξέρει μπορεί να μην τον θεωρήσουν έναν απλό προγραμματιστή αλλά κάτι λιγότερο. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από TheDarkKnight 1
TheDarkKnight Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Στις 2/1/2018 στις 7:31 ΜΜ, member_chri είπε Με ποια γλώσσα θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με python καθώς έχει απλή σύνταξη. Δες εδώ μερικά tutorials και κατέβασε από εδώ το περιβάλλον προγραμματισμού.
PC_MAGAS Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χμμ επιτρέψτε μου να πω τις εμπειρίες μου πάνω σε εργασιακό τομέα και σπουδές. Στην επιλογή της σχολής σου προτείνω να διαλέξεις κάποια κριτήρια: Το επάγγελμα σε τι τομέα (γενικό) θες να είναι θες να είναι Πληροφορική, θες να είναι Μαθηματικά, σε γενικές γραμμές. Εντόπισε τις σχολές στον τομέα αυτό και επέλεξε μια λίστα βάση των δυνατοτήτων σου σε διάβασμα. Επέλεξε μια που στο πρόγραμμα να έχει μια καλή ισοροπία θεωρίας, πρακτικής (εργαστήρια) αλλά μορίων εισαγωγής. Μετά στρώσου στο διάβασμα προκειμένου μα πετύχεις τον στόχο όπως ο Maverick στο Top Gun. Εφόσον μπήκες στην σχολή τότε επικεντρώσου να μάθεις και να αναπτύξεις μια σχέση με το αντικείμενο κάπως ποιο "ερωτική" δες το σαν ένα σύντροφο το οποίο θες να παντρευτείς. Υποθέτοντας ότι θες να πας σε τομέα Πληροφορικής. Ταυτόχρονα ποιάσε καλέμι και σφυρί και άρχιζε να σμιλεύεις κάποιο vision για μετά την σχολή ειδικά σε μεγάλα εξάμηνα πχ. Θες να πας μεταςπτυχιακό; Εαν ναι Ελλάδα ή σε χώρα Μακρινή (Tokyo); Τι επάγγελμα θες να ακολουθήσεις στην Πληροφορική (sysadmin, software engineer) Ταυτόχρονα άρχιζε να κάνεις ερωτήσεις "Μου αρέσει ο τομέας;", "Μπορώ να ανταπεξέλθω;". Δε φρόντιζε να πιάσεις καλές βαθμολογίες λόγο ότι μπορούν να οδηγήσουν σε υποτροφία (καλή ώρα). Ακόμη ΜΗΝ διστάσεις να πειραματίζεσαι και να ψάχνεσε προσωπικά (πχ. εγώ φοιτητής μόνος μου ψαχνόμουν για να στήσω LAMP stack και έκανα οδηγούς για το πως να κάνω ασκήσεις εργαστηρίων σε GNU/Linux, δε έγραφα συχνά πυκνά οδηγούς σε forum πάνω σε GNU/Linux) και προσωπικά και να ζητάς το παραπάνω από τους καθηγητές σου δες το ότι ο καθηγητής είναι το μονοθέσιο που έχεις μπροστά σου και πρέπει να το προσπεράσεις ακόμα και ας κάψεις το κινητήρα για να το κάνεις. Εφόσον αποφοίτησες και είσαι στις γλύκες με την Πληροφορική θα βγείς σε κάτι που λέγετε "Αγορά Εργασίας" που ισοδυναμεί με το να έχεις φορέσει στεφάνι με τον/την σύντροφό σου (σημείωση: θα ξενερώσεις) και από την γλύκα των σπουδών θα δεις και το άσχημο πράγμα πχ. επειδή το boss έχει άτομα που δεν ξέρουν την τύφλα τους και εσύ είσαι ένας από αυτούς και θες να μην είσαι (προσωπική εμπειρία) καταλήγεις να μην είσαι ικανοποιημένος. Αλλά εσύ τον στόχο σου δες τι γνώσεις θες (και όχι μόνο πληροφορικής) για να το πετύχεις επέλεξε κατάλληλα μεταπτυχιακά για να τον πετύχεις. Ακόμη εαν νιώθεις κόφτη μην διστάσεις να αλλάξεις επάγγελμα, ακόμη συνέχιζε να ενασχολήσε προσωπικά με τον τομέα και να αποκτάς γνώσεις, αυτό αποτελεί το κρυφό σου νίτρο το οποίο θα σε πάει ένα βήμα παραπέρα. Ακόμη θα χρειαστεί να κάνεις θυσίες γι αυτό πρόσεχε καλά τι βάζεις ή θα αναγκαστείς να βάλεις στον βωμό της θυσίας. Λοιπόν όσο αφορά την σχολή Τελείωσα Τει Λαμίας Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και να πω προσωπικά μου άρεσε τώρα κάνω master στο Παν/μιο Πειραιώς στο Μεταπτυχιακό "Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων". Να πω την αλήθεια δεν βαρυγκώμησα και δεν είπα να τα παρατήσω και για τις 2 επιλογές μου (εν αντιθέσει με την εταιρεία εργασίας) και στην τελική η σχολή απλά είναι το πρώτο τούβλο και σε αυτό που θες να γίνεις παίζει ρόλο αλλά στην τελική το που θα φτάσεις εξαρτάτε από εσένα και όχι απο την σχολή. Η σχολή απλά θα σου δώσει κάποιες βασικές γνώσεις το τι θες να πετύχεις δεν είναι συνάρτηση μόνο της σχολής αλλά και το τι κάνεις και εσύ προσωπικά. Πχ. το Τει Λαμίας δεν είναι και η Νο1 σχολή, αλλά και αποτελεί ένα σκαλοπάτι για μια καλύτερη σχολή απλά πάρτο σκαλί-σκαλί. Όσο με ποια γλώσσα να ξεκινήσεις ξεκίνα με όποια σου είναι ποιο εύκολη να μάθεις, εξάλλου για να πάρεις μια θέση εργασίας θα εξαναγκαστείς να μάθεις κάποιες τεχνολογίες η γλώσσες. Και στην τελική σου συστήνω να δεις τι ζητά η αγορά εργασίας σκάναρε ένα site αγγελιών για θέσεις εργασίας και δες τι ζητάνε πάνω κάτω και επικεντρώσου στις τεχνολογίες που ζητούν, από εμπειρία λίγο η πολύ θα αναγκαστείς να γράψεις javascript + μια άλλη γλώσσα για server side κομμάτι, άρα σου συστήνω να δεις javascript και τεχνολογίες & εργαλεία σε αυτήν. Ελπίζω να σου φάνηκαν χρήσιμα. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από PC_MAGAS 4
manolis940 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Καλή χρονιά και από εμένα. Αρχικά να πούμε για τα άκυρα μαθήματα. Θεωρω ότι σαν προγραμματιστή δεν θα σε βοηθήσει να ξέρεις μόνο απλά γλώσσες αλλά και άλλα πράγματα γύρω από ένα υπολογιστή. Μαθήματα όπως "Λειτουργικά" θα σε κάνουν να καταλάβεις καλύτερα πως θα τρέξει το πρόγραμμα σου κατά την εκτέλεση. Αυτό βέβαια όμως εξαρτάται. Δεν ξέρω κατά πόσο είσαι ενημερωμένη, το πανεπιστήμιο ( ή ΤΕΙ ) δεν είναι σχολείο. Αλλιώς θα κάνει το μάθημα ένας καθηγητής κι αλλιώς κάποιος άλλος. Για παράδειγμα εγώ που έδωσα τα Λειτουργικά που ανέφερα πιο πάνω δύο φορές, στην πρώτη φορά ο καθ ζήτησε να μάθουμε παπαγαλία 500 διαφάνειες και ο επόμενος μου έμαθε πως να εκμεταλεύομαι τους πυρίνες του επεξεργαστή. Στο λέω αυτό για να μην την πατήσεις και εσύ με ένα πρόγραμμα σπουδών. Δεν μπορώ με ασφάλεια να σου πω πάντως πια σχολή θα επιλέξεις, δεν έχω δοκιμάσει πολλές και μιας και δεν έμεινα πλήρως ευχαριστημένος απ την δική μου, δεν θα στην προτείνω Πολύ κάνεις πάντως και θες να ασχοληθείς μόνη σου. Έτσι κι αλλιώς με αυτό τον τρόπο θα γίνεις προγραμματιστής, δεν θα σε κάνει καμία σχολή. Θεωρώ ότι καλο είναι να ξεκινήσεις με web και πολύ καλό για καθοδήγηση είναι το w3schools ( google it). Είναι εύκολο , θα δουλέψεις και σε κώδικα που θα τρέχει μπρος και πίσω απ την ιστοσελίδα και κάτι που έχει σημασία, είναι ότι φαίνεται να έχει την περισσότερη ζήτηση στην Ελλάδα Σαν συμβουλή θα σου έλεγα έστω και μία ώρα την μέρα να ασχολείσαι με το "άθλημα" ( εν καιρό πανελληνίων μπορείς να παραβείς τον κανόνα ) και ότι ο καλύτερος φίλος σου λέγεται Google
member_chri Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, είναι πολύ χρήσιμες. Όσο αφορά το επίπεδο γνωρίζω μόνο προγρμματισμό σε ψευδογλώσσα αλλά μπορώ να πω πως δεν χρειάστηκα πολύ εξάσκηση για να καταλάβω τον τρόπο "στήσης" του προγράμματος. Γενικά αφιερώνω χρόνο και ψάχνω να βρω διαφορετικούς τρόπους λύσεις, χωρίς να μου το ζητάει ο καθηγητής μου. Για τις σχολές και τα άχρηστα μαθήματα αναφερόμουν περισσότερο στο ΠΑΜΑΚ που έχει αρκετά οικονομικά μαθήματα και πιστεύω πως δεν θα μου χρειαστούν κάπου. Βέβαια αυτό είναι γνώμη μου και μπορεί να κάνω λάθος γι αυτό ζήτησα μία δεύτερη γνώμη. Εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με την εφαρμοσμένη πληροφορική και με τα λογισμικά πχ software engineer. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από member_chri
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα