aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλη Χρονια, όταν αγορασα τον φορητο υπολογιστη μου αρχες 2017 (hp) ανοιγοντας το κουτι διαπιστωσα ελειψη CD επαναφορας καθως και κλειδιού των windows, το κατάστημα (Πλαισιο) μου ειπε ότι πλεον δεν δινουν οι εταιρειες και το κλειδι είναι στο BIOS του υπολογιστη. Το θεμα μου τωρα είναι πως κανω αλλαγη δισκου με ssd, τα δεδομενα τα αντιγραφω windows και κλειδι? Υπαρχουν <<αποψεις>> ότι η αλλαγη μπορει να γινει και ανοιγοντας και μπενοντας στο internet η M.S αυτόματα αναγνωριζει από το BIOS το κλειδι και εγκαθιστα παλι τα windows......Μια βοηθεια παρακαλω. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από aggst
villasg Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Just make a clone με το Acronis http://dl2.acronis.com/u/AcronisTrueImage2018_10640.iso κανεις ενα bootable usb με το XBootv1.0beta14 και το acronis και εισαι ΟΚ
meletis_m Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Πλέον οντως δεν δίνουν Cd μαζι με τη αγορά. Το κλειδί της άδειας θα το βρείς μεσω προγράμματος (ας απαντήσει κάποιος καλύτερα εδω). Ssd θα σου πρότεινα κατευθείαν 240 Gb. Με το θέμα της εγγυησης ρώτησες τι ισχυει εφόσον θα προχωρήσεις σε αλλαγή Hardware; Άποψη μου κάνε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικόυ συστήματος και όχι κλωνοποιηση. Το λειτουργικό θα το βρείς και θα το κατεβάσεις απο την επίσημη σελίδα της Microsoft. Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς;
aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστω για την αμεσοτητα, αλλα καποιος που δεν γνωριζει όπως εγω και θελει να αλλαξει δισκο η του <<χτυπησε>> ο σκληρος και εφόσον εχει αγορασει μαζι με τον υπολογιστη και το λειτουργικο γιατι να μπει σε αυτην την διαδικασια.
meletis_m Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, aggst είπε Ευχαριστω για την αμεσοτητα, αλλα καποιος που δεν γνωριζει όπως εγω και θελει να αλλαξει δισκο η του <<χτυπησε>> ο σκληρος και εφόσον εχει αγορασει μαζι με τον υπολογιστη και το λειτουργικο γιατι να μπει σε αυτην την διαδικασια. Τι να σου πω. Απευθήνσου στο τεχνικό τμημα του καταστηματος που το αγόρασες , ωστε να μην χάσεις και το υπολοιπο της εγγυησης. Για Ssd έχεις κοιτάξεις κάποιο συγκεκριμένο;
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, aggst είπε Ευχαριστω για την αμεσοτητα, αλλα καποιος που δεν γνωριζει όπως εγω και θελει να αλλαξει δισκο η του <<χτυπησε>> ο σκληρος και εφόσον εχει αγορασει μαζι με τον υπολογιστη και το λειτουργικο γιατι να μπει σε αυτην την διαδικασια. Σε αυτην την διαδικασία που λες μπαίνεις για να γλυτώσεις χρήματα. αλλιώς το πας στη hp και σου αλλάζουν δισκάκι, αλλα μπορεί να χάσεις τα παντα από δονούμενα και να πληρώσεις καποιο σοβαρό ποσό.
aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 21 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πλέον οντως δεν δίνουν Cd μαζι με τη αγορά. Το κλειδί της άδειας θα το βρείς μεσω προγράμματος (ας απαντήσει κάποιος καλύτερα εδω). Ssd θα σου πρότεινα κατευθείαν 240 Gb. Με το θέμα της εγγυησης ρώτησες τι ισχυει εφόσον θα προχωρήσεις σε αλλαγή Hardware; Άποψη μου κάνε καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικόυ συστήματος και όχι κλωνοποιηση. Το λειτουργικό θα το βρείς και θα το κατεβάσεις απο την επίσημη σελίδα της Microsoft. Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς; HP NOTEBOOK 64 BIT WIN 10 AMD A6-7310 APU AMD RADEON R4 4 GB RAM 1600 MHZ 500 GB HARD DISC
aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Σε αυτην την διαδικασία που λες μπαίνεις για να γλυτώσεις χρήματα. αλλιώς το πας στη hp και σου αλλάζουν δισκάκι, αλλα μπορεί να χάσεις τα παντα από δονούμενα και να πληρώσεις καποιο σοβαρό ποσό. Τα χρηματα τα εχω δωσει!!! το μηχανημα και το λειτουργικο είναι ΔΙΚΑ ΜΟΥ εχω δικαίωμα (είμαι εκτος εγγυησης) να αλλαξω ότι θελω, πιστευω ότι καποιος τροπος θα υπαρχει, ο <<μαμα>> σκληρος εχει δεσμευσει χωρο για Recovery.
Green Dragon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, aggst είπε Τα χρηματα τα εχω δωσει!!! το μηχανημα και το λειτουργικο είναι ΔΙΚΑ ΜΟΥ εχω δικαίωμα (είμαι εκτος εγγυησης) να αλλαξω ότι θελω, πιστευω ότι καποιος τροπος θα υπαρχει, ο <<μαμα>> σκληρος εχει δεσμευσει χωρο για Recovery. Εφόσον θα αλλάξεις δίσκο, πρέπει να εγκαταστήσεις πάλι το λειτουργικό. Δεν γίνεται αλλιώς. Το λειτουργικό σου ανήκει ( η άδεια του δηλαδή ) και είναι αποθηκευμένη στο bios. Δεν χάνεται. Μόλις εγκαταστήσεις το λειτουργικό και συνδεθείς στο internet για πρώτη φορά θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Ενα θέμα είναι αν γνωρίζεις να αλλάζεις δίσκο. Και ένα δεύτερο θέμα είναι πως θα κατεβάσεις τα Windows. Αν μπορείς να τα κάνεις αυτά έχει καλώς και κερδίζεις και χρήματα. Αλλιώς θα πρέπει να το πας σε κάποιον τεχνικό, στο Πλαίσο ή όπου αλλού. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από Green Dragon
aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 23 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Εφόσον θα αλλάξεις δίσκο, πρέπει να εγκαταστήσεις πάλι το λειτουργικό. Δεν γίνεται αλλιώς. Το λειτουργικό σου ανήκει ( η άδεια του δηλαδή ) και είναι αποθηκευμένη στο bios. Δεν χάνεται. Μόλις εγκαταστήσεις το λειτουργικό και συνδεθείς στο internet για πρώτη φορά θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Ενα θέμα είναι αν γνωρίζεις να αλλάζεις δίσκο. Και ένα δεύτερο θέμα είναι πως θα κατεβάσεις τα Windows. Αν μπορείς να τα κάνεις αυτά έχει καλώς και κερδίζεις και χρήματα. Αλλιώς θα πρέπει να το πας σε κάποιον τεχνικό, στο Πλαίσο ή όπου αλλού. Ωραια αλλαξα τον δισκο (γνωρίζω πως, το εχω ξανακανει) τα windows μηπως από τον παλιο δισκο (αφου μπει σε ειδικο κουτι με usb κ.λ.π)
aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Στις ρυθμισεις και στην παραγραφο χωρος αποθηκευσης εχει ορισει α) C: Κυριως δισκο με χωρητικοτητα χρηση κ.λ.π και β) D: Σαν RECOVERY με χωρητικοτητα 10.9 G.B και χρηση 9.59 G.B Mηπως όταν βγει ο παλιος μπορει να χρησημοποιηθει για επαναφορά.
Green Dragon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, aggst είπε Ωραια αλλαξα τον δισκο (γνωρίζω πως, το εχω ξανακανει) τα windows μηπως από τον παλιο δισκο (αφου μπει σε ειδικο κουτι με usb κ.λ.π) Τα Windows πρέπει να τα κατεβάσεις από το site της Microsoft και να τα περάσεις σε ένα usb stick. Αυτό τώρα θα το κάνεις από άλλο pc, αφού άλλαξες τον δίσκο πριν τα κατεβάσεις. Η διαδικασία λέγεται καθαρή εγκατάσταση - clean install - είναι η εξής: 1. κατεβάζεις το πρόγραμμα Microsoft creation tool, το εγκαθιστάς και το τρέχεις. 2. αυτό σε οδηγεί στην σελίδα της Microsoft και επιλέγεις να κατεβάσεις τα win 10 σε μορφή iso. Προσέχεις να κατεβάσεις την έκδοση Windows που είχες π.χ home ή pro 3. όταν κατέβει το iso, το γράφεις σε ένα usb stick....με το πρόγραμμα rufus 4. όταν το ετοιμάσεις, κάνεις boot στο laptop από το stick και ξεκινάει η εγκατάσταση. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από Green Dragon
villasg Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Ρε παιδια γιατι να μπει σε διαδικασια εφοσον ο παλιος δισκος ειναι λειτουργικος ? Ας κανει ενα cloning που ειναι σκαρτα 10 λεπτα και θα εχει παλι και τα 2 παρτισιον
aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Τα Windows πρέπει να τα κατεβάσεις από το site της Microsoft και να τα περάσεις σε ένα usb stick. Αυτό τώρα θα το κάνεις από άλλο pc, αφού άλλαξες τον δόσκο πριν τα κατεβάσεις. Η διαδικασία είναι η εξής: 1. κατεβάζεις το πρόγραμμα Microsoft creation tool, το εγκαθιστάς και το τρέχεις. 2. αυτό σε οδηγεί στην σελίδα της Microsoft και επιλέγεις να κατεβάσεις τα win 10 σε μορφή iso. Προσέχεις να κατεβάσεις την έκδοση Windows που είχες π.χ home ή pro 3. όταν κατέβει το iso, το γράφεις σε ένα usb stick....με το πρόγραμμα rufus 4. όταν το ετοιμάσεις, κάνεις boot στο laptop από το stick και ξεκινάει η εγκατάσταση. Ακομη δεν εχω αλλαξη αρα το εργαλειο το καταβαζω στο δικο μου και το περναω στο stick και όταν αλλαξω <<μπουταρω>> από το stick βλεπει το κλειδι και κανει καθαρη εγκατασταση κ.λ.π, τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα!!!
aggst Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, villasg είπε Ρε παιδια γιατι να μπει σε διαδικασια εφοσον ο παλιος δισκος ειναι λειτουργικος ? Ας κανει ενα cloning που ειναι σκαρτα 10 λεπτα και θα εχει παλι και τα 2 παρτισιον Γινεται αυτό και πως.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα