fmarkos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) @Acrobatis7σε ίδια μητρική, έκανε τα ίδια πράγματα. Φαίνεται περίεργο σε βάζει σε τριπ να ψάχνεις αλλά τελικά άκρη δεν βρίσκεις. Με φίλο που δεν πίστευε (τεχνικός κι αυτός) το είχαμε βάλει κάτω και το ξεζουμισαμε. Τελικά κι αυτός στο τέλος συμφώνησε ότι έχει θέμα η μητρική. Είναι από τις περιπτώσεις που μπορουν να σε τρελάνουν. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από fmarkos 1
Acrobatis7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, fmarkos είπε @Acrobatis7σε ίδια μητρική, έκανε τα ίδια πράγματα. Φαίνεται περίεργο σε βάζει σε τριπ να ψάχνεις αλλά τελικά άκρη δεν βρίσκεις. Με φίλο που δεν πίστευε (τεχνικός κι αυτός) το είχαμε βάλει κάτω και το ξεζουμισαμε. Τελικά κι αυτός στο τέλος συμφώνησε ότι έχει θέμα η μητρική. Είναι από τις περιπτώσεις που μπορουν να σε τρελάνουν. Πραγματικα. Το καταλαβαινω απολυτα φιλε μου. Εχω δει ΤΑ ΚΟΥΦΑ να συμβαινουν. Και ειμαι σιγουρος ομως οτι παντα υπαρχει η πιθανοτητα να πεις τη φραση " Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!! Δεν μπορει να φταιει αυτο!!!" Ισως στη τελικη να μην αξιζει τα παυσιπονα η ολη περιπτωση. Παντως (ασχετο και σχετικο) αν ειναι να αλλαξεις μητρικη, πανε σε συστημα AMD. Βλεπεις τι γινεται στο main forum! PS. Μιλαω εκ του ασφαλους (... ακομα ...). Ειμαι με Ryzen 1500x. 1
papars Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Αθήνα είμαι και δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι άσχετος με το επάγγελμα. Ευτυχώς γιατί από αυτό ζω (δεν έχει να κάνει με υπολογιστές αλλά τεχνικός της τεχνολογίας είμαι και εγώ) και δυστυχώς γιατί οι συγγενείς και φίλοι σου φορτώνουν τον κάθε πυρηνικό αντιδραστήρα να τους φτιάξεις. Από φραπεδιέρα μέχρι αυτοματισμό HVAC και παραπέρα. Μπαταρία δεν είναι, τα w7 είναι 32 bit, τα w10 64. Ότι ήταν πιθανό το δοκίμασα. 1 μνήμη, 2 μνήμες, άλλη θέση, άλλη vga, χωρίς vga, με κλειστά τα onboard lan/audio, downgrade bios, με ότι πήγε το μυαλό μου. Κολλάει και χωρίς λειτουργικό - κάνω boot από CD εγκατάστασης και κολλάει 1 στις 10. Υπολογίσω πως το board δεν κάνει σωστό resource allocation. Όταν ξεκινήσει περνάει όλα τα τεστ. Το έδωσα το PC στον τελικό χρήστη - μία δασκάλα. Χτες και σήμερα που το άνοιξε 6 - 7 φορές μου είπε ότι δεν κόλλησε ούτε μία. Θα πάρω βέβαια μια mb να την αλλάξω για να κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια.
fmarkos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Τώρα αυτό θα σου φανεί κουφό, αλλά μου έχει τύχει σε δύο περιπτώσεις. Παίζει να έχει να κάνει με τα ρεύματα του σπιτιού η φάση. Σπάνια περίπτωση γενικά αλλά μου έχει τύχει ξανά. Βέβαια επιμένω ότι τα Foxconn έχουν ψυχολογικά προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτό. Α και κάτι άλλο που μου έσκασε τώρα στο μυαλό mouse keyboard είναι τα ίδια στο σπίτι σου σε σχέση με αυτά που δουλεύουν τώρα πάνω;
papars Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Ρεύμα δεν έχει να κάνει. Έβαλα και άλλο τροφοδοτικό. mouse / keyboard δοκίμασα και ασύρματα και ενσύρματα και χωρίς αυτά. Επίσης δοκίμασα και VGA και DVI σύνδεση μήπως ...
Acrobatis7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Αδερφε η υπομονη σου ειναι επικη. Παρε μητρικη. Μας νικησε.
fmarkos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, papars είπε Ρεύμα δεν έχει να κάνει. Έβαλα και άλλο τροφοδοτικό. mouse / keyboard δοκίμασα και ασύρματα και ενσύρματα και χωρίς αυτά. Επίσης δοκίμασα και VGA και DVI σύνδεση μήπως ... Δεν έχει να κάνει με τροφοδοτικό αυτό που σου λέω εγώ, αλλά καθαρά με το ρεύμα εισόδου. Μου έχει τύχει σε pc να μου δουλεύει τέλεια σε εργαστήριο και όταν το πάω στο σπίτι του πελάτη να κάνει νούμερα, στο τέλος ψάξε ψάξε βρήκαμε ότι η εγκατάσταση ρεύματος του σπιτιού είχε θέμα. Με ένα ups μπορείς να το τσεκάρεις αυτό. Από την στιγμή που στο σπίτι της κοπελιάς δουλεύει οκ κάτι τέτοιο μου μυρίζει η φάση.
papars Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Βλαμένο board είναι. Στο γραφείο είμαι με online ups και έχω απομόνωση δικτύου ΔΕΗ. Με δεκάδες συσκευές επάνω. Μην το κάνουμε σαν τους hifi τρελούς που άλλαξαν καλώδιο ρεύματος και είδαν διαφορά στον ήχο... Θα αλλάξω board και το παλαίο θα το δωρίσω στην επιστήμη για πειράματα...
fmarkos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 19 λεπτά πριν, papars είπε Βλαμένο board είναι. Στο γραφείο είμαι με online ups και έχω απομόνωση δικτύου ΔΕΗ. Με δεκάδες συσκευές επάνω. Μην το κάνουμε σαν τους hifi τρελούς που άλλαξαν καλώδιο ρεύματος και είδαν διαφορά στον ήχο... Θα αλλάξω board και το παλαίο θα το δωρίσω στην επιστήμη για πειράματα... Μπορεί να θέλει τα παράσιτα της ΔΕΗ για να δουλεύει σωστά Τα ψυχολογικά της foxconn τα είπαμε από την πρώτη στιγμή.
thallicon Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2019 Καλησπερα, Επεσε κι εμενα στα χερια μου αυτη η μητρικη κι ειχα κι εγω ενα σωρο προβληματα προσπαθωντας να κανω ενα απλο build. Στην αρχη δεν εκλεινε το PC κανοντας shutdown απο τα windows (σε fresh install). Δοκιμασα ποσες διαφορετικες εκδοσεις, ενα σωρο troubleshooting, αλλα τιποτα. Και τωρα ειμαι σε φαση που απλα δεν κανει καν post το PC (μετα απο τελικη προσπαθεια BIOS update, το οποιο εκανα μεσω του επισημου foxconn software και bios). Αυτην την στιγμη μπαινει σε ενα loop μολις παω να το ανοιξω και ανοιγοκλεινει χωρις να δεινει κανενα σημα. Δοκιμασα να αλλαξω μπαταρια, να πειραξω τα jumpers, να βγαλω και να ξαναβαλω τις RAM, αλλα τιποτα. Επισης το αλλο παραδοξο ειναι οτι συμφωνα με το manual, ολα τα jumpers της μητρικης (εχει 2) πρεπει να ειναι προς την πανω μερια, αλλα βαζοντας τα ετσι δεν ανοιγει καν. Θυμαται μηπως ο OP πως πρεπει να ειναι τα 2 Jumpers κανονικα? Ή υπαρχει καποιος εδω που γνωριζει? Ευχαριστω εκ των προτερων, Γιωργος
thallicon Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Τελικα εφταιγε το τροφοδοτικο στην δικη μου περιπτωση. Αλλαξα και bios chip κι ολα δουλευουν τελεια, δεν εχω κανενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα