Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Είπα να μην απαντήσω, αλλά διαβάζω κάτι ανοησίες για "ανθρωποφαγίες", "τοξική κοινότητα" και αποστροφές μάγκικες του στυλ "ρε πας καλά" και όλα αυτά δεν είναι καλό να περάσουν στο ντούκου. Λοιπόν, όταν ένα μέλος ανοίγει νήμα να ρωτήσει αν παλιά μηχανήματα είναι κλεμμένα με "σκεπτικό" ότι δεν έχουν αποδείξεις και όταν ερωτάται -κατά κοσμιότατο τρόπο- για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντική η απόδειξη, η απάντηση δεν είναι ότι τον νοιάζει η εγγύηση κτλ. αλλά επειδή δεν θέλει να γίνει κλεπταποδόχος, το ποιος είναι τοξικός και πραγματικά δεν πάει καλά, είναι προφανές στον κάθε καλόπιστο. Επιπροσθέτως, όταν το πρόβλημα στο όλο παραλήρημα περί "κλεπταποδοχής" δεν είναι αυτή καθαυτή η πράξη, αλλά το κόστος του αντικειμένου, υπάρχει και μια υποκρισία στο όλο θέμα. (και, όχι, το αν αγοράζεις το φτηνό ή δεν το αγοράζεις δεν αλλάζει την υποκρισία του όλου πράγματος). Και, όχι, το να επισημαίνεις την υποκρισία δεν συνιστά ανθρωποφαγία. Αυτά, και καλή συνέχεια σε όλους τους τοξικούς κλεπταποδόχους του insomnia. 1 1
Kostasspil Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μην αγοραζεις φιλε, τροπος να το ξερεις δεν υπαρχει, ασε που δε θα κατσει κανενας να σου αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας. Και δικιο θα χει 2 1
babooniaris Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Βασίλης Αυλωνίτης ΩΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ.......... Κατήντησε το insomnia άνδρο ληστών κλεφτών και αρματολών το εκάναμε εδώ μέσα American Barrrrrrr Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από babooniaris
doctorser Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 θα συμφωνησω με τους προλαλλησαντες και οχι μονο θα συμπληρωσω οτι ακομα δεν φτασαμε παρασκευη χαχααχχααα
thetall Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Giorgos241 είπε Αυτο ειναι ενα τσικ off topic. Νομιζω ο μηχανισμος εχει αλλαξει με τις αναβαθμισεις που εγιναν στο σιτε. Σε αυτο ο φιλος εχει δικιο. Μπορεις να βρεις πολλα μαγαζια που εχουν πολυ φτηνα PC για απλη χρηση που πιθανοτατα θα σε καλυπταν για την αναγκη που θελεις. (οποια ειναι αυτη γιατι το retro gaming μπορει να καλυπτει πολλες γενιες παιχνιδιων). Stay on topic. Στην τελικη ομως το να αγορασεις κατι χωρις αποδειξη που ειναι καποιον ετων και δεν εχει πλεον καποια καλυψη απο εγγυηση ειναι θεμα σου. Παιρνεις το ρισκο που αναφερεις, να ειναι κλεμμενο αλλα ειναι επιλογη σου στην τελικη αν θα δωσεις τα λεφτα σου ή οχι. αυτο ειναι τσικ off topic ? δεν καταλαβα, εγραψα την ερωτηση σε λαθος topic ?
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δεν ειναι τοσο ευκολο να σε κατηγορησουν για κλεπταποδοχη θα πρεπει να το κανεις εις γνωση σου και φυσικα να το εχεις κανει πολλες φορες και να υπαρχουν αποδειξεις εις βαρος σου. Φυσικα δεν θα αγορασεις hardware 2 μηνων σε σουπερ τιμη με την δικαιολογια οτι εχασε την αποδειξη, αλλα σε hardware 10 ετων λιγο δυσκολο καποιος να εχει την αποδειξη λες και αν την εχει θα του δωσει μπονους στην πωληση και σιγα μην ειχε παει το μυαλο του οταν τις πετουσε τις αποδειξεις οτι μπορει να το πουλησει. Μπορεις και σε μια αγορα να κανεις screensave την αγγελια η ακομα καλυτερα να κρατησεςι το κινητο του και τα μηνυματα σας η εδω η τα sms 1
heros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 ενας πολύ ευκολος τρόπος να καταλαβεις αν υπάρχει κατι ΥΠΟΠΤΟ (οχι αποκλειστικά κλοπή ίσως και δυσλειτουργία) ειναι Η ΤΙΜΗ του αντικειμένου.... Να σας θυμίσω ότι το κινητό της νεαρής κοπέλας που δολοφονηθηκε στο νεκροταφείο.... ο δράστης το πούλησε σε κατάστημα μεταχειρισμένων στην Ομονοια για 20 ευρω,,, ΣΥΝΕΠΩΣ πολύ μεγάλη προσοχή στην τιμή ...Τα περισσότερα μελη του Insomnia ειναι χρήστες με γνώσεις ΔΕΝ υπαρχει περίπτωση να βρείτε το κελεπούρι.. Δεν πρόκειται να πουλήσουν κάτι κοψοχρονιά γιατί ακριβώς ξέρουν πόσο το αγόρασαν και πόσο στοιχίζει τώρα.. Δηλαδή για παράδειγμα αν δείτε iphone8 στα 100 ευρώ ..θα το αγοράσετε????? Δεν θα υποπτευθείτε κάτι? 1
crash banticoot Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Φιλε εδω μεσα μονο κλεμενα αγοραζουμε... και πιεζουμε τους πωλητες να μας πουνε απο που τα εχουν κλεψει για να παρουμε καλυτερη τιμη πιο φτηνα!! αλλα οι κεραταδες δεν λενε αχαχαχαχαχα (φιλε περα απο τη πλακα δεν ξερεις και δεν ξερω αν υπαρχει καποιος και απο που τα βρηκε τη ψαχνουμε να βρουμε... οσο για τη τοξικοτιτα θα την βρεις παντου γιατι πλεον ολοι μας φταινε εκτος απο εμας
webparts Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 6 ώρες πριν, Dim8259 είπε οχι οτι έχει κάποια σχέση με το thread αλλά δεν αγοράζω μεταχεριρισμένα ρούχα Εισαι λιγο ντιβα γενικοτερα ε?
SilverMachine Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Snoob είπε Είπα να μην απαντήσω, αλλά διαβάζω κάτι ανοησίες για "ανθρωποφαγίες", "τοξική κοινότητα" και αποστροφές μάγκικες του στυλ "ρε πας καλά" και όλα αυτά δεν είναι καλό να περάσουν στο ντούκου. Λοιπόν, όταν ένα μέλος ανοίγει νήμα να ρωτήσει αν παλιά μηχανήματα είναι κλεμμένα με "σκεπτικό" ότι δεν έχουν αποδείξεις και όταν ερωτάται -κατά κοσμιότατο τρόπο- για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντική η απόδειξη, η απάντηση δεν είναι ότι τον νοιάζει η εγγύηση κτλ. αλλά επειδή δεν θέλει να γίνει κλεπταποδόχος, το ποιος είναι τοξικός και πραγματικά δεν πάει καλά, είναι προφανές στον κάθε καλόπιστο. Επιπροσθέτως, όταν το πρόβλημα στο όλο παραλήρημα περί "κλεπταποδοχής" δεν είναι αυτή καθαυτή η πράξη, αλλά το κόστος του αντικειμένου, υπάρχει και μια υποκρισία στο όλο θέμα. (και, όχι, το αν αγοράζεις το φτηνό ή δεν το αγοράζεις δεν αλλάζει την υποκρισία του όλου πράγματος). Και, όχι, το να επισημαίνεις την υποκρισία δεν συνιστά ανθρωποφαγία. Αυτά, και καλή συνέχεια σε όλους τους τοξικούς κλεπταποδόχους του insomnia. Αν κ συμφωνω 100% δεν μπορω να μην δωσω το δικαιωμα σε καποιον να ζητα χαρτι εγγυησης/ αποδειξη αγορας κλπ. Δικαιωμα του καθενος να σκεφτεται με τετοιον τροπο. Η κανω λαθος? Απο την αλλη, ποσα κ ποσα -αραγε- κλεμμενα εχω αγορασει εδω??? Μπορει κανενα, μπορει κ πολλα... Θα παραδεχτει ποτε κανενας οτι τα "κατεβασε" απο βιτρινα, η οτι "μαδησε" γνωστο του? Κ που θα το ξερεις εσυ η εγω? Σου λεει " τα εφερα απο Γαλλια κ δεν εχω αποδειξη". Τι θα πεις δλδ? Προσωπικο παραδειγμα-> Κολλητος δουλευε ηχοληπτης σε εταιρια διοργανωσης συναυλιων προ δεκαετιας. Τελικα το αφεντικο τα φορτωσε ολα σε κοκορα, η εταιρια βαρεσε φουντο, κ καμια 20αρια εργαζομενοι κατεληξαν να κυνηγαν τα λεφτα τους. Μεταξυ αυτων κ ο φιλος μου που του χρωσταγε γυρω στα 5 χιλιαρικα. Τι εκανε? Πηγε με ενα αλλο παιδι που ειχε κλειδια στην αποθηκη της εταιριας με τα μηχανηματα κ "σηκωσαν" γυρω στα 15 χιλιαρικα μηχανηματα κ φυγαν (στα αλλο παλικαρι χρωσταγε καμια 20 χιλιαρικα οποτε κ παλι δεν "πατσισαν"). Μετα βγηκε στην πιατσα να σπρωξει οτι μπορουσε να παρει τα λεφτα του. Για την ιστορια, να αναφερω οτι το αφεντικο εξαφανιστηκε, ποτε κανενας δεν πληρωθηκε, κ μετα απο καμια 3ετια ξαναεμφανιστηκε καπου με καινουργια εταιρια κ ψαχνοντας καινουργια ατομα... Για πειτε μου τωρα εσεις εδω, ποιος ειχε δικιο? Κ αν καποιος απο εσας ηθελε στουντιακο ενισχυτη, η συναυλιακα ηχεια, κ τα περνατε απο τον φιλο μου, θα πιανοσασταν κλεπταποδοχοι? Δεν υποστηριζω καμια πλευρα στην ιστοριουλα αυτη. Απλα την λεω για να δειξω οτι ζουμε σε κατεστραμενη κοινωνια με κατεστραμενους κανονες κ μαλλον θα πρεπει -καπως- να προσαρμοσουμε την συμπεριφορα μας στην ζουγκλα γυρω μας.... 1
Dim8259 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/2/2018 στις 8:50 ΜΜ, Snoob είπε Επιπροσθέτως, όταν το πρόβλημα στο όλο παραλήρημα περί "κλεπταποδοχής" δεν είναι αυτή καθαυτή η πράξη, αλλά το κόστος του αντικειμένου, υπάρχει και μια υποκρισία στο όλο θέμα. (και, όχι, το αν αγοράζεις το φτηνό ή δεν το αγοράζεις δεν αλλάζει την υποκρισία του όλου πράγματος). για αυτό το κομμάτι έχεις απλός άδικο, δες πιο πάνω τι έχω γράψει. Με τα ρούχα και το πσ αυτό που εννούσα είναι οτι ρούχα τουλάχιστον εγώ αγοράζω πιο συχνά και είναι πιο φθηνά, ενώ υπολογιστή μια φορά στα πόσα χρόνια και είναι πολύ πιο ακριβός οπότε θα ήταν λογικό (για μένα πάντα) να κρατάει κάποιος την απόδειξη αγοράς. τέλος, μίλα πιο καλά μια ερώτηση έκανα, πως μπορώ να βεβαιωθώ οτι δεν είναι κλεμένο ενα pc, ούτε έθιξα κάποιον, ουτε τίποτα, κάποια άλλα μέλη μου δώσαν σοβαρές και χρήσιμες απαντήσεις. Άμα είναι άτομα σαν εσένα moderator δεν είναι να αναρωτιέσαι αν είναι ή οχι τοξικό το community.
Dim8259 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Δεν ειναι τοσο ευκολο να σε κατηγορησουν για κλεπταποδοχη θα πρεπει να το κανεις εις γνωση σου και φυσικα να το εχεις κανει πολλες φορες και να υπαρχουν αποδειξεις εις βαρος σου. Φυσικα δεν θα αγορασεις hardware 2 μηνων σε σουπερ τιμη με την δικαιολογια οτι εχασε την αποδειξη, αλλα σε hardware 10 ετων λιγο δυσκολο καποιος να εχει την αποδειξη λες και αν την εχει θα του δωσει μπονους στην πωληση και σιγα μην ειχε παει το μυαλο του οταν τις πετουσε τις αποδειξεις οτι μπορει να το πουλησει. Μπορεις και σε μια αγορα να κανεις screensave την αγγελια η ακομα καλυτερα να κρατησεςι το κινητο του και τα μηνυματα σας η εδω η τα sms φίλε δεν είναι θέμα να με κατηγορήσουν, είναι οτι εγώ δεν θα ενοιώθα καλά με τον εαυτό μου σε τέτοια περίπτωση
Dim8259 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, webparts είπε Εισαι λιγο ντιβα γενικοτερα ε? όχι φίλε υπάρχουν και φθηνά ρούχα, ντίβες μάλλον είναι αυτοί που αγοράζουν μεταχειρισμένα μάρκες.. 21 λεπτά πριν, SilverMachine είπε Αν κ συμφωνω 100% δεν μπορω να μην δωσω το δικαιωμα σε καποιον να ζητα χαρτι εγγυησης/ αποδειξη αγορας κλπ. Δικαιωμα του καθενος να σκεφτεται με τετοιον τροπο. Η κανω λαθος? Απο την αλλη, ποσα κ ποσα -αραγε- κλεμμενα εχω αγορασει εδω??? Μπορει κανενα, μπορει κ πολλα... Θα παραδεχτει ποτε κανενας οτι τα "κατεβασε" απο βιτρινα, η οτι "μαδησε" γνωστο του? Κ που θα το ξερεις εσυ η εγω? Σου λεει " τα εφερα απο Γαλλια κ δεν εχω αποδειξη". Τι θα πεις δλδ? Προσωπικο παραδειγμα-> Κολλητος δουλευε ηχοληπτης σε εταιρια διοργανωσης συναυλιων προ δεκαετιας. Τελικα το αφεντικο τα φορτωσε ολα σε κοκορα, η εταιρια βαρεσε φουντο, κ καμια 20αρια εργαζομενοι κατεληξαν να κυνηγαν τα λεφτα τους. Μεταξυ αυτων κ ο φιλος μου που του χρωσταγε γυρω στα 5 χιλιαρικα. Τι εκανε? Πηγε με ενα αλλο παιδι που ειχε κλειδια στην αποθηκη της εταιριας με τα μηχανηματα κ "σηκωσαν" γυρω στα 15 χιλιαρικα μηχανηματα κ φυγαν (στα αλλο παλικαρι χρωσταγε καμια 20 χιλιαρικα οποτε κ παλι δεν "πατσισαν"). Μετα βγηκε στην πιατσα να σπρωξει οτι μπορουσε να παρει τα λεφτα του. Για την ιστορια, να αναφερω οτι το αφεντικο εξαφανιστηκε, ποτε κανενας δεν πληρωθηκε, κ μετα απο καμια 3ετια ξαναεμφανιστηκε καπου με καινουργια εταιρια κ ψαχνοντας καινουργια ατομα... Για πειτε μου τωρα εσεις εδω, ποιος ειχε δικιο? Κ αν καποιος απο εσας ηθελε στουντιακο ενισχυτη, η συναυλιακα ηχεια, κ τα περνατε απο τον φιλο μου, θα πιανοσασταν κλεπταποδοχοι? Δεν υποστηριζω καμια πλευρα στην ιστοριουλα αυτη. Απλα την λεω για να δειξω οτι ζουμε σε κατεστραμενη κοινωνια με κατεστραμενους κανονες κ μαλλον θα πρεπει -καπως- να προσαρμοσουμε την συμπεριφορα μας στην ζουγκλα γυρω μας.... φιλε κατα την γνώμη μου, αν και φυσικά ατυχές για το φίλο σου το περιστατικό , φυσικά είναι κλεπταποδόχος όποιος αγόρασε μετά τον εξοπλισμό. Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που φαντάζομαι πως δεν βγήκε κάτι απ'τη νομική οδό τι να σου πω... μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια που είναι αρκετά off-topic (έκλεψε απ'τον κλέφτη, πήρε τη δικαιοσύνη στα χέρια του κλπ.)
SilverMachine Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Dim8259 είπε μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια που είναι αρκετά off-topic (έκλεψε απ'τον κλέφτη, πήρε τη δικαιοσύνη στα χέρια του κλπ.) Ακριβως. Κ γω στην αρχη τον εκραξα μεχρι που βρεθηκα στην θεση του κ δεν πληρωθηκα κ δεν ειχα να ψωνισω για την κορη μου. Οπου κ καταλαβα οτι ηθικες αρχες κ αλλα παρομοια ισχυαν οταν... υπηρχαν κ οι ανθρωποι που τις κουβαλουσαν (απο τους οποιους αμα επαιρνες κατι κρυφα δικαιολογημενα η κοινωνια σε χαρακτηριζε). Σημερα οι γραμμες ειναι εντελως θολες. Δεν μου αρεσει καθολου να σου πω. Η κοινωνια του πατερα μου ηταν καλυτερη επ αυτου. Αλλα τι να κανουμε? Ετσι εχει. Γι αυτο κ δεν κραζω κανεναν που θελει αποδειξη-> σωστος ο κυριος. Αλλα κ δεν με νοιαζει κ αν ο αλλος δεν θελει κ δεν ζητα-> σωστος κ αυτος τελικα. Αρα η απαντηση μου στην αρχικη ερωτηση ειναι-> καλυτερα ΜΗ ρωτας. Δεν χρειαζεται πλεον στην ζουγκλα να ψαχνεις ποιος κατασπαραξε ποιον. 2
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 11 ώρες πριν, Dim8259 είπε Η ερώτηση μου είναι πως μπορούμε να ξέρουμε οτι κάποιο pc δεν είναι κλεμμένο αν δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς ?? Δηλαδή τι μπορεί να φαντάζεσαι ότι μπορεί να απαντά σε αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις