Dimer_85 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Έχει η θεία μου ένα laptop της HP [compaq 615], το οποίο είναι με windows 7, και το οποίο γενικώς "σέρνεται" και αργεί να εκτελέσει ενέργειες. Αυτό το laptop πρέπει να το ΄χει πάνω από 5 χρόνια. Δοκίμασα ανασυγκρότηση δίσκου, τίποτα. Έλεγξα για ιούς, τίποτα. Για τυχόν malware ή κάτι άλλο, τίποτα. Το θέμα είναι ότι αυτό το laptop δεν έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν καθόλου όλα αυτά τα χρόνια, ζήτημα είναι να έχει χρησιμοποιηθεί πέντε με έξι φορές όλες κι όλες, επομένως είναι σαν καινούργιο, δηλαδή και τα παραπάνω που έκανα, τζάμπα τα έκανα μιας και ούτε προγράμματα έχει και η πιθανότητα να έχει κολλήσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό πάλι είναι απειροελάχιστη με μηδενική δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Όταν το είχα δει πρώτη φορά όταν το πήρε, δεν είχα δώσει πολύ σημασία και στη συνέχεια το αμέλησα να το κοιτάξω, θυμάμαι ότι αργούσε εξαιρετικά και αυτό μου είχε κάνει εντύπωση. Τί γίνεται καμιά ιδέα; Ευχαριστώ αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του..
bill27 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Αν δεν μας πεις τα χαρακτηριστικα του cpu-ram κτλ πως να καταλαβουμε τι παιζει
darkman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην διαχείριση εργασιών τσεκαρες αν υπαρχει κατι που τρεχει και το γονατίζει ? windows 7 εχει η vista ? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από darkman
nvnight Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Σωστός ο darkman, το πιθανότερο είναι ο δίσκος να είναι στο 100%,είχανε φοβερά αργους δίσκους αυτά. Επισης το πιθανότερο το μηχάνημα να έχει 2gb και να μαξαρει εύκολα μόνο με χρήση browsing.
Dimer_85 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Τωρα το είδα, το laptop αυτό τρέχει με μόλις 1gb μνήμη!!! Άρα θέλουμε επέκταση μνήμης μάλλον..
Dimer_85 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, darkman είπε Εχεις ενεργο και το Aero ???? Απενεργοποίησα το aero και ομολογώ είδα αισθητή διαφορά. Δεν είμαι ικανοποιημένος βέβαια γιατί ακούω το laptop και συνεχίζει να αγκομαχάει όταν ανοίγω κάτι, αλλά η βελτίωση είναι αρκετά αισθητη για την ώρα. Ευχαριστώ πάντως τώρα θυμηθηκα... βαριά windows με aero κλπ.... πού να σηκώσει 1gb ram ολα αυτα...
darkman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Dimer_85 είπε Απενεργοποίησα το aero και ομολογώ είδα αισθητή διαφορά. Δεν είμαι ικανοποιημένος βέβαια γιατί ακούω το laptop και συνεχίζει να αγκομαχάει όταν ανοίγω κάτι, αλλά η βελτίωση είναι αρκετά αισθητη για την ώρα. Ευχαριστώ πάντως τώρα θυμηθηκα... βαριά windows με aero κλπ.... πού να σηκώσει 1gb ram ολα αυτα... Ετσι και καλο ειναι να κανεις και ενα msconfig απο cmd και να κοψεις και οτι αλλο μπορεις και απο το boot για να ανοιγει λιγο ποιο γρηγορα
Dimer_85 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, darkman είπε Ετσι και καλο ειναι να κανεις και ενα msconfig απο cmd και να κοψεις και οτι αλλο μπορεις και απο το boot για να ανοιγει λιγο ποιο γρηγορα Έβγαλα και απ' το start up ένα σωρό χαζομάρες της HP που είχε πριν κανω αυτο με το aero αλλά δεν είδα κάποια αισθητή διαφορά για να είμαι ειλικρινής.
darkman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Dimer_85 είπε Έβγαλα και απ' το start up ένα σωρό χαζομάρες της HP που είχε πριν κανω αυτο με το aero αλλά δεν είδα κάποια αισθητή διαφορά για να είμαι ειλικρινής. Οκ
nvnight Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Θα βοηθούσε να απενεργοποιήσεις κάποιες υπηρεσίες των Win όπως Indexing και SuperFetch αλλά πραγματικά με 1gb η εμπείρία χρήσης θα είναι πάντα κακή.. Αν θες να το κρατήσεις, θα βρείς στις αγγελείες με 20ε, 2x2GB ram και θα αναπνέυσει πολύ το σύστημα.
meletis_m Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μπορέις να βρέις απο Ebay μνήμες Ram. Όταν το ανοίξεις καθάρισε το και απο σκόνες + αλλαγή πάστας. Καθαρή εγκατάσταση των Windows δέν νομίζω να έχει γίνει τόσα χρόνια. Εάν βρείς μνήμη Ram , θα πάρει ανάσα , άλλωστε για απλή χρηση θα το χρησιμοποιεί.
MarKad Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ισως και καποιος SSD σε συνδιασμο με αναβαθμιση ram να βοηθουσαν την κατασταση. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από MarKad
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Αν εχεις το παρακατω με 1GB Ram, οταν δανειζεται απο αυτο επισης/και η καρτα γραφικων, ε τοτε δεν (θα) πατε πουθενα.. Τουλαχιστον, προσθεσε του μια 2αρα: να φτασετε (2+1) 3GB! Και προσεξε, θερμοκρασιες του: [ειδικα αυτα που εχουν] την Mobility Radeon HD 3200 δυστυχως συνηθιζει(!) να καιγεται.. http://www.e-shop.gr/hp-compaq-615-nx560ea-athlon-x2-ql-64-2048mb-320gb-ati-hd3200-p-PER.900836
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα