Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και καλη χρονια.

mobo ab350m pro4 asrock

ryzen 3 1300X

Σε στοκ volt (auto κλπ) οταν μπαινω σε παιχνιδια το hwmonitor δειχνει στο cpu vcore max 1.536 οπου χτυπαω αυτοματα 3.9mhz. Αυτη η τιμη στο cpu vcore ειναι λογικη? δεν θα επρεπε να ηταν 1.2? στο uefi ειναι set στο auto.

Untitled.jpg

ευχαριστω πολυ.

Επεξ/σία από c0stas13
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σου δινει extra mhz το turbo k to xfr μαλλον αρα και μεγαλυτερη ταση.υπερβολικη οντως.μην το αφηνεις στο auto.κοντα στο 1,3 θες για 3.8.παιξε λιγο,τσεκαρε ευσταθεια.βγαλε τουρμπο κλπ.

  • Like 1
Δημοσ.

εβγαλα το τουρμπο και το εβαλα manual στο 1.35 στα 3.9 εκανα και ενα stress test στο aida 10 λεπτα stable + κατι matchakia στο pubg και ολα καλα. με τα λεγομενα του hwmonitor 51c full load 10 λεπτων. σου ακουγεται καλο? να δοσω αλλο λιγο mhz στα 1.35?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είναι λίγο 10 λεπτα για να δεις θερμοκρασία.Η αλήθεια είναι καλύτερα να  το δοκιμάσεις ενώ παίζεις αρκετή ώρα και ανά διαστήματα να κοιτάς θερμοκρασίες,εκτός κι αν είναι βλακεία να φας restart μες στο Game σε περίπτωση που δεν είσαι σταθερός,εσύ ξέρεις.Για τα mhz,πόσα fps παραπάνω παίρνεις από τα 3.8 μέχρι τα 4; δεν νομίζω να αξίζει η διαφορά.Τι κάρτα γραφικών έχεις;
Οι μνήμες σου στα πόσα τρέχουν; Μην κοιτάς μόνο να ζορίζεις τη cpu δηλαδή.Η τάση που θέλει από τα 3.8 και πάνω ίσως να μην αξίζει τη φθορά στο hardware.Δε θα πάθεις κάτι στα 1,35 αλλά όσο νά'ναι μειώνει το προσδόκιμο ζωής της μητρικής.Πάντως λογικά μπορείς να ρίξεις την τάση λίγο ακόμα ανάλογα πάντα το κομάτι.

Επεξ/σία από countass
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Κάνε και ένα στρες τεστ για κανα μισαωρο. Με την μαμά ψύκτρα είσαι? 

ναι blood με μαμα.

ειμαι με 1.35 ρευμα στα 3.9 και παιζω Pubg αρκετη ωρα τωρα ολα σταθερα. 57c maximum στο hwmonitor. να ριξω λιγο το 1.35 στα 1.3 και να κανω τεστ στο 3.9mhz?

1050 ti gpu και 2x8 ram xmp στα 2666 με 1.3 volt

 

Ευχαριστω πολυ παιδια.

Επεξ/σία από c0stas13
Δημοσ.

Όσο μπορείς πιο χαμηλά φυσικά τόσο το καλύτερο. Αρκεί να είσαι stable και χαμηλές θερμοκρασίες. Για μαμά ψύκτρα οι θερμοκρασίες είναι καλές. Για πολύ καλύτερες θερμοκρασίες ως γνωστόν χρειάζεσαι μια καλή after market ψύκτρα.

  • Like 1
Δημοσ.

μαλιστα. θα προσπαθησω να το ριξω απο το 1.35 στο 1.25 για παραδειγμα και να κανω τεστ στα 3.9? εχω βρει ενα sweet spot στα 3.9 με 1.35 ρευμα.

Δημοσ.

ΟΚ blood θα το κατεβασω λιγο λιγο μεχρι να εχω σταθερο το 3.9mhz. δηλαδη οσο μικροτερο volt τοσο μικραινει και το cpu temp?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι προφανώς. Αλλά δεν είναι εύκολο υπόθεση. Αν δεν μπορείς γιατί προφανώς δεν σου έκατσε καλό κομμάτι επεξεργαστή τότε μένεις στα volt που έχεις τσεκάρει ότι είσαι σταθερός και για να μειώσεις την θερμοκρασία πας σε καλύτερη λύση ψύξης. 

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Λίγο λίγο την τάση,πήγαινε την επιλογή πάνω στην τάση,και πάτα - + ,θα δεις παίρνει άλλες τιμές.καλύτερα παίξε με διαφορά 0.01 για αρχή,1,34 δλδ.

  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, c0stas13 είπε

ναι blood με μαμα.

ειμαι με 1.35 ρευμα στα 3.9 και παιζω Pubg αρκετη ωρα τωρα ολα σταθερα. 57c maximum στο hwmonitor. να ριξω λιγο το 1.35 στα 1.3 και να κανω τεστ στο 3.9mhz?

1050 ti gpu και 2x8 ram xmp στα 2666 με 1.3 volt

Ευχαριστω πολυ παιδια.

Να υποθέσω παίζεις σε μονιτορ 1080 60hz? Τι fps έχεις ? Θυμάσαι πριν και μετά το OC τη διαφορά τους? Ειδικά τα Min με ενδιαφέρουν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...