Niko§ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σας.Οπως ειδατε και απο τον τιτλο, εκει που ημουν στο ιντερνετ, βλεπω με την ακρη του ματιου μου μια σπιθα να φλεγεται μεσα απτο πυργο.Σηκωνομαι κατευθειαν για να σβησω το πισι απτο τροφοδοτικο αλλα δε προλαβα γιατι εκλεισε απο μονο του.Αφου βγαζω ολα τα καλωδια κλπ για μην παθω και τιποτα, ανοιγω την θηκη του πυργου και μου ηρθε εντονη μυρωδια πλαστικου βλεποντας πως ενα μικρο μερος της μητρικης εχει καει (το εχω κυκλωσει στην φωτογραφια).Μπορει να μου εξηγησει κανεις αποτι προεκυψε αυτο το πραγμα?Βραχυκυκλωσε απο μονο του?Υπερθερμανση?Δεν εχει αρκετο ελευθερο χωρο η μητρικη?Πιστεψα πως δεν θα ανοιγε το πισι αλλα τελικα ανοιξε και ως συνηθως αρχισε να βουιζει σαν μηχανακι επειδη ειναι παμπαλαιο.Διαπιστωσα επισης πως επαψε να λειτουργει η εσωτερικη wifi card επειδη βρεθηκε κοντα στο καμενο σημειο, που τωρα την ξεβιδωσα και την πεταξα.Να το παω σε τεχνικο για να μου εξηγησει τι παιχτηκε?Πειτε μου και εσεις αν ξερετε τον λογο που εγινε αυτο.Ευχαριστω! *Η φωτογραφια (για καποιο λογο δεν μπορουσε να την ανεβασει το ινσομνια) https://ibb.co/iNz6NG Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από Niko§ 1 2
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Πώωω , εντάξει δεν βλέπω οτι ακουμπάει κατι απο τα καλώδια τα δίπλα κανονικά ειναι , νομίζω πως απλα εισαι άτυχος και έγινε η στραβή και πάλι καλα που δεν σου πήρε και το υπόλοιπο σύστημα παρέα , μπορεί τώρα να εχει προκληθεί απο το οτιδήποτε αλλα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι κάποια αστοχία της μητρικής και απλά έγινε. Και ο τεχνικός μην νομίζεις οτι θα βρεί την αιτία ειναι πολύ γενικό τι έπαθε οποτε μην το πάς να γλιτώσεις και τα χρήματα , απο εκει και πέρα τώρα αν το μηχάνημα λειτουργεί κανονικά ας το ως έχει ειδικά αν δεν έχεις άμεσα χρήματα για αλλαγή μητρικής αλλιώς στην θέση σου θα την άλλαζα αμέσως γιατι το συγκεκριμένο που έπαθες μπορεί να προκαλέσεις τώρα κατι παρόμοιο και σε αλλο μέρος της μητρικής και να καούν τα πάντα , για εμένα καλύτερα να την αλλάξεις άμεσα
Fubar.gr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, Niko§ είπε Καλησπερα σας.Οπως ειδατε και απο τον τιτλο, εκει που ημουν στο ιντερνετ, βλεπω με την ακρη του ματιου μου μια σπιθα να φλεγεται μεσα απτο πυργο.Σηκωνομαι κατευθειαν για να σβησω το πισι απτο τροφοδοτικο αλλα δε προλαβα γιατι εκλεισε απο μονο του.Αφου βγαζω ολα τα καλωδια κλπ για μην παθω και τιποτα, ανοιγω την θηκη του πυργου και μου ηρθε εντονη μυρωδια πλαστικου βλεποντας πως ενα μικρο μερος της μητρικης εχει καει (το εχω κυκλωσει στην φωτογραφια).Μπορει να μου εξηγησει κανεις αποτι προεκυψε αυτο το πραγμα?Βραχυκυκλωσε απο μονο του?Υπερθερμανση?Δεν εχει αρκετο ελευθερο χωρο η μητρικη?Πιστεψα πως δεν θα ανοιγε το πισι αλλα τελικα ανοιξε και ως συνηθως αρχισε να βουιζει σαν μηχανακι επειδη ειναι παμπαλαιο.Διαπιστωσα επισης πως επαψε να λειτουργει η εσωτερικη wifi card επειδη βρεθηκε κοντα στο καμενο σημειο, που τωρα την ξεβιδωσα και την πεταξα.Να το παω σε τεχνικο για να μου εξηγησει τι παιχτηκε?Πειτε μου και εσεις αν ξερετε τον λογο που εγινε αυτο.Ευχαριστω! *Η φωτογραφια (για καποιο λογο δεν μπορουσε να την ανεβασει το ινσομνια) https://ibb.co/iNz6NG Ποιά μητρική είναι? Αν έχεις κάποια καλή φωτογραφία απο μία καινούρια ίδια για να δώ τί ακριβώς ήταν αυτό που κάηκε. 2
chios Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Και βασικά πες μας τι τροφοδοτικό έχεις. Αν είναι της πλάκας μπορεί και αυτό να ευθύνεται. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Το USB Header ειναι εκει, ισως καποιο βραχυκυκλωμα στο 5V rail
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Σιγουρα το usb του βραχυκυκλωσε και αν δεν ειχε καποια συσκευη usb πανω να τσεκαρει και το κουτι μην βαλει αλλη μητρικη και του την χαλασει παλι.
Fubar.gr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, #mtsalla11 είπε Το USB Header ειναι εκει, ισως καποιο βραχυκυκλωμα στο 5V rail 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Σιγουρα το usb του βραχυκυκλωσε και αν δεν ειχε καποια συσκευη usb πανω να τσεκαρει και το κουτι μην βαλει αλλη μητρικη και του την χαλασει παλι. Και εγώ αυτό σκέφτηκα στην αρχή, αλλά μου κάνει εντύπωση που λέει ο @Niko§ οτι σταμάτησε να λειτουργεί η κάρτα Wifi και την έβγαλε. Κανονικά το USB header προστατεύεται απο polyfuse (είναι σαν το εξάρτημα ακριβώς πάνω απο κεί που γράφει JUSB1) και ενα βραχυκύκλωμα δέν δημιουργεί προβλήματα. Επίσης το USB δέν θα έπρεπε να έχει σχέση με την κάρτα. Το κάψιμο φαίνεται σαν να ξεκινά απο την θύρα PCI και να καταλήγει στο καμμένο σημείο. Οι κάρτες PCI έχουν συνήθως ένα LDO που δίνει 3.3 Volt stand-by απο τα 5 Volt stand-by. Υποψιάζομαι οτι αυτό έχει καεί.
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Fubar.gr είπε Και εγώ αυτό σκέφτηκα στην αρχή, αλλά μου κάνει εντύπωση που λέει ο @Niko§ οτι σταμάτησε να λειτουργεί η κάρτα Wifi και την έβγαλε. Κανονικά το USB header προστατεύεται απο polyfuse (είναι σαν το εξάρτημα ακριβώς πάνω απο κεί που γράφει JUSB1) και ενα βραχυκύκλωμα δέν δημιουργεί προβλήματα. Επίσης το USB δέν θα έπρεπε να έχει σχέση με την κάρτα. Το κάψιμο φαίνεται σαν να ξεκινά απο την θύρα PCI και να καταλήγει στο καμμένο σημείο. Οι κάρτες PCI έχουν συνήθως ένα LDO που δίνει 3.3 Volt stand-by απο τα 5 Volt stand-by. Υποψιάζομαι οτι αυτό έχει καεί. Κανονικα μετα απο τετοιο σοκ πρεπει να κανει ενα clear bios με αφαιρεση της μπαταριας για να δει αν και τι λειτουργει. Εγω δεν καταλαβα τι ειναι το αλλο καλωδιο που ειναι διπλα απο το σημειο που καηκε.
Niko§ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Παιδια οταν λετε το usb του καηκε τι τι εννοειτε?Εννοειτε εκεινες τις θυρες που μπαινουν τα στικακια?Εξηγηστε το μου λιγο γιατι ειμαι γενικα ασχετος, οσον αφορα το τροφοδοτικο δεν ξερω την μαρκα του φαινεται της πλακας οποτε το τραβηξα μια φωτογραφια μπας και βγαλετε ακρη https://ibb.co/kLTESG.Η μητρικη ονομαζεται MSI K9AGM2 , οπως σας ειπα ειναι πολυ παλιο το συστημα.Επισης εβγαλα μια πιο μακρινη φωτογραφια για να δειτε που ακριβως καηκε η μητρικη, https://ibb.co/hSovHG. Να πως επισης πως δεν υπηρχε καλωδιο εκει πανω παρα μονο ενα μαυρο πραγματακι σαν πομολο για υποδοχη για καλωδιακι αλλα καηκε.Λιγο πιο πανω βρισκεται η καρτα γραφικων και φοβαμαι μην ειναι αυτο το επομενο πραγμα που θα καει (ελπιζω να μην το ξανακανει :P). Ποιες να ειναι οι επομενες κινησεις μου?Να αγορασω καινουργια μητρικη ή μηπως απλα βραχυκυκλωσε απο μονο του?Αν ειναι να προλαβω το κακο για να μην γινει τιποτα χειροτερο.Ευχαριστω για το ενδιαφερον!
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Θα ηθελα και το μοντελο της μητρικης να δω τι ειχε εκει που καρβουνιασε.
Niko§ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Οταν λες μοντελο το ονομα δεν εννοεις?Νομιζω πως το εγραψα , λεγεται MSI K9AGM2.
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Niko§ είπε Οταν λες μοντελο το ονομα δεν εννοεις?Νομιζω πως το εγραψα , λεγεται MSI K9AGM2. Ναι δεν το ειδα, ολοκληρο βυσμα εχει λιωσει που λογικα ειναι τροφοδοσια για fan 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Τιποτα απλα να ξεσυνδεσεις το καλωδιο που ειναι δεξια απο το καψιμο δεν θα εχεις μπροστα usb αλλα μικρο το κακο. Να παρεις μια usb κεραια wifi και φυσικα να μαζεψεις λεφτα για καμια αναβαθμιση γιατι ο παππους σου εχει ξαπλωσει και τραβαει την ταφοπλακα να σκεπαστει. 1
Niko§ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Χαχαχαχαχα καλα ευχαριστω για την βοηθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα