Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αναπαραγωγή βίντεο σε iMac

Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,  έχω κατεβάσει ένα βίντεο 4K 60fps με bitrate ~62mb/s, Codec H.265 HEVC

Το θέμα μου είναι το εξής: έχω έναν iMac 5K του 2017, με επεξεργαστή i7 7700K 4.2GHz και κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro 580 8GB, στον οποίο με όποιον player κι αν δοκιμάσω να παίξει κολάει τρομερά (ακόμα και με το mpv και VLC!). Αντίθετα, στο iPhone X μου με την εφαρμογή Infuse, το ίδιο βίντεο παίζει άψογα στα 60fps!

Προφανώς δεν γίνεται εκμετάλευση των πόρων του iMac, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος??

Επεξ/σία από Simos805
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακουγεται σαν hardware acceleration issue. Απ'ότι βλεπω είσαι σε high Sierra και η cpu σου ειναι kaby lake, αρα θα πρεπει να εχεις hw acc. Tα iphone απο το 7 και μετα νομιζω υποστηριζουν hevc. 

Τι cpu usage εχεις οταν παιζεις το vid?  

9 ώρες πριν, Simos805 είπε

Καλημέρα,  έχω κατεβάσει ένα βίντεο 4K 60fps με bitrate ~62mb/s, Codec H.265 HEVC

Το θέμα μου είναι το εξής: έχω έναν iMac 5K του 2017, με επεξεργαστή i7 4.2GHz και κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro 580 8GB, στον οποίο με όποιον player κι αν δοκιμάσω να παίξει κολάει τρομερά (ακόμα και με το mpv και VLC!). Αντίθετα, στο iPhone X μου με την εφαρμογή Infuse, το ίδιο βίντεο παίζει άψογα στα 60fps!

Προφανώς δεν γίνεται εκμετάλευση των πόρων του iMac, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος??

Δοκίμασε να παίξεις το αρχείο με το Kodi.

Στις 2/1/2018 στις 11:38 ΠΜ, teosard είπε

Δοκίμασε να παίξεις το αρχείο με το Kodi.

Οκ θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.

Στις 2/1/2018 στις 12:08 ΜΜ, coffeex είπε

Το video είναι αποθηκευμένο σε δίσκο SSD ή μηχανικό HD ; 

Επίσης στις επιλογές του vlc για το video τι έχεις επιλέξει;

Στον εσωτερικό SSD του μηχανήματος είναι αποθηκευμένο το βίντεο ο οποίος φτάνει read μέχρι και 2400mb/s. Όταν λες επιλογές στο vlc τι απόλα εννοείς? Deinterlace κλπ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/1/2018 στις 2:37 ΠΜ, Simos805 είπε

Ισχύει αυτό, ειδικά για το VLC. Το παρατηρούσα σε εμένα μόλις φόρτωνα τα 1080p από την camera. Καλά για 4Κ ούτε λόγος, δεν τα έπαιζε καν.

QuickTime δοκίμασες καθόλου από περιέργεια?

Προσωπικά, mpv και VLC έχουν πάρει πόδι από τότε που ανακάλυψα το IINA: https://lhc70000.github.io/iina

Το δουλεύω εδώ και 3 μήνες (σε Macbook Pro Retina Late '13) και τρέχει άψογα ό,τι του έχω φορτώσει (δεν δοκίμασα πάντως 60fps σε 4Κ)

Έτη φωτός μπροστά από VLC! Απ' ότι έχω καταλάβει έχει ως base του το mpv, και είναι και αυτό open source. Επίσης έχω λατρέψει τα άπειρα customizations στα settings του! :) 

Στο Reddit γίνεται πανικός μ' αυτό. Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Επεξ/σία από lordnick1993
  • Like 1
  • Thanks 1

10 ώρες πριν, lordnick1993 είπε

Ισχύει αυτό, ειδικά για το VLC. Το παρατηρούσα σε εμένα μόλις φόρτωνα τα 1080p από την camera. Καλά για 4Κ ούτε λόγος, δεν τα έπαιζε καν.

QuickTime δοκίμασες καθόλου από περιέργεια?

Προσωπικά, mpv και VLC έχουν πάρει πόδι από τότε που ανακάλυψα το IINA: https://lhc70000.github.io/iina

Το δουλεύω εδώ και 3 μήνες (σε Macbook Pro Retina Late '13) και τρέχει άψογα ό,τι του έχω φορτώσει (δεν δοκίμασα πάντως 60fps σε 4Κ)

Έτη φωτός μπροστά από VLC! Απ' ότι έχω καταλάβει έχει ως base του το mpv, και είναι και αυτό open source. Επίσης έχω λατρέψει τα άπειρα customizations στα settings του! :) 

Στο Reddit γίνεται πανικός μ' αυτό. Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Για το vlc το ξέρω ότι έχει θέματα για αυτό έβαλα το mpv το οποίο άλλα βίντεο που το vlc με το ζόρι έπαιζε, το mpv τα παίζει άνετα. Μου κάνει εντύπωση που ακόμα και το mpv έχει θέμα..

Με QuickTime δεν ανοίγει καθόλου υο αρχείο (γράφει ότι δεν είναι δυνατό το άνοιγμα) παρόλο που ειναι .mp4.

Θα δοκιμάσω και το IINA και θα δω...

Να σε ρωτήσω, όταν παίζεις βαριά βίντεο με το IINA παρατηρείς αύξηση στην χρήση της CPU ή της GPU? Αν και το 13" MacBook Pro λογικά δεν έχει GPU.

3 ώρες πριν, Simos805 είπε

Να σε ρωτήσω, όταν παίζεις βαριά βίντεο με το IINA παρατηρείς αύξηση στην χρήση της CPU ή της GPU? Αν και το 13" MacBook Pro λογικά δεν έχει GPU.

Με ό,τι πρόγραμμα ανοίξω βαρύ βίντεο θα υπάρχει αύξηση σε CPU. Απλά κάποια προγράμματα (π.χ. IINA, QuickTime κλπ.) κάνουν καλύτερη χρήση των πόρων.

7 ώρες πριν, lordnick1993 είπε

Με ό,τι πρόγραμμα ανοίξω βαρύ βίντεο θα υπάρχει αύξηση σε CPU. Απλά κάποια προγράμματα (π.χ. IINA, QuickTime κλπ.) κάνουν καλύτερη χρήση των πόρων.

Για την GPU ρώτησα εγώ, για να καταλάβω αν το πρόγραμμα αυτό χρισημοποιεί CPU ή GPU. Εκτός αν λέω χαζομάρα και στην αναπαραγωγή βίντεο γίνεται μόνο χρήση CPU όπως κι να 'χει. Γενικά δεν έχω καταλάβει πότε τα προγράμματα χρισημοποιούν την GPU... εκτός από το Final Cut και παιχνίδια, δεν έχω δει άλλο πρόγραμμα να κάνει εκτεταμένη χρήση της ακόμα κι αν έχει να κάνει με γραφικά όπως την αναπαραγωγή βίντεο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Simos805 είπε

Για την GPU ρώτησα εγώ, για να καταλάβω αν το πρόγραμμα αυτό χρισημοποιεί CPU ή GPU. Εκτός αν λέω χαζομάρα και στην αναπαραγωγή βίντεο γίνεται μόνο χρήση CPU όπως κι να 'χει. Γενικά δεν έχω καταλάβει πότε τα προγράμματα χρισημοποιούν την GPU... εκτός από το Final Cut και παιχνίδια, δεν έχω δει άλλο πρόγραμμα να κάνει εκτεταμένη χρήση της ακόμα κι αν έχει να κάνει με γραφικά όπως την αναπαραγωγή βίντεο.

Επειδή το Macbook μου δεν έχει dedicated GPU (δεύτερη δηλαδή) δεν μπορώ να βοηθήσω σ' αυτό. Λογικά όμως θα χρησιμοποιούσε.

Γενικά τα προγράμματα θα χρησιμοποιήσουν GPU όταν έχουν διεργασία που απαιτεί graphics π.χ. editing σε Final Cut/Lightroom/Photoshop κλπ. Τώρα κανονικά, πρέπει να χρησιμοποιούν και για την αναπαραγωγή βίντεο, αλλά έλα που το 98% των συμβατικών προγραμμάτων που κυκλοφορούνε δεν το τηρούν.

Μου έχει τύχει π.χ. μετά από Color Correction & Color Edit να ανοίξω το Master file με VLC και τα χρώματά μου να πάνε περίπατο. Επειδή χρησιμοποιούσε μόνο τον CPU στην αναπαραγωγή και όχι καν την Intergraded Graphics card (Intel Iris). Το είχα συγκρίνει και με MPV & INNA, side-by-side comparisson και εκείνη τη μέρα το VLC έφαγε delete.

Γενικά εγώ αυτό που παρατηρούσα στο monitoring που έκανα, είναι ότι έχει τεράστια διαφορά με το VLC στο processing των threads... με απλά λόγια τα INNA/MPV εκμεταλεύονται καλύτερα τον CPU από κάθε άλλο πρόγραμμα που δοκίμασα και με κέρδισαν από την 1η μέρα που τα 'βαλα.

Συνοπτικά το INNA είναι: ένα MPV++ ή μία έκδοση του MPV που έχει πάρει αναβολικά (πες το όπως θες). Και προσωπικά λατρεύω την δουλειά που έχει ρίξει o developer.

Mετά από εκατοντάδες test με ταινίες Blu-ray, 4Κ UHD με 100Mb/s bitrate files από camera... το ranking μου μέχρι στιγμής προσωπικά είναι:

1. INNA (Eάν σταματήσει μελλοντικά το project ΙΝΝΑ, γυρίζω πίσω σε MPV. Oύτε ένα crash ή κόλλημα παρακαλώ σε 3 μήνες)
  2. MPV (Πολύ τίμιο σαν πρόγραμμα, oλόιδιο με ΙΝΝΑ απλώς του λείπουν τα customizations και έχει πολύ άσχημο interface κατά τη γνώμη μου.)
  3. QuickTime (αν δεν σε νοιάζουν όλα τα παραπάνω και θες απλά να παίζεις τα MP4 βιντεάκια σου)

Εύχομαι να βοήθησα και να μην μπέρδεψα! :P 

Επεξ/σία από lordnick1993
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, lordnick1993 είπε

Επειδή το Macbook μου δεν έχει dedicated GPU (δεύτερη δηλαδή) δεν μπορώ να βοηθήσω σ' αυτό. Λογικά όμως θα χρησιμοποιούσε.

Γενικά τα προγράμματα θα χρησιμοποιήσουν GPU όταν έχουν διεργασία που απαιτεί graphics π.χ. editing σε Final Cut/Lightroom/Photoshop κλπ. Τώρα κανονικά, πρέπει να χρησιμοποιούν και για την αναπαραγωγή βίντεο, αλλά έλα που το 98% των συμβατικών προγραμμάτων που κυκλοφορούνε δεν το τηρούν.

Μου έχει τύχει π.χ. μετά από Color Correction & Color Edit να ανοίξω το Master file με VLC και τα χρώματά μου να πάνε περίπατο. Επειδή χρησιμοποιούσε μόνο τον CPU στην αναπαραγωγή και όχι καν την Intergraded Graphics card (Intel Iris). Το είχα συγκρίνει και με MPV & INNA, side-by-side comparisson και εκείνη τη μέρα το VLC έφαγε delete.

Γενικά εγώ αυτό που παρατηρούσα στο monitoring που έκανα, είναι ότι έχει τεράστια διαφορά με το VLC στο processing των threads... με απλά λόγια τα INNA/MPV εκμεταλεύονται καλύτερα τον CPU από κάθε άλλο πρόγραμμα που δοκίμασα και με κέρδισαν από την 1η μέρα που τα 'βαλα.

Συνοπτικά το INNA είναι: ένα MPV++ ή μία έκδοση του MPV που έχει πάρει αναβολικά (πες το όπως θες). Και προσωπικά λατρεύω την δουλειά που έχει ρίξει o developer.

Mετά από εκατοντάδες test με ταινίες Blu-ray, 4Κ UHD με 100Mb/s bitrate files από camera... το ranking μου μέχρι στιγμής προσωπικά είναι:

1. INNA (Eάν σταματήσει μελλοντικά το project ΙΝΝΑ, γυρίζω πίσω σε MPV. Oύτε ένα crash ή κόλλημα παρακαλώ σε 3 μήνες)
  2. MPV (Πολύ τίμιο σαν πρόγραμμα, oλόιδιο με ΙΝΝΑ απλώς του λείπουν τα customizations και έχει πολύ άσχημο interface κατά τη γνώμη μου.)
  3. QuickTime (αν δεν σε νοιάζουν όλα τα παραπάνω και θες απλά να παίζεις τα MP4 βιντεάκια σου)

Κατάλαβα! Ναι κι εγώ έχω δοκιμάσει ταινίες .mkv 10-bit και ο vlc έδειχνε τα χρώματα τελείως off ενώ το mpv καμία σχέση!

Ακόμα δεν βρήκα χρόνο να ασχοληθώ, ίσως ασχοληθώ σήμερα και δοκιμάσω το INNA, αλλά για να μου λες ότι έχει ως βάση το mpv (άρα λογικά θα χρισημοποιεί τα ίδια engines κλπ) το βρήσκω χλομό να παίξει το βίντεό μου. Βέβαια για να λες ότι είναι τόσο καλό γενικότερα αξίζει να το δοκιμάσω!

Αν θες, μπορώ να σου βρω το link από όπου κατέβασα το βίντεο και να στο στείλω να το κατεβάσεις αν θες να δεις τι παίζει.

Επίσης κάτι άλλο, υπάρχει ένα σιτε το Jellyfish Bitrate Test Files το οποίο έχει ενα βίντεο σε διάφορες μορφές και bitrates για να τεστάρεις το μηχάνημά σου (καθώς και τον εκάστοτε player) μέχρι πόσο αντέχει να παίξει.

Εμένα λοιπόν με το mpv άντεχε να παίξει μέχρι 250mbps 4K HEVC 10-bit. (Το μέγιστο που έχει είναι αντίστοιχα 400mbps). Μου κάνει εντύπωση αυτό, μιας και θεωρώ πως έχω πολύ δυνατό μηχάνημα και θα έπρεπε να παίζει το οτιδήποτε (νταξει λογικό να δυσκολευτεί άντε σε τιποτα RED CINEMA RAW ξερω γω), επίσης ο SSD μου με το blackmagic βγάζει πράσινο "τικ" σε όλες τις μορφές βίντεο.. Για να μην παίζει όμως το άλλο βίντεο (αυτό γι το οποίο άνοιξα το thread) ενώ το iPhone X το παίζει για πλάκα χωρίς ούτε καν να ζεσταθεί, είμαι σχεδόννσίγουρος πως άνετα θα άντεχε και το iMac να παίξει 400mbps 4K απλά δεν γίνεται σωστή εκμετάλευση του hardware ούτε από mpv... Θα δοκιμάσω και με το INNA να δω μπας και αντέχει να παίξει παραπάνω.

Επεξ/σία από Simos805

• 7 μήνες μετά...
Στις 5/1/2018 στις 3:07 ΠΜ, lordnick1993 είπε

Και με το INNA συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, βίντεο 4K 60fps που παίζει άψογα στο iPhone X μου, στο iMac κολλάει τρομερά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...