Green Dragon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα και καλή χρονιά! Πρόκειται για ένα laptop με χαρακτηριστικά εδώ: Asus F55DV-SX178H Το είχα αγοράσει πριν 4 χρόνια ( περίπου ) και τώρα το έχει η κόρη μου. Φοράει cpu I3 2370m, 4 gb ram, μηχανικό δίσκο 7200 και Win 10 64 bit. Για τις απλές εργασίες που το χρησιμοποιεί πάει μιά χαρά. Σκέφτομαι να του δώσω μιά ανάσα, μήπως πάει 2-3 χρόνια ακόμη. Τι μου προτείνετε να κάνω;
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Το πρώτο και βασικότερο που κάνουμε στα laptop ειναι η αλλαγή του δίσκου με ssd και μετα η ram , αν όμως εχει απο οτι βλέπω 8 gb ram απο εκει εισαι κομπλέ οποτε μια αλλαγή σε ssd θα το απογειώσει θα το δείς και εσυ 4
xarisp Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Καλή χρονιά. Και γω το ιδιο εκανα σε 2 φορητους. Με τον ssd μεταμορφωθηκαν. 2
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Τώρα είδα οτι έχει το laptop σου 4gb αλλα νομίζω οτι μπορείς να βάλεις μεχρι 8 , άλλαξε ομως για αρχή εναν δίσκο σε ssd και μετα βλέπεις και για ram 2
forgotten Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 πιθανον στο μοντελο που εχεις να μπαινει και αλλος επεξεργαστης μια κα τα περισοτερα δευτερης και τριτης γενιας ειχαν socketed m επεξεργαστες 2
Green Dragon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Για ssd σκέφτομαι αυτόν https://www.skroutz.gr/s/8981227/Intenso-High-Performance-120GB.html . Έχει καλές κριτικές και είναι σε προσιτή τιμή. Μνήμη είναι πιθανόν να του έχω προσθέσει, όταν τον αγόρασα και να τον έχω στα 8 gb. Θα το δω σήμερα που θα το πάρω στα χέρια μου. 1 ώρα πριν, forgotten είπε πιθανον στο μοντελο που εχεις να μπαινει και αλλος επεξεργαστης μια κα τα περισοτερα δευτερης και τριτης γενιας ειχαν socketed m επεξεργαστες Αν ισχύει αυτό, τι είδους επεξεργαστή μπορεί να σηκώνει;
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Ναι ο συγκεκριμένος ειναι αρκετά καλός για τα χρήματα αν και προσωπικά θα πήγαινα σε samsung δεν χρειάζεται όμως να δώσεις πολλά για το laptop για απλή χρήση ετσι και αλλιώς απο οτι βλέπω εχει καλές ταχύτητες. Τώρα για την αλλαγή επεξεργαστή θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς μιας και ο i3 ειναι πολύ καλός επεξεργαστής , μπορεί να παίρνει και i5 γιατι δεν νομίζω να σηκώνει i7 αλλα το θέμα με αυτες τις καταστάσεις με τους επεξεργαστές στα laptop ειναι οτι πρέπει να βρείς ακριβώς τι μοντέλο ειναι η motherboard να δείς αν μπαίνει συγκεκριμένος επεξεργαστής και αν ναι αν εχει βγάλει προβλήματα με την συγκεκριμένη μητρική απο drivers συμβατότητα κτλπ , απο εκει και πέρα πρέπει να λύσεις το μηχάνημα και οπωσδήποτε μετα θα του βάλεις αλλη θερμοαγώγιμη πάστα και πολλά αλλα , δεν ειναι και το συνήθες δηλαδή η αλλαγή επεξεργαστών στα laptop. Για εμένα ειναι η αλλαγή δίσκου με ssd και αν μπορείς να βάλεις 8gb απο θέμα χρημάτων τώρα ή αργότερα δεν θα ειναι κακό αλλα ο δίσκος οπωσδήποτε 1 1
TheAccountant Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Σε HP laptop 5ετιας αυξησα μνημη στα 6GB και εβαλα SSD. Τώρα βρίσκεται στον εβδομο χρόνο. Αρχιζω να μετανοιωνω που το εκανα, γιατι δε λεει να πεθάνει Αν δεν υπάρχουν ειδικες απαιτήσεις, διέθεσε καποιο περιορισμένο ποσο για μνημη και SSD. Ειδικα ο SSD δεν παει χαμένος. Αυριο μεθαυριο αν τελειωσει το λαπτοπ τον κανεις εξωτερικό ή τον βάζεις σε αλλο μηχάνημα. 2
bill27 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Εγω εχω αλλαξει επεξεργαστη στο λαπτοπ μου,απο pentium p6100 σε i3 380m, το εκανα μονος μου βλεποντας βιντεο στο youtube,δεν ειναι δυσκολο... 1
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, bill27 είπε Εγω εχω αλλαξει επεξεργαστη στο λαπτοπ μου,απο pentium p6100 σε i3 380m, το εκανα μονος μου βλεποντας βιντεο στο youtube,δεν ειναι δυσκολο... Είναι και ανάλογα το laptop το καθένα εχει την δικιά του ευκολία και δυσκολία , ας το δεί ο φίλος αν θέλει ομως αν δεν εχει γνώσεις καλύτερα να μην το επιχειρήσει οποτε να γίνει απο κάποιον που ξέρει 1
Green Dragon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, SPANK είπε Είναι και ανάλογα το laptop το καθένα εχει την δικιά του ευκολία και δυσκολία , ας το δεί ο φίλος αν θέλει ομως αν δεν εχει γνώσεις καλύτερα να μην το επιχειρήσει οποτε να γίνει απο κάποιον που ξέρει Ευχαριστώ και πάλι όλους για την βοήθεια! Για τον ssd το έχω αποφασίσει. Το κόστος είναι 50 ευρώ και δεν είναι απαγορευτικό. Μιλάω για 120gb με προτίμηση τον Intesco high performance που έχω ακούσει καλά λόγια. Ειδικά άμα πουλήσω τον δίσκο που ήδη έχει πάει περίπου στα μισά. Για την μνήμη, θα δώ ποιά έχει όταν το πάρω από την κόρη μου. Αν θυμάμαι καλά το είχα κάνει 8gb, όταν το αγόρασα. Αν έχει 4gb θα το κάνω 8...λογικά θα πάει γύρω στα 30 ευρώ. Για τον επεξεργαστή, αν βεβαιωθώ ότι παίρνει κάποιον αρκετά καλύτερο θα το πάω σε κάποιο κατάστημα service.....Όσο να είναι έναν καθαρισμό δεν θα τον θέλει;;; και αλλαγή της πάστας μετά από 4-5 χρόνια;;;
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Green Dragon είπε Για τον επεξεργαστή, αν βεβαιωθώ ότι παίρνει κάποιον αρκετά καλύτερο θα το πάω σε κάποιο κατάστημα service.....Όσο να είναι έναν καθαρισμό δεν θα τον θέλει;;; και αλλαγή της πάστας μετά από 4-5 χρόνια;;; Αλλαγή πάστας θέλει ετσι και αλλιώς απο την στιγμή που θα αλλάξεις cpu και ενας καθαρισμός ειναι χρήσιμος για το μηχάνημα ειτε αλλάξεις κατι ειτε οχι , τον καθαρισμό βέββαια μπορείς να τον κάνεις και μόνος σου αλλα οπως ειπε επειδή και εκει θα λύσεις το μηχάνημα αν δεν πιάνουν τα χέρια σου καλύτερα να μην το κάνεις 2
Green Dragon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, SPANK είπε Αλλαγή πάστας θέλει ετσι και αλλιώς απο την στιγμή που θα αλλάξεις cpu και ενας καθαρισμός ειναι χρήσιμος για το μηχάνημα ειτε αλλάξεις κατι ειτε οχι , τον καθαρισμό βέββαια μπορείς να τον κάνεις και μόνος σου αλλα οπως ειπε επειδή και εκει θα λύσεις το μηχάνημα αν δεν πιάνουν τα χέρια σου καλύτερα να μην το κάνεις Αλλαγή δίσκου και προσθήκη μνήμης μπορώ να κάνω άνετα, ειδικά που έχει και service door. Για παραπάνω όμως δεν είμαι, οπότε το πάω σε τεχνικό. Δεν πάω γυρεύοντας... 1
meletis_m Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε Laptop 5 ετιας ( Lenovo T410i) , του έδωσα ανάσα. Του πρόσθεσα 1 SSD και το μηχανικό δίσκο το έβαλα στη μοναδα Dvd, και του αύξησα και τη μνήμη Ram Πλέον έχουν πέσει και οι τιμές των SSD. Οταν έβαλα εγω 1 Intel 530 των 120 Gb πλήρωσα 95 ευρώ. Εάν μπορείς πήγαινε κατευθείαν σε 240 Gb , της Samsung o 850 έχει περίπου 80 ευρω Θα σου έλεγα οτι απαραίτητος ο καθαρισμός και η αλλαγη πάστας. Μπορέις να ρωτήσεις ποσο θέλει για εργασία 1 τεχνικός εάν του πάς εσύ δίσκο SSD και μνημη Ram. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από meletis_m Διορθωση 1
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άλλαξα τον μηχανικό δίσκο με ssd , έκανα και μία καθαρή εγκατάσταση Win 10 και το λάπτοπ πετάει. Έχει μόνο 4 gb ram και σκεφτόμουν μήπως του προσθέσω άλλο ένα 4άρι dimm. Αλλά δεν ξέρω αν παίρνει και άλλο dimm ή έχει μόνο ένα slot. Τι καταλαβαίνεται από αυτό;;; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από Green Dragon 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα