Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θές σκληρό σύγουρα,αλλά εάν μπορείς να πάρεις ssd,ακώμη καλήτερα.

Ένας καινούριος 128GB έχει 50€.

Μνήμη έχεις αρκετή!

• Thanks 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους δεν ήξερα ότι μπορούσα να βάλω ssd σε τόσο παλιό σύστημα. Επόμενη ερώτηση λοιπόν είναι, πιο λειτουργικό σύστημα να επιλέξω? Το μόνο κακό με τα Linux είναι ότι δεν μπορώ να βάλω όλες τις εφαρμογές των Windows είτε είναι λολ είτε μαινκραφτ και άλλα τέτοια παιχνίδια που παίζει ο μικρός μου αδερφός. Επίσης υπάρχει περίπτωση να σηκώνει windows 7 ή γυρνάω αναγκαστικά σε xp? 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Θα σέρνεται το σύμπαν , αν έχει windows και έχουν εγκατασταθεί δράκοι μετά από λίγο . Σύστημα που έχω με linux με hdd , κάνει boot στον ίδιο ακριβώς χρόνο 3 χρόνια μετά , όπως τη μέρα της εγκατάστασης.

Ε καλα τωρα... Και συστημα με γουιν που το εχω βαλει και σε 3ο πισι τωρα χωρις φορματ(2,5 χρονια περιπου), ιδιο ειναι σε χρονους οπως στην αρχη! Το θεμα του ανθρωπου  ειναι να κανει πιο γρηγορο ενα παλιο πισι και αυτο θα γινει με ssd. Ετσι κι αλλιως ιντελ ειναι... Μην αγχωνεσαι! Δεν θα παρει amd για να βγαλεις καντιλες!:lol:

Ας βαλει και puppy linux αν βολευει...Μην σου πω και dsl!:P{damn small linux}

Δημοσ.

Windows 7 x 64 και θα είσαι μια χαρά. Όταν εγώ προσωπικά στο παλιό μου σύστημα πήγα από HDD σε SSD είδα το φως μου. Θα μειωθούν πολύ οι χρόνοι στο pc σου. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, έχω αποφασίσει να αγοράσω έναν xeon και έναν ssd με Windows 7. Θα ενημερώσω για διάφορα στις επιδόσεις 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ASTOU είπε

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, έχω αποφασίσει να αγοράσω έναν xeon και έναν ssd με Windows 7. Θα ενημερώσω για διάφορα στις επιδόσεις 

Windows 7 64 pro βαλε. 

Ποιον ssd  και ποιον xeon θα βαλεις?

Επισης απο καρτα γραφικων βαλε μια gt 1030.

Οικονομικη και αξιζει τα λεφτα της.

Θα ειναι πολυ ποιο ανετα ο μικρος με το lol.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, ASTOU είπε

Επειδη δεν εχει αναφερθει και δεν ειμαι σιγουρος αν το γνωριζεις, θα πρεπει ο Xeon που θα παρεις να εχει τροχισμενες τις εγκοπες για να ταιριαζει στο socket 775 καθως και τα 4 extra pins του "καπαρωμενα". Συνηθως ετσι τα δινουν και εδω (στο ινσομνια) και στο E-bay. Στα υποψιν ομως οτι θα χρειαστεις modded bios προτου τον βαλεις πανω. Αν δεν εισαι εξοικειωμενος μπορει να σου φανει δυσκολο.

Tested Motherboards

Modded Bios Page

Direct link για την δικη σου Mobo

Στα υποψιν οτι ενεχει παντα ο κινδυνος να "brickαρεις" την mobo σου αν το flash του bios δεν παει καλα.

Στο link για τις Tested Motherboards εχει γενικα ενα πολυ καλο tutorial. Θα σου προτεινα να το διαβασεις προτου προβεις σε οποιαδηποτε ενεργεια.

Και εγω το σκεφτομουν για Xeon, αλλα πηγα στην "ευκολη" λυση και πηρα ενα Q9550.

Χαοτικη διαφορα απο τον Ε6850 που ειχα.

Καλημερα και καλη χρονια!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/1/2018 στις 4:57 ΜΜ, ASTOU είπε

Καλησπέρα παιδια και καλή χρονιά. Εχω ενα παλιο PC στο πατρικο μου και θελω απλα να το κανω ευχρηστο για καποια χρονια ακομα για καθημερινη χρηση, αντε και κανενα λολ. Λοιπον το PC εχει:

mobo: Asrock G41M-GS3

cpu: intel e5700

Ram: 6gb ddr2

hdd : 60gb sata 2

gpu : Nvidia gt620 2gb

Αρχικά σκεφτόμουν να αναβαθμίσω μονο τον σκληρο με εναν μεταχειρισμένο 500gb με 20 ευρω για να περασω windows 7 καθως τωρα ειναι με linux mint. Μπηκα ομως στον πειρασμο βλεποντας τις επιδοσεις και τις τιμες να αναβαθμισω και την CPU με εναν xeon. Ποια η γνώμη σας; Αξίζει οποιαδήποτε αναβάθμιση η δεν θα δω αποτελεσμα;

στην θεση σου θα εβαζα εναν e5450 sta 25-30 eyrw μετα θα πούλαγα τον cpu p εχεις ενα 10ρικο μετα θα εβγαζα της ραμ και θα εβαζα δυο 4 αρες ddr3  crucial ballistix sport 1600 me kana 40ri  που ειναι συμβατες με την μητρική σου,  θα πουλαγα μετ 35 ευρω τα 6 gb ram ddr2 , μετα θα εβαζα επανω εναν kingston uv 400 120 με κανα 60 και σε καρτα γραφικών θα επαιρνα σε μεταχειρισμενη μια 750τι με κανα 60ρι  μιας και ο μικρός θέλει να παιζει μονο λολ .

Ειδάλλως πουλας το συστημα αυτο και πας σε κατι ποιο φρεσκο με χαμηλο budjet παίρνεις μια μητρικη h81 με κανα 25ρι και εναν i3 4170 με κανα 50 ρι , βρίσκεις και δυο ραμ 2*4 συνολο 8gb sta 1600 me κανα 40ρι και εισαι κομπλε ...του βαζεις και εναν hdd 1tb σατα 3 με ενα 30ρι  prosorina του μικρου μας φιλου και αυτο ηταν

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.

Έχω καταλήξει τελικα στον xeon L5410 καθως η θερμότητα που θα βγαζει ειναι μονο 50 watt και ετσι δεν θα χρειαστω αλλη ψυκτρα. Τον εχω βρει εδω στον ινσομνια μαζι με optimized bios και νομιζω οτι αξιζει. Για ssd τωρα δεν ξερω αν αξίζουν οι μεταχειρισμενοι καθως με ενα 50αρι παιρνεις τον φθηνοτερο 120gb απο το σκρουτζ. Για γραφικων δεν υπαρχει, αμεσα τουλαχιστον, κατι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ASTOU είπε

Έχω καταλήξει τελικα στον xeon L5410 καθως η θερμότητα που θα βγαζει ειναι μονο 50 watt και ετσι δεν θα χρειαστω αλλη ψυκτρα. Τον εχω βρει εδω στον ινσομνια μαζι με optimized bios και νομιζω οτι αξιζει. Για ssd τωρα δεν ξερω αν αξίζουν οι μεταχειρισμενοι καθως με ενα 50αρι παιρνεις τον φθηνοτερο 120gb απο το σκρουτζ. Για γραφικων δεν υπαρχει, αμεσα τουλαχιστον, κατι.

den αξιζει γ μενα καλυτερα να βαλεις τον ε5450 poy θα κανει ο μικρος την δουλεια του μια χαρα ειδαλλως βαλτου εναν q6600 me κανα 15ρι να ειναι κομπλε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ASTOU είπε

Εφοσον παιξει και δεν στραβωσει κατι στο μεσοδιαστημα (Bios, incompatibility) τοτε θα δεις πολυ μεγαλη διαφορα και δεν θα χρειαστεις και ψυκτρα οπως με τον 5450. Εγω εγκρινω, αλλα θα φοβομουν το ρισκο. Ελπιζω να μην τον παρεις πανω απο 15-20€, θα χασει την αξια μπροστα σε εναν 5450 με ψυκτρα..

19 λεπτά πριν, life is music είπε

den αξιζει γ μενα καλυτερα να βαλεις τον ε5450 poy θα κανει ο μικρος την δουλεια του μια χαρα ειδαλλως βαλτου εναν q6600 me κανα 15ρι να ειναι κομπλε 

Εχει μικροτερο L2 cache ο Q6600 και πιθανοτατα να χρειαστει ψυκτρα και για αυτον.

Επεξ/σία από TheDeathCalls
Δημοσ.

Στα 20 ευρώ τον βρήκα τον cpu και για ssd θα πάω στον φθηνότερο που θα βρω στο skroutz. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στα 48 με μεταφορικά αυτός

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Στα 20 ευρώ τον βρήκα τον cpu και για ssd θα πάω στον φθηνότερο που θα βρω στο skroutz. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στα 48 με μεταφορικά αυτός

Να αντιπροτεινω:

https://www.skroutz.gr/s/8981227/Intenso-High-Performance-120GB.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...