Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια και καλή χρονιά. Εχω ενα παλιο PC στο πατρικο μου και θελω απλα να το κανω ευχρηστο για καποια χρονια ακομα για καθημερινη χρηση, αντε και κανενα λολ. Λοιπον το PC εχει:

mobo: Asrock G41M-GS3

cpu: intel e5700

Ram: 6gb ddr2

hdd : 60gb sata 2

gpu : Nvidia gt620 2gb

Αρχικά σκεφτόμουν να αναβαθμίσω μονο τον σκληρο με εναν μεταχειρισμένο 500gb με 20 ευρω για να περασω windows 7 καθως τωρα ειναι με linux mint. Μπηκα ομως στον πειρασμο βλεποντας τις επιδοσεις και τις τιμες να αναβαθμισω και την CPU με εναν xeon. Ποια η γνώμη σας; Αξίζει οποιαδήποτε αναβάθμιση η δεν θα δω αποτελεσμα;

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αξιζει με τα 1000. Σε ενα συστηματακι που ειχα με Q9300, εβαλα εναν E5450 στα 3GHz και τον πηγα στα 3.9. Πεταξε ο υπολογιστης. Απο eBay τον πηρα πριν 1 μηνα στα 24€ περιπου.

Δημοσ.

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.

Προσωπικά με κάποια παλιά συστήματα πχ P4 socket 478 HT, τα χρησιμοποιώ μόνο σαν 1080p movie leechers/streamers απο torrent/netflix κτλπ.
Στην δική μου περίπτωση δεν έχουν ιδιαίτερα κολλήματα και ειναι αρκετά σταθερά χρησιμοποιόντας Windows XP SP3 με αρκετές παραμετροποιήσεις.
Το χρησιμοποιώ για περίπου 8 χρόνια και το μηχάνημα ειναι ακόμα ακμαίο για την ηλικία του.

Αυτό που θα σου πρότεινα ειναι αν βλέπεις ταινίες να το κρατήσεις ως έχει και να το κάνεις media server.
Οι περισσότερες παλιές outdated μητρικές/cpu/ram combos σε κάποια θέματα ειναι ακόμα καλές.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, SWEDEN είπε

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.

Προσωπικά με κάποια παλιά συστήματα πχ P4 socket 478 HT, τα χρησιμοποιώ μόνο σαν 1080p movie leechers/streamers απο torrent/netflix κτλπ.
Στην δική μου περίπτωση δεν έχουν ιδιαίτερα κολλήματα και ειναι αρκετά σταθερά χρησιμοποιόντας Windows XP SP3 με αρκετές παραμετροποιήσεις.
Το χρησιμοποιώ για περίπου 8 χρόνια και το μηχάνημα ειναι ακόμα ακμαίο για την ηλικία του.

Αυτό που θα σου πρότεινα ειναι αν βλέπεις ταινίες να το κρατήσεις ως έχει και να το κάνεις media server.
Οι περισσότερες παλιές outdated μητρικές/cpu/ram combos σε κάποια θέματα ειναι ακόμα καλές.

Ευχαριστώ πολυ, δεν με ενδιαφερουν ιδιαιτερα οι ταινιες, οι γονεις μου το χρησιμοποιουν απλα για σερφαρισμα και δουλειες γραφειου.

29 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

Αξιζει με τα 1000. Σε ενα συστηματακι που ειχα με Q9300, εβαλα εναν E5450 στα 3GHz και τον πηγα στα 3.9. Πεταξε ο υπολογιστης. Απο eBay τον πηρα πριν 1 μηνα στα 24€ περιπου.

Υπαρχει περίπτωση να δω διαφορα σε LoL μονο και μονο με αλλαγη επεξεργαστη η παιζει ρολο περισσοτερο η γραφικων?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ziaba είπε

σε πρώτη φάση βάλε ssd, μετά xeon (πχ Ε5450)

Νομίζω ότι η μητρική υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι sata 2. Οπότε δεν ξέρω αν αξίζει ο ssd. 

Δημοσ.

Μια χαρα θα ειναι με ssd και sata 1  να ειχε. Μερα με την νυχτα. Καλυτερα  εναν  60ρι ssd παρα 500ρι hdd... Εφοσον δεν χρειαζεσαι καθολου αποθηκη... Για σερφαρισμα κτλ θα ειναι τελειο. Και λολ σε χαμηλα γραφικα μαλλον πρεπει να παιζει κι ετσι... Απλα ανεβασε λιγο fsb στον επεξεργαστη να παρει καμια 300-400mhz...

Εννοειται οτι με xeon θα ειναι ακομα καλυτερα. Απο μνημη ειναι  υπεραρκετο για την χρηση που θες...

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ziaba είπε

ναι τις μνήμες με την cpu μπορείς να τις κάνεις ένα μικρο oc

Χρονια πολλα κιολας σε ολους καλη χρονια με υγεια και πολλες καλες και μεγαλες αναβαθμισεις! Και το κυριοτερο...τζαμπα!Χαχαχα!:lol:

Ρε ziaba ξεπατωθηκε το androidακι σου! :P

Δημοσ.

Και εγω θα σε συμβούλευα να πάρεις πρώτα έναν ssd, θα δεις μεγάλη διαφορά. Επίσης όταν αποφασίσεις να το σουτάρεις κρατάς τον ssd για το επόμενο σύστημα.

Δημοσ.

Η ερωτηση που κανεις ειναι καπως ατοπη...  Για να καταλαβεις, αν βαλεις στην μητρικη σου εναν κλασσικο σκληρο δισκο σατα 3 κι εναν ssd σατα 3, ο ssd θα εχει τουλαχιστον την 2πλασια ταχυτητα σε ανοιγμα υπολογιστη, ανοιγμα εφαρμογων κτλ...

Ασε τα νουμερα και το αν υποστηριζει φουλ ταχυτητες η΄ οχι κτλ κτλ κτλ....

Με την ιδια λογικη, και hdd να παρεις, ετσι κι αλλιως σατα 3 θα ειναι και θα παιζει σατα 2 αλλο που δεν θα καταλαβεις τιποτα και μετα απο λιγο καιρο θα σερνεται το συμπαν...

Με τον ssd ομως θα καταλαβεις πολλα... Θα κλαις που τοσον καιρο δεν εβαζες...!:lol:

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Η ερωτηση που κανεις ειναι καπως ατοπη...  Για να καταλαβεις, αν βαλεις στην μητρικη σου εναν κλασσικο σκληρο δισκο σατα 3 κι εναν ssd σατα 3, ο ssd θα εχει τουλαχιστον την 2πλασια ταχυτητα σε ανοιγμα υπολογιστη, ανοιγμα εφαρμογων κτλ...

Ασε τα νουμερα και το αν υποστηριζει φουλ ταχυτητες η΄ οχι κτλ κτλ κτλ....

Με την ιδια λογικη, και hdd να παρεις, ετσι κι αλλιως σατα 3 θα ειναι και θα παιζει σατα 2 αλλο που δεν θα καταλαβεις τιποτα και μετα απο λιγο καιρο θα σερνεται το συμπαν...

Με τον ssd ομως θα καταλαβεις πολλα... Θα κλαις που τοσον καιρο δεν εβαζες...!:lol:

Χαχαχα ευχαριστώ πολύ έχω άγνοια από τόσο παλιά συστήματα 

Δημοσ.

πρώτον βάλε ssd.αλλά να ξέρεις δε θα βελτιώσει την απόδοση στα παιχνίδια,μόνο στα loading.Όμως θα βελτιώσει αισθητά την γενικότερη απόκριση του η/υ.Βάλε και το lol.Αν δε σε καλύπτει βάλε έναν xeon,θα δεις και πάλι βελτίωση.Για καλυτερα γραφικά ναι,θες καλύτερη κάρτα,αλλά κι αυτή το σηκώνει.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Θα σέρνεται το σύμπαν , αν έχει windows και έχουν εγκατασταθεί δράκοι μετά από λίγο . Σύστημα που έχω με linux με hdd , κάνει boot στον ίδιο ακριβώς χρόνο 3 χρόνια μετά , όπως τη μέρα της εγκατάστασης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...