Fubar.gr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 16 ώρες πριν, siracos είπε Ρίξε μια ματιά και εδώ : http://www.multibeton.gr/ Έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ (και παίζει πλέον να μην υπάρχει η εταιρεία) αλλά πρέπει να είναι από τις πρώτες που ασχολήθηκαν με το θέμα στην Ελλάδα. Η Multibeton υπάρχει ακόμα. Αυτή έχει εγκαταστήσει την ενδοδαπέδια στο σπίτι που μένω απο τα τέλη δεκαετίας 70 (πρωτοποριακό για την εποχή), και τώρα πρίν 2 χρόνια εγκατέστησε και την Α/Θ (Atlantic) 1
IKARIWTHS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 οκ παιδια ,σας ευχαριστω .η εργασια θα γινει κατα το πασχα αρα εχω χρονο για την ερευνα μου
kezm Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Αν έμενες σε μεζονέτα 250 τμ στην Πεντέλη (ή γενικά στο βουνό), εκεί θα σου έλεγα να το δεις! Το έχει βάλει ο κουμπάρος μου και σώθηκε, ενώ ένας άλλος γνωστός μου σε μεζονέτα στον Αγιο Στέφανο που παίζει μόνο με καλοριφέρ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ! Φυσικά ως προϋπόθεση, να δουλεύει ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Για διαμέρισμα <110 τμ στην Αθήνα, το θεωρώ too much. Και στο λέω εγώ που σε πρόσφατη ανακαίνιση την είχα ζητήσει στα προαπαιτούμενα, αλλά τελικώς με έπεισαν να το αποφύγω.
IKARIWTHS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Λιγο ποιο κατω ειναι το σπιτι στα μελίσσια ,οποτε ισχύει σχεδον οτι ισχύει και για τη πεντελη
thantsi Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δες και στον Τρίτων για πλακάκια γτ έχουν δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής και πολύ μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμες. Πρόσφατα έφτιαξα σπίτι στην Ραφήνα και τα φέραν δωρεάν! Σίγουρα θα συνεργάζονται και με κάποιον για επιδαπεδια θέρμανση. Ρώτησε τους δεν γνωρίζω. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από thantsi Έξτρα ινφο
IKARIWTHS Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Καλημερα παιδια και σας ευχαριστω ολους.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μαθω ποιοι ειναι οι καλοι εγκαταστατες στην αγορα. Οπως ας πουμε η daikin ειναι διαχρονικα καλη σε αυτα που πουλαει ,οπως υπαρχουν εταιριες σε αλουμινια που ειναι καλυτερες και ποιο πιστοποιημενες απο τις υπολοιπες ετσι νομιζα οτι θα ισχυει και στην ενδοδαπεδια θερμανση .
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Καλημέρα σε όλους ,πήγα σε ένα κατάστημα που βρήκα στην ιστοσελίδα της Daikin και μου είπαν ότι βάζουν και ενδοδαπεδια ,η τιμή είναι 50ευρω ανά τετραγωνικό και η μάρκα που βάζουν είναι η rehau .έχουμε άποψη;
siracos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Η rehau είναι από τις ποιο παλιές και κατά την γνώμη μου από τις αξιόπιστες φίρμες σε πλαστικούς σωλήνες και εξαρτήματα ,αλλά και από τις ακριβές. Δώσε προσοχή στην διάταξη-στρώσιμο των σωλήνων και στην μόνωση κάτω από αυτές , όσο καλύτερη τόσο οικονομικότερη σε βάθος χρόνου.
IKARIWTHS Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Σε ευχαριστω,καποια εναλλακτικη υπαρχει? μου ειπαν κοντα στα 50 ευρω το τετραγωνικο μετρο
koykoytsi100 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Απέναντι απο το σπίτι μου χτίζεται νέα μονοκατοικία. Έιδα την διαδικασία τοποθέτησης ενδοδαπέδιας θέρμανσης και τότε αναρωτήθηκα αν τελικα είναι φθηνότερη. Αφου ευθυγραμιστει με κάποια στρώση το πάτωμα, μπαινουν οι σωληνώσεις πάνω στο πατωμα μονωμένες με κάποιο πλαστικό(πρώτη μόνωση). Από πάνω του στρώνεται αφρομπετόν.(δεύτερη μόνωση) . Και τελικά επάνω στο αφρομπετόν στρώνεται με κόλλα κάποιο ξύλινο πλακάκι(τρίτη μόνωση). Πραγματικά απορώ πως μπορεί να μονώνεις τους σωλήνες τρεις φορές κι αυτοί να επιμένουν να αποδίδουν κι αυτό να σου κοστίζει λιγότετο από τα κλασσικά σώματα. Το ξύλο είναι πολυ κακός αγωγός της θερμότητας, το αφρομπετόν επίσης μονώνει. Τι μας μαθαίνανε στο σχολείο; Πραγματικά θα ήθελα απάντηση από κάποιον ειδικό.
stelios18120 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, koykoytsi100 είπε Απέναντι απο το σπίτι μου χτίζεται νέα μονοκατοικία. Έιδα την διαδικασία τοποθέτησης ενδοδαπέδιας θέρμανσης και τότε αναρωτήθηκα αν τελικα είναι φθηνότερη. Αφου ευθυγραμιστει με κάποια στρώση το πάτωμα, μπαινουν οι σωληνώσεις πάνω στο πατωμα μονωμένες με κάποιο πλαστικό(πρώτη μόνωση). Από πάνω του στρώνεται αφρομπετόν.(δεύτερη μόνωση) . Και τελικά επάνω στο αφρομπετόν στρώνεται με κόλλα κάποιο ξύλινο πλακάκι(τρίτη μόνωση). Πραγματικά απορώ πως μπορεί να μονώνεις τους σωλήνες τρεις φορές κι αυτοί να επιμένουν να αποδίδουν κι αυτό να σου κοστίζει λιγότετο από τα κλασσικά σώματα. Το ξύλο είναι πολυ κακός αγωγός της θερμότητας, το αφρομπετόν επίσης μονώνει. Τι μας μαθαίνανε στο σχολείο; Πραγματικά θα ήθελα απάντηση από κάποιον ειδικό. Δεν αποδίδει όσο η κλασική θέρμανση που βάζουμε.μην το ακούω ούτε για πλάκα αυτό. Αστούς να λένε ότι θέλουν. Απλά είναι πιο όμορφη επειδή γλυτώνεις τον χώρο που πιάνουν τα σώματα, και όλα τα υπόλοιπα που κανείς σε μια κλασική θέρμανση (σκαψίματα κτλπ κτλπ)
Whargoul Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Στις σωστές συνθήκες αποδίδει καλύτερα από την κλασσική θέρμανση. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Τo θέμα είναι ότι κανείς δεν την χρησιμοποιεί για τον τρόπο που κατασκευάστηκε, η οποία είναι seasonal ή τουλάχιστο μακροχρόνια θέρμανση αρκετών συνεχόμενων ημερών. Αν την ανάβεις για 2-3 ώρες την ημέρα, προφανώς και δεν θα κάνει δουλειά, γιατί απλά δεν θα προλάβει να ζεστάνει το πάτωμα λόγω της "μόνωσης" που αναφέρει ο koykoytsi. Αυτού του είδους θέρμανση, όπως και με τους θερμοσυσσωρευτές τα χρησιμοποιείς για να έχεις 24/7 ζεστό σπίτι. Ανά ώρα "ζεστού σπιτιού" το κόστος είναι χαμηλότερο, το συνολικό κόστος όμως μπορεί να είναι υψηλότερο εάν απλά θέλεις θέρμανση μόνο για 2-3 ώρες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, koykoytsi100 said: και τότε αναρωτήθηκα αν τελικα είναι φθηνότερη Φτηνότερη ως "εγκατάσταση" δεν είναι, έχει όμως χαμηλότερη κατανάλωση μιας και η θερμοκρασία νερού (όχι χρήσης) είναι αρκετά χαμηλότερη και σε συνδιασμό με αντλία θερμότητας πιάνει πάτο με αποτέλεσμα να κάνεις απόσβεση μετά από χρονια... Προφανώς την ενδοδαπέδια την ανοιγεις Οκτώβριο/Νοέμβριο και την κλείνεις Μάιο, δεν έχει "ah θα την ανάψω μερικές ωρίτσες σήμερα κτλπ"... Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2018 από ThReSh
nvel Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, koykoytsi100 είπε Απέναντι απο το σπίτι μου χτίζεται νέα μονοκατοικία. Έιδα την διαδικασία τοποθέτησης ενδοδαπέδιας θέρμανσης και τότε αναρωτήθηκα αν τελικα είναι φθηνότερη. Αφου ευθυγραμιστει με κάποια στρώση το πάτωμα, μπαινουν οι σωληνώσεις πάνω στο πατωμα μονωμένες με κάποιο πλαστικό(πρώτη μόνωση). Από πάνω του στρώνεται αφρομπετόν.(δεύτερη μόνωση) . Και τελικά επάνω στο αφρομπετόν στρώνεται με κόλλα κάποιο ξύλινο πλακάκι(τρίτη μόνωση). Πραγματικά απορώ πως μπορεί να μονώνεις τους σωλήνες τρεις φορές κι αυτοί να επιμένουν να αποδίδουν κι αυτό να σου κοστίζει λιγότετο από τα κλασσικά σώματα. Το ξύλο είναι πολυ κακός αγωγός της θερμότητας, το αφρομπετόν επίσης μονώνει. Τι μας μαθαίνανε στο σχολείο; Πραγματικά θα ήθελα απάντηση από κάποιον ειδικό. αυτό που νομίζεις ως αφρομπετόν είναι θερμομπετόν, το αφρομπετόν αν χρειάζεται μπαίνει πάνω στην πλάκα του δαπέδου για να το επιπεδώσει από τυχόν δίκτυα. Η ικανότητα μόνωσης είναι συνάρτηση της θερμικής αγωγιμότητας και του πάχους. Το ξύλινο δάπεδο μπορεί να μπει σε ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά έχει προβλήματα αν την χρησιμοποιήσουμε και το καλοκαίρι με κρύο νερό
koykoytsi100 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, nvel είπε αυτό που νομίζεις ως αφρομπετόν είναι θερμομπετόν, το αφρομπετόν αν χρειάζεται μπαίνει πάνω στην πλάκα του δαπέδου για να το επιπεδώσει από τυχόν δίκτυα. Η ικανότητα μόνωσης είναι συνάρτηση της θερμικής αγωγιμότητας και του πάχους. Το ξύλινο δάπεδο μπορεί να μπει σε ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά έχει προβλήματα αν την χρησιμοποιήσουμε και το καλοκαίρι με κρύο νερό Δεν μου απαντήσατε στο ερώτημα: πως δυο και τρια μωνοτικά πάνω απ´ο τις σωλήνες θέρμανσης επιτρέπουν την μεταφορά θερμότητας στο περιβάλον. 4 ώρες πριν, ThReSh είπε Φτηνότερη ως "εγκατάσταση" δεν είναι, έχει όμως χαμηλότερη κατανάλωση μιας και η θερμοκρασία νερού (όχι χρήσης) είναι αρκετά χαμηλότερη και σε συνδιασμό με αντλία θερμότητας πιάνει πάτο με αποτέλεσμα να κάνεις απόσβεση μετά από χρονια... Προφανώς την ενδοδαπέδια την ανοιγεις Οκτώβριο/Νοέμβριο και την κλείνεις Μάιο, δεν έχει "ah θα την ανάψω μερικές ωρίτσες σήμερα κτλπ"... Αναρωτιεμαι αν είναι φθηνότερη στην χρήση σε σχεση με ενα συστημα με συμβατικα σωματα, που θα δουλευει με αντλια θερμοτητας παλι σε χαμηλες θερμοκρασιες συνεχως. Και αναρωτιεμαι επειδη παρεμβαλονται δυο και τρια στρωματα μονωσης απο τον σωληνα ως το περιβαλον, κάτι που δεν υπαρχει σαν παρεμβολη στα συμβατικα σωματα., που αντανακλουν την θερμοτητα στο περιβαλον αμεσα. 5 ώρες πριν, stelios18120 είπε Δεν αποδίδει όσο η κλασική θέρμανση που βάζουμε.μην το ακούω ούτε για πλάκα αυτό. Αστούς να λένε ότι θέλουν. Απλά είναι πιο όμορφη επειδή γλυτώνεις τον χώρο που πιάνουν τα σώματα, και όλα τα υπόλοιπα που κανείς σε μια κλασική θέρμανση (σκαψίματα κτλπ κτλπ) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια απάντηση απλη στο ερωτημα μου. Οχι τιποτε άλλο, αλλα αρχισα να πιστευω οτι τα περι μονωσεως που μαθαίναμε στην φυσικη ήταν μπαρουφες. Ευχαριστω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα