Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα παιδια και χρονια πολλα ,σε κατοικια 150τμ που εχει ηδη στρωμενα πλακακια μπαινει ενδοδαπεδια θερμανση?Η κατοικια ειναι παλια και θα γινουν ούτως η άλλως αλλαγες σε αλουμινια πλακακια ,μονώσεις  κτλ.

Σε περιπτωση που μπορει να γινει αρκει να βγουν τα πλακακια η πρεπει να μεινει μονο μπετον στο πατωμα?τι υψος εχει η τελικη εργασια μαζι με πλακακια η ξύλινο πάτωμα? 

ποιες ειναι οι καλες εταιριες του χωρου?

Σε μια προχειρη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ βρηκα 1500 εταιριες ,με ενδιαφερει  τα λεφτα που θα δωσω να μεινουν σαν επενδυση και να κανουν αποσβεση.Θελω να μαθω αν καποιος γνωριζει εγκαταστατες που κανουν εργασιες στα προτυπα των βορειο ευρωπαϊκών χωρων  που εχουν τρομερα βαρυ χειμωνα.

Επεξ/σία από IKARIWTHS
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλα γίνονται με το ανάλογο κόστος βέβαια.

Το σωστό είναι να ξηλωθούν όλα για να μην έχεις μεταβολή στο ύψος που πιθανών να σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα π.χ. στις πόρτες , στην σκάλα , στο βάρος  , στο εσωτερικό ύψος , βέβαια αυτό θα το αποφασίσεις σε συνεργασία με τον μηχανικό που θα σε συμβουλεύει και θα ελέγχει την ανακαίνιση  . 

Το ύψος που χρειάζεται έχει να κάνη με τις κλίσεις που έχει το δάπεδο του σπιτιού με ελάχιστο τα 7-8 εκατοστά περίπου (αν θυμάμαι καλά).

Για να αποφασίσεις σε ποια εταιρεία θα δώσεις την δουλειά προσπάθησε να δεις όσες περισσότερες  τελειωμένες τις δουλειές και αν μπορείς  να μιλήσεις με τους πελάτες τις  και να δεις και τα υλικά που χρησιμοποιεί . Μην κάνεις οικονομία στην μόνωση που βάζουν από κάτω.  

Τα μέτρα η διατομή  και η διάταξη των σωλήνων βγαίνει από το μηχανικό που θα κάνει την μελέτη και είναι διαφορετική για κάθε σπίτι , ακολούθα ότι θα σου πει .

Η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει άλλη «φιλοσοφία» λειτουργίας από τα κλασικά σώματα καλοριφέρ.

Θα την ξεκινάς στην αρχή της σεζόν και θα την κλείνεις στο τέλος. Έχει αργή απόκριση , παίζει να κάνης πολλές  ώρες από όταν τη ξεκινάς για να νιώσεις ζέστη αλλά μετά απορείς πως ζούσες πριν.

Αν έχεις τα χρήματα κάνε το . Σήμερα η ενδοδαπέδια σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών και αντιστάθμιση είναι το ποιο φτηνό σύστημα θέρμανσης σε χρήση  που υπάρχει . Στο τονίζω όμως το σήμερα , αύριο δεν ξέρει κανείς τη γίνετε στην χώρα που ζούμε .

Για να σου προτείνει κάποιος εγκαταστάτη πρέπει να ξέρει και σε ποια πόλη βρίσκεσαι.

Δημοσ.

Kαλημέρα και καλή χρονιά!  Από εμπειρίες φίλων αυτά που έχω ακούσει από ενεργειακό επιθεωρητή,  μέχρι στιγμής για την ενδοδαπέδια δεν αφορούν πάντως οικονομία.

Δεν γνωρίζω αν έχουν κάνει καλή δουλειά ή ρύθμιση στο σύστημα. Το θέμα είναι ότι η ενδοδαπέδια δεν την λες και οικονομική θέρμανση που θα αποφέρει λιγοτερα έξοδα σε σχέση με άλλες πηγές. Τουλάχιστον στον τόπο μου .....

Γνώμη μου είναι να ψάξεις κι άλλους τρόπους θέρμανσης κι επειδή είναι μονοκατοικία δεν σημαίνει απαραίτητα σε σώζει η ενδοδαπέδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα Και καλή μας χρονιά ! Προ ενός μηνός μπήκα σε νέο σπιτι στο οποίο έκανα εγκατάσταση ενδοδαπεδιας. Συνεργάστηκα με την εταιρεία Envigreen από την οποία έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημενος. Εξαιρετική δουλειά με τα καλύτερα υλικά της αγοράς και σε πάρα πολύ καλή τιμή στο σύνολο του εργου. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σου πω για τεχνικά θεματα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο και να ρωτήσεις ότι θες. 

Αν θες κάποια επιπλέον πληροφορία πες μου!

Επεξ/σία από nikpol1
Δημοσ.

μενω αθηνα και εχω σκοπο να συνδιασω την ενδοδαπεδια με αντλια θερμοτητας .οποτε καντε μου προτασεις για αθηνα

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, gregory22 said:

Kαλημέρα και καλή χρονιά!  Από εμπειρίες φίλων αυτά που έχω ακούσει από ενεργειακό επιθεωρητή,  μέχρι στιγμής για την ενδοδαπέδια δεν αφορούν πάντως οικονομία.

Δεν γνωρίζω αν έχουν κάνει καλή δουλειά ή ρύθμιση στο σύστημα. Το θέμα είναι ότι η ενδοδαπέδια δεν την λες και οικονομική θέρμανση που θα αποφέρει λιγοτερα έξοδα σε σχέση με άλλες πηγές. Τουλάχιστον στον τόπο μου .....

Γνώμη μου είναι να ψάξεις κι άλλους τρόπους θέρμανσης κι επειδή είναι μονοκατοικία δεν σημαίνει απαραίτητα σε σώζει η ενδοδαπέδια.

Με αντλία θερμότητας είναι κατά πάσα πιθανότητα ο φτηνότερος (από πλευράς κατανάλωσης) και καλύτερος τρόπος θέρμανσης...

Δημοσ.

Είμαι σε σπίτι με ενδοδαπέδια και αντλία θερμότητας τα τελευταία 2 χρόνια

Τα υπέρ χοντρικά είναι οτι δέν έχεις τα καλοριφέρ να είναι αντιαισθητικά και να κόβουν χώρο απο το σπίτι, και η θέρμανση στο χώρο είναι πιό ομοιόμορφή. Επίσης το σύστημα έχει μεγάλη αδράνεια, οπότε ακόμα και αν κοπεί το ρέυμα για μερικές ώρες το σπίτι δέν θα κρυώσει σημαντικά.

Στα αρνητικά τώρα, η αδράνεια λειτουργεί και ανάποδα, δηλαδή όταν το σπίτι είναι κρύο και ανάψεις τη θέρμανση, θα κάνει αρκετές ώρες μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται, ενώ μπορεί να θέλει μέρες για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Πέρσυ το χειμώνα έφυγα απο το σπίτι για λίγες μέρες και έσβησα εντελώς την Α/Θ. Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν γύρω στους 10 βαθμούς, και όταν γύρισα είχε πέσει σε αρνητικά νούμερα.

Το σπίτι έκανε πάνω απο μία μέρα για να έρθει η θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα και συνολικά 3-4 ημέρες να επανέλθει στην κανονική θερμοκρασία, με την Α/Θ να δουλεύει συνεχώς στο φούλ. Απο τότε όταν χρειαστεί να λείψω απλά ρίχνω τη θερμοκρασία 2-3 βαθμούς, ποτέ δεν την σβήνω εντελώς. Οπότε η ενδοδαπέδια δέν κάνει και για εξοχικά ή άλλα σπίτια που δέν μένει συνέχεια κάποιος.

Αλλο αρνητικό είναι οτι δέν μπορείς να βάλεις χαλιά ή μοκέτα, κόβει την απόδοση της ενδοδαπέδιας. Και κάποιοι χρησιμοποιούν τα καλοριφέρ για να στεγνώνουν ρούχα το χειμώνα, αυτό δέν γίνεται με την ενδοδαπέδια.

Προσωπικά σε δικό μου σπίτι δέν θα έβαζα ενδοδαπέδια. Μεγάλο κόστος και τα κατά είναι πιό πολλά απο τα υπέρ. Στη δική σου περίπτωση που θέλεις να την βάλεις σε ήδη χτισμένο σπίτι το κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Καλημερα παιδια και χρονια πολλα ,σε κατοικια 150τμ που εχει ηδη στρωμενα πλακακια μπαινει ενδοδαπεδια θερμανση?Η κατοικια ειναι παλια και θα γινουν ούτως η άλλως αλλαγες σε αλουμινια πλακακια ,μονώσεις  κτλ.

Σε περιπτωση που μπορει να γινει αρκει να βγουν τα πλακακια η πρεπει να μεινει μονο μπετον στο πατωμα?τι υψος εχει η τελικη εργασια μαζι με πλακακια η ξύλινο πάτωμα? 

ποιες ειναι οι καλες εταιριες του χωρου?

Σε μια προχειρη ερευνα που εκανα στο ιντερνετ βρηκα 1500 εταιριες ,με ενδιαφερει  τα λεφτα που θα δωσω να μεινουν σαν επενδυση και να κανουν αποσβεση.Θελω να μαθω αν καποιος γνωριζει εγκαταστατες που κανουν εργασιες στα προτυπα των βορειο ευρωπαϊκών χωρων  που εχουν τρομερα βαρυ χειμωνα.

Καλά, οι 1400 από αυτά είναι απλά ένας υδραυλικός με μια φίρμα, μη περιμένεις καμιά "εταιρεία" από πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

...

Είχα μείνει σε σπίτι με ενδοδαπέδια για κάποιο καιρό στη Τουρκία (με αέριο σαν πηγή).

και εκεί όντως δεν έκλεινε ποτέ. πάντα το άφηνα "στο ρελαντί"

Αυτό με τα σώματα που μπορεί να ενοχλούν σε κάποιες διαρυθμίσεις το καταλαβαίνω αλλά μάλλον μικρό το κακό.

αυτό μου μ' αρεσε περισσότερο ήταν όταν περπατούσε ξυπόλυτος στο παρκέ και ένιωθες τη ζέστη :)

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Ξέρει κανείς να μου συστήσει κάποια εταιρεία που να ειναι ακούστηκε στο χώρο;

Αν είδες σου έγραψα και πιο πάνω την εταιρεία Envigreen.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και εδώ : http://www.multibeton.gr/

Έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ (και παίζει πλέον να μην υπάρχει η εταιρεία) αλλά πρέπει να είναι από τις πρώτες που ασχολήθηκαν με το θέμα στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Θα κοιτάξω τις δύο που μου είπατε ,περιμένω και άλλες προτάσεις διότι όσο καλη και αν είναι μια αντλία θερμότητας για να έχει καλά αποτελέσματα πρέπει να συνδυαστεί με καλή εγκατάσταση και καλή μόνωση .Είναι καλή ιδέα μιας και θα βάλω αντλία Daikin να ρωτήσω εκείνους για την εγκατάσταση της ενδοδαπεδιας;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Θα κοιτάξω τις δύο που μου είπατε ,περιμένω και άλλες προτάσεις διότι όσο καλη και αν είναι μια αντλία θερμότητας για να έχει καλά αποτελέσματα πρέπει να συνδυαστεί με καλή εγκατάσταση και καλή μόνωση .Είναι καλή ιδέα μιας και θα βάλω αντλία Daikin να ρωτήσω εκείνους για την εγκατάσταση της ενδοδαπεδιας;

Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας γίνεται και από ψυκτικούς. Τώρα χωρίς να είναι δεσμευτικό μπορείς να ρωτήσεις και daikin partners που θα έχουν γνώση για εγκατάσταση ΑΘ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...