Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καντε μια αναζητηση και θα καταλαβετε τι και πως

Στις 2/1/2018 στις 5:28 ΜΜ, villasg είπε

Δεν διαβασατε αυτα που ανακοινωθηκαν πριν την αναβαθμιση ?

Αναβάθμιση Τώρα: Αγγελίες

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αν και θα δημοσιεύσουμε σύντομα αναλυτικό FAQ, παραθέτω εδώ τις πρώτες απαντήσεις σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις που αναφέρατε. Δεν κάνω αναφορά σε θέματα gdpr και προσωπικών δεδομένων για να μην γράψω ανακρίβειες - θα απαντήσει αύριο, σχετικά, ο paredwse (edit: o paredwse απάντησε).

Υποχρεωτική εισαγωγή κινητού

Το κινητό χρησιμοποιείται μόνο για να γίνει η πιστοποίηση, δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού και δεν είναι καν συνδεδεμένο με τον αριθμό που επιλέγει να εισάγει ο χρήστης ως τηλέφωνο επικοινωνίας στην αγγελία του. Εάν ο χρήστης θέλει να εμφανίσει τηλέφωνο σε κάποια αγγελία, μπορεί να το ορίσει ξεχωριστά στις ρυθμίσεις του προφίλ του.

Αν και η πιστοποίηση μέσω κινητού ήταν πρόταση που προήλθε από πολλά μέλη της κοινότητας, γνωρίζουμε ότι για κάποιους θα αποτελέσει "κόκκινη γραμμή". Καθώς όμως είναι λειτουργία που πιστεύουμε πως θα βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ενότητα μέχρι σήμερα (προφανώς δεν θα τα λύσει τελείως), αποφασίσαμε να το αποδεχτούμε ως αναπόφευκτο τίμημα.

Τί γίνεται με τις αγγελίες με πολλά προϊόντα;

Οι αγγελίες που περιλαμβάνουν πολλά προϊόντα είναι κάτι που δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε, για διάφορους λόγους. Δεν καταλογογραφούνται σωστά λόγω του ότι μπορεί να περιλαμβάνουν προϊόντα διαφορετικών κατηγοριών, δεν έχουν μία τιμή αλλά πολλές, δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τον Skroutz, μπορεί να έχουν πολλούς διαφορετικούς αγοραστές και, γενικά, τις περισσότερες φορές δεν αποτελούν μία ενιαία αγγελία αλλά πολλές και ως τέτοιες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται. Για την ώρα είναι κάτι για το οποίο δεν θα κάνουμε κάτι και η μόνη αλλαγή είναι ότι δεν θα επιτρέπονται περισσότερες από μία αξιολογήσεις για την ίδια αγγελία. Το επόμενο πακέτο λειτουργιών που αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, πάντως, θα λαμβάνει υπόψη του το θέμα και θα το αντιμετωπίζει με πιο ουσιαστικό τρόπο.

Παραμένει το όριο 2 αγγελιών ανά εβδομάδα;

Για την ώρα, ναι. Υπομονή…

Αν δεν θέλω να βάλω τιμή δεν θα μπορούσα απλώς να βάλω π.χ. 1€;

Τεχνικά αυτό για την ώρα είναι εφικτό. Εάν, παρόλα αυτά, δούμε αγγελία iPhone X στο 1€, η αγγελία θα κλειδωθεί και ο δημιουργός της θα δεχτεί infraction.

Τί κάνουμε με τις αγγελίες προϊόντων που χαρίζονται;

Οι αγγελίες δεν ήταν ποτέ ο κατάλληλος χώρος για αυτές τις περιπτώσεις. Όποιος θέλει να χαρίσει προϊόντα μπορεί να το κάνει στο σχετικό topic.

Εάν ο πωλητής είναι αναξιόπιστος και δεν πατήσει ολοκλήρωση δεν θα μπορούμε να τον αξιολογήσουμε;

Εδώ είναι ευθύνη και του αγοραστή να μην αποδεχτεί να προχωρήσει στην συναλλαγή εάν προηγουμένως ο πωλητής δεν κλειδώσει την αγγελία και δεν τον επιλέξει ως αγοραστή. Ενδεχόμενη άρνηση του πωλητή θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό σημάδι, οπότε θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι ένας ακόμη έμμεσος τρόπος για να προστατευτεί ο αγοραστής.

Στην αντίστροφη περίπτωση, όπου ο αγοραστής είναι αυτός που δεν εμφανίζεται, τότε ο πωλητής το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αφήσει αρνητική ψήφο στον αγοραστή και να δημοσιεύσει νέα αγγελία.

Επειδή όλους αυτούς τους μήνες (για να μην πω χρόνια) εξαντλήσαμε το θέμα στις εσωτερικές μας συζητήσεις, αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να καλύψεις όλα τα ενδεχόμενα και να προστατέψεις όλους τους χρήστες από όλες τις κακοτοπιές.

Με τον συγκεκριμένο μηχανισμό, τουλάχιστον, θέλουμε να "εκπαιδεύσουμε" τόσο τον πωλητή όσο και τον αγοραστή να είναι πιο προσεκτικοί στο θέμα του ποιόν θα επιλέξουν για να κάνουν μία συναλλαγή. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η εμφάνιση του προσωπικου σκορ του χρήστη βάσει της συμμετοχής του στην κοινότητα. Ένας χρήστης με πλούσια και ουσιαστική συμμετοχή στο φόρουμ που βάζει σήμερα την πρώτη του αγγελία δεν είναι, προφανώς, εγγυημένα αξιόπιστος πωλητής ή αγοραστης, αλλά προσωπικά θα τον εμπιστευόμουν περισσότερο από κάποιον που έκανε εγγραφή χθες και δεν έχει καμία θετική αξιολόγηση.

Γενικά, η συμβουλή που ίσχυε μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσει να ισχύει και στις νέες αγγελίες: προσοχή με ποιούς συναλλάσεστε.

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ωραια και εχει ολοκληρωθει η αγγελια σου και κανεις αξιολογηση τον αγοραστη οπως το εχουν κανει ο αγοραστης πως μπορει να κανει αξιολογηση τον πωλητη?

με ποιο τροπο γιατι οσο και να το εψαξα δεν το βρηκα.

ευχαριστω πλυ περιμενω νεα

Δημοσ.
Στις 4/1/2018 στις 11:29 ΜΜ, KERATSINIGR είπε

Χαος φίλε ούτε  εγω μπορώ  να καταλάβω  πως γίνεται. Αν βρεις  άκρη  μου  λες και εμένα. 

Φίλε το βρήκα, πρέπει αυτός που βάζει την αγγελία να κάνει ει ολοκλήρωση και να προσθέσει τον πωλητή, και στη συνέχεια εμφανίζεται το πεδίο αξιολόγηση κάτω από την τιμή της αγγελίας 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kazampidis είπε

Φίλε το βρήκα, πρέπει αυτός που βάζει την αγγελία να κάνει ει ολοκλήρωση και να προσθέσει τον πωλητή, και στη συνέχεια εμφανίζεται το πεδίο αξιολόγηση κάτω από την τιμή της αγγελίας 

Καλημέρα πως μπορούμε να προσθέσουμε τον πωλητή; 

Δημοσ.

6 λεπτά πριν, villasg είπε

Ακομα πιο σιγουρη διαδικασια για μενα που θα ακολουθησω προσωπικα

1) Βρίσκετε ο αγοραστής γινετε η συνεννόηση και βαζεις την αγγελια σε κατασταση iksiUkn.jpg

2) Μολις ολοκληρωθούν ολα την κλεινεις  δλδ την οριζεις MgAUSWu.jpg και δηλωνεις αγοραστη .

3) πεφουν οι αξιολογησεις και απο τις 2 πλευρες

Δημοσ.

Πατας εκει που λεει ολοκλήρωση αγγελίας και σου βγαζει να βαλεις τον αγοραστη που πουλησες το προιον σου, με το που βαζει ςτο nickname του  και πατησεις ολοκληρωση......σου βγαζει απευθείας από κάτω το πεδιο ''αξιολογηση''. Ευκολο ειναι.

Δημοσ.
Στις 2/1/2018 στις 3:00 ΜΜ, heros είπε

ΑΥΤΟ είναι κάτι που πρέπει να το δουν τα παιδια του site....πχ να ορίζεται αγοραστής ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΓΓΕΛΙΑ..

ή απλα να υπηρχε η επιλογη που ν ελεγε χ αντικειμενα την ωρα που την βαζεις ( ΙΔΙΑ και χ μεχρι 3 ) και να μπορουσαν να μπουν χ αξιολογησεις - κλεισίματα

Δημοσ.

μπραβω στο insomnia που καταστεψε το συστημα αξιολογησης του και απο δημαρχος καταντησε κλητηρας.

αγορασα απο ενα παληκαρι την pokemon white 2 που ειχε 30 ευρω. το εστειλε με ελτα κουριερ αντικαταβολη χωρις να μου πει τιποτε και με μεταφορικα δικα μου (χρεωση παραληπτη) οποτε πληρωσα +17,20 που η καινουργια κανει 44.

το κουτι του παιχνιδιου σπασμενο και απο αλλο παιχνιδι (pokemon platinum)

ο πωλητης εκανε τροποποιηση στην αγγελια αφηνωντας μονο το 1 παιχνιδι προς πωληση με συνεπεια να μην μπορω να βαλω αρνητικη. ευγε ινσομνια τα καταφερες τελικα να τιμωρησεις εμας τους τσιγγανογυφτους των αγγελιων ( οπως μας αναφερει η elite του forum) 

• Like 3
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, lazarus678 είπε

μπραβω στο insomnia που καταστεψε το συστημα αξιολογησης του και απο δημαρχος καταντησε κλητηρας.

αγορασα απο ενα παληκαρι την pokemon white 2 που ειχε 30 ευρω. το εστειλε με ελτα κουριερ αντικαταβολη χωρις να μου πει τιποτε και με μεταφορικα δικα μου (χρεωση παραληπτη) οποτε πληρωσα +17,20 που η καινουργια κανει 44.

το κουτι του παιχνιδιου σπασμενο και απο αλλο παιχνιδι (pokemon platinum)

ο πωλητης εκανε τροποποιηση στην αγγελια αφηνωντας μονο το 1 παιχνιδι προς πωληση με συνεπεια να μην μπορω να βαλω αρνητικη. ευγε ινσομνια τα καταφερες τελικα να τιμωρησεις εμας τους τσιγγανογυφτους των αγγελιων ( οπως μας αναφερει η elite του forum) 

Δεν σε όρισε αγοραστή; Γιατί αλλιώς, πώς δεν μπορείς να του βάλεις αξιολόγηση; Η τροποποίηση του περιεχομένου της αγγελίας δεν αλλάζει τη δυνατότητα αξιολόγησης.

Αυτό το πράγμα, που προτιμούσατε την κατάσταση όπου έμπαινε ο κάθε άσχετος στις αγγελίες και άφηνε "αξιολογήσεις" και μετά δεχόμασταν δεκάδες αναφορές κάθε εβδομάδα για να υποδυθούμε τους ντετέκτιβ και να ανακαλύψουμε αν πράγματι είχατε συμφωνήσει να συναλλαχθείτε ή όχι, αν είχατε συμφωνήσει να βρεθείτε στον τάδε σταθμό του μετρό ή όχι, πραγματικά με ξεπερνά. Κατά τα λοιπά, προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του.

• Like 2
Δημοσ.

η αναβαθμιση του σαϊτ ειναι παρα πολυ καλη, μπραβο σας παιδια,

οσο για την ενοτητα των αγγελιων   μεταξυ  των  μελων ,εχει γινει  σαν παζαρι κλεψιας,

ναι, καλυτερα να υπαρχει κατι *  η  ενα πακετο* προς πωληση σε αλλο μελος*, για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις, χωρια του οτι αισθανομαι οτι μας δωθηκε η αδεια σε αυτη η ενοτητα των αγγελιων, να δωσουμε κατι,  σαν διευκολυνση, που ειναι πολυ  σημαντικο,  λογω της υπαρξης των μελων, αλλα οχι και να  στεινει ο καθε  μερακλης* το μαγαζακι του, να δημιουργει δεκαδες προβληματα και να  ζηταει τα ρεστα απο πανω.

Υπαρχουν εδω και καιρο μελη που εχουν κανει πολλαπλες πωλησεις και δεν δημιουργησαν ποτε προβλημα, γιατι?  γιατι ειναι ευσυνειδητοι αυτη ειναι η απαντηση.

αρα το προβλημα μας ειναι η απουσια ευσυνειδησιας μελων, και οχι αν κατι ειναι καλο η κακο,

και στο φιναλε παλικαρια μου,  ολοι μας εχουμε το ιδιο ποσοστο ρισκου σαν αγοραστες η πωλητες, καλο ειναι να το χωνεψουν καποιοι.

φιλικα σε ολους, καλησπερα.

Δημοσ.

ρε guys....οκ στην εβδομάδα πάνω έχει λήξει μια αγγελία μου, εγώ όμως μιλάω με κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει το προιόν και μάλλον αύριο θα βρεθώ να του το δώσω...τι να κάνω τώρα για να μπορω να αφήσω αξιολόγηση? μόνο νεα υποβολή είναι η επιλογή μου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο αλλος ειναι μπατακι,απατεωνισκος ή κακομαθημενο τσογλανι ( ilucifer12) ΠΡΟΣΟΧΗ που ειναι αμοιρο ευθυνων δεν του καιγεται καρφι για το τι αξιολογηση θα παρει.Εγω συμφωνησα στην αγορα cpu και του ειπα την Πεμπτη ανεβαινω Θεσσαλονικη για ανταλλαγη χερι χερι.Ολα καλα,αγοραζω και την καταλληλη μητρικη απο αλλου και μου στελνει χθες οτι τον εδωσε στον κολλητο του.Να μην τα πολλυλογω,μετα τα προβλεπομενα μπινελικια,του λεω θα χει αρνητικη κριτικη.Η απαντηση? "Χαχα δεν με ενδιαφερει η κριτικη σου. "

Επεξ/σία από vasilislarisa
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...