axaraktiristos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα , χρόνια πολλά και καλή χρόνια ! Έχω το laptop dell 5559 στο οποίο είχα εγκαταστήσει σε dual boot τα win10 home 64bit και τα win7 pro 64bit . Στο bios αυτού του laptop έχει επιλογή για κλείδωμα με password του σκληρού δίσκου , είχα βάλει λοιπόν ένα κωδικό και όλα δούλευαν οκ. Χρειάστηκε να κάνω clone τον δίσκο με έναν διπλάσιας χωρητικότητας .(από 1Τ που είχε το laptop σε 2Τ ) Απενεργοποίησα λοιπόν τον κωδικό από το bios , έβγαλα τον δίσκο 1Τ από το laptop και τον συνδεσα στον σταθερό υπολογιστή ( με win10 pro 64bit ), συνδεσα επίσης τον νέο 2Τ δίσκο έτσι ώστε χρησιμοποιώντας το ΑΟΜΕΙ Backupper να κάνω αυτό που ήθελα. Το πρόβλημα ήταν ότι ο δίσκος του laptop φαινόταν σαν να ένας αδιαμόρφωτος ενιαίος όχι ορισμένος χώρος , φαινόταν δηλαδή σαν ένας καινούργιος δίσκος χωρίς partition . ( εκ των υστέρων σκέπτομαι μήπως το « κλείδωμα » από το bios δεν έφυγε …) …. Εκεί έκανα το λάθος και πάτησα να δοθεί ένα «γράμμα» από τα windows σε αυτόν τον χώρο . Πάλι δεν τον αναγνώριζε , όταν όμως δοκίμασα να επιστρέψω τον δίσκο στο laptop δεν έκανε πλέον boot Ο δίσκος φαίνετε ότι υπάρχει εγκατεστημένος στο laptop ( τον βλέπω ότι υπάρχει από το bios ) αλλά μάλλον έχει χαλάσει το MBR Δοκίμασα με USB εγκατάστασης των win10 να φτιάξω το MBR όμως δεν γίνετε τίποτα. Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω και να είναι όπως πριν την επέμβαση ?
micos000 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Αυτό που καταστράφηκε μάλλον είναι το partition table αλλά χωρίς να ξέρεις σε ποια sector ήταν οι αλλαγές δύσκολα θα μπορέσεις να τον επαναφέρεις. Καλύτερα ξεκίνα νέα εγκατάσταση στον 2ΤΒ και με ένα πρόγραμμα ανάκτησης πάρε τα αρχεία σου από τον 1ΤΒ. Δες όμως και στο παρακάτω λινκ μήπως και καταφέρεις τίποτα. https://www.partition-tool.com/partition-recovery-wizard/recover-lost-partition.htm
axaraktiristos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Φίλε micos000 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου ! Συνέδεσα τον «χαλασμένο» δίσκο από το laptop στο σταθερό pc και με το πρόγραμμα που ανέφερες εμφανίσθηκαν τα partition που είχα . Εξακολουθεί να μην κάνει boot όταν συνδέω τον δίσκο στο laptop , όμως τώρα μπορώ να πάρω εύκολα αντίγραφα από τα αρχεία μου . Έχω ξεκινήσει και αντιγράφω τα χρήσιμα αρχεία . Όταν αντιγράψω οτιδήποτε μου χρειάζεται , τότε πλέον , με περισσότερη ηρεμία ,θα μπορώ να επιχειρήσω και άλλες ενέργειες ανάκτησης της αρχικής λειτουργικότητας του δίσκου . Οποιαδήποτε υπόδειξη λοιπόν θα μου είναι πολύ χρήσιμη ! Ευχαριστώ πολύ και πάλι ! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε
eliasjuve Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Καλύτερα να κάνεις cloning με ένα boot cd όπως το Acronis true image εκτός περιβάλλοντος windows και να επιλέγεις ολόκληρο τον σκληρό δίσκο μαζί με το "δεσμευμένο από το σύστημα" partition όταν πρόκειται για δίσκο που έχει πάνω λειτουργικό(ά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα