Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , χρόνια πολλά και καλή χρόνια !

Έχω το laptop dell 5559  στο οποίο είχα εγκαταστήσει σε dual boot  τα win10 home  64bit   και  τα   win7 pro 64bit .

Στο  bios αυτού του laptop έχει  επιλογή  για κλείδωμα με password  του  σκληρού  δίσκου , είχα βάλει  λοιπόν ένα κωδικό και όλα δούλευαν οκ.

Χρειάστηκε να κάνω clone τον δίσκο με έναν διπλάσιας χωρητικότητας .(από 1Τ που είχε το  laptop  σε 2Τ )

Απενεργοποίησα λοιπόν τον κωδικό από  το bios  , έβγαλα τον δίσκο 1Τ από  το laptop και  τον συνδεσα στον σταθερό υπολογιστή ( με win10 pro 64bit ), συνδεσα επίσης τον νέο 2Τ δίσκο έτσι ώστε χρησιμοποιώντας το ΑΟΜΕΙ  Backupper  να κάνω αυτό που ήθελα.

Το πρόβλημα ήταν ότι ο δίσκος του laptop  φαινόταν σαν να ένας αδιαμόρφωτος ενιαίος όχι  ορισμένος χώρος , φαινόταν δηλαδή  σαν ένας καινούργιος δίσκος χωρίς partition . ( εκ των υστέρων σκέπτομαι μήπως το « κλείδωμα » από  το  bios δεν έφυγε …)

…. Εκεί έκανα το λάθος και πάτησα να δοθεί ένα «γράμμα» από  τα  windows  σε αυτόν τον χώρο .

Πάλι  δεν τον αναγνώριζε , όταν όμως δοκίμασα να επιστρέψω τον δίσκο στο laptop δεν  έκανε πλέον  boot

Ο δίσκος φαίνετε ότι  υπάρχει εγκατεστημένος στο laptop ( τον βλέπω ότι  υπάρχει  από  το bios )  αλλά μάλλον έχει  χαλάσει  το  MBR

Δοκίμασα με USB εγκατάστασης  των   win10 να φτιάξω το MBR όμως δεν  γίνετε τίποτα.

Υπάρχει  τρόπος να  το διορθώσω  και να είναι όπως πριν την επέμβαση ?

Δημοσ.

Αυτό που καταστράφηκε μάλλον είναι το partition table αλλά χωρίς να ξέρεις σε ποια sector ήταν οι αλλαγές δύσκολα θα μπορέσεις να τον επαναφέρεις.

Καλύτερα ξεκίνα νέα εγκατάσταση στον 2ΤΒ και με ένα πρόγραμμα ανάκτησης πάρε τα αρχεία σου από τον 1ΤΒ.

Δες όμως και στο παρακάτω λινκ μήπως και καταφέρεις τίποτα.

https://www.partition-tool.com/partition-recovery-wizard/recover-lost-partition.htm

Δημοσ.

Φίλε micos000 σε ευχαριστώ πάρα πολύ  για την απάντηση σου !

Συνέδεσα τον «χαλασμένο» δίσκο  από το laptop στο σταθερό pc  και  με το πρόγραμμα  που  ανέφερες εμφανίσθηκαν τα partition  που  είχα .

Εξακολουθεί  να μην κάνει  boot όταν συνδέω τον δίσκο  στο laptop , όμως τώρα μπορώ να πάρω εύκολα αντίγραφα από  τα αρχεία μου .

Έχω ξεκινήσει  και  αντιγράφω τα χρήσιμα αρχεία .

Όταν αντιγράψω οτιδήποτε μου  χρειάζεται  , τότε πλέον  , με περισσότερη  ηρεμία ,θα μπορώ να επιχειρήσω  και  άλλες ενέργειες ανάκτησης  της αρχικής λειτουργικότητας του  δίσκου .

Οποιαδήποτε υπόδειξη  λοιπόν θα μου  είναι  πολύ  χρήσιμη !

Ευχαριστώ πολύ και  πάλι !

Χρόνια πολλά  και  καλή χρονιά να έχουμε

Δημοσ.

Καλύτερα να κάνεις cloning με ένα boot cd όπως το Acronis true image εκτός περιβάλλοντος windows και να επιλέγεις ολόκληρο τον σκληρό δίσκο μαζί με το "δεσμευμένο από το σύστημα" partition όταν πρόκειται για δίσκο που έχει πάνω λειτουργικό(ά). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...