Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ένα κινητό lenovo p70 εδώ και πάνω από 2 χρόνια.

Το κινητό παλιότερα φόρτιζε αρκετά γρήγορα σε 2.5 ώρες περίπου.

Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ αργή η φόρτιση.

Εβαλα το ampere app και μου δείχνει πολλές αυξομοιώσεις στo ρεύμα. πχ ξεκινάει να φορτίζει, μετά σταματάει ή απλά δίνει πολύ λίγα amp. Κάποιες φορές "ξεκολάει" και φορτίζει κανονικά.

Στο battery info μου λέει battery health good. Δεν είναι βέβαια και εύκολα αφαιρούμενη για να την τσεκάρω, οπτικά όμως δεν έχει κάποιο περίεργο φούσκωμα.

Δοκίμασα άλλο φορτιστή, καθάρισα την υποδοχή από σκόνες αλλά πάλι τίποτα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν μπορείς να δεις και πολλά από εξω. Αν έχει χαλαρώσει η επαφή της μπαταρίας πιθανόν να φορτίζει πιο γρήγορα μπρούμυτα. Αν ήταν αφαιρούμενη θα σου έλεγα να την στερεώσεις με μονωτική ταινία, τώρα δεν ξέρω πόσο εύκολα ανοίγει το κάλυμμα.

Δημοσ.

Η μπαταρια τα επαιξε. Οπως ολες μετα απο 1,5 χρονο. Η χαλασμενη μπαταρια φυσικα φορτιζει πιο δυσκολα (αυξημενες εσωτερικες αντιστασεις) και ειναι και ακανονιστη η φορτιση και η εκφορτιση της

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει τρόπος να ελέγξω την μπαταρία για να μην αγοράζω άδικα;

Ανοιξα το κινητό και δεν είδα κάτι οπτικά αλλά ούτε και είδα πόλους για να μετρήσω με το πολύμετρο.

Με έλεγχο από λογισμικό επίσης δεν δείχνει κάποιο σφάλμα στην μπαταρία.

Εναλλακτικά μπορώ να αγοράσω μια μπαταρία που βρήκα με 8 ευρώ για δοκιμή...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μετά από την αφαίρεση της μπαταρίας και την επανατοποθέτηση δεν παρουσιάζει προς το παρόν κάποιο πρόβλημα. Ισως να μην την είχαν τοποθετήσει σωστά πριν από 1 μήνα που πήγε για σερβις της λενοβο γιατί μου φάνηκε η ταινία να μην πατάει καλά...

Σε γενικές γραμμές όμως είναι αλήθεια ότι οι μπαταρίες των κινητών μετά από 2+ χρόνια έχουν φθίνουσα πορεία;

Αξίζει να πάρω μπαταρία για ώρα ανάγκης και να την έχω στο συρτάρι ή θα φθείρονται ακομη και στην αναμονή οι μπαταρίες αυτές;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...