Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, james01gr είπε

το ricardo πρέπει να πάτωσε γιατί οι Έλληνες δεν αγοράζουν διαδικτυακά. σε άλλες χώρες τέτοιες πλατφόρμες έχουν τεράστια επιτυχία και πραγματικά βοηθούν να πέσουν οι τιμές. αλλά πρέπει το site να σε βοηθά και ως αγοραστή και ως πωλητή. ο πεθερός μου στην Πολωνία έχει αγοράσει έως και τραπέζι μπιλιάρδου μέσα από το ''ξαδερφάκι'' του ricardo

Έχεις δικιο σε αυτο, το ricardo εκλεισε στο τελος λογω ελλειψης κερδων. Απλα καποια στιγμή το ΣΔΟΕ ανακατευτηκε και εψαχνε τους πωλητες με αυξημενο αριθμο συναλλαγων ανα μηνα. Δεν γνωριζω ομως που κατεληξε αυτο. Για να επανελθουμε ομως στο θεμα του thread με αυτο ως αφορμη, επειδη λειτουργουσε σε καποιο βαθμο στα προτυπα του ebay, καποια μελη χρησιμοποιουσαν το paypal στις συναλλαγες τους και ετσι εδιναν αυξημενη αισθηση ασφαλειας και αξιοπιστιας. Βεβαια το paypal θελει και το ποσοστο του... 

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα και καλη χρονιά.

Κα'να δυο συμπληρωματικες σκεψεις-αποψεις κι απο εμενα, γιατι ηδη εχουνε γραφτει αρκετα που με καλυπτουν.

Καταρχας, χωρις να μιλαω εξ ονοματος του, θεωρω οτι το παρον φορουμ Δεν ειναι site αγγελιων. Αρα, το να ζητουμε εξειδικευμενες λυσεις τυπου ebay-paypal θεωρω πως ειναι υπερβολικο, εως κι ελαφρως απαιτητικο. Πρωτιστως ειναι μια κοινοτητα ανταλλαγης τεχνολογικων ανησυχιων και κατ' επεκταση και μια πλατφορμα τεχνολογικης πληροφορησης. Το γεγονος οτι μας διδεται η ευκαιρια να κανουμε αγοραπωλησιες μεταξυ του "κλειστου" αυτου κυκλου αθρωπων, ειναι ευπροσδεκτο κι ευγενικο απο μερους των διαχειριστων, αλλα σε καμια περιπτωση -κατα την ταπεινη μου αποψη- δεν καθιστα το φορουμ υποχρεο, να μας παρεχει περαιτερω "ευκολιες".

Τωρα. Οσον αφορα τις μεθοδους εξοφλησης κι αποκτησης των αντικειμενων που συναλλασσουμε, θα συμφωνησω με αυτους που ισχυριζονται οτι κανενας τροπος δεν σε εξασφαλιζει ουσιαστικα (σαν αγοραστη), αν ο αλλος θελει να σε κοροϊδεψει. Αλλωστε μιλαμε για προϊοντα τεχνολογιας τα οποια δεν μπορεις να βεβαιωσεις την ορθη κατασταση λειτουργιας...εξ όψεως. Επιβαλλεται να το χρησιμοποιησεις...να το "δουλεψεις", ωστε να διαπιστωσεις με σιγουρια οτι ολα ειναι καλα. Ειτε λοιπον παραλαβεις με αντικαταβολη, ειτε παραλαβεις ενα "ελευθερο" δεμα, αλλα ακομη κι αν παραλαβεις χερι-με-χερι...Δεν υπαρχει βεβαιοτητα 100% οτι δεν ειναι ελαττωματικο. Μονο αν το κουμπωσεις στην μητρικη ή μονο αν προσπαθησεις να γραψεις SMS ή μονο αν.....συμπληρωστε εσεις μια λειτουργια που θα επιλεξετε να ολοκληρωσετε με το νεο σας αποκτημα και διαπιστωσετε με απογοητευση οτι δυσλειτουργει...

Συμφωνω 100% με εναν φιλο προηγουμενως και επιδιωκω οπωσδηποτε Τηλεφωνικη επικοινωνια. Πρεπει να μιλησω "ζωντανα" με τον αγνωστο στην αλλη ακρη της γραμμης, ωστε να μπορεσω να "συγκεντρωσω" οσο περισσοτερες πληροφοριες μπορω, που θα με βοηθησουν να ολοκληρωσω ή Οχι, την συναλλαγη. Ειτε σαν πωλητης, ειτε σαν αγοραστης. Μπορει σε καποιους να ακουγεται παραξενο ή υπερβολικο, οταν απλα σου ζητουνε να αγορασουνε κατι που πουλας, εσυ να θελεις να του κανεις "ανακριση" δια τηλεφωνου. Θα ελεγε καποιος: "οσο πληρωνομαι, δεν με νοιαζει ποιος με πληρωνει." Κι ομως. Οπως ανεφεραν αλλωστε καποιοι αλλοι ηδη, αν καταφερεις και τον ψυχολογησεις αρκετα συζητωντας μαζι του, μειωνεις σε μεγαλο βαθμο τον κινδυνο της συναλλλαγης με εναν τοξικο Μαβλάκα. Που ειτε θα σου ζηταει τα ρεστα 1 χρονο μετα για "αυξημενες θερμοκρασιες", ειτε θα "μετανοιωσε την επομενη μερα και δεν του αρεσει τελικα το iOS", ειτε.....συμπληρωστε αντιστοιχως εσεις την πιο κουφη δικαιολογια που εχετε ακουσει.

Κλεινοντας, να θυμισω πως οι αγοραπωλησιες μεταχειρισμενων...ενεχουν κι ενα ποσοστο ρισκου. Διεθνως και Διαχρονικως. Το χρησιμοποιημενο αντικειμενο Δεν εχει εγγυηση καλης λειτουργιας και κανεις δεν μας εξασφαλιζει οτι σε 8 μερες δεν θα παψει να δουλευει. Αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι να προσπαθουμε να μειωνουμε τα ποσοστα μια αποτυχημενης συναλλαγης. Βεβαιοτητα σε τουτη τη ζωη, Δεν υπαρχει -σχεδον- για τιποτε. Καθε φορα λοιπον που αγοραζεις -εξ αποστασεως- κατι μεταχειρισμενο...ειναι μια ζαρια. Αν εισαι παρατηρητικος, μεθοδικος, μα κυριως Εμπειρος, ειναι δυσκολο να την πατησεις. Δεν ειναι για ολους η αγορα μεταχειρισμενων, ειτε μοτοσυκλεττες ειναι αυτες, ειτε σπιτια, ειτε laptop...you name it.

Τα συγχαρητηρια μου στους αφανεις ηρωες του forum, σε αυτους που το "τρεχουν" δηλαδη. Και ολα αυτα τα χρονια, αλλα κυριως για την νεα μοντερνα εμφανιση και την απροβληματιστη συνολικα εμπειρια εως τωρα.

Καλη χρονιά και καλη τυχη.

Επεξ/σία από 1600
  • Like 5
Δημοσ.

μιας και την εχω παθει και εγω.. με μια μητρικη-cpu σετακι..αρχικα δεν μου εστειλε το backplate..λες οκ σιγα.. ανοιγω το πακετο το οποιο απλα ηταν μια σακουλα  τυληγμενη σε ενα χαρτονακι της πλακας με ενα θεο σελοτειπ. προστασια 0.. και πριν κανω το οτιδιποτε βλεπω την πρωτη pcix16 ξεκ0λιασμενη..του στελνω αμεσα και το λεω το συμβαν..  το λαμογιο μου αρχιζει τα "οχι δεν ειναι δυνατον" και "οχι την δοκιμασα πριν την στειλω" και τα "εσυ την χαλασες" κλπ.. του κανω αρνιτικη γραφω τον λογο και  το αναφερω στους admin το συμβαν.. και 4 μερες αργοτερα μου κανει και αυτος αξιολογιση αλλα το κιν μου δεν την ανοιγε για καπιο λογο. μπενω την επομενη απο pc και αφαντη η αξιολογιση του..η δικια μου εκει ηταν ομως..και ψαχνωντας της αξιολογισεις του βρηκα οτι εκανε και σε αλον τα ιδια με μητρικη που δεν μπουταρε καν.(νεμεν εμενα αναβει και ποσταρει αλλα τι να την κανεις χωρις την 16αρα για τα γραφικα?) διδαγμα? προσεχεις με ποιους κανεις συναλαγες και παντα να εχεις αποδιξεις για οτι συμβενει. ναι αν κανεις αρνητικη μαλον θα παρεις και αρνητικη..το θεμα ειναι μην χανεις χρονο και χρημα ;)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, webparts είπε

Ο εμπορος δε θα βγει να "κλαφτει" στο φορουμ φιλε.
Πιθανοτατα δε θα ασχοληθει καν να κανει αρνητικη αξιολογηση.

και από όσο έχω δει έχουν πολλούς λογαριασμούς και ανεβάζουν με τους "υπαλλήλους" τους αυτό που θέλουν

Το "έμπορος" έχει καταντήσει μομφή στην αγΕλλάδα 

πτωχός πλην τίμιος, όλα κι όλα 

5 ώρες πριν, 1600 είπε

Κα'να δυο συμπληρωματικες σκεψεις-αποψεις κι απο εμενα, γιατι ηδη εχουνε γραφτει αρκετα που με καλυπτουν.

Καταρχας, χωρις να μιλαω εξ ονοματος του, θεωρω οτι το παρον φορουμ Δεν ειναι site αγγελιων. Αρα, το να ζητουμε εξειδικευμενες λυσεις τυπου ebay-paypal θεωρω πως ειναι υπερβολικο, εως κι ελαφρως απαιτητικο. Πρωτιστως ειναι μια κοινοτητα ανταλλαγης τεχνολογικων ανησυχιων και κατ' επεκταση και μια πλατφορμα τεχνολογικης πληροφορησης. Το γεγονος οτι μας διδεται η ευκαιρια να κανουμε αγοραπωλησιες μεταξυ του "κλειστου" αυτου κυκλου αθρωπων, ειναι ευπροσδεκτο κι ευγενικο απο μερους των διαχειριστων, αλλα σε καμια περιπτωση -κατα την ταπεινη μου αποψη- δεν καθιστα το φορουμ υποχρεο, να μας παρεχει περαιτερω "ευκολιες".

Τωρα. Οσον αφορα τις μεθοδους εξοφλησης κι αποκτησης των αντικειμενων που συναλλασσουμε, θα συμφωνησω με αυτους που ισχυριζονται οτι κανενας τροπος δεν σε εξασφαλιζει ουσιαστικα (σαν αγοραστη), αν ο αλλος θελει να σε κοροϊδεψει. Αλλωστε μιλαμε για προϊοντα τεχνολογιας τα οποια δεν μπορεις να βεβαιωσεις την ορθη κατασταση λειτουργιας...εξ όψεως. Επιβαλλεται να το χρησιμοποιησεις...να το "δουλεψεις", ωστε να διαπιστωσεις με σιγουρια οτι ολα ειναι καλα. Ειτε λοιπον παραλαβεις με αντικαταβολη, ειτε παραλαβεις ενα "ελευθερο" δεμα, αλλα ακομη κι αν παραλαβεις χερι-με-χερι...Δεν υπαρχει βεβαιοτητα 100% οτι δεν ειναι ελαττωματικο. Μονο αν το κουμπωσεις στην μητρικη ή μονο αν προσπαθησεις να γραψεις SMS ή μονο αν.....συμπληρωστε εσεις μια λειτουργια που θα επιλεξετε να ολοκληρωσετε με το νεο σας αποκτημα και διαπιστωσετε με απογοητευση οτι δυσλειτουργει...

Συμφωνω 100% με εναν φιλο προηγουμενως και επιδιωκω οπωσδηποτε Τηλεφωνικη επικοινωνια. Πρεπει να μιλησω "ζωντανα" με τον αγνωστο στην αλλη ακρη της γραμμης, ωστε να μπορεσω να "συγκεντρωσω" οσο περισσοτερες πληροφοριες μπορω, που θα με βοηθησουν να ολοκληρωσω ή Οχι, την συναλλαγη. Ειτε σαν πωλητης, ειτε σαν αγοραστης. Μπορει σε καποιους να ακουγεται παραξενο ή υπερβολικο, οταν απλα σου ζητουνε να αγορασουνε κατι που πουλας, εσυ να θελεις να του κανεις "ανακριση" δια τηλεφωνου. Θα ελεγε καποιος: "οσο πληρωνομαι, δεν με νοιαζει ποιος με πληρωνει." Κι ομως. Οπως ανεφεραν αλλωστε καποιοι αλλοι ηδη, αν καταφερεις και τον ψυχολογησεις αρκετα συζητωντας μαζι του, μειωνεις σε μεγαλο βαθμο τον κινδυνο της συναλλλαγης με εναν τοξικο Μαβλάκα. Που ειτε θα σου ζηταει τα ρεστα 1 χρονο μετα για "αυξημενες θερμοκρασιες", ειτε θα "μετανοιωσε την επομενη μερα και δεν του αρεσει τελικα το iOS", ειτε.....συμπληρωστε αντιστοιχως εσεις την πιο κουφη δικαιολογια που εχετε ακουσει.

Κλεινοντας, να θυμισω πως οι αγοραπωλησιες μεταχειρισμενων...ενεχουν κι ενα ποσοστο ρισκου. Διεθνως και Διαχρονικως. Το χρησιμοποιημενο αντικειμενο Δεν εχει εγγυηση καλης λειτουργιας και κανεις δεν μας εξασφαλιζει οτι σε 8 μερες δεν θα παψει να δουλευει. Αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι να προσπαθουμε να μειωνουμε τα ποσοστα μια αποτυχημενης συναλλαγης. Βεβαιοτητα σε τουτη τη ζωη, Δεν υπαρχει -σχεδον- για τιποτε. Καθε φορα λοιπον που αγοραζεις -εξ αποστασεως- κατι μεταχειρισμενο...ειναι μια ζαρια. Αν εισαι παρατηρητικος, μεθοδικος, μα κυριως Εμπειρος, ειναι δυσκολο να την πατησεις. Δεν ειναι για ολους η αγορα μεταχειρισμενων, ειτε μοτοσυκλεττες ειναι αυτες, ειτε σπιτια, ειτε laptop...you name it.

Τα συγχαρητηρια μου στους αφανεις ηρωες του forum, σε αυτους που το "τρεχουν" δηλαδη. Και ολα αυτα τα χρονια, αλλα κυριως για την νεα μοντερνα εμφανιση και την απροβληματιστη συνολικα εμπειρια εως τωρα.

Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι το insomnia από τότε που δημιούργησε τις πωλήσεις με την πρώτη εγγραφή έκανε το μπαμ και πήρε κόσμο από τα υπόλοιπα τεχνολογικά φόρουμ.

Το ποιο σωστό θα ήταν να υπάρχουν κανόνες όπως σε πόσα ποστ έχεις συμμετάσχει όπως γινόταν στις απαρχές των ηλεκτρονικών πωλήσεων.....

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι πλεον προτιμω  να επιλεξω χρηστες με καλες αξιολογησεις παρα με μια  η καμια.. Το οποιο δεν ειναι και οτι καλυτερο 

Στο θεμα αντικαταβολης η αληθεια ειναι οτι θα εκανα την κινηση να το κανω μονο αν ηξερα οτι ο χρηστης ειναι αξιοπρεπης και "φοραει παντελονια" οπως λεει και ο τιτλος..  :wacko:

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, djcaris είπε

καλήμερα χρόνια πολλά καλή χρονιά . έχω κάνει καμιά 15 άρια συναλλαγές οι οποίες πήγαν οι περισσότερες πολύ καλά και όλες με αντικαταβολή  υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι μέσα στο site που   σεβονται τους ανθρώπους .Η αντικαταβολή είναι καλή με προϋποθέσεις. Υπάρχει  όμως και η διαταγή  πληρωμής από την γενική ταχυδρομική (δεν την έχει κάνει κανείς εδώ μέσα  ουτε και εγώ )

όταν  καταλήξεις  με κάποιον πάει ο αγοραστής στην γενική ταχυδρομική και δίνει τα χρήματα κατευθείαν  θέλω να πάτε  να πάρετε αυτό το δέμα από εκεί με τα στοιχειά αυτά μπορεί να δώσει και κάποια οδηγία πχ άνοιξε το  να δεις αν ανάβει .πάει η γενική το παραλαμβάνει δίνει τα χρήματα και το φέρνει σε σένα 

αυτη η υπηρεσια χρεωνετε πανω απο 20€ στον παραληπτη.εκτος αν συνεργαζεται με την ταχυμεταφορικη και το ποσο ειναι πιο χαμηλο.εγω το εχω κανει 2-3 φορες αλλα σαν πωλητης μονο.

Δημοσ.
Στις 31/12/2017 στις 4:23 ΜΜ, webparts είπε

Ειναι πολυ πιθανο να φας και αρνητικη,οπως εχουν παθει πολλοι αξιοπιστοι χρηστες που εμπλεξαν με απατεωνες..

Και εγω αυτη τη στιγμη εχω 2 προσφατες κακες συναλλαγες,αλλα δεν εχω καταληξει αν θελω να φαω αρνητικη σαν αντιποινα..

Καλημέρα και καλή χρονιά κιόλας. Και αρνητική να φας ως αντίποινα για αυτό το λόγο υπάρχει ο admin για να τη σβήσει. Αν εισαι 100% εντάξει δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Κάνεις μία αναφορά στην αξιολόγηση γράφεις την αιτιολογία της αναφοράς και αφήνεις τους υπεύθυνους του site να κρίνουν

Δημοσ.

Καλή χρονιά και από εμένα και ...καλορίζικο! 

ευτυχώς, μέχρι τώρα, οι όσες συναλλαγές είχα με τα μέλη του insomnia ήταν άριστες! Θέλω να πιστεύω ότι αποτελούν εξαίρεση οι κακοήθεις και κοντόφθαλμοι τύποι.

ακολουθώ και εγώ την λογική της ψήφου εμπιστοσύνης σε μέλη με θετικές αξιολογήσεις και πάντα προτιμώ την αντικαταβολή ή την εντολή αγοράς σαν μέθοδο.

το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να προβώ σε αγορά...αυτοκινήτου ή σπιτιού, ή ακόμα κινητού τηλεφώνου των 1000€, χωρίς να δοκιμάσω πρώτα το προιόν.

όσο ευκαιρία και να ακούγεται κάτι, υπάρχει και (χρηματικό )ταβάνι στις διαδικτυακές συναλλαγές μου..

• Super Moderators
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Akalestos.Next είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά κιόλας. Και αρνητική να φας ως αντίποινα για αυτό το λόγο υπάρχει ο admin για να τη σβήσει. Αν εισαι 100% εντάξει δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Κάνεις μία αναφορά στην αξιολόγηση γράφεις την αιτιολογία της αναφοράς και αφήνεις τους υπεύθυνους του site να κρίνουν

To θέμα είναι πως όλοι θεωρούν πως είναι 100% εντάξει και επομένως κάθε αρνητική που δέχονται είναι, εξ ορισμού, "εκδικητική".

Παράδειγμα:

(Αγοραστής): Το τάδε αντικείμενο δεν ήταν όπως έπρεπε γιατί α, β, γ. -αρνητική αξιολόγηση

(Πωλητής): Οι φωτογραφίες ήταν κατατοπιστικές, γι' αυτό τις έβαλα και τα δείχνουν όλα. -αρνητική αξιολόγηση

Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση. Οι περιπτώσεις που θα παρεμβούμε είναι πολύ συγκεκριμένες και τις έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές

Εκδικητική, λ.χ., είναι μια αξιολόγηση που μπαίνει σε άσχετη αγγελία μέλους με το οποίο το μέλος είχε αλλού αρνητική εμπειρία. Και, πλέον, δεν μπορεί να μπαίνουν τέτοιες αξιολογήσεις, μετά την αναβάθμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

To θέμα είναι πως όλοι θεωρούν πως είναι 100% εντάξει και επομένως κάθε αρνητική που δέχονται είναι, εξ ορισμού, "εκδικητική".

Παράδειγμα:

(Αγοραστής): Το τάδε αντικείμενο δεν ήταν όπως έπρεπε γιατί α, β, γ. -αρνητική αξιολόγηση

(Πωλητής): Οι φωτογραφίες ήταν κατατοπιστικές, γι' αυτό τις έβαλα και τα δείχνουν όλα. -αρνητική αξιολόγηση

Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν πρόκειται να υπάρξει παρέμβαση. Οι περιπτώσεις που θα παρεμβούμε είναι πολύ συγκεκριμένες και τις έχουμε εξηγήσει πάρα πολλές φορές

Εκδικητική, λ.χ., είναι μια αξιολόγηση που μπαίνει σε άσχετη αγγελία μέλους με το οποίο το μέλος είχε αλλού αρνητική εμπειρία. Και, πλέον, δεν μπορεί να μπαίνουν τέτοιες αξιολογήσεις, μετά την αναβάθμιση.

Πάμε στην αρχική περίπτωση που ξεκίνησα το παρόν θέμα.

Έστειλα αντικαταβολή με δική μου χρέωση και δεν πήγε να παραλάβει και εξαφανίστηκε και δεν απαντάει πουθενά. Αν κάνω αρνητική για να βοηθηθεί η κοινότητα και να βελτιωθεί η αξιοπιστία του site στις συναλλαγές και δεχθώ εκδικητική κριτική πίσω, θα σβηστεί η δεύτερη ως άδικη;

Επεξ/σία από kostasgr78
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Akalestos.Next είπε

Δε γινεται αυτο που λες.Οi mods δεν ειναι κριτες,ουτε μεντιουμ.

Υπαρχουν συγκεκριμενες προϋοποθεσεις για να σβηστει μια αξιολογηση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Πάμε στην αρχική περίπτωση που ξεκίνησα το παρόν θέμα.

Έστειλα αντικαταβολή με δική μου χρέωση και δεν πήγε να παραλάβει και εξαφανίστηκε και δεν απαντάει πουθενά. Αν κάνω αρνητική για να βοηθηθεί η κοινότητα και να βελτιωθεί η αξιοπιστία του site στις συναλλαγές και δεχθώ εκδικητική κριτική πίσω, θα σβηστεί η δεύτερη ως άδικη;

Η αληθεια ειναι οτι εχουμε ξεφυγει εντελως απο το θεμα,εξαιτιας εμου και καποιου φιλου που δεν ελεγε να καταλαβει με τιποτα τι ισχυει.

Θα ηθελα και εγω να μαθω τι ισχυει σε αυτη την περιπτωση,καθως ειναι ιδιαιτερη περιπτωση ( ασχετως που γινεται συχνα  ) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγα την ιδιαιτερη περιπτωση.Αρνητικη βαζεις οταν ο αλλος δεν το παραλαβει ποτε, οχι οταν το παραλαβαει εντος ταχυδρομικης χρονικης  προθεσμιας η οταν δεν απανταει

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 1600 είπε

Οτι ποιο σωστο εχω διαβασει μεχρι τωρα :) 100% ειναι μονο η φοροι και ο θανατος :P 
καλη χρονια και απο εμενα με υγεια και τυχη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...