Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικος ssd σε imac για main disk

mitskitsamal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους. εχω παραγγειλει εναν ssd samsung pro και μια θηκη για να τον κανω εξωτερικο.

Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης ( μου εχουν εξηγησει καποια παιδια και τους ευχαριστω οσον αφορα το hardware)

1. Πως θα μπορω να επιλεξω τον εσωτερικο για την αποθηκευση και τον εξωτερικο να τρεχει λογισμικο και εφαρμογες.

2.επειδη κανω back up με to time machine θελω να κανω clean install στον ssd και να παρω τις εφαρμογες μονο και εγγραφα και να αφησω φωτογραφιες κ.τ.λ διοτι καθυστερει απιστευτα ο υπολογιστης.

3 αν θελησω να κανω clean install στον εσωτερικο απο το time machine μπορω να τραβηξω μονο οτι θελω χωρις το λειτουργικο που μου προκαλει προβληματα λογω update

Ευχαριστω ολους καλη χρονια να εχετε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά,

Αυτό το setup το έτρεχα για χρόνια (boot από εξωτερικό drive) με μεγάλη επιτυχία.

Καλό θα ήταν να επιλέξεις μία θήκη με σύνδεση Thunderbolt. Θα απογειωθεί η εμπειρία χρήσης του δίσκου.

Αλλά και μία USB 3 είναι οκ.

1. Αφού τον συνδέσεις θα φορμάρεις τον δίσκο σου ως Journaled, θα στο προτείνει το σύστημα, μέσω του disk utility.

2. Θα κατεβάσεις το λειτουργικό που θέλεις να κάνεις install από το App Store. Ή με boot με Cmd R.

3. Από το time machine bac up σου, θα φέρεις με migration (όχι restore), ότι θέλεις εσύ στο νέο σου δίσκο.

4. Από τα System settings θα επιλέξεις ως δίσκο εκκίνησης τον νέο εξωτερικό.

Είσαι έτοιμος. Τώρα το iMac θα κάνει boot από εκεί.

Οπότε τον εσωτερικό μπορείς να τον κάνεις ότι θέλεις.

Στο Time Machine θα πρέπει να συμπεριλάβεις αυτόν τον δίσκο για back up, (ή καλύτερα) ΚΑΙ αυτόν τον δίσκο μια και θα είναι ο κύριος δίσκος συστήματος.

Δεν γράφεις τι iMac έχεις αλλά οποιοδήποτε μετά το 2011 θα δουλέψει μια χαρά έτσι.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου.εχω εναν imac 21.5 late2015.δυστυχως η thunderbolt ειναι πανακριβες οποτε πηρα μια RAIDSONIC ICY BOX IB-276U3 2.5'' SATA HDD/SSD EXTERNAL WATERPROOF ENCLOSURE USB3.0 και τον samsung pro256. Αν κανω clean install στον παλιο hdd που θα τον αφησω μεσα με το time machine μπορω να παρω μονο εφαρμογες και εγγραφα και οχι το λειτουργικο;

H θήκη είναι μια χαρά.

Ναι μπορείς να πάρεις ότι θέλεις (data, photo) χρησιμοποιώντας το migration assistant...

Αν και τα documents και φωτό μπορείς να πάρεις με απλό copy.

Εννοείται πριν το clean install.

Και κατι τελευταιο για να μην σε ζαλιζω πως μπορω να κανω επιλογη σε ποιον δισκο θελω να αποθηκευσω foto data κτλ οταν συνδεω το τηλεφωνο;μου δινεται τετοια επιλογη; Γτ τον εξωτερικο θα τον εχω μονο για λογισμικο εφαρμογες και εγγραφα..και αν θα μπορω να τους χρησιμοποιω παραλληλα χωρις boot και να τους αλλαζω συνεχεια..σε ευχαριστω εκ των προτερων για την υπομονη σου..

Δεν υπάρχει ζήτημα.

Για να μπορείς να επιλέξεις εσύ που θα αποθηκεύονται οι φωτογραφίες σου, όταν θα συνδέεις το τηλέφωνο θα ανοίγεις το IMAGE CAPTURE από Utilities θα σου δίνει προεπισκόπηση των φωτογραφιών σου, θα τις επιλέγεις, και μετά με pop up window θα σε ρωτάει που θέλεις να τις αποθηκεύσεις......

Γτ εμπαινε κατευθειαν στις φωτογραφιες οταν εκανα συνδεση και τις τραβαγε και μετα τις εσβηνε..σευχαριστω καλη χρονια να εχεις με υγεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...