Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

δεν ξέρω αν εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για το συγκεκριμένο ποστ.

Θα ξεκινήσω αυτές τις μέρες ένα pet project και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με άλλους προγραμματιστές! :)

Η βασική ιδέα είναι ένα social network το οποίο θα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα της δικτύωσης των μουσικών. Απλά , ένας μουσικός ψάχνει bandmates/members ή το αντίστροφο. Το περισότερο μέρος του προβλήματος λύνεται με καλή σχεδίαση και το υπόλοιπο απο έναν recommendation αλγόριθμο που θα γράψω.

Το stack που μπορώ να το κάνω εγώ αυτή τη στιγμή είναι : Ember JS , Ruby on Rails , PostgresQL και σε επόμενο χρόνο , άλλη μια backend γλώσσα με δυνατό straight computational power για scaling στο κομμάτι των recommendations ίσως και μια redis.

Γενικά απλά concepts εκτώς απο το κομμάτι του recommendation που κ αυτό μεταξύ μας απλό είναι.

Ελπίζω να μην φανεί οτι ψάχνω κάποιον να μου φτιάξει το site ή οτιδήποτε..

Θενκς :)

• Like 1
Δημοσ.

damn it , βασικά γράφω λίγη python τον τελευταίο καιρο , προσπαθώ να μάθω περισσότερα αλλά την χρησιμοποιώ πιο πολύ για machine learning. Δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσω να είμαι παραγωγικός σε django/python σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά θα το κοιτάξω και ανάλογα βλέπουμε :)

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

"και σε επόμενο χρόνο , άλλη μια backend γλώσσα με δυνατό straight computational power για scaling στο κομμάτι των recommendations"

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ruby, αλλά ακούγεται πως δεν είναι και πολύ γρήγορη στην επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, οπότε στη θέση σου θα πήγαινα απ'την αρχή σε μία γλώσσα για server με υψηλή απόδοση, όπως java ή c#.

Ακούγεται ενδιαφέρον σαν project, θα είναι κάτι σαν LinkedIn αλλά αποκλειστικά για μουσικούς να φανταστώ!?!?

Δημοσ.

"και σε επόμενο χρόνο , άλλη μια backend γλώσσα με δυνατό straight computational power για scaling στο κομμάτι των recommendations"

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ruby, αλλά ακούγεται πως δεν είναι και πολύ γρήγορη στην επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, οπότε στη θέση σου θα πήγαινα απ'την αρχή σε μία γλώσσα για server με υψηλή απόδοση, όπως java ή c#.

Ακούγεται ενδιαφέρον σαν project, θα είναι κάτι σαν LinkedIn αλλά αποκλειστικά για μουσικούς να φανταστώ!?!?

Κοίταξε το πρόβλημα με το recommendation το έχω ξανακάνει tackle με ruby και background workers ,  Το βασικό πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να το κάνεις truly threaded λόγω GIL.

Βέβαια ο recommendation αλγόριθμος που είχα υλοποιήσει λειτουργούσε σε 2 επίπεδα , 1 με αποστάσεις και ένα με γράφους. Είναι θέμα επιλογής αν θέλεις να τα βάλεις και τα 2 , αλλά είναι σπασμένες λειτουργικότητες. Ο δεύτερος αλγόριθμος σε ήταν αρκετά πιο αργός γιατί έπρεπε να διαχειρίζεται μήτρες πινάκων , ο πρώτος αρκετά γρηγορότερος. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον 1000 χρηστών.

Το scaling είναι θέμα σε αυτά τα προβλήματα , αλλά στην γενικότερη ιδέα των microservices θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια redis και κάποια άλλη γλώσσα απο αυτές που ανέφερες να την ανανεώνει.

Υπαρχει ηδη τετοια πλατφορμα (https://en.fleeber.com) εκτος και αν θελεις να το κανεις για εκπαιδευτικους λογους οποτε πασο.

Predatorkill , ήμουν σίγουρος οτι υπάρχει, βέβαια υπάρχει και super-market στην Αγγλία. Εννοώντας οτι το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί καλύτερα (imho)  να λυθεί σε domestic επίπεδο μιας και δεν έχει να κάνει μόνο με την διαδικτυακή επικοινωνία αλλά με το να βρεθούν 2(++) άτομα και να παίξουν μουσική.

Προφανώς δεν νομίζω οτι μου 'ρθε καμία τρελή ιδέα (αν και όταν το είχα πρωτοσκευτεί δεν το χε κανει κάποιος :P ) , το οτι υπάρχει κάτι ανάλογο είναι καλό, αποδεικνύει οτι υπάρχει ανάγκη και προσφέρει και ένα είδος proof of concept.

Υπάρχει και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον προφανώς , επειδή κάθε πρόβλημα έχει τα δικά του , αλλά αυτό δεν το αποτρέπει απο το να γίνει στο τέλος κάτι καλό που να μπορεί να βοηθήσει την κοινότητα των μουσικών.

Σαν sidenote είναι ενδιαφέρον το fleeber, μπορούν να παρθούν ιδέες , αλλά (imho κ παλι) του λείπουν κάποια πράγματα

Κάπως έτσι ναι , με κάποια features που θα το κάνουν λίγο πιο ελκυστικό και λίγο πιο είδικό , όπως π.χ. ο κάθε χρήστης να μπορεί να έχει video στο προφίλ του που να δείχνουν τις "ικανότητες" του στο εκάστοτε μουσικό όργανο που παίζει , σαν δηλαδή μια μίνι "οντισιόν" και διάφορα άλλα :P

Δημοσ.

Είναι ενδιαφέρον το project. Δεν γνωρίζω όμως αν θα μπορώ να αφιερώσω χρόνο σε κάποιο project εκτός δουλειάς, αλλά θα με ενδιέφερε παρά πολύ να έχω εικόνα στο τι φτιάχνετε και πως.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, ntellos είπε

Είναι ενδιαφέρον το project. Δεν γνωρίζω όμως αν θα μπορώ να αφιερώσω χρόνο σε κάποιο project εκτός δουλειάς, αλλά θα με ενδιέφερε παρά πολύ να έχω εικόνα στο τι φτιάχνετε και πως.

cool!

Όταν το ξεκινήσω θα αναρτήσω το github link , απλά περιμένω να δω αν θα συμμετέχει και κάποιος άλλος πρώτα.

Επίσης ένα βασικό πρόβλημα είναι το frontend design (UI/UX)

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο web;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elorant είπε

Είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο web;

Στην Ελλάδα συγκεκριμένα νομίζω πως όχι.

Δημοσ.
On 12/29/2017 at 5:32 PM, k33theod said:

Θα ήθελα να βοηθήσω αν έχει Django/python στο backend :-)

On 12/29/2017 at 9:08 PM, frcake said:

Κοίταξε το πρόβλημα με το recommendation το έχω ξανακάνει tackle με ruby και background workers ,  Το βασικό πρόβλημα είναι οτι δεν μπορείς να το κάνεις truly threaded λόγω GIL.

Βέβαια ο recommendation αλγόριθμος που είχα υλοποιήσει λειτουργούσε σε 2 επίπεδα , 1 με αποστάσεις και ένα με γράφους. Είναι θέμα επιλογής αν θέλεις να τα βάλεις και τα 2 , αλλά είναι σπασμένες λειτουργικότητες. Ο δεύτερος αλγόριθμος σε ήταν αρκετά πιο αργός γιατί έπρεπε να διαχειρίζεται μήτρες πινάκων , ο πρώτος αρκετά γρηγορότερος. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον 1000 χρηστών.

Το scaling είναι θέμα σε αυτά τα προβλήματα , αλλά στην γενικότερη ιδέα των microservices θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια redis και κάποια άλλη γλώσσα απο αυτές που ανέφερες να την ανανεώνει.

[...]

Δεν μπορώ να ασχοληθώ, αλλά ελπίζω να σας βοηθήσουν τα παρακάτω:

Με Python & Flask ή Django (ανάλογα κατά πόσο σου αρέσει να εξαρτάσαι από frameworks), μπορείς να έχεις αυτά που χρειάζεσαι για scaling:
1. PyPy και όχι την απλή python, για να μπορείς να χτίσεις microservices και επίσης να αποφύγεις το αντίστοιχο GIL της python.
2. Με τα libs numpy & scipy σίγουρα καλύπτεις ότι χρειάζεσαι από την γραμμική & όχι μόνο.
3. Για αυτοματοποιημένο job handling με concurrency, ανεπιφύλακτα το Celery.
4. RabbitMQ για τα messages μεταξύ των microtransactions, των χρηστών κτλ

Δημοσ.

Ενδιαφέρον , αν και προς το παρόν σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος θα στηθεί σε RoR και για job handling θα χρησιμοποιηθεί sidekiq.

Αλλά για το κομμάτι των recommendations μπορεί να στηθεί κάποιο python microservice , θα κοιτάξω να γράψω λίγο python σε straight computational πράγματα με αυτά που ανέφερες να δώ τι γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...