Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο πιο περιληπτικά γίνεται:

Το pc είχε hdd χωρισμένο σε 2 partitions , με σάπια windows 7 και mint cinamon .

Προκειμένου να το αναβαθμίσω , έβαλα έναν καινούργιο hdd που τον χώρισα σε 3 partitions , 1ntfs για προγράμματα windows , 1 ext4 για χρήση linux και ένα τρίτο μικρό για να κάνει swap το inux και να μην φθείρει έναν παλιό ssd που επίσης έβαλα στο μηχάνημα.

Ο ssd χωρίστηκε κι αυτός σε 2 partition , ένα ntfs για windows 10 πλέον και ένα μικρό ext4 για την εγκατάσταση linux mint xfce .

Εγκαταστάθηκαν πρώτα τα windows 10 (γνήσια με κλειδί από psn) .

ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ.

Ξέχασα στα power commands να απενεργοποιήσω το fast boot

(στο uefi ήταν απενεργοποιημένο) ....

Πήγα και εγκατέστησα το mint xfce , με επιλογή other, όπου επέλεξα το δεύτερο partition που είχα φτιάξει στον ssd και για swap το ειδικό partition που είχα φτιάξει στο νέο , άδειο hdd.

Δεν μπορούσα όμως στο uefi να επιλέξω για boot δίσκο τον ssd , γιατί πήγαινε default στην επιλογή "windows boot manager" . Και έμπαινε στα 10ρια .

Κάποια στιγμη απενεργοποίησα το fast boot από τα 10άρια , οπότε μπόρεσα να ενεργοποιήσω ως πρώτη boot επιλογή τον ssd στο uefi  .

Και με βγάζει στο grub2 !!!!!

Τι επιλογές έχει το grub ;;;

Τη νέα εγκατάσταση linux mint xfce (στον ssd, που είναι επιθυμητή)

και τα δύο παλιά λειτουργικά που βρίσκονταν στον παλιό hdd

δηλ τα σάπια 7άρια (τελείως ανεπιθύμητα) και το παλιό mint cinamon (επίσης ανεπιθύμητο) .

ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ

Στην επιλογή στο uefi για windows boot manager που βγάζει , γράφει ότι ο windows boot manager βρίσκεται στο νέο hdd !!!!!!!

Σίγουρα είχα βάλει επιλογή για εγκατάσταση του grub τον ssd και όχι το νέο hdd, αλλά πιθανόν κάτι άλλαξε όταν έβαλα επιλογή για swap στο νέο hdd.

Aν αλλάξω την 1η επιλογή boot στο uefi και βάλω windows boot manager

μπαίνω στα 10άρια. Αλλά δεν μου αρέσει ! Γίνεται να διορθωθεί το grub ;;;

ή πρέπει να σκεφτώ την ωμή λύση , να ξεσυνδέσω τον παλιό hdd και ξανά εγκατάσταση όλα στον ssd ;;;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ας σβηστεί το θέμα. Το συμπέρασμα που βγαίνει , ίσχυε από παλιά !

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS , μόνο με ένα δίσκο .

Δημοσ.

Κάπου τα έχεις μπλέξει φίλε και ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι μπερδεμένος για να σε βοηθήσουμε.

Εγώ σε 1 hdd με partitions, έχω win10, win7 και Linux mint. Όλα γίνονται.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vision είπε

Κάπου τα έχεις μπλέξει φίλε και ο τρόπος που τα παρουσιάζεις είναι μπερδεμένος για να σε βοηθήσουμε.

Εγώ σε 1 hdd με partitions, έχω win10, win7 και Linux mint. Όλα γίνονται.

Με αυτό που λες δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο κακός χαμός είχε γίνει όταν πήγα να κάνω εγκατάσταση w10 (πρώτα) και linux (μετά) , έχοντας συνδεμένους άλλους 3 σκληρούς.

Έγινε μπέρδεμα. Τους ξεσύνδεσα όλους εκτός από τον boot ssd και έγιναν όλα σωστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...