mithrid Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και Χρονια Πολλα σε ολους με αγαπη και υγεια πανω απολα. Συγγενης μου αγορασε μεταχειρισμενο αυτοκινητο peugeot με 51000χλμ περιπου απο αντιπροσωπεια αυτοκινητων στην Αθηνα στα τελη Ιουλιου του 2017.Βρισκομουν παρων στην συναλλαγη. Ενω επεμενε ο συγγενης μου για εγγυηση και εξηγησε οτι τα λεφτα ειναι μετρημενα και με ιδρωτα οποτε θα ηθελε το αμαξι να μην εχει θεματα στο μελλον,η συναλλαγη εγινε χωρις εγγυηση και με τον προφορικο λογο της αντιπροσωπειας οτι δεν θα υπαρξουν προβληματα με το αμαξι και οτι θα καλυψει τα παντα στους επομενους μηνες αν γινει κατι.Φυσικα ειπαν οτι το περασανε σερβις. Απο τον 1ο μηνα παρουσιαστηκαν καποια προβληματακια με ενα μπιπ μπιπ και φωτακι στο καντραν το οποιο ειπαν οτι θα στρωσει. Για να μην πολυλογω φτανουμε στον μηνα Νοεμβριο οπου γεμιζει νερα κατω απο το καθισμα του οδηγου και υπαρχουν προβληματα με κατι τριξιματα κατα την περιστροφη του τιμονιου κατα το παρκαρισμα. Παιρνουμε τηλεφωνο την αντιπροσωπεια και τους λεμε τα προβληματα,ενω ζητησαμε αμαξι αντικαταστασης μας ειπαν οτι δεν δινουν. 29Νοεμβριου τους παμε το αμαξι και το αφηνουμε για ελεγχο. Και εδω ξεκιναει ενας μαραθωνιος τηλεφωνων και προσπαθειας να βγαλουμε ακρη καθως μεχρι τις 18ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ δεν το ειχαν βαλει ΚΑΝ μεσα για ελεγχο και το ειχαν εξω.Τους ζητησαμε επανελλειμενως να το βαλουν και να γραψουν και μια εκθεση ζημιων. 21ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ αναγκαστικαμε να παμε απο την αντιπροσωπεια κατ ιδιαν και ενω ειχαμε δωσει ραντεβου το μεσημερι μας αφησαν στην αναμονη για 45λεπτα(ελειπε απο το μαγαζι ο ιδιοκτητης) για να μας πουν προφορικα οτι στο αμαξι χαλασανε οι μπιλιες απο τα ψαλιδια,τρυπησε το ψυγειο του καλοριφερ ΣΥΝ τα προβληματα που επισημαναμε με το φωτακι κτλ κτλ. Το ανυσηχητικο ηταν οτι αρνηθηκαν να τα γραψουν σε εκθεση οπως ζητηταμε εξαρχης, με την προφαση οτι επρεπε να το συζητησουν με ειδημονες. Επιπλεον ζητησαν 100ευρω για τις μπιλιες (ειπαν οτι δεν πωλουνται ξεχωριστα και πανε μαζι με τα ψαλιδια) και οτι θα φτιαχνανε και τα αλλα με μικροεπισκευες(προφανως μπαλωματα). Τους ειπαμε να ξεκινησουν την επισκευη(μετα απο μια μεγαλη διαμαχη οτι επρεπε να φανουν αξιοι του λογου τους και δυστυχως υπηρχε το φαινομενο της αμνησιας απο μερους τους) και ειπαν οτι 27Δεκεμβριου θα το βαζανε μεσα. Μεχρι σημερα το αμαξι δεν εχει μπει μεσα. Σε ολο αυτο το διαστημα μετα απο επισκεψεις σε διαφορα σαιτ για την αντιμετωπιση του θεματος αναφερεται επαννελημενως οτι οι αντιπροσωποιες πρεπει να δινουν εγγυηση βαση νομου. Δυστυχως δεν εχουμε γνωση απο τετοια θεματα καθως δεν υπηρχε μεσο στην οικογενεια προηγουμενως και θα ηθελα την καθοδηγηση απο οσους γνωριζουν. Πως να κινηθουμε καθως εχουμε μεινει χωρις μεσο επι 1μηνα και με την αντιπροσωπεια να μας κοροιδευει επανελλειμενως? Πιστευετε οτι θα επρεπε να τα φτιαξουν ολα χωρις οικονομικη επιβαρυνση αν οντως ισχυουν τα περι εγγυησης(εφοσον μιλαμε για 4μηνες λειτουργιας και 1500χλμ )? Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2017 από gponiris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aristos12 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 φίλε μου δυστυχώς την πατήσατε .... γραπτά εχετε κάτι ? οχι βέβαια ... τό αμάξι πληρώθηκε μετρητοίς ? μάλλον ναί ... αν δεν πληρωσατε μετρητοίς κάτι μπορούσατε νά κάνετε ... ακρη δέν πρόκειται νά βρείτε ...μόνο αν θέλουν αυτοί νά σάς κάνουν κάποια εκπτωση μικρή στην εργασία τους...η στά ανταλ/κά τους... γράψε και το ονομα της αντιπροσωπίας ....γιά αποφυγή μελλοντικών αγοραστών από εκεί... η μόνη λύση ειναι μία λέγεται - αναστροφή πώλησης - αν θυμάμαι τόν ορο ... καί γίνεται αν σάς εκλεψαν μόνο στά χλμ (γυρισμένο κοντέρ) καί μπορείτε νά τό αποδείξετε (ειναι ευκολο αλλά θέλει τρέξιμο από εσάς τηλέφωνα από δικηγόρο σας κλπ ) τό ειχε καταφέρει γνωστός μου μετά από μεγάλο τρέξιμο-δικηγόρο-απειλές-ιστορίες κλπ) δυστυχώς μπλέξατε ...εχουν περάσει καί 4-5 μήνες από την αγορά οπότε ...δύσκολα τά πράγματα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Σε μεταχειρισμενα δεν ειναι υποχρετικη η γραπτη εγγυηση ,,,Η ...αμνησια τους δυστυχως ειναι εις βαρος σας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα και Χρονια Πολλα σε ολους με αγαπη και υγεια πανω απολα. Συγγενης μου αγορασε μεταχειρισμενο αυτοκινητο peugeot με 51000χλμ περιπου απο αντιπροσωπεια αυτοκινητων στην Αθηνα στα τελη Ιουλιου του 2017.Βρισκομουν παρων στην συναλλαγη. Ενω επεμενε ο συγγενης μου για εγγυηση και εξηγησε οτι τα λεφτα ειναι μετρημενα και με ιδρωτα οποτε θα ηθελε το αμαξι να μην εχει θεματα στο μελλον,η συναλλαγη εγινε χωρις εγγυηση και με τον προφορικο λογο της αντιπροσωπειας οτι δεν θα υπαρξουν προβληματα με το αμαξι και οτι θα καλυψει τα παντα στους επομενους μηνες αν γινει κατι.Φυσικα ειπαν οτι το περασανε σερβις. Απο τον 1ο μηνα παρουσιαστηκαν καποια προβληματακια με ενα μπιπ μπιπ και φωτακι στο καντραν το οποιο ειπαν οτι θα στρωσει. Για να μην πολυλογω φτανουμε στον μηνα Νοεμβριο οπου γεμιζει νερα κατω απο το καθισμα του οδηγου και υπαρχουν προβληματα με κατι τριξιματα κατα την περιστροφη του τιμονιου κατα το παρκαρισμα. Παιρνουμε τηλεφωνο την αντιπροσωπεια και τους λεμε τα προβληματα,ενω ζητησαμε αμαξι αντικαταστασης μας ειπαν οτι δεν δινουν. 29Νοεμβριου τους παμε το αμαξι και το αφηνουμε για ελεγχο. Και εδω ξεκιναει ενας μαραθωνιος τηλεφωνων και προσπαθειας να βγαλουμε ακρη καθως μεχρι τις 18ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ δεν το ειχαν βαλει ΚΑΝ μεσα για ελεγχο και το ειχαν εξω.Τους ζητησαμε επανελλειμενως να το βαλουν και να γραψουν και μια εκθεση ζημιων. 21ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ αναγκαστικαμε να παμε απο την αντιπροσωπεια κατ ιδιαν και ενω ειχαμε δωσει ραντεβου το μεσημερι μας αφησαν στην αναμονη για 45λεπτα(ελειπε απο το μαγαζι ο ιδιοκτητης) για να μας πουν προφορικα οτι στο αμαξι χαλασανε οι μπιλιες απο τα ψαλιδια,τρυπησε το ψυγειο του καλοριφερ ΣΥΝ τα προβληματα που επισημαναμε με το φωτακι κτλ κτλ. Το ανυσηχητικο ηταν οτι αρνηθηκαν να τα γραψουν σε εκθεση οπως ζητηταμε εξαρχης, με την προφαση οτι επρεπε να το συζητησουν με ειδημονες. Επιπλεον ζητησαν 100ευρω για τις μπιλιες (ειπαν οτι δεν πωλουνται ξεχωριστα και πανε μαζι με τα ψαλιδια) και οτι θα φτιαχνανε και τα αλλα με μικροεπισκευες(προφανως μπαλωματα). Τους ειπαμε να ξεκινησουν την επισκευη(μετα απο μια μεγαλη διαμαχη οτι επρεπε να φανουν αξιοι του λογου τους και δυστυχως υπηρχε το φαινομενο της αμνησιας απο μερους τους) και ειπαν οτι 27Δεκεμβριου θα το βαζανε μεσα. Μεχρι σημερα το αμαξι δεν εχει μπει μεσα. Σε ολο αυτο το διαστημα μετα απο επισκεψεις σε διαφορα σαιτ για την αντιμετωπιση του θεματος αναφερεται επαννελημενως οτι οι αντιπροσωποιες πρεπει να δινουν εγγυηση βαση νομου. Δυστυχως δεν εχουμε γνωση απο τετοια θεματα καθως δεν υπηρχε μεσο στην οικογενεια προηγουμενως και θα ηθελα την καθοδηγηση απο οσους γνωριζουν. Πως να κινηθουμε καθως εχουμε μεινει χωρις μεσο επι 1μηνα και με την αντιπροσωπεια να μας κοροιδευει επανελλειμενως? Πιστευετε οτι θα επρεπε να τα φτιαξουν ολα χωρις οικονομικη επιβαρυνση αν οντως ισχυουν τα περι εγγυησης(εφοσον μιλαμε για 4μηνες λειτουργιας και 1500χλμ )? Εφόσον ισχύει αυτό που έχεις γράψει στα bold τότε ο μόνος τρόπος είναι να απευθυνθείτε σε δικηγόρο. αλλιώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Aristos12 πως γίνεται η μέτρηση αυτή που λες?Φαινεται μονόδρομος αυτή η επιλογη... 4μηνες περάσανε και τον 5ο μήνα το αμάξι είνας στα χέρια τους. Έχω άλλη μια απορία.Όταν αφηνει κάποιος ένα αμάξι σε ένα συνεργείο δεν πρέπει να καταγράφεται κάπου η είσοδός του σε αυτό εξ αρχης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Supernova21 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Φιλε μου περαν απο την απαραδεκτη συμπεριφορα της αντιπροσωπιας, εχε υποψιν σου οτι (οποιοδηποτε αυτοκινητο) δεν νοειται να βγαλει αυτα τα προβληματα στα 51000 χλμ. Και ειδικα το τριξιμο του τμονιου και το τρυπιο ψυγειο, ειναι θεματα που βγαινουν υστερα απο παααρα πολυ περισσοτερα χιλλιομετρα. Θα σου συνιστουσα αν γινεται να το ψαξεις. Πιθανων σου εχουν γυρισει πισω τα χιλλιομετρα. Επιπλεον συμβουλη μου: Φτιαξτο, και δωστο! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Φιλε μου περαν απο την απαραδεκτη συμπεριφορα της αντιπροσωπιας, εχε υποψιν σου οτι (οποιοδηποτε αυτοκινητο) δεν νοειται να βγαλει αυτα τα προβληματα στα 51000 χλμ. Και ειδικα το τριξιμο του τμονιου και το τρυπιο ψυγειο, ειναι θεματα που βγαινουν υστερα απο παααρα πολυ περισσοτερα χιλλιομετρα. Θα σου συνιστουσα αν γινεται να το ψαξεις. Πιθανων σου εχουν γυρισει πισω τα χιλλιομετρα. Επιπλεον συμβουλη μου: Φτιαξτο, και δωστο! Απο οτι ξερω αυτο δεν μπορει να το βρει μαστορας ..Νομιζω τελευταια στα ΚΤΕΟ ειναι υποχρεωμενοι να γραφουν χιλιομετρα οποτε μονο απο εκει και αν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2017 Είναι γραμμένα σε 3-4 σημεία, πχ στο σύστημα ABS (αν δεν κάνω λάθος), στο καντραν, στον εγκέφαλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Μίλα με δικηγόρο . Μα καλά.. αγοράζετε που αγοράζετε μεταχειρισμένα είναι που είναι ΟΛΑ μπουρδ...α με γυρισμένα χιλιόμετρα σας χαλάει να πληρώσετε πριν την αγορά μια νομική προστασία για ένα έτος στα 70 ευρώ και όταν γίνει η όποια βλακεία να τους τραβάτε δικαστικώς ; Εκεί να δείτε πως μαζεύονται για να μην πάρει έκταση το θέμα . Προσωπική εμπειρία με κεντρική αντιπροσωπεία-εισαγωγέα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2171 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Για ποιο μοντέλο μιλάμε και σε τι τιμή αγοράστηκε; Όταν λέμε αντιπροσωπία μιλάμε για επίσημη ή απλά έμπορο, εισαγωγέα που εμπορεύεται μεταχειρισμένα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agamoi-thytai Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Όλοι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να δίνουν εγγυηση 1 έτος στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και νομίζω και μηχανάκια. δεν ισχύει μόνο για αντιπροσωπείες αλλα και γενικά για εμπόρους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε Όλοι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να δίνουν εγγυηση 1 έτος στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και νομίζω και μηχανάκια. δεν ισχύει μόνο για αντιπροσωπείες αλλα και γενικά για εμπόρους. Ποιος νομος το λεει αυτο ?Σε καινουργια δινουν 3-4 χροναι εγυηση .Ειναι δυνατον να δωσουν ενα χρονο σε αυτοκινητο 10ετιας ? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από Γιάννης Platano Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2171 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Το ότι είναι υποχρεωμένοι δε λέει κάτι. Κάλλιστα σου δίνει ο άλλος γραπτή εγγύηση και μετά σου αρχίζει τα μα και μου (όχι εσύ έκανες κακή χρήση, όχι το πήγες αλλού και το χάλασαν εκεί και πολλά άλλα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Τι χρονολογίας είναι το αυτοκίνητο.Ελληνικό ή ξένο.Βιβλίο σέρβις πήρατε.Είναι ενημερωμένο;;;; Τα ψαλίδια όπως αναφέρεις δεν έχουν μπίλιες , δηλαδή ρουλεμάν,λάστιχα έχουν τα οποία φθείρονται και δεν δικαιολογείται με 51.000 χιλ. να φάει ψαλίδια.Εγώ τα άλλαξα στις 235.000 χιλ. Πιθανόν έφαγε μπιλιοφόρο ή ρουλεμάν τροχού τα οποία και αυτά δε δικαιολογούνται με 51.000 χιλ. όπως και το τρύπημα του ψυγείου καλοριφέρ το οποίο λογικά έπρεπε να έχει το αρχικό ψυκτικό υγρό ακόμη και να μην έχει αλλαχτεί.Πιθανώς έχανε από κάπου συμπληρώνανε με βρύσης έπιασε πιθανόν σκουριά και έφαγε το ψυγείο καλοριφέρ. Από τα λεγόμενά σου φίλε μου (αν και δεν μας τα λες όλα) πιθανώς πήρες αμάξι με γυρισμένα χιλιόμετρα.Δυστυχώς έμπλεξες.Αν είναι παλιό μοντέλο και το πήρες 4-5 χιλιάδες ευρώ κοίτα να το μαζέψεις λίγο πριν το ξαναβγάλεις στο δρόμο. Εγώ θα σου έλεγα αρχικά να βρεις ένα αξιόπιστο συνεργείο (δεν είναι ανάγκη να είναι επίσημο και να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι) να τους εξηγήσεις ακριβώς την περίπτωση,πόσο και από που το πήρες, να του κάνει ένα γενικό έλεγχο και να σε καθοδηγήσει τι θα κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mithrid Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Καταρχας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και να εχετε υγεια και οτι επιθυμειτε!! Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζουμε απο αυτοκινητα,οποτε οπως καταλαβαινετε στρεφομαστε εις γνωσην τριτων για να αποκτησουμε σχετικη εμπειρια. Μερικα χαρακτηριστικα που ρωτησατε.Το αμαξι ειναι peugeot 206 του 2003, 1400κυβικα. Καπου ειχα διαβασει και εγω για 1ετος εγγυηση που υποχρεωνονται να δινουν αλλα δεν το βρισκω.Οποιος βρει το λινκ ας το ανεβασει παρακαλω. Τα χλμ δεν εχω καταλαβει πως μπορω να τα διαβασω.Θελει καποιο ειδικο μηχανημα? Η νομικη προστασια που εχει το ασφαλιστηριο συμβολαιο καλυπτει τετοιες περιπτωσεις ή χρειαζεται αλλου ειδους? Υποτιθεται αυτη τη βδομαδα θα το φτιαξουν.Εν τω μεταξυ το αμαξι ειναι εκει πολυ καιρο και αρχιζω να ανυσηχω...Μηπως να το περναμε απο εκει τελικα?Ειμαστε σε διλλημα πλεον Σας ευχαριστω ολους για το χρονο που διαθετετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα