Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον για να μην τα πολυλογο ...εγω προσφατα πηρα ρυζεν 1600 με stock cooler ολα πανε ρολοι χωρις προβληματα...οποτε ειπα να ψαχτω για oc σε στοck τεσπα μετα απο πολλες προσπαθιες αποτυχιας το πηγα στο νορμαλ ...οι θερμοκρασιες απο την αλλη ειναι λιγο περιεργιες εχω βαλει 1 ανεμιστηρα μπροστα καινουργιο 1 πισω και 1 στο πλαινο ολα ωραια μεχρι εκει ... oi θερμοκρασιες τωρα αυτη την στιγμη μου διχνει 35 idle αλλες φορες παει 40 αλλες 31 αλλες 28 ...

1η ερωτηση : ποσο ειναι οι σταθερες θερμοκρασιες ???

2η ερωτηση : καμια ιδεα γιατι μπορει να ανεβοκατεβενουνε οι θερμοκρασιες ετσι ευχαριστω.

hardware:

psu:550W pro plus bronze 

gpu:1050ti Gigabyte windforce

cpu:ryzen 1600 stock cooler

Mobo:GA-AB350M-HD3

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν σταθερές θερμοκρασίες... Ο επεξεργαστής μπορεί να δουλεύει έστω κάι ελάχιστα οπότε ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία του, που είναι απόλυτος φυσικό

Δημοσ.

Αν θες να ελέγξεις τις θερμοκρασίες, το κάνεις σε load κατάσταση. Ένα stress test, πχ occt, prime95. Οι θερμοκρασίες που θα δεις αν τρέξεις prime θα είναι μάλλον οι υψηλότερες που θα έβλεπες σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο σενάριο χρήσης, ωστόσο είναι ένα καλό κριτήριο αξιολόγησης overclock και θερμοκρασιών.

Για πρόγραμμα παρακολούθησης θα κοιτούσα το HWinfo.

Δημοσ.

ναι διαβασα για αυτα τα τεστ αλλα εφοσον δεν τον εχω κανει οc μεχρι να παρο καινουργιο case και ψυχτρα δεν νομιζω να χρειαζετε εαν το εχω το κανονικο του..ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δημοσ.

Και με τη στοκ μπορείς να παίξεις, μέχρι τα 3.6 μπορεί να πάει και να παραμείνει δροσερός. Παίξε με ένα καρφωτό ρεύμα, στο 1.1-1.2v πχ και δες τι συχνότητες μπορείς να πιάσεις. Σε αυτές τις τάσεις ακόμα και η stock ψύκτρα αρκεί.

Δημοσ.

Εγώ με τη stock έπαιζα καλοκαίρι 3.6-3.7 και 1.2-1.24v και τώρα είμαι άνετα 3.8 στα 1.28v. Αν τον έχεις στο αυτόματο, ειδικά με το core boost, τα κάνει αυτά τα spikes μέχρι και στα 1.4v ακόμα και σε idle καταστάσεις. Αν σε ενοχλεί βάλε καρφωτή τάση (εγώ αυτό έκανα). Για πάνω από 1.3v θα χρειαστείς άλλη ψύκτρα.

Δημοσ.

και κατι ακομα ..πριν 2 μερες εβαλα 2x8 GB Rams 3000mhz ...ολες μπικανε κανονικα αλλα μετα απο λιγο ξεκινησε ενα προβλημα...καθε φορα που ανοιγω προσπαθη να δωσει ρευμα 3-4 φορες και κανει ρεσταρτ και μετα ανοιγη ..καμια ιδεα οι λυση??? 

Δημοσ.

και κατι ακομα ..πριν 2 μερες εβαλα 2x8 GB Rams 3000mhz ...ολες μπικανε κανονικα αλλα μετα απο λιγο ξεκινησε ενα προβλημα...καθε φορα που ανοιγω προσπαθη να δωσει ρευμα 3-4 φορες και κανει ρεσταρτ και μετα ανοιγη ..καμια ιδεα οι λυση??? 

Δεν εχουν μπει σωστα οι ρυθμισεις ram απο μητρικη οποτε πρεπει να αλλαξεις μερικες παραμετρους εσυ απο το bios.

Για ελεγχο θερμοκρασιων δεν μου αρεσει το HD monitor,αρχαιο και δυσχρηστο.Πολυ καλυτερο και βολικο στις ενδειξεις του ,το aida64.

https://www.aida64.com/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενταξει το ελυσα απο οτι φεναιτε ανοιγει κανονικα τωρα ..εκανα τις μανυαλ ρυθμισεις ευχαριστω...τωρα για τους βαθμους πανε μεχρι 65 - 70 με αιδα και τo εχω στο αυτο ...ειμαι σχετικα ευχαριστημενος ...απλα καλα θα ητανε να ηξερα να κανω οc.! με της ραμ πανε 1.35V αλλοιος δεν ανοιγη κανονικα.!

oolxM.png

Επεξ/σία από SeXyMaGaS
Δημοσ.

Είναι λίγο τσιμπημένες οι θερμοκρασίες σου στην cpu και στα vrm 5-10 βαθμούς γιατί το έχεις στο auto και ανεβοκατεβαίνει το vcore από τα 1.24 στα 1.41v. Με καρφωτά ρεύματα θα είσαι μόνιμα στα 3.7-3.8 all core και με καλύτερες idle θερμοκρασίες.

Δημοσ.

πως θα το κανω αυτο που λες καρφωτο ρευμα να βαλο τα settings στο νορμαλ? οκ εβαλα τα settings σε νορμαλ και εβγαλα το core boost και το quiest and perfomance και τωρα ειναι στο 1.156..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/12/2017 στις 10:06 ΜΜ, SeXyMaGaS είπε

πως θα το κανω αυτο που λες καρφωτο ρευμα να βαλο τα settings στο νορμαλ? οκ εβαλα τα settings σε νορμαλ και εβγαλα το core boost και το quiest and perfomance και τωρα ειναι στο 1.156..

Δεν ξέρω πως είναι το UEFI στην b350 σου. Λογικά θα μπαίνει το vcore με offset και όχι με straight value. Από εκεί και πέρα η διαδικασία για το αν είσαι stable είναι trial and error. Βάζεις αρχικά γενναίο vcore και χαμηλώνεις σιγά σιγά μέχρι εκεί που σε παίρνει (τσεκάρεις με cinebench/aida/realbench κάθε φορά)  Εννοείται core performnance boost/AMD cool n quiet όλα off και αλλαγή του fan curve στη cpu (να δίνει 100% πιο νωρίς).Πχ για 3.6 (36 Multiplier) δοκίμασε για αρχή +0.1v (100 mvolts) και χαμήλωνε το κατά 10 mvolts όσο περνάς τα stress tests.

Αν σου φαίνονται όλα αυτά κινέζικα, βάλε ένα φίλο σου που δε του φαίνονται:P

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

αλλαξα κουτι γιατι το παλοιο ειχε κακο airflow τωρα που εβαλα ενα καινουργιο τις corsair το εχωσα στα 3.7ghz στο 1.3V εκανα κατι 5λεπτα - 10 λεπτα αιδα64 και το αλλο που ειπε το παλικαρι δεν εχω προβλημα τωρα...τωρα εχω 35 βαθμους idle και μαχ ποιανει 65..! ελεγα να το πειραξω λιγο παραπανω αλλα εφοσον στις 2 μερες που το εχω δεν ειδα προβληματα λεω να το αφησω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ολα μια χαρα εκανα αυτο που ειπες με τον fan curve ..28-29 βαθμους ιdle :D

Επεξ/σία από SeXyMaGaS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...