Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια δεν ειμαι ημιμαθης.αυτα που λεω δεν τα διαβασα απο βιλια του λιακοπουλου. εχω δει ρεπορταζ-ντοκυμαντερ κι εχω ρωτησει ανθρωπους που ξερουν καθηγητες κ.α.

αλλα να μου πεις ξεχασα κατι σημαντικο...οτι θα το διαβασουν "ειδικοι" στον τομεα αυτον και θα ανακαλυψουν ποσο λαθος εκανα.

Δημοσ.

Είναι τεχνολογία που αναπτύσσεται. Το οτι είναι λιγότερο αποδοτικό από το fast charging δεν λέει κάτι.

Στην πραγματικότητα η τεχνολογία αυτή έχει αναπτυχθεί απο ελάχιστα εώς καθόλου τα τελευταία 100 χρόνια και ούτε προβλέπεται να αναπτυχθεί στο μέλλον. Ο λόγος είναι οτι σκοντάφτει σε πολύ θεμελιώδεις αρχές της Φυσικής.

Για να στείλεις ακόμα και μικρά ποσά ενέργειας/ισχύος με ικανοποιητική απόδοση θα πρέπει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να σταλεί σε πολύ στενή δεσμη. Αυτό απαιτεί line of sight μεταξύ πομπού-δέκτη και πολύπλοκα και ογκώδη κεραιοσυστήματα και στις δύο πλευρές.

Και ότι μπεί αναμεσα στη δέσμη θα ψηθεί. Μία στενή δέσμη των 5 watt (αργή φόρτιση σε ενα κινητό), μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στον ανθρώπινο ιστό, αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Γενικά προσοχή με όλα αυτά τα start-up που υπόσχονται ασύρματη φόρτιση, μέχρι τώρα δέν έχω δεί κάποιο που να μήν είναι απάτη.

Δείτε και το u-beam, που υποσχόταν φόρτιση μέσω υπερήχων. Φάγανε πολλά εκατομύρια και κάνανε μια τρύπα στο νερό.

Δημοσ.

Όπως κ να έχει διαφωνώ κάθετα οριζόντια και πλαγίως ... Δεν έχουμε ανάγκη από περισσότερη ακτινοβολία ειδικα μέσα στο σπίτι μας.. Είπαμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη αλλα κάπου ωπα δηλαδή.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...