Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με access 2010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα αρχείο access που το έχω συνδέσει με ms sql server και τρέχω αρκετά queries.

Εκτελούνται πολύ γρήγορα όλα τα queries, εφόσον δεν κάνω καμία αλλαγή.

Αν κάνω μια απλή αλλαγή για παράδειγμα, αν από age>10 το κάνω age>11 εκτελώ το query και παίρνει 1 λεπτό για να εκτελεστεί!

Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Αν αλλάξεις κάτι την δεύτερη φορά που το τρέχεις είναι οκ?

Αν ναι φαντάζομαι πως παίζει κάποιο caching από πίσω με την λογική ότι θα τα ξαναχρειαστείς τα ίδια αποτελεσμάτα.

Από εκεί και πέρα για να είναι πιο γρήγορα τα query πέρα από τον καλό σχεδιασμό της βάσης κοιτάς και τα queries μήπως μπορείς να τα απλοποιήσεις και κατ επέκταση να τα κάνεις πιο γρήγορα.

Δημοσ.

Οχι ακόμη και αν τα σώσω στην νέα μορφή πάλι αργούνε.

Τα queries δουλεύαν κανονικά παλιότερα. Δεν ξέρω τι έγινε ξαφνικά.

Στην αρχική τους μορφή όπως είπα είναι πολύ γρήγορα. Μια μικρή αλλάγή να κάνω μιας τιμής και σέρνονται.

Δημοσ.

Τρέχεις τα queries Μέσω Linked tables ?   αν ναι ...εντάξει θα πάει αργααααα....αν το κάνεις μέσω pass through queries και δώσεις κατευθείαν την εντολή στον SQL θα δεις το φως το αληθινό....

Δημοσ.

Ναι linked tables, αλλά δουλεύαν κανονικά εδώ και 1-2 χρόνια τρέχοντας πολύ γρήγορα. Αλλωστε οι εγγραφές δεν είναι και πάρα πολλές, γύρω στις 20-30.000 και ο υπολογιστής που εκτελώ τα queries σχετικά ισχυρός.

Γι' αυτό μου κάνει εντύπωση που όλα τα queries σερνονται ξαφνικά.

Θα δοκιμάσω και με pass throught. Λογικά έτσι θα δουλεύει.

Δημοσ.

Έχεις ρίξει καμία ματιά στον sql server με το management studio; Να ελέγξεις τι χρόνους κάνουν τα queries και να δεις από τα execution plans που μπορεί να δημιουργείται το θέμα (π.χ. το πρόβλημα σου μπορεί να λυθεί με προσθήκη ενός index).

Αν τα queries τα τρέχεις manually έχεις πάλι πρόβλημα ή επιστρέφουν γρήγορα;

Δημοσ.

Τρέχουν κανονικά πολύ γρήγορα στον sql server απευθείας από το management studio. Θέμα της access είναι 100%.

Ισχύει σε όλα τα queries αυτό, απλά ή πολύπλοκα.

Απλά έχω ορισμένα reports σχεδιασμένα σε access με ενδιάμεσο πίνακα και δεν μπορώ να τα τρέξω τώρα σε sql χωρίς καθυστέρηση.

Δημοσ.

Ετρεξα ένα query με νέες εγγραφές στην βάση δεδομένων και έκανα αλλαγή οικονομικού έτους στην εφαρμογή με την οποία συνδέεται η access και ξαφνικά λύθηκε το πρόβλημα.

Ολα τρέχουν πλεον πολύ γρήγορα.

Ισως να είχε κάποιο κόλλημα η βάση δεδομένων....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...