Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια, πριν απο 1,5 χρονο ειχα αγορασει το εν λογω ρουτερ για να εχω ενα "σωστοτερο" ρουτερ απο των εταιριων.  

ομως πριν απο 8 μηνες αλλαξαν την γραμμη μου σε πληρως ευρυζωνικη, και μου εστειλαν νεο ρουτερ, για να συνδεσω και το σταθερο τηλεφωνο επανω. 

τωρα τι μπορω να κανω με αυτο?  μπορει να χρησιμοποιηθει αντι του εταιρικου ρουτερ?  η δεν μπορει να υποστηριξει και σταθερη γραμμη?  

• Super Moderators
Δημοσ.

ακόμα και voip router να πάρεις δεν κάνει μόνο της εταιρίας κάνει αυτο που σου εδωσαν κάνει μόνο

Στον ΟΤΕ σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο εδώ και κάμποσους μήνες. Δίνουν τους "κωδικούς" για να τους βάλεις σε δικό σου VoIP Modem/Router...

• Like 1
Δημοσ.

ακόμα και voip router να πάρεις δεν κάνει μόνο της εταιρίας κάνει αυτο που σου εδωσαν κάνει μόνο

Με την αναβάθμιση του φορουμ έρχονται και τα dislikes :) :)

• Like 1
Δημοσ.

τωρα τι μπορω να κανω με αυτο?  μπορει να χρησιμοποιηθει αντι του εταιρικου ρουτερ?  η δεν μπορει να υποστηριξει και σταθερη γραμμη?  

Η τηλεφωνία σου είναι πλέον VoIP και δεν έχει τέτοια δυνατότητα το 8970. Συνοπτικά οι λύσεις που έχεις είναι:

1. Κρατάς μόνο την συσκευή του παρόχου (Speedport), για όλα.

2. Κρατάς την συσκευή του παρόχου για τηλεφωνία και πίσω το 8970 ως απλό router. Εδώ έχεις διπλό ΝΑΤ.

3. Κρατάς την συσκευή του παρόχου για τηλεφωνία (με ενεργοποιημένη την επιλογή PPPoE Passthrough) και πίσω το 8970 ως απλό router που θα κάνει ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡ, δημιουργώντας ξεχωριστή σύνδεση.

4. Βάζεις το 8970 στην γραμμή και πίσω του το Speedport ως απλό router για να δουλεύει η τηλεφωνία.

5. Βάζεις το 8970 στην γραμμή και πίσω του οποιαδήποτε SIP συσκευή για να δουλεύει η τηλεφωνία. Προϋπόθεση να έχεις τον κωδικό της τηλεφωνίας από τον πάροχο.

Υπόψη ότι αν αύριο-μεθαύριο αναβαθμίσεις την σύνδεση σε VDSL ξεχνάς το 8970. Επιπρόσθετα αν η σύνδεση είναι από καμπινα, πάλι ξεχνάς το 8970 και ψάχνεις συσκευή συμβατή με Vectoring (G.993.5) και όχι μόνο.

Και κάτι τελευταίο. Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις κάποιες σχετικές γνώσεις, περνάς στο 8970 (ανάλογα ποιο version έχεις) το Lede/OpenWRT firmware και ανακαλύπτεις ότι η συσκευή σου από τώρα και στο εξής εκτός του ADSL δουλεύει σε VDSL αλλά και στο Vectoring.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

αρα ουσιαστικα, το ξεχναω....!!  

μαλλον θα το βαλω για πωληση, να μη μενει απραγο....!!!! 

Δημοσ.

Θέμα δικό σου είναι τι θα κάνεις. Απλά σου έγραψα τις επιλογές που έχεις και τουλάχιστον στις μισές από αυτές δεν ξοδεύεις τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ξοδευω,  αλλα μπλεκω με συνδεσεις και ρυθμισεις.  και εχω ηδη 2 ρουτερ στο δικτυο μου.  δεν θελω αλλο. 

ευχαριστω για τις πληροφοριες, παντως. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 28/12/2017 στις 4:34 ΜΜ, jkoukos είπε

Η τηλεφωνία σου είναι πλέον VoIP και δεν έχει τέτοια δυνατότητα το 8970. Συνοπτικά οι λύσεις που έχεις είναι:

1. Κρατάς μόνο την συσκευή του παρόχου (Speedport), για όλα.

2. Κρατάς την συσκευή του παρόχου για τηλεφωνία και πίσω το 8970 ως απλό router. Εδώ έχεις διπλό ΝΑΤ.

3. Κρατάς την συσκευή του παρόχου για τηλεφωνία (με ενεργοποιημένη την επιλογή PPPoE Passthrough) και πίσω το 8970 ως απλό router που θα κάνει ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡ, δημιουργώντας ξεχωριστή σύνδεση.

4. Βάζεις το 8970 στην γραμμή και πίσω του το Speedport ως απλό router για να δουλεύει η τηλεφωνία.

5. Βάζεις το 8970 στην γραμμή και πίσω του οποιαδήποτε SIP συσκευή για να δουλεύει η τηλεφωνία. Προϋπόθεση να έχεις τον κωδικό της τηλεφωνίας από τον πάροχο.

Υπόψη ότι αν αύριο-μεθαύριο αναβαθμίσεις την σύνδεση σε VDSL ξεχνάς το 8970. Επιπρόσθετα αν η σύνδεση είναι από καμπινα, πάλι ξεχνάς το 8970 και ψάχνεις συσκευή συμβατή με Vectoring (G.993.5) και όχι μόνο.

Και κάτι τελευταίο. Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις κάποιες σχετικές γνώσεις, περνάς στο 8970 (ανάλογα ποιο version έχεις) το Lede/OpenWRT firmware και ανακαλύπτεις ότι η συσκευή σου από τώρα και στο εξής εκτός του ADSL δουλεύει σε VDSL αλλά και στο Vectoring.

Να το ξανα-ανοιξω αυτο το θεμα και να ρωτησω για την 4 επιλογη? Απλα κουμπωνει το Speedport επανω στο 8970? Απο ρυθμισεις?

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξανα-ξανα-ανοιγω και εγω το θεμα λογω φρεσκιας ταλαιπωριας!
Οσο μπορουσα εμενα εκτος μεταβασης σε voip αλλα λογω αλλαγης ολης της περιοχης αναγκαστικά γυρισα και εγω.

Εχω χρονια το 8970 με το χιλιαρι μου lan και το αψογο wifi που πιανει παντου σε 100τμ χωρις repeater.
Μου εδωσαν speedport entry 2i φυσικα. Στην αρχη ειπα να το δοκιμασω, εβαλα και ενα χιλιαρι switch για τα pc & nas αλλα το τραγικο του wifi δεν παλευεται.

Μιλησα με cosmote, ζητησα καλυτερο εξοπλισμο και μου ειπαν οτι το plus το δινουν μονο σε vdsl, αλλιως για adsl οπως εγω θα εχω μηνιαια χρεωση! 😂
Μετα απο πολλα τηλεφωνα, βρηκαν speedport w724v που εχει τουλαχιστον gigabit lan και, θεωρητικα εστω, ταχυτερο wifi και περιμενω να μου το στειλουν.

Εχει νοημα να δοκιμασω το παλιοτερο w724v ή να ξαναβαλω το 8970 που ειναι δοκιμασμενο και πισω το μπρικι το entry για τηλεφωνο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 724 σε σχέση με το entry 2i είναι καλύτερο το δοκιμάζεις και βλέπεις 

Απλά δεν υποστηρίζει 2,4 και 5 ghz ταυτόχρονα είτε το ενα είτε το άλλο δεν ξέρω αν με ανβάθμιση το έφτιαξαν 

Αν δες χαρακτηριστικά δες τα εδώ

Επεξ/σία από bill2015
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη το 724 προβλεπω να μου το στελνουν του αγιου, εβαλα τελικα το 8970 και πισω του το speedport. 

Ολα καλα εκτος απο το εξης: οταν παιρνω η δεχομαι τηλεφωνημα στα 2 με 3 λεπτα κοβεται η γραμμη. Δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Αν δεν ειχα κανει κατι σωστα στη συνδεση 8970-2i δε θα ειχα γενικοτερο προβλημα και με το ιντερνετ; 

Να ειναι κατι στη συνδεσμολογια που μου ξεφυγε; Το μονο διαφορετικο που εχω απο το παλιο μου γνωριμο setup ειναι οτι το τηλεφωνικο καλωδιο παει απο τον τοιχο απευθειας στο 8970 χωρις σπλιτερ και η τηλ συσκευη παλι απευθειας στο speedport.

Καμια ιδεα γιατι ειναι πολυ εκνευριστικο το drop;

Ξεχασα να αναφερω, με το που πεφτει η γραμμη σβηνει απο το speedport το online & το telephony. Μολις κλεισω το τηλεφωνο επανερχονται και τα 2.

Επεξ/σία από actorius

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...