Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχουν όλοι καύσιμο το πετρέλαιο , και δεν καίει όσο ένα διαμέρισμα ,στο περίπου σαν να έχεις ένα ακόμα σώμα.

Ακριβή εγκατάσταση και αγορά, αλλά φτηνό στην χρήση λόγο της κύριας χρήσης του ήλιου , το καλοριφέρ μόνο όταν δεν έχει ήλιο και λειτουργείς την θέρμανση. Αν δεν λειτουργεί η θέρμανση τότε ρεύμα. Οι ημέρες που χρειάζεσαι το ρεύμα ή το καλοριφέρ είναι πολύ λίγες στην διάρκεια του έτους εκτός αν μένεις στα πολύ βόρια ή στα βουνά π.χ. στο χωριό μου. 

Σε ιδιόκτητο διαμέρισμα ή μονοκατοικία ο ηλιακός είναι αναντικατάστατος , και συνήθως απροβλημάτιστος  στην χρήση.

Δεν είμαι πωλητής ή γενικά στον χώρο .

αν δεν εχεις πετρελαιο,εχεις αεριο και δεν σε απασχολει ουτε ο ηλιακος,αφου εχεις ζεστο απο το αεριο.....οποτε ο τριπλης,χρησιμευει μονο στο πετρελαιο.και δεν καιει οσο ενα σωμα,αλλα οσο ενα διαμερισμα ,αν θελεις να εχεις ζεστο νερο στην ταρατσα.......μαλλον εισαι απο αυτους που μετραν καταναλωση στο οχημα,απο λαμπακι σε λαμπακι!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Ο θερμοστατης στο ποσο πρεπει να ειναι? Και κτ αλλο γ να του πω πχ αυτος ο aeg που συζηταμε την μια ωρα ποσο καιει σε χρημα περιπου? Ευχαριστω

Δημοσ.

αν δεν εχεις πετρελαιο,εχεις αεριο και δεν σε απασχολει ουτε ο ηλιακος,αφου εχεις ζεστο απο το αεριο.....οποτε ο τριπλης,χρησιμευει μονο στο πετρελαιο.και δεν καιει οσο ενα σωμα,αλλα οσο ενα διαμερισμα ,αν θελεις να εχεις ζεστο νερο στην ταρατσα.......μαλλον εισαι απο αυτους που μετραν καταναλωση στο οχημα,απο λαμπακι σε λαμπακι!!!!!!!!!!!!

Ξέρεις υπάρχουν και άλλα καύσιμα όπως ξύλα , πυρηνόξυλο , πέλετ , αλλά και αντλίες θερμότητας με ρεύμα  και επίσης δεν έχει παντού διαθέσιμο αέριο .

Όλα αυτά μερικές φορές συμφέρει να τα συνδέσεις με τον ηλιακό για  περιστασιακή και όχι μόνιμη χρήση , από το να κάνεις έξοδα για δεύτερη εγκατάσταση με μπόιλερ στο λεβητοστάσιο ή όποιο άλλο μέσον . Και με πετρέλαιο συμφέρει και επαναλαμβάνω ότι δεν καίει όσο ένα διαμέρισμα . Με σωστή μονωμένη εγκατάσταση και όχι σωλήνες εκτεθειμένους στην ταράτσα και αμόνωτους δεν έχεις μεγάλη κατανάλωση . Στον ηλιακό υπολογίζεις τον ήλιο πρώτα και μετά σαν εναλλακτική τις δύσκολες μέρες το ρεύμα ή το καλοριφέρ. 

Βέβαια βλέπω ότι έβγαλες το συμπέρασμά σου σχετικά με το πως μετράω εγώ καταναλώσεις και έξοδα οπότε δεν έχει και νόημα να συνεχίσουμε.  

Συμφωνώ λοιπόν με την γνώμη σου .

Έχεις δίκιο.

Δημοσ.
https://www.abenergy.gr/index.php?route=product/product&path=94_96&product_id=175 παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα ο γνωστος μ ρωταει ειναι καλος αυτος ξερει καποιος? Και κατι αλλο μερικοι λενε διπλης ενεργειας και αλλοι τριπλης τι διαφεροι και τι ειναι αυτο σας ευχαριστω πολυ
Δημοσ.

Για πέστε για ταχυθερμοσιφωνα τι παίζει,γιατί το κοιτάω για ηλιακό κ θέλει κ πολύ μανουρα κ πολύ χρήμα...

Καίει πολύ σε ρεύμα,είναι πιο οικονομικός από τον κλασσικό θερμοσίφωνα που έχω και τον ανάβω 3 φορές τη μέρα;

Φίλοι που το έχουν λένε ότι καίει τρελό ρεύμα δεν συμφέρει

Για πέστε για ταχυθερμοσιφωνα τι παίζει,γιατί το κοιτάω για ηλιακό κ θέλει κ πολύ μανουρα κ πολύ χρήμα...

Καίει πολύ σε ρεύμα,είναι πιο οικονομικός από τον κλασσικό θερμοσίφωνα που έχω και τον ανάβω 3 φορές τη μέρα;

Φίλοι που το έχουν λένε ότι καίει τρελό ρεύμα δεν συμφέρει
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μιας και δεν υπάρχει χωρος για θερμοσίφωνα εκτος απο το λεβητοστασιο σκεφτομαι να βαλω τριφασικο ταχυθερμαντηρα. Καίει τα κερατα του αλλα τουλάχιστον καιει για οσο χρειάζεται. Θεωρω πως οταν βάλω ηλιακό μελλοντικά το χειμώνα θα μου χρειάζεται λιγες μέρες αλλα και οταν χρειάζεται θα παιρνει συνηθως - εκτος οταν θα εχει ψ*κρυο - σχετικα χλιαρο νερο οποτε θα ειναι πιο αποδοτικο. Γενικα βλεπω πως και στην αμερικη ειναι της μοδας το tankless δηλαδη να μην εχεις καζανι για το νερο. Λογικα με ασφαλεια στο ρολοι 63Α το σηκωνει μια χαρα με 3φασικη 20ρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...