Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την τρομερή παρέα του Insomnia.

Τι προτείνετε για back-end σε μια angular (2+) εφαρμογή;

REST ή GraphQL ας πούμε για endpoints;

SQL ή NoSql για database;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σε ολα μου τα apps (3 σε angular και 1 σε react native) εχω node (τρεχουν με pm2) και mongodb για backend, δεν ειχα ποτε προβλημα.

REST παντα.

Ευχαριστώ πολύ!

Και φυσικά μιας και έχεις δουλέψει και τις 2 πλατφόρμες θα μπω στον πειρασμό να σε ρωτήσω αν προτιμάς angular 2+ vs react.

Δημοσ.

React σε web δεν εχω φτιαξει τιποτα, στο mobile ομως αναμεσα σε ionic 3 (angular 4) και react native φυσικα το δευτερο :).

Εχε στο νου σου οτι η Angular ειναι framework ενω η React ειναι library.

General approach:

https://stackoverflow.com/questions/148747/what-is-the-difference-between-a-framework-and-a-library

Δημοσ.

Το ξέρω και κλίνω πάντα στις opinionated καταστάσεις.

Δεν μου αρέσει το χαοτικό της πλήρους ελευθερίας.

Δημοσ.

Δεν ξερω τωρα για τα angular και τα react. Αλλα απο την ωρα που εισαι σε nodejs, θαρρω πως websocket ειναι μονοδρομος. 

Websocket ειναι fullduplex connection.

Fullduplex connection σε αναγκαζει να βγεις απο τα stateless server application. Και αν βγεις απο κει, τοτε θα δεις επιδοσεις της ταξης των χ100-χ1000.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο αφορά την βάση σου δες καλά τι έχει,ς έχεις δεδομένα με συσχετίσεις ή όχι ή και τα 2; Ίσως για το τελευτάιο και το combo NoSql/Sql να σε βολεύει.

Δε για το api το Rest σου λέει σε απλά Ελληνικά "ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ" που πολλές φορές σχεδιαστικά να μην βολεύει πχ . εάν το βλέπεις σχεδιαστικά ανά δεδομένα που θέλει ένα page και όχι οντότητες του τύπου User, Order, Βot, Photo etc etc ή το ίδιο entity θέλει manipulation πχ σε ένα page να θες metadata φωτογραφίας, σε μιά άλλη όχι και σε μία άλλ λίγο διαφορετικά πχ. το geotag να δείχνει στην χώρα και όχι στην πόλη.

Γενικά σχεδιαστικά εγώ το αντιλαμβάνομαι το Rest σαν ένα ORM με την έννοια ότι χρειάζομαι ξεκάθαρες οντότητες με την διαφορά πως δεν θα είναι 1-1 οντότητες στην βάση και οντότητες δεδομένων της εφαρμογής.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Παιδιά έχει τρέξει κανείς MongoDB σε apfs?

Αντιμετωπιζεις καποιο προβλημα; 

Εγω τη τρεχω κανα χρονο, δεν μου εχει δημιουργησει καποιο θεμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, skiabox είπε

Στα official docs λέει ότι είναι untested σε apfs για αυτό ρωτάω. 

Ο production server θα τρεχει macos? 

Εγω στο development δεν εχω αντιμετωπισει κανενα θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...