Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Το βασικό ερώτημα είναι αν... αξίζει να κάνω τα παρακάτω, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι αυτή τη στιγμή δεν περισσεύουν για νέο λαπτοπ. Πέραν της μπαταρίας είμαι πολύ ικανοποιημένος από το G510 (i7 4700mq/6Gb/1Tb). Ωστόσο το τελευταίο διάστημα σα να θερμαίνεται και ζορίζεται, ακόμη και όταν παίζω μια ταινία (κάνει αυτά τα... κολλήματα που "παγώνει" στιγμιαία ο ήχος και η εικόνα δεν κυλάει κανονικά). 

Σκεφτόμουν να βάλω έναν SSD και να αυξήσω τη RAM σε τουλάχιστον 8 (φυσικά με ένα γερό φορμάτ και ένα καλό cooling pad). 

To θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι τι RAM "φοράει" (είναι 2x3Gb;;) για να υπολογίσω το κόστος. 

Υπάρχει κάποιος που να το έχει ή να γνωρίζει τι μπορώ να κάνω και αν αξίζει; 

Ευχαριστώ πολύ. 

Καλές γιορτές! 

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια σου πολλά!

Κατέβασε και εγκατέστησε το προγραμματάκι cpu-z.

Όταν το τρέξεις θα σου δείξει πόση μνήμη ram φοράει το laptop. Επίσης όλα τα χαρακτηριστικά της μνήμης.

Θα φροντίσεις να ψάξεις μια ίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Για SSD αξιζει με τα χιλια, θα ειναι σαν να εχεις καινουριο μηχανημα.

Το θεμα ειναι ομως αν τα προβληματα που λες προερχονται απο αλλου.

• Like 1
Δημοσ.

ενα 2αρι στικ θα εχει και 1 4αρι.

Δεν υπάρχουν 3αρια στικ.

Το πάγωμα που παρατηρείς μπορεί να ευθύνεται απο προβληματικό driver μέχρι και προβληματικό δίσκο(η να θέλει ανασυγκρότηση πχ)

σίγουρα η προσθήκη ssd θα απογειώσει το σύστημα.

ΑΝ δεν χρησιμοποιείς το dvd rom, μπορείς να αγοράσεις caddy και να βάλεις τον εσωτερικό 1ΤΒ δίσκο εκει πέρα για εξτρα χώρο.

απο ssd κοίτα για samsung evo 250gb

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Το DVD όντως δεν το χρησιμοποιώ (άντε να έχω γράψει 5... mp3 CD και να έχω βάλει το Frozen Throne για να θυμάμαι τα νιάτα μου). 

Θα ξεκινήσω βήμα - βήμα βρίσκοντας τη Ram. Κάπου διάβασα ότι καλό θα ήταν να μην προσθέσω αλλά να αντικαταστήσω πλήρως το σετ (δεν έχω ιδέα πόσο αληθές είναι αυτό). 

Eίδα και βιντεάκια για τοποθέτηση SSD και δεν μου φάνηκε... πυρηνική φυσική. 

Σκεφτόμουν, ωστόσο, αν τα εργατικά είναι νορμάλ μήπως το πήγαινα στο MG Manager απ' όπου το αγόρασα, και τους ζητούσα πέρα από την τοποθέτηση να μου το καθαρίσουν και να βάλουν thermal (υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε και αυτό να μπορώ να το κάνω εγώ). 

Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινα πρωτα να βαλεις ssd και οχι μνημη, οπως ειπες με τα βιντεο δεν θα ειναι δυσκολο.

Εμενα σε dell 6ετιας  με 6gb ram (που ειχα ηδη) και samsung evo 250gb το μηχανημα πεταει.

• Like 1
Δημοσ.

Ισως τότε ξεκινήσω από αυτό (αν και αν πρόκειται για ένα +40ευρω πχ θα βάλω μαζί και τη RAM). Ρώτησα ήδη στο MG Manager ποιο το κόστος (εργατικά) και αναμένω να μου πουν. 

Το επόμενο είναι να δω αν θα "παίξω" με το Caddy στη θέση του DVD που είπε ο Χρηστάρας παραπάνω. Φοβάμαι ότι αυτό... δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. 

update: Για την τοποθέτηση SSD χρεώνουν 30 ευρώ για τη μεταφορά λογισμικού. Το Caddy πάει στα 17. 

Μου είπαν ότι τα υπόλοιπα τεχνικά είναι εύκολα (=δεν το χρεώνουν). 

Δεν θα ήταν καλύτερο ωστόσο να κάνω ένα clean install των Windows (σημ: είναι του... θείου) αφού γίνεται όλο αυτό; 

Η θα τα κάνω... μπάχαλο μόνος μου; 

Δημοσ.

Ισως τότε ξεκινήσω από αυτό (αν και αν πρόκειται για ένα +40ευρω πχ θα βάλω μαζί και τη RAM). Ρώτησα ήδη στο MG Manager ποιο το κόστος (εργατικά) και αναμένω να μου πουν. 

Το επόμενο είναι να δω αν θα "παίξω" με το Caddy στη θέση του DVD που είπε ο Χρηστάρας παραπάνω. Φοβάμαι ότι αυτό... δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. 

update: Για την τοποθέτηση SSD χρεώνουν 30 ευρώ για τη μεταφορά λογισμικού. Το Caddy πάει στα 17. 

Μου είπαν ότι τα υπόλοιπα τεχνικά είναι εύκολα (=δεν το χρεώνουν). 

Δεν θα ήταν καλύτερο ωστόσο να κάνω ένα clean install των Windows (σημ: είναι του... θείου) αφού γίνεται όλο αυτό; 

Η θα τα κάνω... μπάχαλο μόνος μου; 

Η αντιγραφη του λειτουργικου ειναι  γελοια με το λογισμικο της samsung, αλλα σιγουρα αν δεν σε νοιαζει να χαθει κατι κανε καθαρη εγκατασταση.

• Like 1
Δημοσ.

με βάση το παρακάτω βίντεο η διαδικασία για όλα ειναι πραγματικά απλή

δεν υπάρχει λόγος να τους δώσεις τα 30€ για να λύσουν 2 βιδες και να βάλουν ραμ και τον δισκο

εδώ για αντικατάσταση του δίσκου

• Like 1
Δημοσ.

Θα τραβήξω κι εγώ βίντεο όταν το κάνω για να μπει στα Fail Army! 

Σαν έρθει η ώρα θα με βοηθήσει κανείς με τα... Bios κ.λπ για να σετάρω το λειτουργικό στον SSD; 

(Αν είναι του θείου τα Windows που έχω τώρα -τα οποία αναβαθμίστηκαν επίσημα από 8.1 σε 10- τι παίζει; Ας στείλει κάποιος σε πμ)

Δημοσ.

Θα τραβήξω κι εγώ βίντεο όταν το κάνω για να μπει στα Fail Army! 

Σαν έρθει η ώρα θα με βοηθήσει κανείς με τα... Bios κ.λπ για να σετάρω το λειτουργικό στον SSD; 

(Αν είναι του θείου τα Windows που έχω τώρα -τα οποία αναβαθμίστηκαν επίσημα από 8.1 σε 10- τι παίζει; Ας στείλει κάποιος σε πμ)

τίποτα, όταν έρθει η ώρα 99% θα μπει το κλειδί που υπάρχει τώρα.

Αν δεν μπει λύσεις υπάρχουν στο νετ,στείλε μου να σε καθοδηγήσω

• Like 1
Δημοσ.
Λοιπόν, έλαβα την εξής προσφορά: 

1) Samsung 850 Evo Series, 250GB, 2.5-inch SSD, SATA III (94,51 με ΦΠΑ)

2) Service support (?) (40,32 χωρίς ΦΠΑ) - περιλαμβάνει τοποθέτηση caddy/ssd + μεταφορά του λογισμικού + καθαρισμό + ανανέωση thermal paste.

3) Delock Slim SATA 5.25-inch Installation Frame for 2.5-inch HDD (15,54 με ΦΠΑ)

και (προαιρετικά) 4) Corsair Vengeance 4GB 1600MHz DDR3 SODIMM CL9 (39 με ΦΠΑ)

Το σύνολο με ΦΠΑ είναι 199,02 κάτι που βγαίνει τελείως εκτός του μπάτζετ μου. 

Νομίζω πως ούτως ή άλλως θα πάει αργότερα η RAM (-39 ευρώ) και πάμε αισίως στα 160. 

Αν, ωστόσο, αφαιρέσω και το "service support" (όπως το λένε) που ανέρχεται στο 50άρι με ΦΠΑ καταλήγουμε στα 110. 

Μόνο που θα πρέπει να κάνω μόνος μου την ιστορία με το caddy (στο caddy θα βάλω τον SSD, σωστά; )

Πως... ακούγονται τα παραπάνω; 

Δημοσ.

99% βλέποντας τα βίντεο δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις για να κάνεις τις αλλαγές αυτές.

μεταφορά λογισμικού δεν θα χρειαστείς, η samsung δίνει λογισμικό για να σου κάνει κλώνο τον μηχανικό δίσκο στον ssd δεδομένου οτι υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος (κοινώς αν έχεις 300 γιγα πιασμένα στον μηχανικό που θα βρει χώρο να τα περάσει στον ssd)

όπως γράφτηκε και παραπάνω θα βγάλεις τον μηχανικό δίσκο και θα τοποθετήσεις εκεί τον ssd,τον μηχανικό τον τοποθετείς στο caddy.

ΠΡΟΣΟΧΗ μερικά φορητά ΔΕΝ εκκινουν αν υπάρχει σκληρός δίσκος εκει πέρα ίσως χρειαστεί να συνδέσεις τον ssd στην αρχή με usb to sata adapter για να γίνει ο κλώνος και μετά να κάνεις την αλλαγή.

Σε περίπτωση που μπορεί να εκκινήσει το δικό σου, θα πρέπει να μπεις στο bios και να αλλάξεις το boot order γιατι θα παει να ξεκινήσει λογικά απο τον ssd.

επομενο στη λίστα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ CADDY, υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΗΤΑ.

Τα παλιότερα φορητά ηθελαν 12.7mm caddy τα νεότερα 9.5mm θα πρέπει να το ψάξεις να δεις τι χωράει. Προσωπικά θα έβγαζα το κάτω καπάκι και θα αποσύνδεα το dvd rom και θα μετρούσα το ύψος του με χάρακα για να ειμαι και εγώ σίγουρος για τις διαστάσεις του.

Τελος, καλή η ραμ που θα επιλέξεις αλλά πιθανότατα ο φορητός σου φοράει μνήμες στα 1333ΜΗΖ. οπότε η 1600αρα θα πρέπει να κατέβει στην ταχύτητα αυτή για να λειτουργήσει μαζί με την άλλη. Κατέβασε το cpu-z και πόσταρε μια εικόνα στην καρτέλα spd.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...