Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα. ψαχνω μια κεραια και εχω πελαγωσει. μενω σε μονοκατοικια μεζονετα. καλωδια υπαρχουν και στους 2 οροφους. ειναι σουπερ ετοιμη η καλωδιωση απλα δεν υπαρχει κεραια. στον πανω οροφο ψιλοπιανουν τα ψηφιακα, στον κατω οροφο χανεται το σημα συνεχεια. οποτε πρεπει να βαλω κεραια πανω.

και εδω ξεκινανε οι ερωτησεις.

κεραια χωρις ενισχυτη? με ενισχυτη ενσωματωμενο? με ενισχυτη ξεχωριστα? ο ενισχυτης θελει μπριζα ρευματος? γιατι πανωψ δεν ξερω αν εχει. και βλεπω επισης και πολλα χαρακτηριστικα. υπαρχουν αλλες κεραιες για ψηφιακα, αλλες για αναλογικα? υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω? γιατι ακουω πως κατι παιζει με παρεμβολες.

σηλωνω ασχετος με το θεμα. μια καθοδηγηση θα ηταν οτι πρεπει. α και για να μην το ξεχασω, αν κρατηθει η τιμη στο εικοσαρικο, θα ηταν σουπερ. δεν εχω σκοπο να δωσω σε καμια περιπτωση πανω απο 30 ευρω. να ειστε καλα

υγ. με ενα μικρο ψαξιμο, αυτες οι 2 τι λενε? υπαρχει λογος να μην παρω πχ τη φθηνη?

https://www.powercore.gr/eikona-hxos-othones-hxeia-tileoraseis-mp3-akoustika/keraies-antennas/keraies-tileoraseon-exoterikes/%CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%9E%CE%A9%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97--%CE%A0%CE%9B%CE%95%CE%93%CE%9C%CE%91-ANT-395?sort=p.price&order=ASC

https://www.powercore.gr/eikona-hxos-othones-hxeia-tileoraseis-mp3-akoustika/keraies-antennas/keraies-tileoraseon-exoterikes/-tv-telco-uhf-141?sort=p.price&order=ASC

Επεξ/σία από burnin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ποια περιοχή μένεις , έχεις οπτική επαφή με τους αναμεταδότες ή υπάρχουν εμπόδια από άλλα κτίρια σε πολύ κοντινή απόσταση ;

Ανεβα στη ταράτσα και δες οι γείτονες τι τυπου κεραία έχουν ... αν δεις έστω και κανά δυο να έχουν σαν  την φθηνή πάρε αυτή

Αν δεν έχεις εμπόδια , πάρε την φθηνή και το πολύ πολύ να πάρεις μετά και έναν ενισχυτή αν δεν έχεις απόδοση , που δε νομίζω να έχεις πρόβλημα .

Προσανατόλισέ τη στην ίδια κατεύθυνση  με τους γείτονες και θα είσαι ΟΚ

Μπορεις να βάλεις και κάτι τέτοιο :

https://www.skroutz.gr/s/5191750/Matel-Electronics-AN-Digital.html

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.

γερακα μενω φιλε. δεν εχω τιποτα απεναντι. και η διπλανη που μενει γενικα μου λει πως δε χρειαζεται τιποτα ιδιαιτερο. αυτη ισα ισα εχει μια κεραια μικρουλα εσωτερικη και κανει μπαμ τη δουλεια της. οποτε λες, αμα παρω αυτη που προτεινεις, δε χρειαζεται καν ενισχυση ε? αμα ειναι να την παρω. σε ευχαριστω. πρωτη φορα βλεπω τετοια κεραια παντως!!!

να εισαι καλα φιλε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για κεραία εξωτερική έψαξα λίγο χθες και σήμερα (κυρίως μέσω skroutz). Έχω δει πολλά καλά σχόλια για μία κεραία της Matel, αλλά όταν βλέπω τόσες γνώμες για ένα προϊόν αμέσως προβληματίζομαι καθώς μπορεί να είναι κάτι που έγινε γνωστό μέσα από telemarketing και αυτά σπάνια βγαίνουν καλά. Το εν λόγω προϊόν είναι αυτό

https://www.skroutz.gr/s/5191750/Matel-Electronics-AN-Digital.html#reviews

Γνωρίζει κάποιος για αυτήν την κεραία;

Επεξ/σία από Anurak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.
Εχω την συγκεκριμενη κεραια στο μαγαζι που εργαζομαι. Την Δουλευω αρκετο καιρο χωρις προβληματα.
Καμια επιστροφη δεν εχω και εχω ακουσει ικανοποιητικα σχολια τοσο απο ηλεκτρολογους οσο και απο ιδιωτες.
Για μια τηλεοραση ή εστω για δυο ειναι μια χαρα, η τοποθετηση μπορει να γινει με δεματικο (περιλαμβανει η συσκευασια) στο καγκελο,σε μοναδα aircondition, αλλος την εβαλε στην μεσα μερια του δωματιου, πανω στο τζαμι της μπαλκονοπορτας. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να βλεπει τους αναμεταδοτες...

Επεξ/σία από Lshow
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Lshow, ευχαριστώ για την απάντηση. Καλή Χρονιά να έχουμε.

Επεξ/σία από Anurak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/12/2017 στις 9:03 ΜΜ, burnin είπε

γερακα μενω φιλε. δεν εχω τιποτα απεναντι. και η διπλανη που μενει γενικα μου λει πως δε χρειαζεται τιποτα ιδιαιτερο. αυτη ισα ισα εχει μια κεραια μικρουλα εσωτερικη και κανει μπαμ τη δουλεια της. οποτε λες, αμα παρω αυτη που προτεινεις, δε χρειαζεται καν ενισχυση ε? αμα ειναι να την παρω. σε ευχαριστω. πρωτη φορα βλεπω τετοια κεραια παντως!!!

να εισαι καλα φιλε

Και εγώ Γέρακα  μένω.Με εσωτερικές πιάνω μια χαρά.Μία φτηνιάρικη πάρε και θα είσαι οκ η κεραία είναι δίπλα μας.

Επεξ/σία από papoys1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, έχω αγοράσει την κεραία του θέματος matel an digital 4g και έκανα μία πρόχειρη δοκιμή μέσα στο σπίτι και έπιασε όλα τα κανάλια (κάποια κανάλια έκαναν μερικά παγώματα). Αυτή η κεραία αποδίδει καλύτερα σε εξωτερικό χώρο;;Σκέφτομαι να την τοποθετήσω επάνω στην ταράτσα για να έχει καλύτερη απολαβή. Θα χρειαστεί κάποιον ενισχυτή; (περιοχή εγκατάστασης της κεραίας: Θήβα)

Επεξ/σία από marsele
Δημοσ.
Στις 1/4/2018 στις 5:23 ΜΜ, Anurak είπε

@Lshow, ευχαριστώ για την απάντηση. Καλή Χρονιά να έχουμε.

Καλη Χρονια Φιλε, Με Υγεια...

6 ώρες πριν, marsele είπε

Αυτή η κεραία αποδίδει καλύτερα σε εξωτερικό χώρο;;Σκέφτομαι να την τοποθετήσω επάνω στην ταράτσα για να έχει καλύτερη απολαβή. Θα χρειαστεί κάποιον ενισχυτή; 

Καλησπερα.
Η κεραια ειναι για εξωτερικη χρηση. Τωρα αν θα χρειαστει ενισχυτη θα το δεις στην πραξη, αν ειναι για μια-δυο τηλεορασεις, αν η αποσταση μεχρι αυτες ειναι μικρη, αν το καλωδιο δεν ειναι ταλαιπωρημενο, αν εχουν γινει σωστες συνδεσεις, αν βλεπει τους αναμεταδοτες...
Δεν μπορει να το ξερει κανεις αυτο, Αν εχει αψογη εικονα σε σενα δεν σημαινει οτι αν την βαλουν στην διπλανη οικοδομη θα παιζει το ιδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδες για να μην τα χωνετε χοντρα εαν ειστε αθηνα τραβατε μια απο την οδο Αχιλεως στο κεντρο στο http://keraias.gr/   πειτε την περιοχη σας και θα παρετε αυτο που πρεπει ( Ηλεκτρονικος και εγκαταστατης ειμαι μην τα χωνετε σε "μαρκες" )

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.
6 hours ago, Lshow said:

αν ειναι για μια-δυο τηλεορασεις,

Η κεραία θα μπει και θα δουλεύει για μία τηλεόραση.

6 hours ago, Lshow said:

αν το καλωδιο δεν ειναι ταλαιπωρημενο

Το καλώδιο δεν προϋπάρχει στην εγκατάσταση,θα τοποθετήσω νέο καλώδιο τηλεόρασης επομένως δεν θα είναι ταλαιπωρημένο.

6 hours ago, Lshow said:

αν εχουν γινει σωστες συνδεσεις, αν βλεπει τους αναμεταδοτες

Τους αναμεταδότες θα τους βλέπει θεωρώ σίγουρα γιατί σε δοκιμή που έγινε εσωτερικά στο σπίτι βρήκε όλα τα κανάλια παίζοντας τα αρκέτα καλά

6 hours ago, Lshow said:

Τωρα αν θα χρειαστει ενισχυτη

Εαν χρειαστεί ενισχυτή τι ακριβώς τύπο ενισχυτή πρέπει να χρησιμοποιήσω.Ενισχυτή γραμμής ή ενισχύτη ιστού;; Έχω έναν ενισχυτή από μια κεραία televes που ειχα πριν κάποια χρόνια απλά δεν ξέρω εαν θα είναι συμβατός με αυτή την κεραία που έχω.Μπορεις να μου προτείνεις κάποιον;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

΄΄Καλησπερα...

Θεωρω πως θα εισαι ενταξει, αν χρειαστεις χρησιμοποιησε τον ενισχυτη με το τροφοδοτικο του,αυτο που εχεις.
Να πω πως πλεον αν σηκωσεις και ενα καλωδιο ΝΥΑ 1,5mm2 - 2,5mm2 σε περιοχη με καλη ληψη, μπορεις να πιασεις καναλια.

3 ώρες πριν, villasg είπε

παιδες για να μην τα χωνετε χοντρα εαν ειστε αθηνα τραβατε μια απο την οδο Αχιλεως στο κεντρο στο http://keraias.gr/   πειτε την περιοχη σας και θα παρετε αυτο που πρεπει ( Ηλεκτρονικος και εγκαταστατης ειμαι μην τα χωνετε σε "μαρκες" )

Οτι γραφει ο villasg, προτιμηστε συνοικιακα μαγαζια, αυτες τις συμβουλες θα ακουσετε και εκει...

Επεξ/σία από Lshow
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τεινω κι εγω προς αυτη την κεραια. Επειδη θα αλλαξω και καλωδιο, εχει σημασια να βαλω μεγαλυτερη κλαση θωρακισης? Βλεπω κατι Β, Α+ , θωρακιση απο 4g. Με απλο καλωδιακι θα κανω τη δουλεια μου, η ερωτηση μου ειναι εαν καποιο απο αυτα θα ειναι χρησιμο με την επεκταση του ασυρματου ιντερνετ, της 4g τηλεφωνιας κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/12/2017 στις 5:08 ΜΜ, Anurak είπε

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για κεραία εξωτερική έψαξα λίγο χθες και σήμερα (κυρίως μέσω skroutz). Έχω δει πολλά καλά σχόλια για μία κεραία της Matel, αλλά όταν βλέπω τόσες γνώμες για ένα προϊόν αμέσως προβληματίζομαι καθώς μπορεί να είναι κάτι που έγινε γνωστό μέσα από telemarketing και αυτά σπάνια βγαίνουν καλά. Το εν λόγω προϊόν είναι αυτό

https://www.skroutz.gr/s/5191750/Matel-Electronics-AN-Digital.html#reviews

Γνωρίζει κάποιος για αυτήν την κεραία;

Έχω 5 τεμάχια από την συγκεκριμένη 

3 σπίτι μου εδώ αθηνα και 2 στο εξοχικό.

Άψογη δουλειά κάνει. Την έχω μέσα στο σπίτι κάτω  στο  έπιπλο και παλι πιάνει καμπάνα.

Η συγκεκριμένη matel αξίζει φουλ παιδιά. Αγοραστε άφοβα. Στο 20αρικο είναι σούπερ λύση. Την βιδωνεις και τέλος.κανει άψογα την δουλειά της.

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...