Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν καμιά βδομάδα αποφάσισα να κάνω μια αναβάθμιση στο PC μου αγοράζοντας νέα κάρτα γραφικών και ένα νεό ram kit 2x4GB.

Έβγαλα την παλιά GPU και τις παλιές RAM και έβαλα τις καινούργιες στα κατάλληλα slots όπως λέει το manual της motherboard μου.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά την αναβάθμιση το PC είναι πιο αργό από ότι ήταν πριν την αναβάθμιση.
Όταν λέω αργό εννοώ ότι εκεί που bootαρε σε μισό λεπτό το πολύ(SSD) τώρα bootάρει σε 1μιση - 2 λεπτά και επίσης αργεί πολύ περισσότερο να ανοίξει απλές εφαρμογές όπως π.χ. έναν browser ή ακόμα και τον task manager.

Για το gaming θα πω ότι πέρα του ότι αργεί πολύ περισσότερο να ανοίξει ένα game , τρώει επίσης πολλά spikes περιστασιακά σε game το οποίο έπαιζε κανονικά πριν την αναβάθμιση.

Με τα πολλά βγάλε-βάλε κατάλαβα ότι το πρόβλημα προέρχεται από τις καινούργιες μου RAM.

Βλέποντας τον task manager παρατήρησα ότι ο CPU "ζορίζεται" πολύ περισσότερο με τις καινούργιες RAM δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιώ το PC ο CPU ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 10-20-30% και αν ανοίξω οτιδήποτε μπορεί να φτάσει και τα 100% για 1-2 δευτερόλεπτα.

Να τονίσω ότι έχω δοκιμάσει το PC έχοντας πάνω την καινούργια GPU και τις παλιές RAM και όλα λειτουργούν "ρολόι" και πάνε σφαίρα με τον επεξεργαστή ούτε καν να "ιδρώνει".

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν μπαίνουν πάνω οι καινούργιες RAM.

Θα τονίσω μερικά πράγματα που έχω κάνει.

Παράλληλα με την αναβάθμιση έκανα και clean install γνήσια Windows 10 64-bit.

Δοκίμασα τους παρακάτω συνδιασμούς:

1. Παλιά GPU , Παλιές RAM , Αποτέλεσμα = Γρήγορο PC
  2. Καινούργια GPU , Παλιές RAM , Αποτέλεσμα = Γρήγορο PC
  3. Παλιά GPU , Καινούργιες RAM , Αποτέλεσμα = Αργό PC
  4. Καινούργια GPU , Καινούργιες RAM , Αποτέλεσμα = Αργό PC

Εγκατέστησα όλα τα απαραίτητα drivers της motherboard και της GPU.

Δοκίμασα και clean install Windows 7 64-bit διότι τα drivers της motherboard φτάνουν μέχρι Windows 7 64 bit.

Δοκίμασα επίσης και BIOS reset αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Επίσης δοκίμασα τις RAM ενός φίλου μου (DDR3 8GB(2x4)) με το ίδιο αργό αποτέλεσμα.

Επίσης δοκίμασα τις καινούργιες μου RAM στο PC του φίλου μου και δούλευαν κανονικά.

Τα specs μου μετά την αναβάθμιση είναι τα παρακάτω.

CPU : Intel Core i7-920 @2.67GHz

MOBO : ECS X58B-A2

RAM : HyperX Fury Blue 8GB(2x4GB) DDR3-1333MHz

GPU : Gigabyte Radeon RX560 OC 4GB

PSU : COOLERMASTER 600W SILENT PRO

SSD : Kingston SSDNow V300 240GB

BIOS

Brand : American Megatrends Inc.

Version : 080015

Date : 07/06/2009

Παλιά GPU : Twintech nVidia GeForce GT 430 2GB

Παλιά RAM : OCZ Platinum DDR3 3GB(3x1GB)

Επίσης επισυνάπτω εικόνες από το CPU-Z των παλιών και νέων RAM.

Το σύστημα μου βάση των specs του θα έπρεπε να υποστηρίζει αυτές τις RAM.

Τι κάνω λάθος ;Μήπως το BIOS θέλει κάποια ρύθμιση ; Μήπως τελικά πρέπει να αλλάξω την MOBO μου;

post-445768-0-22494400-1514325226_thumb.png

post-445768-0-04102600-1514325234_thumb.png

Δημοσ.

Μπορεί να φταίει ο συγχρονισμός των ram. Με αποτέλεσμα να μην συχρονίζονται με τον επεξεργαστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...