Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε ένα δίλημμα και θα ήθελα λίγο τις αντικειμενικές απόψεις σας.

Έχω ένα σύστημα το οποίο χτίστηκε πριν από λίγους μήνες και διαθέτει ένα Pentium G4560 με 8GB Ram DDR4 2400 CL14, GPU RX460 4GB της Gigabyte και τροφοδοτικό της Corsair 450 Watt. Επίσης μητρική με chipset B250.

Τώρα το δίλημμα μου. Σκεφτόμουν να κάνω αναβάθμιση σε i5 7500 ή i7 7700 αν τραβήξω το Budget μου. Ο πρώτος παίζει στα 190€ και ο δεύτερος στα 280+€ αλλά σκέφτηκα μήπως πήγαινα αντί για τον i7 σε combo Ryzen 5 1600 που παίζει στα 200€ και 80+€ μητρική AB350m. (Υπόψη θέλω micro atx μητρική).

Η χρήση που κάνω πέρα από την καθημερινή γραφείου αλλά μένει σχεδόν πάντα ανοιχτός, παιχνίδια από ελάχιστα έως καθόλου και από εκεί και πέρα λίγο illustrator και λίγο Sony Vegas (λίγο παραπάνω το δεύτερο).

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, τι να κάνω? Να πάρω τον i5 που λογικά θα δω διαφορά και να πάω σε Ryzen 2000 series το ‘18 με νέο σύστημα ή να πάρω τώρα έναν i7 7700 ή το combo Ryzen? Έχουν τόσο χαοτικές διάφορες σε σύγκριση πάντα με τον i5 που αποτελούσε αρχικά την πρώτη μου επιλογή?

Τέλος, σχεδόν ποτέ δεν πουλώ παλιότερα PC Parts γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεμείνεις.

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων παιδιά και Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα!

Δημοσ.

Καλησπερα.

Χωρις αγχος οταν πετυχεις καλη τιμη σε μεταχειρισμενο i5 η i7 τον χτυπας. Ryzen θα βγουν σε λιγους μηνες νεοτεροι. Μεινε σε kaby απο μενα με λυση μεταχειρισμενου.

Δημοσ.

Καλησπερα.

Χωρις αγχος οταν πετυχεις καλη τιμη σε μεταχειρισμενο i5 η i7 τον χτυπας. Ryzen θα βγουν σε λιγους μηνες νεοτεροι. Μεινε σε kaby απο μενα με λυση μεταχειρισμενου.

Σε ευχαριστώ φίλε για την απάντηση.

Δημοσ.

Δεν εγκαθιστάς αρχικά το openhardwaremonitor  να το ανοίγεις με το που ανοιγεις το pc και να ελέγξεις όταν το κλείνεις, τι cpu και τι ram max use έχεις ;;; Υποψιάζομαι ότι μεγαλύτερο πρόβλημα πρέπει να έχεις με έλλειψη ram . Με άλλα 8gb θα πήγαιναν όλα καλύτερα.

Σχετικά με την τακτική να μην πουλάς τα παλιά. Είχα φυλάξει κι εγώ κάποτε έναν pentium 233 MMX , έναν amd 486dx4 100 , έναν pentium 3 ...   αλλά δεν μου χρειάστηκαν ποτέ και μάλλον θα τους πετάξω για να ελευθερώσω το χώρο που πιάνουν στο ντουλάπι ...

Δημοσ.

Δεν εγκαθιστάς αρχικά το openhardwaremonitor  να το ανοίγεις με το που ανοιγεις το pc και να ελέγξεις όταν το κλείνεις, τι cpu και τι ram max use έχεις ;;; Υποψιάζομαι ότι μεγαλύτερο πρόβλημα πρέπει να έχεις με έλλειψη ram . Με άλλα 8gb θα πήγαιναν όλα καλύτερα.

Σχετικά με την τακτική να μην πουλάς τα παλιά. Είχα φυλάξει κι εγώ κάποτε έναν pentium 233 MMX , έναν amd 486dx4 100 , έναν pentium 3 ...   αλλά δεν μου χρειάστηκαν ποτέ και μάλλον θα τους πετάξω για να ελευθερώσω το χώρο που πιάνουν στο ντουλάπι ...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την έννοια ότι δεν παρατηρώ πουθενά κολλήματα. Από την άλλη θα ήθελα το Rendering ενός 30 λεπτών βίντεο να το κάνω σε μισή ώρα ή τρία τέταρτα από μιάμιση ή δύο ώρες που κάνω τώρα. Όσον αφορά την RAM είχα πάρει την Corsair Vengeance 8GB DDR 4 2400Mhz και σκόπευα να βάλω άλλα τουλάχιστον 8GB αλλά είδα τις τιμές να εκτοξεύονται στο Θεό. Πριν λίγους μήνες 70 κάτι € είχα δώσει και τώρα παίζει στα 110€ αλλά ναι σκοπεύω να αναβαθμίσω και RAM μόλις εξομαλυνθούν οι τιμές ξανά.

Στη τελευταία σειρά σου δεν έχεις άδικο. Αν δεν έβρισκα χρήση π.χ. με τον G4560 με μία φτηνή H110 να κάνω ένα PCάκι για τη γυναίκα ίσως να τα έδινα στις αγγελίες.

Δημοσ.

O 1600 ειναι πιο γρηγορος του 7700k στο sony vegas. Ο i5 δεν ειναι καν κοντα. Δεν ξερω ποσο editing κανεις, αλλα το πιο αργο rendering που καταφερα να κανω με πηρε 1:1, δηλαδη για καθε λεπτο video ηθελε 1 λεπτο render με τον 1600. 

• Like 1
Δημοσ.

O 1600 ειναι πιο γρηγορος του 7700k στο sony vegas. Ο i5 δεν ειναι καν κοντα. Δεν ξερω ποσο editing κανεις, αλλα το πιο αργο rendering που καταφερα να κανω με πηρε 1:1, δηλαδη για καθε λεπτο video ηθελε 1 λεπτο render με τον 1600.

Τόσο καλός ο 1600? Μπράβο πραγματικά αλλάζει τα δεδομένα στο κεφάλι μου τότε και προβληματίζομαι μεν αλλά αποκτώ πιο καθαρή εικόνα. Όσον αφορά τους Ryzen σειρά 2000 γιατί δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τα τεκταινόμενα, είναι να βγούνε στα κοντά? Έκανα μια αναζήτησή Google αλλά μερικοί έγραφαν και για Φεβρουάριο του 2018 ακόμα. Έχει βγει κάπου ποτέ βγαίνουν οι 7 ή 5?

Δημοσ.

Kαπου σου δειχνει και για sony vegas μεταξυ αλλων.

Γενικα για τετοιες δουλειες οι ryzen δεν εχουν αντιπαλο, αλλα μιας και διαθετεις ηδη mobo δεν ξερω ποσο σε συμφερει να αλλαξεις πλατφορμα. Αν βρεις εναν μεταχειρισμενο 7700k κατω απο 250€ ισως αξιζει, αν και θα εχεις χειροτερες επιδοσεις δεν θα χρειαστει να αλλαξεις την motherboard. 
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα ,είμαι σχεδόν σε παρόμοιο δίλλημα και ίδιες απαιτήσεις με τον topic starter και έχω το ίδιο ακριβώς hardware με διαφορά στην μητρική που έχω h110 chipset. Eγώ έχω σκεφτεί να κάνω την αναβάθμιση μητρικής - cpu σε Z370 - I3 8100 με κόστος 240 ευρώ πουλώντας ταυτόχρονα τα παλια μητρική και cpu στα 100. Αξίζει ή καλύτερα ι5-ι7 kaby lake ;

Δημοσ.

Καλησπέρα ,είμαι σχεδόν σε παρόμοιο δίλλημα και ίδιες απαιτήσεις με τον topic starter και έχω το ίδιο ακριβώς hardware με διαφορά στην μητρική που έχω h110 chipset. Eγώ έχω σκεφτεί να κάνω την αναβάθμιση μητρικής - cpu σε Z370 - I3 8100 με κόστος 240 ευρώ πουλώντας ταυτόχρονα τα παλια μητρική και cpu στα 100. Αξίζει ή καλύτερα ι5-ι7 kaby lake ;

Με κρατάει επίσης το θέμα ότι αν πάω σε Ryzen τώρα θα αρχίσω να σκέφτομαι ότι τι καλά να είχα και Ram στα 3200Mhz που οι Ryzen διαβάζω ότι εκμεταλεύονται και πάει λέγοντας. Οπότε σκέφτομαι επίσης από το νέο έτος να χτίσω ένα καινούριο σύστημα με Ryzen σειράς 2000. Στη δική μας περίπτωση θεωρώ ότι ένας i5 θα μας δώσει διαφορά σίγουρα από τον G4560 και πόσο μάλιστα ένας i7 7700.

Δημοσ.

Με κρατάει επίσης το θέμα ότι αν πάω σε Ryzen τώρα θα αρχίσω να σκέφτομαι ότι τι καλά να είχα και Ram στα 3200Mhz που οι Ryzen διαβάζω ότι εκμεταλεύονται και πάει λέγοντας. Οπότε σκέφτομαι επίσης από το νέο έτος να χτίσω ένα καινούριο σύστημα με Ryzen σειράς 2000. Στη δική μας περίπτωση θεωρώ ότι ένας i5 θα μας δώσει διαφορά σίγουρα από τον G4560 και πόσο μάλιστα ένας i7 7700.

γ μενα δες και τον ι7 6700 που ειναι αρκετα καλος και θα σ ελεγα να τον τσιμπήσεις αν τον βρεις σε καλή τιμή .μεσα απο το site και αν βρεις και aλλη μια 8αρα σε καλη τιμη μεσα απ το σιτε ua eisai αρχοντας

• Like 1
Δημοσ.

Με τον i7 7700 καινούργιο στα 283 ευρώ , καλή τιμή για τον i7 6700 θα ήταν κάτω από 230 ευρώ. 

Το ότι σήμερα έχει καινούργιος ο i7 6700 290 ευρώ, δηλαδή 7 ευρώ παραπάνω από τον i7 7700 , δεν έχει καμία σημασία,

αφού θα είναι κρετίνος αν πάει να τον αγοράσει κάποιος , ακριβότερα από τον 7700. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...