Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά! Θα ήθελα τις συμβουλές σας για το παρακάτω θέμα

Μένω πορτο ράφτη. Είμαι σε σημείο αρκετά μακρυά από dslam πάνω από 3.5 4 χλμ .

Έχει τοποθετηθεί καμπίνα Vdsl όπου είναι καλωδιακά περίπου 1800 μέτρα από εμένα .

Το ρουτερ με το που μεταφέρθηκα από VODAFONE έπιανε 3.5 4 Mbps. Δήλωσα βλάβη και επειδή ήξερα ότι έχει ενεργοποιηθεί η καμπίνα ζήτησα και Vdsl όπου από μέσα στο τεχνικό μου είπαν ότι μπορώ να πάρω έως 30mbps. Μέχρι πριν συνδεθώ σε Vdsl το ρουτερ έγραφε άπειρα FEC. Μέχρι να συνδεθώ Vdsl τους ζήτησα fast path όπου ενώ έχω μεγάλη απόσταση και δεν το περίμενα το ρουτερ συγχρονισε περίπου στα ίδια Mbps αλλά με τρομερό ping και 0 σφάλματα στο ρουτερ όσες ώρες και αν ήταν online.

Μόλις με συνέδεσαν Vdsl από τα 4mbps πήγα στα 6 με interleaved και πολλά σφάλματα πάλι στο ρουτερ. (Πρόβλημα σε απλό browsing με μεγάλο lag) Και προφανώς εκεί δηλώθηκε βλάβη.

Είναι η πρώτη φορά που τεχνικοί ΟΤΕ ασχολήθηκαν τόσο πολύ με δικό μου θέμα και πραγματικά δεν το περίμενα! Έδωσαν βλάβη για να αλλάξει και υπόγειο καλώδιο και εναέριο κάποια μέτρα διστυχως ότι και αν έκαναν καταλήξαμε στο ότι όταν με έβαζαν σε Vdsl προφίλ αυτόματα με έριχνε σε Adsl και αυτό γινόταν γιατί: στο box που συνδέομαι γίνεται το εξής. με υπόγειο καλώδιο οπτική ίνα έρχεται από την καμπίνα μέχρι το box στα 30mbps . Από εκεί και πέρα στην επόμενη απόσταση ερχεται σήμα με 20mbps και σε εμένα φτάνει τα 10mbs. Όποτε πλέον παίζω περίπου 10mbps σε adsl .

Όταν με γύρισαν Adsl από Vdsl με έβαλαν interleaved και παρόλο που είχαν αλλάξει όλα τΑ καλώδια κτλ ειχα πολλά σφάλματα στο ρουτερ και ας είχα 10mbps. Έκανα το πείραμα να τους ζητήσω fast path όπου βελτιώθηκε και πάλι η γραμμή με 0 σφάλματα και χωρίς θέματα!

Θα είχε νόημα αν ξανά ζήταγα Vdsl με fast path? Γιατί αυτό δεν νομίζω ότι το δοκίμασαν!

Να σημειώσω ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μπει καμπίνα Κοντα μου! Επίσης ακόμα και αν αναβαθμιστεί η καμπίνα μελλοντικά πάλι δεν θα πιάνω τίποτα. Λόγω απόσταση μειώνεται εκθετικά το τι πιάνω.

Δημοσ.

Στο fast path ειναι φυσικο να εχεις FEC errors (διορθωμενα σφαλαματα...χωρις ιδιαιτερη σημασια) μηδεν, γιατι απλα βγαινει εκτος λειτουργιας η διορθωση γραμμης. Τα σοβαρα σφαλματα που δημιουργουν προβλημα ειναι τα CRC, και αυτα συνηθως στο fast path ανεβαινουν. Υστερα παλι εχει σημασια το "ποσα" πολλα σφαλματα εχεις, και ακομα μεγαλυτερη αν και ποσο αυτα επηρεαζουν την γραμμη σου (αποσυνδεσεις, κ.λ)...

Δημοσ.

το fast path κανει την γραμμη να συγχρονιζει λιγοτερο με μικροτερο ping μεν αλλα βγαζει εκτος οποια διορθωση αφαλματων για να πετυχει το καλυτερο ping.οποτε δεν βοηθαει οπως καταλαβαινεις.

επισης δεν σου αλλαξαν καλωδιο.σου αλλαξαν ζευγαρι απο το καλωδιο που ειναι πολυζευγο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...