Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Και το 16:9 είναι πλέον για λίγους και παλιούς νοσταλγούς του παρελθόντος.

Σε ποιο παράλληλο σύμπαν?

• Like 3
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ολα εχουν να κανουν με την χρηση και τι ρυθμησεις που κανεις πανω σε αυτη... εχω την 55b7v ως πισι μονιτορ και δεν εχω το παραμικρο burn in γιατι; γιατι ξερω τι πρεπει να κανω η αλλιως πως να την μεταχειριστω!

Και εγώ αυτή έχω. Δεν θα μπορούσα να την έχω για monitor γιατί κάνω πολύ desktop δουλειά εκτος από video/gaming. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γλιτωνα το burn in εκεί. Το pixel shifting δεν κάνει και θαύματα.

Δημοσ.

Ερώτηση ισχυει τελικά ή ειναι φήμη μιας και την εχεις το 4k@120Hz με forced 4:2:0 ;

Ξέρω ότι παίζει 1080@120, για το 4k δεν το ήξερα. Πως κάνεις force το 4:2:0; ξέρω ότι κανεις force το 4:4:4 κάνοντας rename το HDMI input σε PC.
Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς το CRU τοτε μπορεις να φτιάξεις μια custom ανάλυση που χρησιμοποιεί 4:2:0 και να δοκιμάσεις σαν chroma subsampling, αλλιως σε αφηνει να ενεργοποιηθεί το YCbCr στο nvidia CP; Δεν ξερω μήπως θελει καποιο driver hack για να πειραξεις edid.. Αν δεν την πάρω στα χέρια μου δεν μπορω να δοκιμάσω μακαρι να φτανει το bandwidth με HDMI 2.0 παντως οπως παλιότερα και να ειναι αλήθεια αυτα που γραψανε, πoυ με HDMI 1.4 και χαμηλο chroma subsampling πςρνουσες 4k@60Hz. Αν βρεις κάτι στείλε ενα pm thanx! ;)

Δημοσ.

Και εγώ αυτή έχω. Δεν θα μπορούσα να την έχω για monitor γιατί κάνω πολύ desktop δουλειά εκτος από video/gaming. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γλιτωνα το burn in εκεί. Το pixel shifting δεν κάνει και θαύματα.

μειωνεις ολεντ λαιτ και κοντραστ στο 0 απλα πραγματα δοκιμασε το και θα δεις

Δημοσ.

αυτο μας ελειπε να καθομαστε να προσεχουμε τι χρηση κανουμε..

προσωπικα εχω κινητο oled και ενω δεν ειναι ενος χρονου αμα κατσω να παρατηρησω σε ομοιομορφη οθονη (πχ γαλαζιο) μπορω με σχετικη δυσκολια να παρατηρησω burn in στα κουμπια (νομιζω βλεπω και τη μπαρα)

οποτε δεν ειναι και δραματικη η κατασταση, αλλα δεν παυει να ειναι ελλατωμα της τεχνολογιας και ΟΧΙ του χρηστη

ισως ναι ισως οχι καμια τβ δεν ειναι τελεια μα καμια... οσο για τις ολεντ δεν ειναι ουτε και αυτες το θεμα ειναι πως εχουν αλλα καλα σε σχεση με τις led και led εχουν αλα καλα σε σχεση με τις oled το τελειο δεν θα βγει γιατι τοτε θα το περνουμε και δεν θα κανουμε αλλαγες που σημαινει στασιμη αγορα....think about it..

Δημοσ.

Θα αρκεστώ στα 60 και σταθερά εξάλλου για να παίζεις 240 FPS θες και ένα pc των 10 χιλιάδων η να παίζεις counter που έχει χαμηλά γραφικά .

Αυτες οι οθονες προς το παρον απευθύνονται σε competitive csgo/ow players που χτυπανε >240fps ευκολα. Ειναι niche η χρηση τους απλα υπαρχουν τα διαθέσιμα panels προφανως και οι εταιρείες θελουν να τα μαρκεταρουν  με την γενική ταμπέλα του "gaming" 

Εγω που γενικα παιζω τετοια παιχνιδια πηρα την zowie 240hz την κρατησα 1 μηνα και την εστειλα πισω, η διαφορα σε σχεση με τα 144hz ηταν πραγματικά ελάχιστη, βασικα μετα απο 3-4 μερες δεν την καταλαβαινα καν πλέον. :P 

Η διαφορα 60>120hz ειναι χαοτικη, απο κει και περα παιζεις με diminishing returns, οκ αν εχει 240hz ειναι bonus καλο αλλα στην επομενη που θα παρω πρωτα θα κοιτάξω αναλυση/gsync/freesync/panel/features κτλπ πριν αγοράσω και οχι τα hz εφοσον τα 144 ειναι υπερ-αρκετα ακομα και για high level pros..

Δημοσ.

Ήθελα να 'ξερα;

Αν βάλεις κόσμο να παίξει πρώτα σε 120Hz monitor και έπειτα σε 240Hz χωρίς να ξέρουν ποιό είναι ποιό(τυφλό τεστ) θα καταλάβουν αξιόπιστα τη διαφορά; Θα υπάρξει στατιστικά αξιόπιστη βελτίωση στο σκορ τους;

Από κει πρέπει να ξεκινήσουμε πιστεύω.

Δημοσ.

Ήθελα να 'ξερα;

Αν βάλεις κόσμο να παίξει πρώτα σε 120Hz monitor και έπειτα σε 240Hz χωρίς να ξέρουν ποιό είναι ποιό(τυφλό τεστ) θα καταλάβουν αξιόπιστα τη διαφορά; Θα υπάρξει στατιστικά αξιόπιστη βελτίωση στο σκορ τους;

Από κει πρέπει να ξεκινήσουμε πιστεύω.

Ναι και ίσως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...