Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν φτάσει η τεχνολογία OLED στα pc monitors τότε θα πάρω μία, μέχρι τότε γιοκ, δεν αντέχεται το low contrast ratio, το ips glow effect, τα μικρά viewing angles, τα non-uniform και cloudy blacks, η χαμηλή φωτεινότητα, το backlight bleed κτλ κτλ. Μου πετάς εκεί ένα 240hrz και σιγά τα λάχανα. Η lg καλά θα κάνει αφού διαθέτει την αποκλειστικότητα και τεχνογνωσία στις oled οθόνες να αρχίσει να τις παράγει σε μικρές ίντσες. Αλλά θα μου πείς περίμενε, τόσα tn,ips και mva panels ποιός θα τα πάρει?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δηλαδη color banding σε fullhd α πολυ ωραια! α ξεχασα ειναι gaming που σημενει δινεις λεφτα μονο για αυτο....ελα ομως που ολοιδεν το βλεπουν ετσι...

Δημοσ.

Όταν φτάσει η τεχνολογία OLED στα pc monitors τότε θα πάρω μία, μέχρι τότε γιοκ, δεν αντέχεται το low contrast ratio, το ips glow effect, τα μικρά viewing angles, τα non-uniform και cloudy blacks, η χαμηλή φωτεινότητα, το backlight bleed κτλ κτλ. Μου πετάς εκεί ένα 240hrz και σιγά τα λάχανα. Η lg καλά θα κάνει αφού διαθέτει την αποκλειστικότητα και τεχνογνωσία στις oled οθόνες να αρχίσει να τις παράγει σε μικρές ίντσες. Αλλά θα μου πείς περίμενε, τόσα tn,ips και mva panels ποιός θα τα πάρει?

μια 27' 4k oled με καλιμπραρισμα να δειχνει σοστα τα χρωματα (οχι σαν κινιτα βλ samsung)

θα κανει οσο ολο το pc x2

Δημοσ.

μια 27' 4k oled με καλιμπραρισμα να δειχνει σοστα τα χρωματα (οχι σαν κινιτα βλ samsung)

θα κανει οσο ολο το pc x2

Οι 55" έχουν πέσει στα 1500 ευρώ, φετινά μοντέλα. Απλά πιστεύω θα δημιουργούσε πολυ εσωτερικό ανταγωνισμό. Και επίσης οι oled δεν είναι ακόμη για ΤΟΣΟ στάσιμες εικόνες όπως η επιφάνεια desktop ενός PC που έχει μόνιμα στοιχεία όπως taskabar.

• Like 1
Δημοσ.

Οι 55" έχουν πέσει στα 1500 ευρώ, φετινά μοντέλα. Απλά πιστεύω θα δημιουργούσε πολυ εσωτερικό ανταγωνισμό. Και επίσης οι oled δεν είναι ακόμη για ΤΟΣΟ στάσιμες εικόνες όπως η επιφάνεια desktop ενός PC που έχει μόνιμα στοιχεία όπως taskabar.

Θα σας πω σε λιγες μερες.. :D

120Hz@1080p(ψιλοuseless αλλα καλο να υπαρχει) και 120Hz@4k με 4:2:0 !!! To τελευταιο το σκεφτομαι και ψιλο-υγρανθηκα :D

Μεσο input lag 21ms.. Nuff said.. Αν με καλυπτει η τωρινη ΤV για ποσα games, αυτη θεωρω οτι θα εχει το wow factor που ενοιωσα 3μιση χρονια πριν οταν πρωτοεπαιξα σε 4k TV στο pc και επαθα πλακα με την διαυγεια σε τοσες ιντσες γιατι απλα παιζεις σε pc οχι σε κονσολα..

Ναι πολλα τα Hz σε μονιτορ, ναι gsync/freesync, ναι παει περιπατο το ppi σε τηλεοραση αλλα πλεον με την αναλυση και την εξελιξη των tv panels εχω κολλησει ασχημα με τις TV παλιοτερα ουτε να το σκεφτω δεν ηθελα..

Και τα υπολοιπα games και desktop δουλεια στο μονιτορ..Ακομη και το 34αρι μικρο φαινεται πλεον :D

Γνωμη μου ειναι οτι ειδικα με τον ερχομο του HDMI 2.1 με οτι αυτο συνεπαγεται και ενα καλο OLED panel και καλυτερευση ακομη του input lag, πλεον θα θολωσουν ακομη περισσοτερο τα ορια μεταξυ monitor/tv..

Ισως απλα να "γερναω" και να γινομαι πιο ανεκτικος ποιος ξερει; :D

Δημοσ.

ολα εχουν να κανουν με την χρηση και τι ρυθμησεις που κανεις πανω σε αυτη... εχω την 55b7v ως πισι μονιτορ και δεν εχω το παραμικρο burn in γιατι; γιατι ξερω τι πρεπει να κανω η αλλιως πως να την μεταχειριστω!

• Like 1
Δημοσ.

ολα εχουν να κανουν με την χρηση και τι ρυθμησεις που κανεις πανω σε αυτη... εχω την 55b7v ως πισι μονιτορ και δεν εχω το παραμικρο burn in γιατι; γιατι ξερω τι πρεπει να κανω η αλλιως πως να την μεταχειριστω!

αυτο μας ελειπε να καθομαστε να προσεχουμε τι χρηση κανουμε..

προσωπικα εχω κινητο oled και ενω δεν ειναι ενος χρονου αμα κατσω να παρατηρησω σε ομοιομορφη οθονη (πχ γαλαζιο) μπορω με σχετικη δυσκολια να παρατηρησω burn in στα κουμπια (νομιζω βλεπω και τη μπαρα)

οποτε δεν ειναι και δραματικη η κατασταση, αλλα δεν παυει να ειναι ελλατωμα της τεχνολογιας και ΟΧΙ του χρηστη

Δημοσ.

Εγω παντως burn in σε τοσα κινητά με oled οθονη δεν ειχα ποτε. Προσωρινο image retention ναι.. Υπάρχει ειναι εφικτο προβλημα αλλα σε πάρα πολύ μικρότερο βαθμό πλεον στατιστικά σε ολα τα πανελ. Για αυτο το IQ που βλέπω παντως σε oled αξιζει και παραξιζει imho.. Αν συνηθισεις σε oled οθόνη μετα πολυ δυσκολα επιστρεφεις σε lcd/led

Υπάρχει επιπρόσθετα λογισμικό στις tv πλεον που βοηθά να αποφευχθεί το burn in just in case.. Και καλο θα ειναι να χρησιμοποιείται σαν desktop οσο λιγότερο γίνεται για να αποφύγεις τυχόν θεματα

Δημοσ.

Και το 16:9 είναι πλέον για λίγους και παλιούς νοσταλγούς του παρελθόντος.

Και τα 240Hz υπερβολή που θέλει μεγάλες θυσίες στα γραφικά για να έχει κάποιος αυτά τα fps ΟΎΤΕ μια 1080ΤΙ δεν μπορεί να παίζει πάνω από 100 σε καινούργια παιχνίδια maxed out.

Δημοσ.

Και το 16:9 είναι πλέον για λίγους και παλιούς νοσταλγούς του παρελθόντος.

Και τα 240Hz υπερβολή που θέλει μεγάλες θυσίες στα γραφικά για να έχει κάποιος αυτά τα fps ΟΎΤΕ μια 1080ΤΙ δεν μπορεί να παίζει πάνω από 100 σε καινούργια παιχνίδια maxed out.

1080p ειναι το μονιτορ, αρα μπορει
  • Like 1
Δημοσ.

Το 16:9 για νοσταλγους; Με την συντριπτική πλειοψηφία των tv και των μονιτορ;

Παιδια άλλο τα Hz και αλλο τα προτυπα και σαφέστατα υπάρχει μεγάλη χρησιμότητα στα πολλα Hz για πολλους gamers.. Με ενα σύγχρονο επεξεργαστή και τοπ καρτα γραφικων παντα και τις καταλληλες υποχωρησεις σε ρυθμισεις. Άλλωστε ενας gamer σε τετοια παιχνιδια καποιες φορες ριχνει σκοπιμα και ρυθμισεις. Το 21:9 παροτι πολυ ωραιο για gamingκαι αυτο ειναι ακομη σε νηπιακο σταδιο σαν υποστήριξη, το 16:9 καθεστως και δεν βλεπω να πηγαινει πουθενα συντομα..

• Like 3
Δημοσ.

μια τηλεοραση που εχει 600ΗΖ η και παραπανω δεν κανει οτι και μια τετοια οθονη; ειναι κατι διαφορετικο και το αναφερουν στα χαρακτηριστικα των μονιτορ; εχω ενα προτζεκτορα και ενα μπλου ρει που εχουν επιλογη για 24ΗΖ για καλυτερη αποδοση, αυτο ειναι αλλο; αν ξερει καποιοσ ας με διαφωτισει.

Με λίγα λόγια. Μία τηλεόραση που παίζει πάνω από 60Hz (πχ 600Hz) το κάνει μέσω software και όχι native όπως το monitor. Αυτό σημαίνει ότι τραβάει την εικόνα, την επεξεργάζεται και προσθέτει ψεύτικα ή διπλά frames ανάμεσα στα πραγματικά frames του video. Αυτό σε γενικές γραμμές είναι καλό σε video αλλά, σε gaming αυξάνει πάρα πολύ το latency με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτό που λέμε input lag, δηλαδή άλλα βλέπεις στην οθόνη και άλλα γίνονται πραγματικά, λόγο καθυστέρησης της εικόνας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο video που έκανε post ο d4ydr33m3r ή εδώ

https://youtu.be/KTY9uDD0x14

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...