Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεία στα παιδιά του φόρουμ.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα power line (αυτό για την ακρίβεια) για να συνδέσω με ethernet το tv box μου γιατί διαπίστωσα ότι με το wifi χάνει σε ταχύτητα και κολλάνε streaming video.

Καθότι δεν έχω ξανασχοληθεί με power line, η ερώτησή μου είναι ότι πομπός (και αντίστοιχα δέκτης) είναι το ένα από τα δύο "πριζάκια" μόνο ή και τα 2 μπορούν να κάνουν την δουλεία εναλλάξ ανάλογα σε ποιο συνέδεσες τον router;

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;

Δημοσ.

τα powerlines μιλανε μεταξύ τους και οποιο εχει "internet" το δίνει στα άλλα. Αρα στο συγκεκριμενο κιτ και τα δυο μπορους να ειναι "πομποι Internet"

• Like 1
Δημοσ.

καλημεραααα καλες γιορτες σε ολους, θα θελα να κανω την εξης ερωτηση.....εχω ιντερνετ (24mbs wind , sτον αγ.δημητριο ) και πιανω 6-8 mbs, τους εκανα συνεχεια παραπωνα , μεχρι που μου ειπαν να βαλω vdsl στα 35 ευρω τον μηνα...και μου ειπε τεχνικος τουσ οτι παρεχετε στο διαμερισμα μου και οτι θα πιανει 45-50 mbs 

Επειτα ειδα κατι powerline και ειδα οτι οντως κανουν δουλεια...

λετε να παρω καποιο Powerline και να αφησω ετσι την συνδεση???η να βαλω το vdsl και να παρω και powerline (χρηση στο ενα δωματιο xbox x - pc ενσυρματα , και αλλες συσκευες ασυρματα, σε 100 τμ 

ευχαριστω και συγγνωμη για το πριξιμο

Δημοσ.

καλημεραααα καλες γιορτες σε ολους, θα θελα να κανω την εξης ερωτηση.....εχω ιντερνετ (24mbs wind , sτον αγ.δημητριο ) και πιανω 6-8 mbs, τους εκανα συνεχεια παραπωνα , μεχρι που μου ειπαν να βαλω vdsl στα 35 ευρω τον μηνα...και μου ειπε τεχνικος τουσ οτι παρεχετε στο διαμερισμα μου και οτι θα πιανει 45-50 mbs 

λετε να παρω καποιο Powerline και να αφησω ετσι την συνδεση???η να βαλω το vdsl και να παρω και powerline (χρηση στο ενα δωματιο xbox x - pc ενσυρματα , και αλλες συσκευες ασυρματα, σε 100 τμ 

Καλημέρα. Από τα λίγα που ξέρω το power line δεν θα σου αυξήσει την ταχύτητα που πιάνεις από τον παροχέα σου. Αυτό που θα σου δώσει είναι το max αυτής καθώς δεν θα έχεις απώλειες από το WiFi γιατί θα συνδέεσαι εσύρματα.

Δημοσ.

Καλημέρα. Από τα λίγα που ξέρω το power line δεν θα σου αυξήσει την ταχύτητα που πιάνεις από τον παροχέα σου. Αυτό που θα σου δώσει είναι το max αυτής καθώς δεν θα έχεις απώλειες από το WiFi γιατί θα συνδέεσαι εσύρματα.

Όπως τα λέει ο kosmas. 

Αν απο τον παροχέα σου εχει γράμμη 6-8, τοσο θα εχεις και μετα. Τα powerlines δεν "ενισχύουν" τη γραμμή απο τον παροχέα. Αν τώρα εννοείς 6-8 με wif ΜΕΣΑ στο σπιτι, ενω ο παροχέας σου δίνει 24 (ΠΡΟΣΕΧΕ άλλο το εως 24 και αλλο τι πραγματικά έχεις) τοτε τα powerline θα βοηθήσουν σημαντικά. Αν πχ ο παροχεας σου δίνει 14 (το βλέπεις μεσα στο router), τοτε με τα powerlines θα δινεις 12-13 στις αλλες συσκευες σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως τα λέει ο kosmas. 

Αν απο τον παροχέα σου εχει γράμμη 6-8, τοσο θα εχεις και μετα. Τα powerlines δεν "ενισχύουν" τη γραμμή απο τον παροχέα. Αν τώρα εννοείς 6-8 με wif ΜΕΣΑ στο σπιτι, ενω ο παροχέας σου δίνει 24 (ΠΡΟΣΕΧΕ άλλο το εως 24 και αλλο τι πραγματικά έχεις) τοτε τα powerline θα βοηθήσουν σημαντικά. Αν πχ ο παροχεας σου δίνει 14 (το βλέπεις μεσα στο router), τοτε με τα powerlines θα δινεις 12-13 στις αλλες συσκευες σου.

6-8 μου δειχνει στο σπινττεστ στο πσ , και εχω συνδεδεμενα ενσυρματα το ξμποξ και το πσ , πως μπορω να το δω απ το ρουτερ ? προτεινετε να το κανω vdsl  και να παρω powerline ? 90 giga Μου τα κατεβαζε ολοκληρη μερα :P   συγγωμη για τα γκρικλις πριν 

Επεξ/σία από fost
Δημοσ.

6-8 μου δειχνει στο σπινττεστ στο πσ , και εχω συνδεδεμενα ενσυρματα το ξμποξ και το πσ , πως μπορω να το δω απ το ρουτερ ? προτεινετε να το κανω vdsl  και να παρω powerline ? 90 giga Μου τα κατεβαζε ολοκληρη μερα 

Αφου με adsl και καλώδιο εχεις 6-8 ακομα κι αν πάρεις powerlines παλι 6-8 θα εχεις στην εξοδο των powerlines (τυπικά λιιιιιγο παρακάτω).

Αν βάλεις vdsl και ανέβεις πχ στα 30, τοτε ενσύρματα (με ή χωρίς powerlines) θα εχεις κάπου στα 30. 

Τα powerlines θα σε βοηθήσουν να "μεταφέρεις μπολικο" internet σε σημεία του σπιτιου που το ασύρματο δε φτάνει ή αν φτάνει ειναι τοσο κακό που εχεις πολύ λιγοτερα απο τα 6-8 (με adsl ή αντιστοιχα με 30 στο vdsl). 

Αποφάσισε λοιπον αν θες/συμφερει/μπορεις να αναβαθμίσεις τη συνδεση σου και μετα αν θες/συμφερει/αξιζει να εχεις ΚΑΙ powerlines. Επειδή την wind δεν την πολυεμπιστευομαι, αν στο ειπε "δικός" τεχνικός θα πιάνεις μεγαλες ταχυτητες, αλλιως ψάξε να βρεις κάποιο άτομο στην πολυκατοικια (ή στις διπλανες) που εχει vdsl (ανεξαρτήτως εταιρείας) και ρωτα τις ταχυτητες τους. Αν σου πουν 30-40 τοτε θα εχεις και εσυ.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν αυτές οι αποσυνδέσεις που διαβάζω ότι κάνουν συχνά τα powerlines είναι εγγενές πρόβλημα της τεχνολογίας ή εξαρτάται από την ποιότητα του hardware; Δηλαδή αν πάρει κανείς ακριβά και θεωρητικά πιο καλά θα είναι ΟΚ, ή θα έχει πάλι αποσυνδέσεις;

Δημοσ.

Κι εγώ την ίδια απορία με Mindtrapper. Ξέρει κάποιος ποια συγκεκριμένα Powerline θα κάνουν τη ζωή μας ποιο εύκολη αντί να είναι πεταμένα λεφτά;

Εγώ συγκεκριμένα, νοικιάζω σε παλιό σπίτι, η πρίζα τηλεφώνου είναι στη κουζίνα (αν έχουν το θεό τους) και πρέπει να έχω τον σταθερό υπολογιστή συνδεδεμένο μέσω wifi usb κάρτας, καθώς το router βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω στο ψυγείο, κάτι το οποίο μου δίνει υψηλό Latency σε παιχνίδια και περίπου 14mbps download (24ρα γραμμή).

Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...