Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα δισκο που ειναι σε μαυρα χαλια...

15oe7b7.jpg

Το σημαντικοτερο προβλημα (ή μαλλον το μονο προβλημα...) ειναι κατα την εκκινηση των windows.

Κολλαει στη σελιδα της μητρικης και μενει εκει... Αν ανοιξει δεν υπαρχει κανενα προβλημα απολυτως... Ωστοσο πλεον για να τον ανοιξω φτυνω κυριολεκτικα αιμα... Κανω καμια 40αρια επανεκκινησεις τουλαχιστον, βαζω-βγαζω πριζες, βαζω-βγαζω την cmos κλπ...

Σε προηγουμενο θεμα που ειχα αναφερθει στο προβλημα, ειχαμε κατασταλαξει πως μαλλον φταιει οσκληρος για το προβλημα...

Στο θεμα μας...

Υπαρχει κανενα προγραμμα να επιδιορθωσω-απομονωσω τα bad sectors και γενικα να βελτιωσω την υγεια του δισκου ωστε να του δωσω λιγη παραταση ζωης ακομα?

Δεν υπαρχουν αρχεια που χρειαζομαι μεσα οποτε δεν ειναι περιορισμος αυτο...

Καποιο προγραμμα free κατα προτιμηση. Ωστοσο αν παιζει κατι πολυ πιο καλο επι πληρωμη το ψαχνω στο θειο...

Δημοσ.

Μπορεις με το hd sentinel.Αν βλεπω καλα εχεις την pro εκδοση.θα επιλεξεις Disk -> Surface test -> Reinitialise disk surface.Θα φορμαρει τον δισκο και θα επιδιορθωσει/απομονωσει τα bad sectors.Θα ανεβασει την υγεια του δισκου.

Δημοσ.

Δες και το hdd regenerator, αλλά νομίζω δεν είναι free ούτε αυτό. Ίσως έχει δοκιμαστική έκδοση όμως. Το backup εννοείται ότι το έχεις κάνει ε;

Δημοσ.

Kαι μόνο το ρεύμα που θα καταναλώσεις τρέχωντας κάποιο ή όλα από τα παραπάνω utilities που αναφέρθηκαν για να «επαναφέρεις» (γιατί 100% δεν πρόκειτε να συνέλθει) έναν 250ρη σκληρό είναι περίσσότερο από το την αξία του να αγοράσεις έναν καινούργιο ή έστω έναν refurbish σκληρό.

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου σε κάτι τόσο παλιό, που δεν επισκευάζεται πλέον ούτως ή άλλως.

Δημοσ.

Στο θεμα μας...

Υπαρχει κανενα προγραμμα να επιδιορθωσω-απομονωσω τα bad sectors και γενικα να βελτιωσω την υγεια του δισκου ωστε να του δωσω λιγη παραταση ζωης ακομα?

Δεν υπαρχουν αρχεια που χρειαζομαι μεσα οποτε δεν ειναι περιορισμος αυτο...

Καποιο προγραμμα free κατα προτιμηση. Ωστοσο αν παιζει κατι πολυ πιο καλο επι πληρωμη το ψαχνω στο θειο...

Τα bad sectors δεν φτιάχνουν, απλως απομωνόνται. Επισης ένας δισκος που εχει αρχίσει να "ανεβάζει" γρήγορα badsectors σιγουρα θα εμφανίσει σύντομα πολύ περισσότερα. Αν λοιπον έχεις ένα δισκο με "σταθερα επι καιρό" bas sectors δεν βιάζει να τον αντικαταστήσεις, αλλά βιάζει να τον παρακολουθεις.

Δεδομένου της χωηριτκότητας του δισκου, αγόρασε έναν άλλο γιατί θα ειναι πιο ευκολο, συντομο και πρακτικό. Αν τώρα δεν υπάρχει "σάλιο" ή/και θες να μάθεις απο τη διαδικασία  βρες τα προγράμματα που σου προτάθηκαν (ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σε free ή κατι αντιστοιχα καλό σε free) και σκάλισε τα. 

Δημοσ.

οταν ο δισκος καθυστερει το boot ειναι πεθαμενος απο χθες.

αμεσα βγαλτον εκτος τροφοδοσιας μεχρι να μπορεσεις να παρεις τα δεδομενα σου σε αλλο δισκο(αν καταφερεις να τα παρεις)

αν τρεξεις καμια παπατζα για να τον κανεις καλα, απλα θα τον αποτελειωσεις

• Like 1
Δημοσ.

Ok thanks παιδια...

Απο οτι καταλαβα το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να μην ασχοληθω καθολου γιατι μπορει να τον αποτελειωσω εντελως τον δισκο...

Το θεμα ειναι πως εχω σκοπο να παρω laptop μεσα στην επομενη χρονια και ελεγα να μην σπαταλησω λεφτα για σκληρο σε ενα μηχανημα τοσο παλιο που ανα πασα στιγμη κατι αλλο μπορει να χαλασει... Θα μου πεις πως μπορω να τον κανω εξωτερικο μετα τον σκληρο που θα παρω, αλλα ουσιαστικα και εξωτερικο δεν χρειαζομαι, μιας και εχω ηδη 4...

Σκεφτηκα και για ssd σε καποια φαση ωστε να τον βαλω στο laptop μετα, αλλα αν το laptop που θα παρω εχει ηδη ssd παλι ''χαμενος'' θα παει...

Τεσπα προς το παρον αφηνω τον υπολογιστη συνεχως ανοιχτο μεχρι να δω τι θα κανω...

Πληροφοριακα το εχω να μπαινει σε αναστολη λειτουργιας μετα απο 30 λεπτα. Καταναλωση ρευματος με αυτον τον τροπο πιστευω ειναι παρα πολυ μικρη ετσι δεν ειναι? Δεν ακουγεται τιποτα ουσιαστικα οταν μπαινει σε αναστολη λειτουργιας...

• Like 1
Δημοσ.

καποια απο τα bad sectors  δεν ειναι υποχρεωτικα bad μπορει να ανακτηθουν.. το Hd sentinel  με το  reinitialize  επανεγράφει/ φορμαρει τον δισκο.. καλύτερα δοκίμασε το hd reganarator... δρα με διαφορετικο τροπο... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ   αυτά μονο και μονο για να μπορεσεις να διαβασεις τον δισκο 1-2 φορες και να παρειs backup..  σημαντικών αρχειων γιατι ο δισκος πλεον ειναι αναξιοπιστος..   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπες στην σελιδα της western digital

https://support.wdc.com/warranty/warrantystatus.aspx?i

Και δες αν εισαι εντος rma εγγυησης.

Και καλυτερα να μην μπαινει σε αναστολη. Το ανοιγμα κλεισιμο ειναι χειροτερο απο την συνεχη λειτουργια νομιζω, παλια τα ειχα ψαξει.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Από περιέργεια πιο πολύ κάνω αυτή την στιγμή επιδιόρθωση με hdd sentinel (το hdd regenerator που πήρα από τον θειο δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει)

Ερωτηση...

Έστω ότι δουλεύει και μου επιδιορθώνει τον δίσκο. Αν μετά κάνω format οι επιδιορθώσεις θα μείνουν ή πρέπει να το κανω πάλι από την αρχή;

Δημοσ.

ΔΕΝ γινονται επιδιορθωσεις, απλά μαρκάρεται το κομμάτι του δισκου ως προβληματικο. Φαντάσου σε ενα διαμέρισμα να κλεισει και κλειδώσει για παντα η πορτα μιας κρεβατοκάμαρας. Αν μετά κάνεις διαμορφωση και επανεγκατασταση των windows ο χώρος εκεινος δεν θα χρησιμοποηθεί (σαν να μην υπάρχει) ΑΛΛΑ τα bad sectors αυξανονται οποτε μπορει σε Χ καιρό (απο μια ώρα μεχρι 1 χρονο) να σκάσουν και αλλα bad sectors οποτε τζάμπα ο κοπος της επανεγκαταστασης και του hdd generator

• Like 1
Δημοσ.

Ότι θα αποκλειστεί επομένως, θα μείνει αποκλεισμένο και κατά τη διάρκεια του format και δεν θα εγγραφούν άρχεια των windows πάνω σε αυτά τα σημεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...