Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα χαιρετώ το φόρουμ! Ήθελα να αλλάξω το καλώδιο της πολυκατοικίας μου του τηλεφώνου διότι μετά από πολλές επισκέψεις αλλά και αλλαγή παροχών το πρόβλημα τελικά κατέληξε να βρίσκεται στο παμπάλαιο καλώδιο τηλεφώνου της πολυκατοικίας. Έτσι,αποφάσισα να το αντικαταστήσω και θα ήθελα τα φώτα σας πάνω στο θέμα. Τι είναι καλύτερο να βάλω καινούριο καλώδιο τηλεφώνου ή να περάσω καλώδιο ethernet; Να σημειώσω ότι το διαμέρισμα βρίσκεται στον 6ο και το ότι από το καλώδιο θα παίρνω και ίντερνετ και τηλέφωνο. Άμα περάσω ethernet πως θα κάνω την σύνδεση στις ρεγκλέττες κάτω στον κατανεμητή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Το καλωδιο πως σκεφτεσαι να το περασεις εξωτερικα και μετα να μπαινει καπως στο ισογιο,απο κανα φωταγωγο,απο σκαλα?

Δημοσ.

Τι θελεις να πεις με αυτο "από το καλώδιο θα παίρνω και ίντερνετ και τηλέφωνο" ;

Διπλος λογαρισμος? Οτι αμα περαστει εξωτερικα τοτε προφανως και θα χρειαστει καλωδιο που να αντεχει πιο πολυ σε οτιδηποτε θερμοκρασια πχ υγρασια καψιμο απο ηλιο και ολα τα λοιπα ενω αμα περαστει εσωτερικα δεν θα ειναι τοσο εκτεθημενο σε εξωτερικους παραγοντες

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Το καλώδιο θα το περάσω εσωτερικό από τις σκάλες. Έχει ένα μεταλλικό κούφιο σωλήνα που πηγαίνει από πάνω κάτω ,μέσα εκεί θα περάσω το καλώδιο. Το ότι θα παίρνω ίντερνετ  και τηλέφωνο το ανέφερα διότι δεν ξέρω την συνδεσμολογία στο ethernet. Η γραμμή μια θα είναι άπλα τώρα αυτό που έχω είναι το κλασσικό καλώδιο τηλεφώνου με τα δυο καλωδιάκια,απλά δεν έχω καταλάβει πως να συνδέσω τα ζεύγη στο καλώδιο ethernet κάτω ώστε να έχω και τηλέφωνο και ίντερνετ επάνω στο διαμέρισμα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Το καλώδιο θα το περάσω εσωτερικό από τις σκάλες. Έχει ένα μεταλλικό κούφιο σωλήνα που πηγαίνει από πάνω κάτω ,μέσα εκεί θα περάσω το καλώδιο. Το ότι θα παίρνω ίντερνετ  και τηλέφωνο το ανέφερα διότι δεν ξέρω την συνδεσμολογία στο ethernet. Η γραμμή μια θα είναι άπλα τώρα αυτό που έχω είναι το κλασσικό καλώδιο τηλεφώνου με τα δυο καλωδιάκια,απλά δεν έχω καταλάβει πως να συνδέσω τα ζεύγη στο καλώδιο ethernet κάτω ώστε να έχω και τηλέφωνο και ίντερνετ επάνω στο διαμέρισμα.

Το καλώδιο αυτό που λες, αν πχ αν βάλεις utp εξωτερικό πετ cat6 ή cat5e(έχει μέσα 8 συρματάκια, δηλαδή 4 ζευγάρια) εσυ οτι και να περάσεις ενα ζευγάρι θα χρησιμοποιήσεις, ενα ζευγαράκι έρχεται από τον παροχο σου, ενα θα ανεβάσεις επάνω, τα υπόλοιπα 3 ζευγάρια θα μείνουν στον αέρα.

medium_20170801130015_anga_u_utp_cat_5e_

• Like 1
Δημοσ.

θα προτεινα cat6  ΑΛΛΑ και ακομη καλυτερα 6Α  ΓΙΑ μελλοντικη αναβαθμιση... και SHIELDED  γιατι συνηθως παραληλα με τις γραμμες τηλεφωνου αναιβαζαν οι ηλεκτρολογοι και τις γραμμες δεη..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...