shodan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Τις τελευταίες ημέρες μου έδωσε γνωστός το φορητό του τίτλου καθώς μετά από επανεγκατάσταση του λειτουργικού ξεκινούσε αλλά κόλλαγε σε γκρι οθόνη κατά την εκκίνηση, εμφανίζεται δηλαδή το apple logo και η μπάρα φόρτωσης αλλά μόλις εξαφανιστούν αυτά μένει σε γκρι οθόνη για κάποια λεπτά και αν είναι εκτός ρεύματος σβήνει αλλιώς αν είναι στο ρεύμα κάνει επανεκκίνηση. Έχω μπει σε recovery, τρέχω disk utility και first aid (δε βρίσκει σφάλματα), επιλέγω δίσκο εκκίνησης και επανεκκίνηση ανοίγει κομπλέ και με πετάει στη Login screen. Μετά από 2-3 επανκκινήσεις πάλι τα ίδια. Αν ξαναμπώ πάλι recovery κλπ ξεκινάει κανονικά και με πετάει στη Login screen. Τι παίζει; Το μηχάνημα τρέχει macOS Sierra (10.12.5)
ozelot Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Με επανεγκατάσταση εννοείς φορμάρισμα (erase) του δίσκου και εγκατάσταση εξ υπαρχής του συστήματος, ή την ρουτίνα Reinstall macOS ;. Για προσπάθησε να κάνεις login σε safe mode. Επιμένει ;.
atheatos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Τις τελευταίες ημέρες μου έδωσε γνωστός το φορητό του τίτλου καθώς μετά από επανεγκατάσταση του λειτουργικού ξεκινούσε αλλά κόλλαγε σε γκρι οθόνη κατά την εκκίνηση, εμφανίζεται δηλαδή το apple logo και η μπάρα φόρτωσης αλλά μόλις εξαφανιστούν αυτά μένει σε γκρι οθόνη για κάποια λεπτά και αν είναι εκτός ρεύματος σβήνει αλλιώς αν είναι στο ρεύμα κάνει επανεκκίνηση. Έχω μπει σε recovery, τρέχω disk utility και first aid (δε βρίσκει σφάλματα), επιλέγω δίσκο εκκίνησης και επανεκκίνηση ανοίγει κομπλέ και με πετάει στη Login screen. Μετά από 2-3 επανκκινήσεις πάλι τα ίδια. Αν ξαναμπώ πάλι recovery κλπ ξεκινάει κανονικά και με πετάει στη Login screen. Τι παίζει; Το μηχάνημα τρέχει macOS Sierra (10.12.5) Δεν βγάζει νοημα τιποτα εκτος οτι θελει σιγουρα καινουργια μπαταρια. Ο σκληρός μπορει να κολλάει αλλα δεν ειναι σιγουρο.
shodan Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα! Από ότι κατάλαβα έχει κάνει απλά reinstall. Εμένα μου το έδωσε και είπε ότι απλά δεν μπαίνει στο λειτουργικό. Όντως όταν πάτησα το power εμφανίστηκε το Apple logo και η loading bar και αφού γέμισε η μπάρα και εξαφανίστηκε έμεινε το μηχάνημα κολλημένο στο γκρι φόντο. Μπήκα όπως είπα σε recovery, έτρεξα το first aid από το disk utility το οποίο δεν έβγαλε σφάλματα και από system preferences > startup disk επέλεξα το δίσκο που μου εμφάνισε. Από εκεί και έπειτα αμέσως μετά την επανεκκίνηση φόρτωσε κανονικά και μου εμφάνισε την οθόνη σύνδεσης με τους λογαριασμούς χρηστών. Αφού τον έκλεισα και τον άνοιξα 2-3 φορές κόλλησε πάλι στη γκρι οθόνη. Τώρα πχ που δοκίμασα να τον ξεκινήσω σε safe mode πάλι φόρτωσε κανονικά και έκανα login (αν και κατα τον τερματισμό έβγαλε μια οθόνη με μπλε και μαύρες κάθετες γραμμές). Τον έκλεισα από το power και τον ξανά άνοιξα, αυτή τη φορά φόρτωσε κανονικά και έκανε τερματισμό κανονικά. Να κρατήσω backup και να κάνω format και εγκατάσταση εκ νέου ή υπαρχει κάτι άλλο που κπορω να δοκιμάσω; Η μπαταρία αν και έχει τα χρονάκια της κρατάει ακόμα, λες να δημιουργεί η μπαταρία το πρόβλημα;
ozelot Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2017 1. Για να δούμε σε τι κατάσταση είναι η μπαταρία· με πατημένο το πλήκτρο alt, click το εικονίδιο της στη menu bar. Στο Condition, τι αναφέρει ;. 2. Για να δούμε αν το θέμα περιορίζεται στο admin account ή είναι συστημικό, log in σε ένα άλλο user account. Επιμένει ;. Και βλέπουμε. Ελπίζω να μην συντρέχει το "Radeongate", δηλαδή σφάλμα στην AMD Radeon graphics card, που καταγράφεται σε MBP του 2011.
jrepair Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω άλλα τα συμπτώματα που αναφέρεις δείχνουν ότι το μηχάνημα έχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών δηλαδή hardware και όχι software γι' αυτό άλλοστε και σβήνει η κάνει επανεκκίνηση οταν προσπαθεί να μπεί σε περιβάλλον γραφικών ο επεξεργαστής βλέπει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών και σβήνει το μηχάνημα. Θα μπορούσε να είναι και πρόβλημα software άλλα με μικρές πιθανότητες εάν θές να το διαπιστώσεις το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπουτάρεις το μηχάνημα απο άλλο μέσο είτε άλλον σκληρό δίσκο είτε απο USB με εγκατεστημένο λειτουργικό και εαν κάνει τα ίδια έχεις 100% με την κάρτα γραφικών.
shodan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Η κατάσταση της μπαταρίας είναι κανονική όπως αναφέρει. Login (αν καταφέρει και εκκινήσει σε safe mode) γίνεται κανονικά και στον guest λογαριασμό αλλά και στον κύριο. Μάλλον όμως έχει θέμα με την κάρτα γραφικών όπως πολύ σωστά αναφέρατε γιατί εκτός από τη μπλε οθόνη με τις μαύρες γραμμές χθες στην προσπάθεια εκκίνησης εμφάνισε αλλοίωση σε όλη την εικόνα. Επισυνάπτω και φωτογραφίες για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω. Θα δοκιμάσω και μια εκκίνηση από φλασάκι μήπως και .. αλλά μάλλον πέθανε. Ευχαριστώ και πάλι.
ozelot Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Όπως και να έχει (μπορεί να συντρέχει θέμα στην οθόνη) , το μηχάνημα πρέπει να πάει στο service.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δοκίμασε και με κάποιο USB stick να ξεκινήσεις κάποιο πχ Linux distro, αν πάλι έχεις τα ίδια θέματα μάλλον η κάρτα σου άφησε χρόνους.... Πρίν λίγο καιρό ακριβώς τα ίδια έπαθα με λίγο παλαιότερo μόντελο του 10΄ (έμπαινα μόνο safe mode και σερνόταν και εκεί γενικώς οτιδήποτε απόπειρα rendering στην οθόνη), βρήκα απο ebay mobo και μετά την αλλαγή όλα είναι κομπλέ (το reflow δεν έκανε δουλειά).
jrepair Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Το μηχάνημα από τις εικόνες που βλέπω έχει 100% πρόβλημα στην κάρτα γραφικών.
shodan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Χθες έκανα εκκίνηση μέσω ubuntu, μήπως και σώσω τα αρχεία του, με την παράμετρο nomodeset (όπου προφανώς δεν φόρτωσε drivers για τη radeon) και δεν εμφάνισε το πρόβλημα (λογικό). Θα του πω να το στείλει σε ένα εξειδικευμένο service να τελειώνουμε. Ευχαριστώ και πάλι και καλή πρωτοχρονιά να έχουμε.
GMous2001 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Φίλε , ειχα και εγω το ιδιο προβλημα. Ειναι θεμα της AMD καρτας γραφικων. Αλλαξα το chips ( new date code ) και απο τοτε δεν μου εχει ξαναπαρουσιασει κανενα προβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα