vgiozo Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Οι seagate είχαν βγάλει κακό όνομα πριν μερικά χρόνια (πριν το 2010 θαρρώ), όταν υπήρχε γενικευμένο πρόβλημα με το firmware που προκαλούσε κλείδωμα ή φθορά δεδομένων. ...αλλά επρόκειτο για συγκεκριμένα μοντέλα, κυρίως ή δίσκους που είχαν παραχθεί μια ορισμένη περίοδο... Εγώ την είχα γλιτώσει, κάποιων αναβάθμισα το firmware χωρίς θέμα, κάποιοι άλλοι είχαν αρχίσει τα προβλήματα bad sectors και μου τους αντικατέστησαν. Έτερη πηγή κακής διαφήμισης τα στατιστικά δεδομενα μιας εταιρείας cloud hosting, όπου όμως δηλωνόταν ότι αγόραζαν κατά συντριπτική πλειοψηφία Seagate - και μάλιστα εξωτερικούς, αλλά και "Green" προσανατολισμού, που τους χρησιμοποιούσαν σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από τις προβλεπόμενες... ...βάλε καπάκι κι έναν fanboyισμό στη μέση, σε κάποιες περιπτώσεις, και γίναμε. Προσωπικά είχα μόνιμα 4-10 δίσκους σε ένα σύστηματα τα τελευταία 15 χρόνια και οι πιο αναξιόπιστοι ήταν οι WD, με τους οποίους η εμφάνιση των προβλημάτων ήταν πολύ πιο ξαφνική και μαζική, ενώ με Seagate, όποτε συνέβαινε, υπήρχε συνήθως μια αργή χειροτέρευση, που μου επέτρεπε να προβώ στις αναγκαίες ενέργειες εγκαίρως. Σαφώς όμως είναι περισσότερο θέμα μοντέλων, παρά γενικό μάρκας...
Damachi Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 6 στους 6 της σειρας Baracuda που λες μου τα φτυσαν αποτομα , στους 4 ειχα προλαβει να χωσω και το firmware , μετα κατεβασαν και το χρονο εγγυησης στον 1 χρονο και τους εβγαλαν εκτος - eshop και πλαισιο εκαναν τα κουνελια ενω οταν εγινε η αγορα ελεγε καθαρα 2 η 3 χρονια εγγυησης . Στη συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για το χειροτερο fail που χω δει . Σε καθε περιπτωση κοιταζουμε και το χρονο εγγυησης 1
mourtias Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Ποτέ ποτέ ξανά δεν θα ξαναγοράσω Seagate. Ότι έχω πάρει στο παρελθόν τα έχει φτύσει.
nosleep Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Απο εμπειρία με 30+ δισκους θα εβαζα πρώτη τη Seagate, μετα τη Hitachi και τρίτη τη WD. Ο "μύθος" οτι η WD είναι καλύτερη απο τη Seagate ανακυκλώνεται σε κάποια forums του εξωτερικού και μόνο. Δείτε reports από εταιρείες ανάκτησης δεδομένων και webservers, η seagate ειναι συγκριτικά καλύτερη. 1
mpokwsths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Τα reports που λένε ότι τα τελευταία χρόνια οι Seagate είναι μακράν οι χειρότεροι; https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-benchmark-stats-2016/ https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-failure-rates-q1-2017/ https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-failure-stats-q2-2017/ https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-failure-rates-q3-2017/ Τα έχουμε ξαναπεί. HGST και Toshiba για αξιοπιστία στους μηχανικούς σκληρούς δίσκους. Seagate τελευταίοι. Επίσης τώρα βγάζουν νόημα οι αρνητικές κριτικές για το συγκεκριμένο δίσκο. Αυτός ο Seagate ST4000Dxxxx που έχει μέσα ο Intenso του θέματος είναι, σύμφωνα με το Backblaze, ο πιο ζημιάρης δίσκος των τελευταίων ετών. Καλή τύχη σε όσους τον πήραν αλλά καλύτερα να πάρουν backup... 1
17N_Terrorist Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Καλημέρα σε όλους! Άσχετα με τα παραπάνω, έχω κάνει κράτηση έναν τέτοιο δίσκο από το κατάστημα Καλαμάτας και αποφάσισα να μην τον πάρω. Αν ενδιαφέρει κάποιον και δεν τον βρίσκει να του δώσω όνομα και τηλ. να πάει να τον πάρει.
baskon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Μη το παιδευουμε αλλο παιδιά. Ακόμα και ο "γιγαντας" του Cloud Backblaze αναφέρει ότι τα στοιχεία που δίνει δεν είναι στατιστικά σημαντικά για τα drive που οι αποπάνω δαιμονίζεται. Και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι δεν είναι στατιστικά σημαντικά γιατί αν δειτε τα λινκ παραπάνω, τα drive που έχουν είναι πολύ λίγα και οι working hours ελάχιστες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Και σε WD Red βγαζουν 6-7% και αφού φυγουν τα 5-10 προβληματικά drive, μετά το ποσοστό πέφτει. Επίσης ακόμα και αυτοί οι τύποi εκεί στο Backblaze που αναφέρετε, αν και βγαζουν όπως λέτε (αλλά δε λένε οι ίδιοι) τους Seagate ως χειροτερους δίσκους, είναι τόσο χαζοί που από τους 58000 δισκους που έχουν (4 Tb) έχουν τους 33000 σε Seagate. Γιατί είναι τόσο βλακες οι ανθρωποι; Ρωτήστε κανεναν insomniac να σας πει τι να πάρετε κύριοι.. Αν δείτε τους δίσκους που υπάρχει μεγάλο δείγμα, είναι όλοι περίπου ίδιοι σε αξιοπιστία. Επίσης ο δίσκος που έχει μέσα ο συγκεκριμένος Intenso δεν υπάρχει πουθενά στα στατιστικά της Backblaze καθώς είναι προφανώς καινουριο μοντέλο, οπότε κάποιος κινδυνευει να χάσει τα δεδομένα του τόσο οσο και σε εναν WD RED μεγαλύτερης τιμής, μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο. Συν ότι με τη χαμηλή τιμή που έχει ο Intenso παιρνεις 2 και είσαι ήσυχος. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2017 από baskon 2
Errik Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Ρε παιδιά δε θα κρίνω αν ισχύουν ή όχι τα στατιστικά απο το blackbaze, αλλά είναι σίγουρο οτι έχουν μεγαλύτερο δείγμα ακόμα και απο τον πιο data freak insomniac σε συνδυασμό με όλα τα geekουλα κολλητούς του. Απο εκει και πέρα, και 0,2 fail rate να έχει ένας δισκός εσύ θα τον πάρεις και θα τον έχεις χωρίς μπακάπ; Και αν σου σκάσει και χάσεις 4ΤΒ με φωτογραφίες απο όλη σου τη ζωη θα πεις α κρίμας ήμουν άτυχος, θα παιρνω πιο αξιοπιστο δίσκο άλλη φορά; Η θα τον πας πίσω με την εγγύησή του να σου δώσουν έναν άλλο καινούριο κενό και θα είσαι οκ; Αυτό που θέλω να πω είναι οτι δεν παίζουμε με τα δεδομένα μας. Η αξιοπιστία ενός δίσκου θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη με το αν θα είναι ασφαλή τα δεδομένα μας. καλύτερα 2 δίσκοι με mirrored data και failure rate 30% παρά ένα αντίγραφο σε αξιοπιστο δίσκο με 15 χρόνια εγγύηση και failure rate 1%. Οπότε τελικά θεωρώ τη συζήτηση περι διαφοράς αξιοπιστίας λίγο άσκοπη.
Mr_Terror Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Μόλις τον σύνδεσα. Έχει Seagate μέσα και συγκεκριμένα το ST4000DM004-2CV104. Επιδόσεις θα δω τις επόμενες μέρες που θα βάλω να μεταφέρω πολύ υλικό μέσα. Να δω και θερμοκρασίες. εχεις την καινουργια παρτιδα intenso.Και το led της θηκης ειναι πρασινο σε usb 2.0, μπλε οταν μπαινει σε usb 3.0
mpokwsths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Αν δείτε τους δίσκους που υπάρχει μεγάλο δείγμα, είναι όλοι περίπου ίδιοι σε αξιοπιστία. Επίσης ο δίσκος που έχει μέσα ο συγκεκριμένος Intenso δεν υπάρχει πουθενά στα στατιστικά της Backblaze καθώς είναι προφανώς καινουριο μοντέλο, οπότε κάποιος κινδυνευει να χάσει τα δεδομένα του τόσο οσο και σε εναν WD RED μεγαλύτερης τιμής, μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο. Σε δίσκους με μεγάλο δείγμα ο Seagate 4TB έχει συνήθως πάνω από 3% failure rate ενώ οι HGST έχουν συνήθως 0,5 - 1%. Σχετικά μεγάλη διαφορά. Ακριβώς οι ίδιες αναφορές υπάρχουν και για τα προηγούμενα τρίμηνα του '16 αλλά βαριέμαι να τα παραθέσω. Τι διαφορά να έχει ο ST4000DM004 από τους ST4000DM000 και ST4000DM001 του Backblaze; Μάλλον για μικροαλλαγές σε firmware μου μοιάζει.
Mr_Terror Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Ο ιντενσο που μου χαλασε ειχε τον ST4000DM000.Εγινε αλλαγη και επεσα στον ST4000DM004-2CV104. Εκτος απο το φιρμ πρεπει να διαφερουν και στα μηχανικα μερη γιατι ο ιντενσο που ειχε τον ST4000DM000 ηταν πιο βαρυς απο τον ιντενσο με τον ST4000DM004. αισθητη διαφορα μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση. 1
baskon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Σε δίσκους με μεγάλο δείγμα ο Seagate 4TB έχει συνήθως πάνω από 3% failure rate ενώ οι HGST έχουν συνήθως 0,5 - 1%. Σχετικά μεγάλη διαφορά. Ακριβώς οι ίδιες αναφορές υπάρχουν και για τα προηγούμενα τρίμηνα του '16 αλλά βαριέμαι να τα παραθέσω. Τι διαφορά να έχει ο ST4000DM004 από τους ST4000DM000 και ST4000DM001 του Backblaze; Μάλλον για μικροαλλαγές σε firmware μου μοιάζει. Δε ξέρω αν διαφέρουν οι όχι, αλλά ακόμα και ίδιοι να είναι θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν και παρόμοιο failure rate και όχι 3% ένας και 30% ο άλλος (στους δίσκους που παρέθεσες). Προφανώς το 30% τους βγήκε γιατί αγόρασαν 200 δίσκους και για κάποιο λόγο έχουν πρόβλημα αρκετοί απο αυτούς (κακή μεταφορά-κακή παρτίδα κλπ). Δεν έχουν πρόβλημα οι 60 δίσκοι όμως αλλά μόνο οι 10, και βγαζει 30% με κάτι σα projection που με χρόνο θα πέσει. Τελικά νομίζω επιτέλους συμφωνούμε στο ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αξιοπιστία αναμεσα σε Seagate - WD. Οι HGST λόγω μικρότερης παραγωγής ενδεχομένως να έχει λίγο καλύτερη αξιοπιστία, αλλά good luck in finding one σε εξωτερικό δίσκο και σε καλή τιμή. Προβληματικές παρτίδες συμβαίνουν παντού. Και δε χρειάζεται να ευχομαστε καλή τύχη σε όσους αγόρασαν τον συγκεκριμένο. Κατά πάσα πιθανότητα είναι το ίδιο αξιόπιστος με οποιοδήποτε άλλο δίσκο , αλλά όποιος θέλει να έχει ασφαλή σημαντικά δεδομένα δίνει 180 και παίρνει 2. Mr Terror, σου χάλασε ο δίσκος, ή σου χάλασε το enclosure? Το τσεκαρες ή το πήγες πίσω για εγγύηση;
mpokwsths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Λοιπόν, με λίγη αναζήτηση βγαίνει κάτι. Ο ST4000DM004 ουδέ μία σχέση έχει με τους διαβόητους ST4000DM000 και 01. Οι παλιοί έχουν 4 x 1TB platters και 128MB cache ενώ ο σχετικά καινούριος 04 (σχετικά γιατί έχει βγει και 05) έχει 2 x 2TB platters και 256ΜΒ cache. Λόγω των παραπάνω έχει και λίγο υψηλότερη ταχύτητα. Μακάρι να βγει και αξιόπιστο το μοντέλο. Product manuals της Seagate: ST4000DM001 ST4000DM004
Mr_Terror Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Ο δισκος χαλασε.Εκει που εβλεπα ενα βιντεο παγωσε και πεταξε ενα μηνυμα για τον δισκο.Δεν θυμαμαι τι μηνυμα.Τον τσεκαρω με το hd sentinel και ειχε βγαλει 8 bad sectors.Λειτουργικος ομως ο δισκος.Δουλευε δεν εχασα αρχεια.Τον γυρισα πισω στον κωτσοβολο και το παλικαρι μου τον αλλαξε αμεσως.Τους ιντενσο ο κωτσοβολος καλυπτει την εγγυηση απο οτι καταλαβα.Δεν τον επιστρεφει στον προμηθευτη και περιμενεις να δωσει το οκ για αντικατασταση.
Damachi Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 ST4000DM000-1F2168 5900RPM βγαζει το crystaldisk . Οι ελεγκτες τους στα κουτια χαμηλου κοστους πρεπει να ναι το πουλακι τσιου . Και μερικα κοπανιδια οπως τους φερνουν σα σακια πατατες και αντε γεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα