Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας έχω κάνει μια σύνθεση για έναν υπολογιστή και θα ήθελα την άποψη σας και τι προτείνετε σε πιο οικονομική λύση από τα 2500 περίπου που βγαίνει το συγκεκριμένο pc.

Samsung ssd 960 evo 500gb m2

Msi gtx 1080 gaming 8gb

Amd Ryzen threadripper 1900x

Cougar panzer max

Gigabyte tr4 x399 aorus gaming 7

Nzxt kraken x62 am4 bracket

Gskill tridentz 16gb ddr4 3200mhz

Evga supernova g2 850w

Δημοσ.

Gaming, rendering, Photoshop και γενικά είναι μια επιλογή που αν χτιστεί τώρα θα σε πάει πάνω από 5 χρονια.

Επίσης θα χρησιμοποιείτε πολλές φορές και για mining.

Δημοσ.

Όταν λες rendering ? Adobe ?

Aν ναι τότε το single core του 1900x υπολείπεται του ανταγωνισμού για αυτή την χρήση.

Το 5 χρόνια είναι υποκειμενικό,άλλος μπορεί να σχεδιάζει 5 χρόνια και να βγάλει 10 άλλος να θέλει κατι πιο δυνατό πανω στον χρόνο.

Εγώ αν κοίταζα threadripper θα κοίταζα μόνο για τον λόγο Lanes και από 1920x και πάνω.

Τώρα για το κόστος γενικά έχεις βάλει ακριβά κομμάτια,στο χέρι σου είναι να το ρίξεις,

π.χ πολύ ομορφη η kraken αλλα υπάρχουν και φτηνοτερες που κάνουν πολυ καλη δουλειά,

Εγώ με λιγότερα χρήματα θα πήγαινα σε i7 8700k και με περισσότερα στην υπογραφή μου που αυτονόητα είναι και η επιλογή μου μιας και κανουμε την ίδια χρήση εκτός του mining.

Θα ακουμπήσω και αυτό εδω να υπάρχει,χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω αν το έχεις αποφασίσει..

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-8700K-vs-AMD-Ryzen-TR-1900X/3937vsm340638

Στα ίδια χρήματα περίπου ο i7 8700k με την 1080Ti φαντάζει overkill για τα επόμενα 5 χρόνια.

εκτός αν έχεις κάνει πολύ πιο συγκεκριμένο σχεδιασμό που δεν τον ξέρουμε και μας αποκαλύψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Με βάζεις σε πειρασμούς να σου πω την αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως το σκέφτομαι ήδη πάμε σχεδόν 100 ευρώ κάτω λογικά και η μητρική σε 1151. Είναι πιο φθηνή λυση. Και επίσης για ψύκτρα το θα πρότεινες όπως και κάποιες άλλες αλλαγές αλλά να μην μειώσουν την απόδοση του συνόλου του συστηματος

Δημοσ.

Πολυ λιγη μνημη εχεις βαλει, θα πιασεις 4 slots για μονο 16Gb? Gaming, rendering, Photoshop, mining με εναν υπολογιστη μονο με χοντρους συμβιβασμους. Μονο για Cores/Lanes/ECC εχει νοημα η πλατφορμα

Δημοσ.

Θα παρεις ακριβη quad channel/128Gb max μητρικη για να βαλεις 2 οχταρια λογω budget? 1151 οπως σου ειπε ο MoviemakerGr

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Adobe-Premiere-Pro-143/Hardware-Recommendations

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Adobe-Photoshop-139/Hardware-Recommendations

Δημοσ.

Από μερικά άρθρα που διάβασα πάντως αυτό που αναφέρεται ξεκάθαρα είναι ότι έως τα 2k είναι στα ίδια standard με τους άλλους ryzen από εκεί και πάνω οι ryzen δείχνουν την αξία τους. Ενώ αναφέρουν ξεκάθαρα το κομμάτια του ThreadRipper ως την αλλαγή πραγμστικα. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει μια τεχνολογία του 2014 με μια του 2017

Φίλε μου το πως ξεκινάει ο καθένας και που δίνει βάση είναι δικό του θέμα. Ουσιαστικές απαντήσεις θέλω μιας και δεν ξέρω πολλά άλλα ακούω πολλά για τους ThreadRipper

Δημοσ.

Έτσι είναι όπως τα λες,αλλά τα πάντα τα ορίζει η χρήση,και η αποτελεσματικότητα.

οι Ημερομηνίες έπονται..

Είναι σαν να παίρνεις το νεότερο σαν αποτελεσματικότερο κάτι που στην περίπτωση μας δεν ισχύει.. αλλά και γενικότερα.

Αν δεν κάνεις OC δεν χρειάζεσαι καν υδροψηξη που σου ανεβάζει κόστος και θόρυβο,

αν ομως ειναι και αυτό μέσα στις επιλογές σου θελει σχεδιασμό σύμφωνα με το κουτί που θα καταληξεις και οπως σου ειπα υπάρχουν και οικονομικότερες προτάσεις π.χ https://www.skroutz.gr/s/6210911/Enermax-LiqMax-II-240.html

Δημοσ.

Αποδοση στις εφαρμογες που τρεχεις θα κοιτας, για premiere/photoshop τα links ειναι πιο πανω, για gaming θα βρεις επισης αρκετα, για mining θες αλλο υπολογιστη

Δημοσ.

Δεν τρέχω κάτι τρελό σε mining ούτε είναι το πρότυπο αυτό γνωρίζω ότι θέλει συγκεκριμένα pc πλέον και δεν αξίζει το κοστοε. Από το να νοικιάσει cloud mining server οπότε μιλάμε για όλα τα υπόλοιπα που θεωρώ απαραίτητα. Όσο αφορά το oc δεν μπορώ να δώσω απάντηση γιατί δεν γνωρίζω καν την πλατφόρμα αλλά σίγουρα κάτι θα γίνει απλά με ένα bench δεν καλύφθηκα 100% Για το αν αξίζει τελικά η 1151 με τους ThreadRipper

Δημοσ.

Αν το pc προοριζεται για σοβαρη/επαγγελματικη χρηση τοτε καλο ειναι να διαβασεις τι σου γραφει παραπανω ο Movie πριν κανεις τις οποιες αγορες.

Αν το pc ειναι για πιο ερασιτεχνικη χρηση(μιας και βλεπω αναφερεις και το gaming και το Mining)και θες απλα ενα pc για να μην ασχοληθεις για πολλα χρονια(αυτο διακρινω απο αυτα που γραφεις για την 5ετια)τοτε οντως λαθος πλατφορμα κοιτας και καλυτερα να κοιταξεις σε ryzen 7/coffeelake ή σε 7820x αν δεν εχεις χρηματικο θεμα.

Οι threadripper ειναι καλοι(και σχετικα οικονομικοι για αυτα που προσφερουν)αλλα δεν ειναι για ολους,οπως το ιδιο ισχυει φυσικα και για τους ακριβοτερους Intel.

Τα παραπανω τα γραφω γιατι δεν νομιζω οτι το θες τον υπολογιστη για τοσο σοβαρη/επαγγελματικη χρηση αν κρινω απο επιλογες σε αρκετα ακριβα πραγματα μονο και μονο για το rgb οταν κανεις περικοπες απο αλλα βασικοτερα πραγματα οπως μεγαλυτερο ssd/m2 ή παραπανω ram.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το pc προοριζεται για σοβαρη/επαγγελματικη χρηση τοτε καλο ειναι να διαβασεις τι σου γραφει παραπανω ο Movie πριν κανεις τις οποιες αγορες.

Αν το pc ειναι για πιο ερασιτεχνικη χρηση(μιας και βλεπω αναφερεις και το gaming και το Mining)και θες απλα ενα pc για να μην ασχοληθεις για πολλα χρονια(αυτο διακρινω απο αυτα που γραφεις για την 5ετια)τοτε οντως λαθος πλατφορμα κοιτας και καλυτερα να κοιταξεις σε ryzen 7/coffeelake ή σε 7820x αν δεν εχεις χρηματικο θεμα.

Οι threadripper ειναι καλοι(και σχετικα οικονομικοι για αυτα που προσφερουν)αλλα δεν ειναι για ολους,οπως το ιδιο ισχυει φυσικα και για τους ακριβοτερους Intel.

Τα παραπανω τα γραφω γιατι δεν νομιζω οτι το θες τον υπολογιστη για τοσο σοβαρη/επαγγελματικη χρηση αν κρινω απο επιλογες σε αρκετα ακριβα πραγματα μονο και μονο για το rgb οταν κανεις περικοπες απο αλλα βασικοτερα πραγματα οπως μεγαλυτερο ssd/m2 ή παραπανω ram.

φίλε μου δεν υπάρχει λογική να παίξω πιο πάνω από τα 500gb σε m2 αυτή την στιγμή μιας και δεν θα φορτώσω τον υπολογιστή μου από την αρχή. θα προτιμήσω να ξεκινήσω έτσι και στην πορεία να πάρω έναν ακόμα m2 φυσικά μιας και η τεχνολογία των SSD αρχίζει να πεθαίνει σιγά σιγά. θα μπορούσες να τους χρησιμοποιείς για αποθηκευτικό χώρο ταινίες, έγγραφα, μουσική και παιχνίδια. αλλά για τα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιείς και το λειτουργικό θέλεις μόνο m2. 

από εκεί και πέρα βλέπω αρκετούς όμως για σοβαρή και επαγγελματική χρήση αρχίζουν και παίρνουν ryzen ως προς τι αυτό αν υποθέσουμε ότι θέλεις να κάνεις rendering και να παίζεις κιόλας - καταγράφεις η οτιδήποτε άλλο  γενικά δεν μου δίνεται σαφές απαντήσεις ως προς το γιατί αυτές τις επιλογές που λέτε.

Δημοσ.

Το θέμα τροφοδοτικού κοίταξε το. Πήγαινα για το ίδιο, αλλά δεν το πήρα διότι σε ένα τέστ (δες αντίστοιχο θέμα τροφοδοτικών!) είχε γίνει σμπαραλια όταν πήγε σε φουλ φορτίο.

Από εκεί και πέρα, επιλογές μείωσης κόστους, υπάρχουν. Πχ τον 850evo, οικονομικότερο case, κλπ.

Επίσης συμφωνώ με την λογική καλής μητρικής εξαρχής να μπορείς να αναβαθμίσεις, αλλά κοίτα τι μνήμες θα βάλεις, να μπορείς να τις επεκτείνεις εύκολα αργότερα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...