Προς το περιεχόμενο

πρωτη dslr


Dimis6694

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στη παρεα. Θελω να ρωτησω αν αξιζει η προσφορα στο πλαισιο για την d3400. Θα ειναι η πρωτη μ dslr και δεν εχω ιδεα απο φωτογραφια.

 

https://www.plaisio.gr/fotografia-video/fotografikes-mixanes/dslr-camera/Nikon-D3400-SpecialKit18-55vr-55-200VRII-1372011.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλυτερα παρε αυτη

μη μπλεξεις με τοσους φακους και αξεσουαρ, τσαμπα τα λεφτα

αλλιως παρε μια μικρη mirrorless

Ο φακος δεν ειναι VR οποτε δεν θα την αξιολογουσα ως ευκαιρια. Το double kit ειναι καλυτερη προταση και για την τιμη του και διοτι οι φακοι ειναι VR. Εκτος κι αν δεν ενδιαφερει εντελως το θεμα zoom.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια η διαφορα του vr; Δε ξερω αν θα χρειαστω ζουμ η οχι. Η πρωτη μου θα ειναι , λογικα για απλη χρήση και εκμαθηση. Πιο πολυ σε κοντινες μαλλον. Σαν προσφορα αξιζει η να περιμενω κατι καλυτερο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

 

κατά τη γνώμη μου η D3300 είναι καλύτερη αγορά από την D3400, έχει πιο ουσιαστικά πράγματα που μπορεί να ζητήσεις στο μέλλον.

Απ' την άλλη, ιδιαίτερα οι αρχάριοι θα ευχαριστηθούν μια mirrorless πολύ περισσότερο (βλέπεις κατευθείαν το τελικό αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα των ρυθμίσεών σου) και εν γένει είναι και αρκετά πιο εύχρηστη. Και όταν λέω mirrorless εννοώ ή Sony ή Panasonic ή Olympus.

Προσωπικά η Α6000 με βοήθησε πολύ να εξελίξω και την τεχνική μου, αλλά και να εξερευνήσω πολλά διαφορετικά είδη (νυχτερινά, timelapses, HDR, χρήση manual παλιών φακών) και ποτέ δεν ένιωσα ότι υστερούσε σε κάποιον τομέα σε σύγκριση με μηχανές διπλάσιου κόστους (D7200). Αντίθετα όπως έχω ήδη πει με Nikon (αν δεν κατευθυνθείς στα ακριβά μοντέλα) η διαδικασία για μερικές λήψεις είναι "ταλαιπωρία" καθώς μόλις τις βάλεις σε Liveview για να βλέπεις τι γίνεται στην οθόνη και όχι από το "ματάκι" η κάμερα έχει πολλούς περιορισμούς.

Δυστυχώς την ποιότητα ΚΑΙ την ευχρηστία τουλάχιστον στην Sony την έχουν τα μοντέλα από την Α6000 και πάνω (με τα μικρότερα η άποψη μου είναι ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς). Και επίσης είναι μια μηχανή που μπορεί να σε συνοδεύσει για χρόνια καθως οι εξελίξεις στον τομέα των APS-C αισθητήρων δεν είναι τοσο ραγδαίες που να επιβάλλουν αλλαγή κάμερας μετά από μερικά χρόνια. (Η Α6000 κοντεύει τα 4 έτη από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας και σε σχέση με την Α6500 οι διαφορές είναι τόσο μικρές στις φωτογραφίες που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται τα 1000Ε διαφορά στην τιμή (είμαι κάτοχος και των δύο)

 

Αντίστοιχα οι φίλοι που χρησιμοποιούν Olympus & Panasonic μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξεις.

 

ΟΜΩΣ αν δεν έχεις διάθεση κάποια στιγμή να δώσεις λεφτά για να πάρεις ένα "γρήγορο" φακό ή φακούς τότε δες μήπως κάτι άλλο καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου και όχι μια μηχανή με εναλλάξιμους φακούς dslr ή mirrorless.

Οι ποιοτικοί φακοί έχουν πολύ μεγάλα διαφράγματα f2.8, f1.8, f1.4…για να σου επιτρέπουν 2 πράγματα (που είναι και ο βασικός λόγος να επιλέξεις κάμερα με εναλλάξιμους φακούς).

α. Να μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθος αισθητήρα)
β. Να μπορείς να ξεχωρίσεις το θέμα σου από το περιβάλλον κρατώντας το θέμα σου εστιασμένο και τα υπόλοιπα θολωμένα (bokeh) Αυτό το θόλωμα είναι που ξεχωρίζει τις φωτογραφίες από αυτές τις κάμερες σε σχέση με αυτές στα κινητά που είναι όλα από τα 2μέτρα μέχρι το άπειρο εστιασμένα, γιατί βοηθά το αντικείμενό σου να ξεχωρίσει. Εννοείται ότι κλείνοντας το διάφραγμα f5.6, f8 τότε μπορείς και εσύ να πετύχεις μεγάλο βάθος πεδίου (να είναι όλα εστιασμένα από πολύ κοντινά αντικείμενα, μέχρι πολύ μακρινά).
 
Δες μερικά πολύ βασικά εδώ. 
 
 
Επίσης να έχεις υπ΄ όψιν σου ότι δεν χρειάζεσαι πολλούς φακούς, χρειάζεσαι καλούς και “γρήγορους" φακούς. 
Επεξ/σία από Ionlab
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω η D5600 έχει μερικές χρήσιμες λειτουργίες και σίγουρα προτιμητέα από την D3300.

(Aλλά αυτό που είναι εκνευριστικό στην Nikon είναι ότι και πάλι λειτουργίες είναι "κομμένες" επιτηδες για να μπορούν να μπουν σε καλύτερα μοντέλα ενώ οι σενσορες είναι οι ίδιοι. Το μοντέλο που πραγματικά αξίζει από Nikon είναι η D7200 (η οποία (οριακά) είναι καλυτερη από την Α6000 σε ποιότητα φωτογραφίας (σύμφωνα με τα τεστ), αλλά με 2x κόστος).

Επεξ/σία από Ionlab
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...