Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή πρόσφατα αντιμετώπισα ένα περίεργο πρόβλημα με τα save files του ps4pro με παιχνίδια του είπα ν ανοίξω ένα τοπικ για να δούμε μην τυχόν και βρούμε κάποια λύση στο θέμα - πρόβλημα.

Αρχικά είχα διαβάσει στο ίντερνετ ότι τα παιχνίδια του ps4 είναι region free αλλά τα save files & dlc είναι region locked με αποτέλεσμα να θελήσω να κάνω ένα "πείραμα" σε 3 διαφορετικά παιχνίδια για να διαπιστώσω ακριβώς αυτό.

Το πείραμα που έκανα ήταν το εξής.
01) Αγόρασα 3 διαφορετικά παιχνίδια(Uncharted 4, Uncharted legacy, Horizon zero dawn standard edition) από Ελληνικό κατάστημα και όλα είχαν πάνω τους κωδικό cusa - 5 ψήφιο νούμερο
02) Πήγα και νοίκιασα τα ίδια ακριβώς παιχνίδια από το βίντεο κλαμπ της περιοχής μου(Εννοείτε Ελληνικό) και αυτά είχαν πάνω το ίδιο ακριβώς   cusa - 5 ψήφιο νούμερο
03) Έπαιξα πολύ λίγο 10-20 λεπτά το κάθε παιχνίδι που είχα αγοράσει ίσα - ίσα για να δημιουργηθούν τα save files που χρειάζεται κάθε παιχνίδι στο Ελληνικό μου psn id
04) Δοκίμασα τα 3 ακριβώς ίδια παιχνίδια που νοίκιασα από το βίντεο κλαμπ για να δω αν αναγνωρίσουν τα save files που ήδη είχα κάνει και προς απογοήτευση μου όχι μόνο δεν τα αναγνωρίσαν αλλά δημιούργησαν ένα εντελώς νέο φάκελο save files(Που μέσα του είχε τα μικρότερα save files που αφορούν π.χ. profile, settings, save files κ.τ.λ.) για το κάθε παιχνίδι με αποτέλεσμα το κάθε παιχνίδι να έχει από 2 φακέλους save files και να έχει το δικό του ακριβώς save file & ρυθμίσεις.

Τι ακριβώς έγινε και για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό?

Αν ίσχυαν αυτά που διαβάζω στο νετ θα έπρεπε κανονικά αφού όλα τα παιχνίδια είναι από Ελλάδα να αναγνωρίζει το ένα του άλλου τα save files.

Αν κάποιος γνωρίζει είτε από προσωπική πείρα, είτε από κάποια άλλη αξιόπιστη πηγή τι ακριβώς συμβαίνει ας μου εξηγήσει παρακαλώ πολύ γιατί αυτό που εγώ διαπίστωσα με απογοήτευσε οικτρά για το λόγο ότι αν κάποιος χάσει το δισκάκι ενός παιχνιδιού δεν μπορεί να ξανά αγοράσει το παιχνίδι και να συνεχίσει το save file του.

Δεν ξέρω αν αυτά ισχύουν και για το xbox one γιατι δεν το έχω δοκιμάσει. Αν κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει και στο xbox one ας μας πει εδώ.

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά και πολύ ωραία η έρευνα σου. Αξίζει όντως να μάθουμε. Αλλά πριν λίγες μέρες σε είχα ρωτήσει και μου ειχες απαντήσει σε άλλο thread. Είναι πάρα πολύ τραβηγμένο σενάριο να χαθεί το δισκάκι αλήθεια. Και στο λέει άνθρωπος που γενικά δεν έχει τα πράγματα του σε τάξη,, παρατάω πράγματα όπου βρω. Έχωαπό 6 χρόνων μέχρι 23 που είμαι σήμερα, και δεν έχω χάσει ποτέ κανένα. Δεν είναι ένα στικάκι π.χ ή μια κάρτα μνήμης ή κάτι πολύ μικρό,, είναι ολόκληρο cd με κουτί :P Οι πιθανότητες παγκοσμίως θα έλεγα ότι είναι 1% και πολύ λέω. Παρόλα αυτά μπράβο που ασχολήθηκες, αλλά είναι δύσκολο σενάριο. :)

Δημοσ.

Σου είχα ήδη απαντήσει αλλά μάλλον δεν διάβασες το ποστ.

Έχω ανίψια που είναι πολύ ζωηρά με αποτέλεσμα είτε να έχουν σπάσει κάποια δισκάκια, είτε να τα έχουν πετάξει κάπου και δεν τα βρίσκω.

Γιατί πραγματικά σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?

Εσένα προσωπικά σου έχει τύχει να χρειάστηκε να ξανακάνεις εγκατάσταση κάποιο παιχνίδι που ήδη είχες save file του στη κονσόλα ps4 και αν ναι ποιο ήταν το αποτέλεσμα με τα save files?

Δημοσ.

Που βλέπεις ότι δεν το καταλαβαίνω? Απλά σου λέω ότι είναι δύσκολο να γίνει. Θες να το δεχτείς ή όχι, είναι. Δεν θες να καταλάβεις εσύ μάλλον, γιατί δεν σου έγραψα κάπου ότι δε το καταλαβαίνω, το έχω πάθει και εγώ με άλλα πράγματα να χαθούν,απλά αναφέρω τη δυσκολία του να γίνει. Ελληνικά γραφω.

Δημοσ.

Ίσως τα δικά σου ανίψια δεν είναι τόσο ζωηρά όσο τα δικά μου δεν ξέρω τι να πω.

Νομίζω είμαστε λίγο εκτός θέματος όμως με το τι έγινε με τα παιχνίδια που είχα και το πως έχασα τα δισκάκια του.

Το θέμα είναι τι γίνεται με τα save files των παιχνιδιών που είναι από το ίδιο region.

Δημοσ.

Καταρχήν μια χαρά πιθανό είναι το σενάριο να χαθεί ή να χαλάσει ένα δισκάκι και δυστυχώς μου έχουν συμβεί και τα δύο..Από εκεί και πέρα 3 φορές που χρειάστηκε να αλλάξω δισκάκι γιατί νοίκιασα το παιχνίδι να δω πως ήταν και τελικά μου άρεσε οπότε το αγόρασα ή από digital πήγα σε retail δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Από ότι καταλαβαίνω ήταν καθαρά θέμα τύχης... Στα περισσότερα παιχνίδια εάν αγοράσεις game of the year έκδοση ενώ πριν έπαιζες στην απλή θα έχεις πρόβλημα με τα saves ακόμα και ίδιο region να ήταν πχ το witcher 3. 

Δημοσ.

Εντάξει δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Σου είπα και μπράβο για την έρευνα γιατί όντως αξίζει να δούμε. Ίσως το έχω λάθος στο μυαλο μου τι να πω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα εννοείτε ότι πήρα ακριβώς την ίδια έκδοση γι αυτό και μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Grim μπορείς να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος σε ποια παιχνίδια το δοκίμασες.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.

Μια χαρά τα λέει ο ts. Δεν είμαστε στην δεκαετία του 90, όπου βλέπαμε για πρώτη φορά cd και θεωρούσαμε πως τα δισκάκια είναι αθάνατα. Όλοι μας ξέρουμε πως δεν θέλουν και πολύ για να καταστραφούν τα δισκάκια.

Αυτό που λες για τα saves στα νοικιασμένα δισκάκια, πρόσεξες αν το δισκάκι είχε κάποια επιγραφή for rental only?

Δημοσ.

Ναι δεν ειχε. Γιατι παιζει ρολο αν ειχε ή οχι?

Δηλαδη αν ειχαν την επιγραφη for rental only τοτε ειναι σαν να ειναι απο διαφορετικο region και δημιουργει αλλο παιχνιδι και αλλο save file?

Δημοσ.

οχι , τα χεις μπλεξει . 2 media υπαρχουν  μορφη digital και φυσικη μορφη σε δισκακι . Σε απλο ps4 μπορουσες να πηδηξεις save χωρις θεμα .Η λεξη κλειδι στο πείραμα ειναι οτι τα εβαλες στο ps4 PRO που απο οτι λες μπορει να κωδικοποιει αλλιως τα save . Προυποθεση να ειναι στο ιδιο account και user .

Αλλο σεναριο ειναι να σου νοικιαζουν διαφορετικη εκδοση / region καθε φορα - πες μας και απο που νοικιαζεις τοτε γιατι ειναι σπάνιο .

ps : Αν τα ανίψια σπανε τα δισκακια κακως μπλεκεις :P Αμα φανε ενα Origins και ενα Gt ποσο θα σου ζητησουν

να τα πληρωσεις στο βιντεοκλαμπ ....

Δημοσ.

Δεν ειμαι τοσο newbas να τα δοκιμασα σε διαφορετικο psn id.

Εννοειτε οτι ηταν ολα στο ιδιο psn id και εννοειτε οτι δεν εχει καποια διαφορα στα save files το απλο ps4 απο το ps4pro.

Και οπως ηδη ειπα οχι δεν ηταν διαφορετικη εκδοση αλλα η ιδια ακριβως.

Οσο τωρα αφορα το region ολα μα ολα τα δισκακια ηταν της μορφης cusa - 5 ψηφιο νουμερο που πιστευω δειχνει οτι ολα ηταν απο το ιδιο region.

Δεν ειναι τα ανιψια μας το θεμα.

Εσυ εχεις δοκιμασει αυτο που περιγραφω?

Να εχεις κανει κανονικα σε ενα παιχνιδι το save του και επειδη για τον οποιοδηποτε λογο δεν ειχες το δισκακι που ειχες κανει το save να νοικιασες ή να βρηκες ενα αλλο δισκακι με το παιχνιδι και την ιδια εκδοση και να σου δουλευε κανονικα το save file στο νεο δισκακι.

Δημοσ.

Μα εγώ εννοείτε ότι πήρα ακριβώς την ίδια έκδοση γι αυτό και μου φαίνεται πολύ περίεργο.

Grim μπορείς να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος σε ποια παιχνίδια το δοκίμασες.

To έχω δοκιμάσει στο bloodborne, στο metro, στο destiny (εκεί βέβαια τα saves είναι στον server της bungie..) και νομίζω σε άλλο ένα που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.. 

Δημοσ.

Ναι δεν ειχε. Γιατι παιζει ρολο αν ειχε ή οχι?

Δηλαδη αν ειχαν την επιγραφη for rental only τοτε ειναι σαν να ειναι απο διαφορετικο region και δημιουργει αλλο παιχνιδι και αλλο save file?

Η κονσόλα δημιουργεί save files βάσει του κωδικού που υπάρχει στο δισκάκι.

Νομίζω πως κάποτε τα promo και τα rentals είχαν άλλο κωδικό από τα retails. Η κονσόλα νομίζει πως είναι διαφορετικό παιχνίδι και δημιουργεί διαφορετικό save.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...